Loading...
Produktguides

Voksipose – Se vores bud på de 7 bedste voksiposer

Voksipose guide cover

En Voksipose, kørepose eller sovepose er perfekt til at holde baby varm under transport i bil, klap- eller barnevogn. Men hvilken er den bedste? – Vi giver dig vores bud på de bedste voksiposer. 

Køreposen eller soveposen kaldes af mange også for en Voksipose, men Voksi er faktisk navnet på en norsk producent af køreposer, hvorfor det teknisk set ikke er helt korrekt at kalde alle køreposer for voksi’er. 

Men pyt med det – så længe du ved hvad vi mener, så kan vi sagtens kalde det for en voksipose. 
– Godt, så er det på plads. Lad os så komme i gang med listen med anbefalinger:

Find en masse yderligere spændende produktguides på Babyhelp

Husk på, at vi ikke blot har skrevet en udførlig produktguide om voksiposer her på Babyhelp. Hos os finder du nemlig produktguides til stort set ethvert baby- og børneprodukt.

Find blandt andet produktguides til følgende produkter: barnevognsseler, weekendsenge, gåvognebørnegitter, legetæpper, bOblesblespande og sengehimle til tremmesenge

Vores bud på de 7 bedste Voksiposer

På baggrund af anmeldelser, tests og brugervurderinger har vi udvalgt de bedste bud på din nye voksipose til baby. 

I det følgende vil der optræde affiliate-links. Det betyder, at vi tjener penge hvis du beslutter dig for at købe en af vores anbefalinger. Det betyder ingenting for dig eller din pris på varen, men for os betyder det løn for de mange timer vi bruger her på siden.

Voksi Classic+ – Den originale i en opgraderet udgave

Voksi Classic+ sort - guide til voksipose

Forhandler Totalpris Læs mere
1.299,00 DKK Besøg butikken
1.299,00 DKK Besøg butikken
1.599,00 DKK Besøg butikken

Den norske producent Voksi, har for mange lagt navn til køreposen, som ofte omtales som en Voksipose. Man kommer ikke sovende til at lægge navn til en helt produktkategori, så det siger meget om kvaliteten af poserne fra Voksi.

Forbedret udgave af originalen

Udvalget af Voksiposer er stort og der er mange modeller som er værd at fremhæve. Vores valg er faldet på Voksi Classic+ som helt kort kan beskrives som en forbedret udgave af den originale sovepose fra Voksi. 

Her får du blandt andet huller til barnevognselen og forstærkninger ved bindebåndene så du undgår at posen går i stykker ved brug. 

Voksiposen er fyldt med uld som garanterer, at det er tilpas varmt i posen så baby ikke fryser. 

Praktiske oplysninger:

 • Fyld: 100% uld
 • Længde: 80 cm

Voksi Urban – Sød og testvindende kørepose

Voksi Urban - guide til voksiposer

Forhandler Totalpris Læs mere
1.649,00 DKK Besøg butikken
1.799,25 DKK Besøg butikken
1.999,00 DKK Besøg butikken
2.299,00 DKK Besøg butikken

Voksi Urban er en fremragende voksipose – så er det sagt! Men tag ikke bare vores ord for det, tests af køreposen giver samme anledning til begejstring.

Norsk testvinder

I 2011 testede SIFO (Statens Institutt for Forbruksforskning) Voksi Urban for magasinet Foreldre & Barn, hvor køreposen løb afsted med titlen som testvinder.

Vokser med dit barn

Ulempen ved at vælge en lille voksipose som passer dit barn i størrelsen er, at der ikke går længe før der ikke længere er plads til baby. 

Med Voksi Urban behøver du dog ikke bekymre dig om at købe ny kørepose når dit barn er blevet for stort, for du kan nemlig bruger forlængerdelen til at gøre posen helt op til 30 centimeter længere. 

Det giver Voksi Urban en meget lang anvendelsestid. Afhængigt af hastigheden dit barn vokser med, kan det bruge sin sovepose helt op til 6 års alderen. 

Lækker kvalitet

Soveposen er fremstillet i blødt uld og dun, og får ros for at være slidstærk, egne sig til al slags vejr og for at holde dit barn varmt i selv de koldeste perioder. 

Praktiske oplysninger:

 • Længde: 85 cm (Kan forlænges til 115 cm)
 • Fyld: 90% dun og 10% fjer

Easygrow Nature – Testvindende voksipose

Udnævnt som testvinder hos Babytesterne.no

Forhandler Totalpris Læs mere
2.199,00 DKK Besøg butikken
2.199,00 DKK Besøg butikken

Køreposen blev i 2017 kåret som “Best i Test” af det norske medie Babytesterne.no – en hæder som bestemt ikke er ufortjent. Køreposen fra Easygrow er nemlig både varm, behagelig at ligge i og pæn at se på. 

Varm pose med god ventilation

Posen er fyldt med dun som sørger for at holde baby varm sammen med den hyggelige pelskant. Posen har desuden flere dunlag, hvilket hjælper mod varmetab. 

Materialet sørger desuden for, at der er god ventilation i posen, så der ikke blive klamt og fugtigt indvendigt. 

Voksiposen kan forlænges

Der medfølger en forlængerdel som øger posens længde fra 98  til 130  cm – på den måde kan dit barn bruge soveposen i længere tid, selvom den lille er skudt i vejret. 

Posen fås i flere forskellige farver.

Praktiske oplysninger:

 • Fyld: 80% dun og 20% fjer
 • Længde: 98-103 cm

Ticket To Heaven – Praktisk voksipose med lynlås

Ticket To Heaven kørepose - Voksipose guide

Forhandler Totalpris Læs mere
374,98 DKK Besøg butikken

Ticket to heaven er kendt for deres børnetøj i høj kvalitet, og som ofte er i iøjnefaldende farver og mønstre.

Det samme gælder deres bud på en voksipose, som rent visuelt skiller sig ud fra de andre her på listen. 

Adskillige praktiske detaljer

Køreposen fra Ticket To Heaven er blandt andet værd at fremhæve fordi den er udstyret med en lynlås i stedet for snore – det er selvfølgelig en smagssag, men det er altså lidt lettere at lyne end at binde. 

Der er åbninger i ryggen på posen som gør den let at montere med barnevognselen i barnevognen – en funktion du bliver glad for, når baby er større og begynder at kunne rejse sig. 

Velcroklapper sørger for, at alle åbninger kan lukkes tæt til så kold luft holdes ude. Posen er desuden testet af SGS i Schweiz som har sikret sig, at voksiposen er sikker i brug. Der er eksempelvis ingen snore eller knapper som baby kan komme til at sluge. 

Gode egenskaber

Voksiposen fra Ticket to Heaven, kan blandt andet bryste sig af følgende:

 • Vandtæt med et vandsøjletryk på 5.000 mm
 • Åndbar med en åndbarhed på 5.000 g
 • Vindtæt

Praktiske oplysninger:

 • Fyld: Dun og fjer
 • Længde: (to forskellige størrelser) 94 cm og 115 cm.

Wheat Disney – Voksipose med sødt Disney print

Forhandler Totalpris Læs mere
747,50 DKK Besøg butikken
749,98 DKK Besøg butikken

Alle børn elsker Disney, hvorfor du næppe går galt i byen med en voksipose med print af kendte Disney-figurer. At sevle soveposen så også er i en vildt lækker kvalitet, det gør bestemt ikke soveposen dårligere!

Sødt print med ikoniske Disney-figurer

Det danske børnetøjsbrand Wheat har indgået et samarbejde med Disney som betyder, at de ikoniske figurer fra tegnefilmene kan bruges som motiv på produkterne. 

På Wheat Disney finder du således sødt allover print af Mickey Mouse eller Bambi.

Lun og praktisk at bruge

Udover det børnevenlige design byder voksiposen på en imiteret pelskant som kan knappes af efter behov. 

En justerbar elastikkant ved åbningen af soveposen sørger for, at der kan lukkes godt til, så der ikke kommer kold luft ned til baby. 

Hele herligheden åbnes og lukkes ved hjælp af en praktisk lynlås – vi er som sagt begejstrede for lynlåse i denne sammenhæng, det er altså bare lettere at have med at gøre. Foran finder du en lille lomme som kan bruges til eksempelvis opbevaring af reservesut eller babyalarm.

