Loading...
Produktguides

Voksipose – find den bedste sovepose til din guldklump

Voksipose guide cover

En Voksipose, kørepose eller sovepose er perfekt til at holde baby varm under transport i bil, klap- eller barnevogn. Men hvilken er den bedste? – Vi giver dig vores bud på de bedste voksiposer. 

Køreposen eller soveposen kaldes af mange også for en Voksipose, men Voksi er faktisk navnet på en norsk producent af køreposer, hvorfor det teknisk set ikke er helt korrekt at kalde alle køreposer for voksi’er. 

Men pyt med det – så længe du ved hvad vi mener, så kan vi sagtens kalde det for en voksipose. 
– Godt, så er det på plads. Lad os så komme i gang med listen med anbefalinger:

Vores bud på de bedste Voksiposer

På baggrund af anmeldelser, tests og brugervurderinger har vi udvalgt de bedste bud på din nye voksipose til baby. 

I det følgende vil der optræde affiliate-links. Det betyder, at vi tjener penge hvis du beslutter dig for at købe en af vores anbefalinger. Det betyder ingenting for dig eller din pris på varen, men for os betyder det løn for de mange timer vi bruger her på siden.

Easygrow Nature – Testvindende voksipose

Udnævnt som testvinder hos Babytesterne.no

Køreposen blev i 2017 kåret som “Best i Test” af det norske medie Babytesterne.no – en hæder som bestemt ikke er ufortjent. Køreposen fra Easygrow er nemlig både varm, behagelig at ligge i og pæn at se på. 

Posen er fyldt med dun som sørger for at holde baby varm sammen med den hyggelige pelskant. Posen har desuden flere dunlag, hvilket hjælper mod varmetab. 

Materialet sørger desuden for, at der er god ventilation i posen, så der ikke blive klamt og fugtigt indvendigt. 

Der medfølger en forlængerdel som øger posens længde fra 98  til 130  cm – på den måde kan dit barn bruge soveposen i længere tid, selvom den lille er skudt i vejret. 

Posen fås i flere forskellige farver.

Længde: 98-103 cm

Find den bedste pris

Forhandler Totalpris Læs mere
2.199,00 DKK Læs mere

Voksi Classic+ – Den originale og anerkendte voksiposeVoksi Classic+ sort - guide til voksipose

Den norske producent har for mange lagt navn til køreposen, som ofte omtales som en Voksipose. Man kommer ikke sovende til at lægge navn til en helt produktkategori, så det siger meget om kvaliteten af poserne fra Voksi. 

Udvalget af Voksiposer er stort og der er mange modeller som er værd at fremhæve. Vores valg er faldet på Voksi Classic+ som helt kort kan beskrives som en forbedret udgave af den originale sovepose fra Voksi. 

Her får du blandt andet huller til barnevognselen og forstærkninger ved bindebåndene så du undgår at posen går i stykker ved brug. 

Voksiposen er fyldt med uld som garanterer, at det er tilpas varmt i posen så baby ikke fryser. 

Længde: 80 cm

Find den bedste pris

Forhandler Totalpris Læs mere
1.599,00 DKK Læs mere
1.868,00 DKK Læs mere
2.199,00 DKK Læs mere
2.199,95 DKK Læs mere

Ticket To Heaven – Praktisk voksipose med lynlåsTicket To Heaven kørepose - Voksipose guide

Køreposen fra Ticket To Heaven er blandt andet værd at fremhæve fordi den er udstyret med en lynlås i stedet for snore – det er selvfølgelig en smagssag, men det er altså lidt lettere at lyne end at binde. 

Der er åbninger i ryggen på posen som gør den let at montere med barnevognselen i barnevognen – en funktion du bliver glad for, når baby er større og begynder at kunne rejse sig. 

Velcroklapper sørger for, at alle åbninger kan lukkes tæt til så kold luft holdes ude. Posen er desuden testet af SGS i Schweiz som har sikret sig, at voksiposen er sikker i brug. Der er eksempelvis ingen snore eller knapper som baby kan komme til at sluge. 

Køreposen fås i to forskellige størrelser: 94 cm og 115 cm.

Find den bedste pris

Forhandler Totalpris Læs mere
524,96 DKK Læs mere

Wheat Disney – Voksipose med sødt Disney print

Det danske børnetøjsbrand Wheat har indgået et samarbejde med Disney som betyder, at de ikoniske figurer fra tegnefilmene kan bruges som motiv på produkterne. 

På Wheat Disney finder du således sødt allover print af Mickey Mouse eller Bambi. 

Udover det børnevenlige design byder voksiposen på en imiteret pelskant som kan knappes af efter behov. 

En justerbar elastikkant ved åbningen af soveposen sørger for, at der kan lukkes godt til, så der ikke kommer kold luft ned til baby. 

Hele herligheden åbnes og lukkes ved hjælp af en praktisk lynlås – vi er som sagt begejstrede for lynlåse i denne sammenhæng, det er altså bare lettere at have med at gøre. Foran finder du en lille lomme som kan bruges til eksempelvis opbevaring af reservesut eller babyalarm.

Længde: 110 cm

Find den bedste pris

Forhandler Totalpris Læs mere
747,50 DKK Læs mere
1.049,96 DKK Læs mere

Voksipose, kørepose, sovepose – hvad hedder det?

Det skal for så vidt stå dig frit for at kalde posen nøjagtigt hvad du har lyst til. Voksipose er efter vores opfattelse en af de mest udbredte navne på posen – det er dog ikke helt rigtigt at kalde alle poserne for Voksi. Det er nemlig navnet på en norsk producent af køreposer, så medmindre de rent faktisk står bag, så er det ikke en voksipose – men kald det bare for det alligevel, det vigtigste er, at du og andre ved hvad du taler om. 

Hvis det ikke er en voksipose, hvad er det så; kørepose eller sovepose? 

Begge dele er rigtigt og egentlig mest af alt en smagssag. Posen kan bruges både til transport i bilen, altså når der skal ‘køres’, men posen kan også sagtens bruges som en sovepose som baby kan sove i i barnevognen. 

En voksipose giver tryghed

En baby har inden fødslen været vant til at ligge trygt og tætpakket i mors mave. Sådan har den haft det længe, og sådan har den det faktisk bedst – altså med at ligge tætpakket. Følelsen af, at der er småt med plads, og at posen omfavner baby sikrer bedre søvn for den lille. 

Det kan derfor også være en fordel hvis voksiposen kan justeres i størrelsen. Hvis den eksempelvis kan justeres i bredden ved hjælp af stropper, kan du selv styre hvor stramt posen skal omfavne baby. Børn vokser især hurtigt i starten, hvorfor det vil være nødvendigt at justere undervejs. 

En voksipose holder ikke bare baby varm i autostolen eller barnevognen, den sørger også for at give en tiltrængt følelse af tryghed ved at imitere følelsen af at ligge i maven på mor. 

Hvilken størrelse skal voksiposen være?

Det er en fordel hvis voksipose sidder nogenlunde stramt om baby. Dels fordi det hjælper med at holde på varmen, men i høj grad også fordi det giver baby tryghed når den føler sig omfavnet af voksien. 

Derfor er det en fordel at posen passer til babys størrelse – hvis det er et spædbarn bør du altså ikke vælge en af de store modeller. Vi ved godt, at det kan være fristende fordi dit barn vil kunne bruge den længere, men for den bedst mulige søvn bør soveposen ikke være for stor. 

Vil du gerne give dit barn trygheden fra en lille sovepose og samtidig undgå at skulle købe en ny når baby har vokset sig for stor – så tjek voksiposen fra Easygrow som kan forlænges så den passer til dit barn selvom det vokser i længden. 

Hvad er en voksipose?

En voksipose er en sovepose som du kender den – bare væsentligt mindre og med små funktioner som gør, at den egner sig særdeles godt til en baby.

En voksipose giver tryghed til baby fordi han bliver pakket tæt, og sørger samtidig for at holde barnet varmt i autostolen og klap- eller barnevognen. 

Mange forældre vælger at bruge en voksipose fremfor dyner eller tæpper fordi posen er lettere at have med at gøre. De mindste bevægelser fra baby kan gøre, at dynen glider af og forældrene skal til at pakke barnet på ny. Placerer du guldklumpen i en voksipose, så skal du ikke bekymre dig om, at barnet sparket dynen af og ender med at fryse når det sover i barnevognen. 

Hvorfor skal man have en voksipose?

Du skal have voksipose fordi det helt enkelt gør dit liv som forældre lidt lettere – bevares, ikke ndøvendigvis meget, men en lille smule er værd at have med, når man i forvejen kæmper med for lidt søvn, skrig og skrål og mangel på fritid. De fleste forældre kan skrive under på, at man med kyshånd tager imod alle de små ting der kan gøre tilværelsen lidt lettere. 

En voksipose sørger for, at:

  1. Baby sover bedre fordi posen omslutter barnet og giver tryghed.
  2. Baby kommer ikke til at fryse i barnevognen, ligesom du ikke skal bekymre dig om, om baby sparker dynen af i søvne.
  3. Du let kan håndtere din sovende baby

Listen med fordele er længere, men ovenstående er de væsentligste. Er du stadig i tvivl, så tjek om der er nogen i dit netværk som har erfaring med en voksipose. Vi garanterer, at de vil tale positivt om den. 

Hvad er forskellen på en voksipose og en kørepose?

Vores erfaring er, at folk mener det samme, uanset om de kalder det en voksipose eller kørepose. Skal det være helt korrekt, så er kørepose den generelle beskrivelse af produktkategorien. Voksi er navnet på en norsk producent af køreposer som har været på markedet så længe, at deres brand for mange er synonym med produktet – hvorfor køreposen også kaldes for en voksipose. 

Der er altså i de fleste tilfælde ingen forskel på de to, der er blot tale om to forskellige navne for det samme. 

Voksipose – hvad skal du vælge?

Ligesom med så mange andre produkter, så er det en smagssag hvilken man synes er den bedste voksipose. I sidste ende skal du selv træffe beslutningen, men vi vil gerne give en hånd med ved at give dig et tips til hvad der er vigtigt:

  1. Længden på posen – en lille pose giver tryghed, men baby vil hurtigt vokse sig for stor.
  2. Materialet af ydersiden – skal det være vind- og/eller vandtæt?
  3. Fyldet i posen – fyldet afgør hvor varmt det er for baby
  4. Designet – du kommer til at kigge meget på den, så find en du kan lide at se på
Voksipose – find den bedste sovepose til din guldklump
5 (100%) 4 votes
Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *