Hvor ofte skal man have samleje for at blive gravid?

hvor ofte skal man have samleje for at blive gravid

Der er ikke noget endegyldigt svar på, hvor ofte man skal have samleje for at blive gravid. I nogle tilfælde kan én enkelt gang være nok, mens det i andre tilfælde kræver adskillige forsøg. Chancerne for at blive gravid øges dog, jo mere I går til den på lagnerne i soveværelset. 

Når chancen for at blive gravid øges, hvis I har sex ofte, er det fordi hyppige samlejer øger chancen for at ramme dagen for ægløsning hos kvinden. Umiddelbart er sex 2-3 gange om ugen dog nok, da man i dette interval ikke kan undgå at ramme dagen for ægløsning før eller siden. 

Det handler om timing

Hvis du forsøger at blive gravid, handler det ikke så meget om antallet af gange I har sex, men nærmere at I har samleje på det helt rigtige tidspunkt.

LÆS OGSÅ: Hvor langt skal sæden op, for at man blive gravid?

Det rigtige tidspunkt er, når kvinden har ægløsning, men det kan være svært at vide sig sikker på, hvornår ægløsningen finder sted. I kan dog øge chancen for at ramme den rigtige dag, hvis I har sex minimum 2-3 gange om ugen – også gerne hver eneste dag, hvis chancerne skal være allerbedst!

I forhold til at øge chancen for at blive gravid, er der ikke behov for at have samleje mere end én gang om dagen.

Du kan beregne din ægløsning med vores ægløsningsberegner. Gør du det, vil du få et estimat for ægløsningen og dermed en idé om, hvornår chancerne for at blive gravid er størst.

Reklame

 

Vær tålmodige

Mange har en idé om, at man bliver gravid mere eller mindre i samme øjeblik man dropper præventionen, men sådan går det langt fra for alle:

  • 25% bliver gravide den første måned
  • 60% bliver gravide indenfor 3 måneder
  • 80-85% bliver gravide inden 1 år
  • 90-95% bliver gravide i løbet af 2 år
  • 5-10% har frugtbarheds- eller fertilitetsproblemer. 

Læs mere i vores artikel:
Hvor lang tid tager det at blive gravid?

Kilder:

  • Sundhed.dk
Scroll til toppen