Praktiske oplysninger:

 • Længde: 110 cm

Kaiser Iglu Thermo Fleece – Billig voksipose

Kaiser Iglu voksipose

Forhandler Totalpris Læs mere
439,00 DKK Besøg butikken

Hvis du leder efter et lidt billigere alternativ til den klassiske voksipose, så får du en hæderlig kørepose til billige penge, hvis du vælger Kaiser Iglu. 

Billig men varm voksipose

Vi kan med glæde afsløre, at den lave pris ikke er på bekostning af posens evne til at holde dit barn varmt. 

Køreposene er fremstillet af polyesterfleece, som holder dit barn lunt og tørt i det meste vejr. Ifølge producenten kan posen bruges helt ned til -7 grader. 

Passer perfekt i de fleste klapvogne

Køreposen kan med fordel bruges i klapvognen, hvor dit barn ikke selv kan holde sig varmt, fordi det bevæger sig. Kaiser Iglu passer i langt de fleste af de populære klapvogne på det danske marked, og er tilmed udstyret med åbninger bagpå, så en eventuel klapvognssele kan benyttes. 

På ryggen af posen er der skridsikkert bomuld som sikrer, at posen med dit barn i, bliver hvor du placerer den. 

Praktiske oplysninger:

 • Materiale: Polyesterfleece 
 • Længde: 105 cm

Voksi Move Light – Babykørepose til de mindsteVoksi Move Light - guide til voksiposer

Forhandler Totalpris Læs mere
423,25 DKK Besøg butikken
499,95 DKK Besøg butikken
548,00 DKK Besøg butikken

Voksi Move Light er en såkaldt babykørepose, hvilket betyder at den er henvendt til de helt små børn i 0-12 måneders alderen. 

Kan bruges det første år

En babykørepose er kendetegnet ved, at den typisk er væsentligt mindre end de almindelige køreposer. 

Årsagen er, at en lille kørepose slutter tættere om kroppen på baby, hvilket ikke bare gøre det lettere at holde varmen, men som faktisk også giver større tryghed når barnet ligger selv. 

Det betyder desværre også, at du måske bliver nødt til at skulle investere i en ny voksipose den dag dit barn bliver for stort, hvorfor det kommer til at koste dig penge igen til den tid. Det er dog vores erfaring, at poser som denne er lette at sælge brugt, så du burde kunne holde dine penge nogenlunde hjemme. 

Billigere end de fleste andre voksiposer

Det er desuden også værd at nævne, at prisen også er derfter. Du kommer ikke til at bruge voksiposen ligeså længe som de de andre her på listen, men du betaler heller ikke alverden for posen, sammenlignet med de andre. 

Hvis du har været igennem vores liste og stadig ikke har fundet den helt rigtige voksipose, så tryk på knappen nedenfor. Trykker du, bliver du ført videre til endnu flere voksier hos vores samarbejdspartner. 

Voksipose, kørepose, sovepose – hvad hedder det?

Det skal for så vidt stå dig frit for at kalde posen nøjagtigt hvad du har lyst til. Voksipose er efter vores opfattelse en af de mest udbredte navne på posen – det er dog ikke helt rigtigt at kalde alle poserne for Voksi. Det er nemlig navnet på en norsk producent af køreposer, så medmindre de rent faktisk står bag, så er det ikke en voksipose – men kald det bare for det alligevel, det vigtigste er, at du og andre ved hvad du taler om. 

Hvis det ikke er en voksipose, hvad er det så; kørepose eller sovepose? 

Begge dele er rigtigt og egentlig mest af alt en smagssag. Posen kan bruges både til transport i bilen, altså når der skal ‘køres’, men posen kan også sagtens bruges som en sovepose som baby kan sove i i barnevognen. 

En voksipose giver tryghed

En baby har inden fødslen været vant til at ligge trygt og tætpakket i mors mave. Sådan har den haft det længe, og sådan har den det faktisk bedst – altså med at ligge tætpakket. Følelsen af, at der er småt med plads, og at posen omfavner baby sikrer bedre søvn for den lille. 

Det kan derfor også være en fordel hvis voksiposen kan justeres i størrelsen. Hvis den eksempelvis kan justeres i bredden ved hjælp af stropper, kan du selv styre hvor stramt posen skal omfavne baby. Børn vokser især hurtigt i starten, hvorfor det vil være nødvendigt at justere undervejs. 

En voksipose holder ikke bare baby varm i autostolen eller barnevognen, den sørger også for at give en tiltrængt følelse af tryghed ved at imitere følelsen af at ligge i maven på mor. 

Hvilken størrelse skal voksiposen være?

Det er en fordel hvis voksipose sidder nogenlunde stramt om baby. Dels fordi det hjælper med at holde på varmen, men i høj grad også fordi det giver baby tryghed når den føler sig omfavnet af voksien. 

Derfor er det en fordel at posen passer til babys størrelse – hvis det er et spædbarn bør du altså ikke vælge en af de store modeller. Vi ved godt, at det kan være fristende fordi dit barn vil kunne bruge den længere, men for den bedst mulige søvn bør soveposen ikke være for stor. 

Vil du gerne give dit barn trygheden fra en lille sovepose og samtidig undgå at skulle købe en ny når baby har vokset sig for stor – så tjek voksiposen fra Easygrow som kan forlænges så den passer til dit barn selvom det vokser i længden. 

Hvad er en voksipose?

En voksipose er en sovepose som du kender den – bare væsentligt mindre og med små funktioner som gør, at den egner sig særdeles godt til en baby.

En voksipose giver tryghed til baby fordi han bliver pakket tæt, og sørger samtidig for at holde barnet varmt i autostolen og klap- eller barnevognen. 

Mange forældre vælger at bruge en voksipose fremfor dyner eller tæpper fordi posen er lettere at have med at gøre. De mindste bevægelser fra baby kan gøre, at dynen glider af og forældrene skal til at pakke barnet på ny. Placerer du guldklumpen i en voksipose, så skal du ikke bekymre dig om, at barnet sparket dynen af og ender med at fryse når det sover i barnevognen. 

Hvorfor skal man have en voksipose?

Du skal have voksipose fordi det helt enkelt gør dit liv som forældre lidt lettere – bevares, ikke ndøvendigvis meget, men en lille smule er værd at have med, når man i forvejen kæmper med for lidt søvn, skrig og skrål og mangel på fritid. De fleste forældre kan skrive under på, at man med kyshånd tager imod alle de små ting der kan gøre tilværelsen lidt lettere. 

En voksipose sørger for, at:

 1. Baby sover bedre fordi posen omslutter barnet og giver tryghed.
 2. Baby kommer ikke til at fryse i barnevognen, ligesom du ikke skal bekymre dig om, om baby sparker dynen af i søvne.
 3. Du let kan håndtere din sovende baby

Listen med fordele er længere, men ovenstående er de væsentligste. Er du stadig i tvivl, så tjek om der er nogen i dit netværk som har erfaring med en voksipose. Vi garanterer, at de vil tale positivt om den. 

Hvad er forskellen på en voksipose og en kørepose?

Vores erfaring er, at folk mener det samme, uanset om de kalder det en voksipose eller kørepose. Skal det være helt korrekt, så er kørepose den generelle beskrivelse af produktkategorien. Voksi er navnet på en norsk producent af køreposer som har været på markedet så længe, at deres brand for mange er synonym med produktet – hvorfor køreposen også kaldes for en voksipose. 

Der er altså i de fleste tilfælde ingen forskel på de to, der er blot tale om to forskellige navne for det samme. 

Voksipose – hvad skal du vælge?

Ligesom med så mange andre produkter, så er det en smagssag hvilken man synes er den bedste voksipose. I sidste ende skal du selv træffe beslutningen, men vi vil gerne give en hånd med ved at give dig et tips til hvad der er vigtigt:

 1. Længden på posen – en lille pose giver tryghed, men baby vil hurtigt vokse sig for stor.
 2. Materialet af ydersiden – skal det være vind- og/eller vandtæt?
 3. Fyldet i posen – fyldet afgør hvor varmt det er for baby
 4. Designet – du kommer til at kigge meget på den, så find en du kan lide at se på
Voksipose – Se vores bud på de 7 bedste voksiposer
5 (100%) 4 votes
Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *