Guide til valg af voksipose

I det følgende vil der optræde affiliate-links. 

Voksi Urban

Vores favorit

Voksi Move

God til prisen
Voksi Classic+ sort - guide til voksipose

Voksi Classic+

Klassikeren

Voksi Move

God til prisen

Voksi Urban

Vores favorit
Voksi Classic+ sort - guide til voksipose

Voksi Classic+

Klassikeren

Vores bud på de 8 bedste voksiposer

Herunder følger – i vilkårlig rækkefølge – vores bud på de 8 bedste voksiposer. Hver voksipose er ledsaget af en letforståelig produktbeskrivelse. Ligeledes præsenterer vi dig for forhandlernes aktuelle priser på de enkelte voksiposer.

Samtlige bud tager afsæt i enormt mange timers research, hvor vi har orienteret os indgående i tests, forbrugeranmeldelser samt et utal af produktbeskrivelser.

Voksi Classic+

Derfor anbefaler vi denne 

Voksi Classic+ sort - guide til voksipose
Anbefalet alder: 0-3 år

Den norske producent Voksi har for mange lagt navn til køreposen, som ofte omtales som en voksipose. Man kommer ikke sovende til at lægge navn til en helt produktkategori, så det siger meget om kvaliteten af poserne fra Voksi.

Forbedret udgave af originalen

Udvalget af voksiposer er stort, og der er mange modeller, som er værd at fremhæve. Vores valg er faldet på Voksi Classic+, som helt kort kan beskrives som en forbedret udgave af den originale sovepose fra Voksi. 

Her får du blandt andet huller til barnevognselen og forstærkninger ved bindebåndene, så du undgår, at posen går i stykker ved brug. 

Voksiposen er fyldt med uld, som garanterer, at det er tilpas varmt i posen, så baby ikke fryser. 

Praktiske oplysninger

 • Fyld: 100% uld
 • Længde: 80 cm

Voksi Urban

Derfor anbefaler vi denne 

Anbefalet alder: 0-6 år

Voksi Urban er en fremragende voksipose – så er det sagt! Men tag ikke blot vores ord for det, tests af køreposen giver samme anledning til begejstring.

Norsk testvinder

I 2011 testede SIFO (Statens Institutt for Forbruksforskning) Voksi Urban for magasinet Foreldre & Barn, hvor køreposen løb med titlen som testvinder.

Vokser med dit barn

Ulempen ved at vælge en lille voksipose, som passer dit barn i størrelsen, er, at der ikke går længe, før dit barn er vokset ud af voksiposen. 

Med Voksi Urban behøver du dog ikke bekymre dig om at købe ny kørepose, når dit barn er blevet for stort, for du kan nemlig bruge forlængerdelen til at gøre posen helt op til 30 centimeter længere. 

Det giver Voksi Urban en meget lang anvendelsestid. Afhængigt af hastigheden dit barn vokser med, kan det bruge sin sovepose helt op til 6-årsalderen. 

Lækker kvalitet

Soveposen er fremstillet i blødt uld og dun og får ros for at være slidstærk, egne sig til al slags vejr og for at holde dit barn varmt i selv de koldeste perioder. 

Praktiske oplysninger

 • Længde: 85 cm (Kan forlænges til 115 cm)
 • Fyld: 90% dun og 10% fjer

Voksi Move Light

Derfor anbefaler vi denne 

Anbefalet alder: 0-1 år

Voksi Move Light er en såkaldt babykørepose, hvilket betyder, at den er henvendt til de helt små børn i 0-12-måneders alderen. 

Kan bruges det første år

En babykørepose er kendetegnet ved, at den typisk er væsentligt mindre end de almindelige køreposer. 

Årsagen er, at en lille kørepose slutter tættere om kroppen på baby, hvilket ikke bare gør det lettere at holde varmen, men faktisk også giver større tryghed, når barnet ligger selv. 

Det betyder desværre også, at du måske bliver nødt til at skulle investere i en ny voksipose den dag, dit barn bliver for stort, hvorfor det kommer til at koste dig penge igen til den tid. Det er dog vores erfaring, at poser som denne er lette at sælge brugt, så du burde kunne holde dine penge nogenlunde hjemme. 

Billigere end de fleste andre voksiposer

Det er desuden også værd at nævne, at prisen også er derfter. Du kommer ikke til at bruge voksiposen lige så længe som de de andre her på listen, men du betaler heller ikke alverden for posen sammenlignet med de andre. 

Voksi City

Derfor anbefaler vi denne 

Voksi city
Anbefalet alder: 0-6 år

En fantastisk og lækker Voksi kørepose, som både har en masse æstetiske og praktiske fortrin. De æstetiske fordele taler for sig selv og afsløres af billedet ovenfor. Derfor vil vi ikke dykke dybere ned i, hvad disse indebærer.

I stedet vil vi nuancere, hvad de praktiske fortrin vedrører. De vedrører blandt andet, at køreposen kan åbnes med en lynlås både fra oven og fra neden. Det betyder, at man altid let kan åbne køreposen, uanset hvordan ens barn ligger i denne.

Ligeledes kan posen åbnes i bunden, som i øvrigt kan lynes helt af, hvilket kan være en fordel, hvis det er for varmt for barnet i køreposen. 

Tilmed er denne praktiske funktion kærkommen, fordi bundstykket kan udskiftes med en længere forlængerdel, hvilket gør, at posen kan vokse sammen med ens barn. I første omgang medfølger der én forlængerdel, men hvis barnet vokser ud af denne, vil det være nødvendigt at købe en ny forlængerdel.

Foruden ovenstående har voksiposen her følgende praktiske fordele:

 • Den indeholder selehuller til barnevognen
 • Den kan let vaskes skånsomt ved 40°C
 • Den er lavet af et miljøvenligt og smudsafvisende materiale.

Kan let tilpasses dit barn

Det er vigtigt, at ens barn føler sig veltilpas i en voksipose, og når det kommer til komfort, leverer denne her model virkelig varen. I toppen og siderne af voksiposen finder du fine elastiksnører, der gør, at du let kan stramme voksiposen ind, så meget som du nu ønsker.

Egner sig til en mild vinter

Voksi City egner til en mild vinter, hvilket vil sige tidligt skandinavisk efterår eller sydeuropæisk vinter. Hvis du har planer om en tur nordpå i de kolde måneder, er denne voksipose altså ikke, hvad du har brug for. I et sådant tilfælde ville du skulle kigge efter en endnu tykkere og varmere voksipose.

Fås i flere farver

Voksiposen fås i en række forskellige farver, blandt andet nedenstående.

Voksi City - De bedste voksiposer

Praktiske oplysninger

 • Anbefalet alder: 0-6 år
 • Fremstillet af nylon, bomuld, andedun, andefjer og genanvendt polyester
 • Størrelse:
  • Uden forlængende stykke: 100 cm X 47 cm
  • Med forlængende stykke: 125 cm X 47 cm

Voksi Move

Derfor anbefaler vi denne 

Anbefalet alder: 0-1 år

Gennemtænkt voksipose med fede detaljer

Når først man har brugt lidt tid med Voksi Move, går det op for en, at der er tale om en yderst gennemtænkt kørepose, hvor selv de mindste detaljer er optimerede, så de giver så god en oplevelse for barn og forældre som muligt. Det er blandt andet værd at fremhæve følgende detaljer:

Lynlås

Først og fremmest åbnes Voksi Move med en lynlås fortil, som gør det nemt at pakke barnet ind og ud på kort tid. Lynlåsen er udstyret med dobbelt vindstolpe, så ingen kold vind kan komme ind til barnet.

Toppen kan strammes ind

Er der særligt koldt udenfor, kan toppen strammes ind med en snøre, så baby kan pakkes ekstra godt ind og putte sig. Og bare rolig – snøren er gemt væk bag en velcro-flap, så der ikke er risiko for, at barnet tager snøren i munden. 

Klar til brug i autostolen, barnevognen og klapvognen

I ryggen af Voksi Move finder du små åbninger som passer perfekt til barnevognsselen, sikkerhedsselen i autostolen eller selen i klapvognen. På den måde kan barnet spændes forsvarligt fast, samtidig med at det kan lune sig i sin dejlige voksipose. 

Hold styr på suttesnoren

Som en ekstra lille detalje finder du i den ene side af hætten et stykke imiteret læder, som kan bruges til at sætte en eventuel suttesnor fast på. 

Forstår du nu hvad vi mener, når vi kalder Voksi Move for gennemtænkt?

Vælg mellem flere flotte farver

Der er farver for enhver smag. Vil du se Voksi Move i andre farver, kan du trykke på knappen nedenfor.

Praktiske oplysninger

 • Anbefalet alder: 0-12 måneder
 • Fremstillet af nylon, bomuld, andedun, andefjer og genanvendt polyester
 • Mål: L: 80 x B: 42 cm

Voksi Baby Wrap

Derfor anbefaler vi denne 

Voksi Baby Wrap
Anbefalet alder: 0-1 år

Passer perfekt til autostolen, klapvognen og cykelstolen

Voksi Baby Wrap udmærker sig især ved brug sammen med en autostol. På bagsiden af posen er der nemlig smarte udskæringer, så selen kan komme igennem og holde baby sikkert på plads i sin autostol. 

Du behøver altså ikke gå på kompromis med sikkerheden, blot fordi du vil bruge en voksipose i bilen. 

Det bliver ikke lettere at holde baby lun i autostolen, end med denne geniale voksipose. 

Køreposen passer til både 3- og 5-punktsseler i autostole såvel som klapvogne og cykelstole. 

Smarte velcrolukninger

Voksiposen lukkes sammen ved hjælp af velcro, hvilket i sig selv er let at have med at gøre. Endnu smartere er det dog, at du på grund af de mange lukningsmuligheder, kan tilpasse voksiposen til temperaturen udenfor. 

Er det særligt koldt udenfor, kan du svøbe baby helt sammen. Er det lidt lunere i vejret, kan du undlade at lukke posen helt til eller lade den være mere løs. Du vælger selv og tilpasser på baggrund af vind og vejr og dit barns behov.

Lille hætte passer på barnets hoved

Der sidder en lille hætte på voksiposen, som tjener flere forskellige formål. 

Først og fremmest sørger hætten for, at baby lettere kan holde på varmen, da det er fra hovedet at størstedelen af varmetabet finder sted. 

Derudover beskytter hætten barnets hoved, ligesom den også gør voksiposen mere hyggelig, fordi baby kan pakkes mere ind. Børn elsker huler, fordi det giver dem tryghed og med hætten på hovedet, vil barnet føle at det befinder sig i en hyggelig lille hule. 

Praktiske oplysninger

 • Fyld: 100% let polyester
 • Mål: Længde: 87 x Bredde på toppen: 40 x Bredde nederst: 35 cm

Easygrow Nature

Derfor anbefaler vi denne 

Easygrow sovepose - sovepose til baby
Anbefalet alder: 0-5 år

Bedst i test

Køreposen blev i 2017 kåret som “Best i Test” af det norske medie Babytesterne.no – en hæder som bestemt ikke er ufortjent. Køreposen fra Easygrow er nemlig både varm, behagelig at ligge i og pæn at se på. 

Udnævnt som testvinder hos Babytesterne.no

Varm pose med god ventilation

Posen er fyldt med dun, som – sammen med den hyggelige pelskant – sørger for at holde baby varm. Posen har desuden flere dunlag, hvilket hjælper mod varmetab. 

Materialet sørger desuden for, at der er god ventilation i posen, så der ikke blive klamt og fugtigt indvendigt. 

Voksiposen kan forlænges

Der medfølger en forlængerdel, som kan øge posens længde fra 98  til 130  cm – på den måde kan dit barn bruge soveposen i længere tid, selvom den lille er skudt i vejret. 

Posen fås i flere forskellige farver.

Wheat Disney

Derfor anbefaler vi denne 

Wheat Disney - Voksipose guide
Anbefalet alder: 0-1 år

Alle børn elsker Disney, hvorfor du næppe går galt i byen med en voksipose med print af kendte Disney-figurer. At selve soveposen så også er i en vildt lækker kvalitet, det gør bestemt ikke soveposen dårligere!

Sødt print med ikoniske Disney-figurer

Det danske børnetøjsbrand Wheat har indgået et samarbejde med Disney, som betyder, at de ikoniske figurer fra tegnefilmene kan bruges som motiv på produkterne. 

På Wheat Disney finder du således sødt allover print af Mickey Mouse eller Bambi.

Lun og praktisk at bruge

Udover det børnevenlige design byder voksiposen på en imiteret pelskant, som kan knappes af efter behov. 

En justerbar elastikkant ved åbningen af soveposen sørger for, at der kan lukkes godt til, så der ikke kommer kold luft ned til baby. 

Hele herligheden åbnes og lukkes ved hjælp af en praktisk lynlås – vi er som sagt begejstrede for lynlåse i denne sammenhæng, det er altså bare lettere at have med at gøre. Foran finder du en lille lomme, som kan bruges til eksempelvis opbevaring af reservesut eller babyalarm.

Praktiske oplysninger

 • Længde: 110 cm

Find en masse yderligere spændende produktguides på Babyhelp

Husk på, at vi ikke blot har skrevet en udførlig produktguide om voksiposer her på Babyhelp. Hos os finder du nemlig produktguides til stort set ethvert baby- og børneprodukt.

Find blandt andet produktguides til følgende produkter: barnevognsseler, cykelanhængere, sandkasser, weekendsenge, gåvognebørnegitter, legetæpper, bOblesblespande og sengehimle til tremmesenge

Voksipose, kørepose, sovepose – hvad hedder det?

Det skal for så vidt stå dig frit for at kalde posen nøjagtigt hvad du har lyst til. Voksipose er efter vores opfattelse en af de mest udbredte navne på posen – det er dog ikke helt rigtigt at kalde alle poserne for Voksi. Det er nemlig navnet på en norsk producent af køreposer, så medmindre de rent faktisk står bag, så er det ikke en voksipose – men kald det bare for det alligevel, det vigtigste er, at du og andre ved hvad du taler om. 

Hvis det ikke er en voksipose, hvad er det så; kørepose eller sovepose? 

Begge dele er rigtigt og egentlig mest af alt en smagssag. Posen kan bruges både til transport i bilen, altså når der skal ‘køres’, men posen kan også sagtens bruges som en sovepose som baby kan sove i i barnevognen. 

En voksipose giver tryghed

En baby har inden fødslen været vant til at ligge trygt og tætpakket i mors mave. Sådan har den haft det længe, og sådan har den det faktisk bedst – altså med at ligge tætpakket. Følelsen af, at der er småt med plads, og at posen omfavner baby sikrer bedre søvn for den lille. 

Det kan derfor også være en fordel hvis voksiposen kan justeres i størrelsen. Hvis den eksempelvis kan justeres i bredden ved hjælp af stropper, kan du selv styre hvor stramt posen skal omfavne baby. Børn vokser især hurtigt i starten, hvorfor det vil være nødvendigt at justere undervejs. 

En voksipose holder ikke bare baby varm i autostolen eller barnevognen, den sørger også for at give en tiltrængt følelse af tryghed ved at imitere følelsen af at ligge i maven på mor. 

Hvilken størrelse skal voksiposen være?

Det er en fordel hvis voksipose sidder nogenlunde stramt om baby. Dels fordi det hjælper med at holde på varmen, men i høj grad også fordi det giver baby tryghed når den føler sig omfavnet af voksien. 

Derfor er det en fordel at posen passer til babys størrelse – hvis det er et spædbarn bør du altså ikke vælge en af de store modeller. Vi ved godt, at det kan være fristende fordi dit barn vil kunne bruge den længere, men for den bedst mulige søvn bør soveposen ikke være for stor. 

Vil du gerne give dit barn trygheden fra en lille sovepose og samtidig undgå at skulle købe en ny når baby har vokset sig for stor – så tjek voksiposen fra Easygrow som kan forlænges så den passer til dit barn selvom det vokser i længden. 

Hvad er en voksipose?

En voksipose er en sovepose som du kender den – bare væsentligt mindre og med små funktioner som gør, at den egner sig særdeles godt til en baby.

En voksipose giver tryghed til baby fordi han/hun bliver pakket tæt, og sørger samtidig for at holde barnet varmt i autostolen og klap- eller barnevognen. 

Mange forældre vælger at bruge en voksipose fremfor dyner eller tæpper fordi posen er lettere at have med at gøre. De mindste bevægelser fra baby kan gøre, at dynen glider af og forældrene skal til at pakke barnet på ny. Placerer du guldklumpen i en voksipose, så skal du ikke bekymre dig om, at barnet sparket dynen af og ender med at fryse når det sover i barnevognen. 

Hvorfor skal man have en voksipose?

Du skal have voksipose fordi det helt enkelt gør dit liv som forældre lidt lettere – bevares, ikke ndøvendigvis meget, men en lille smule er værd at have med, når man i forvejen kæmper med for lidt søvn, skrig og skrål og mangel på fritid. De fleste forældre kan skrive under på, at man med kyshånd tager imod alle de små ting der kan gøre tilværelsen lidt lettere. 

En voksipose sørger for, at:

 1. Baby sover bedre fordi posen omslutter barnet og giver tryghed.
 2. Baby kommer ikke til at fryse i barnevognen, ligesom du ikke skal bekymre dig om, om baby sparker dynen af i søvne.
 3. Du let kan håndtere din sovende baby

Listen med fordele er længere, men ovenstående er de væsentligste. Er du stadig i tvivl, så tjek om der er nogen i dit netværk som har erfaring med en voksipose. Vi garanterer, at de vil tale positivt om den. 

Hvad er forskellen på en voksipose og en kørepose?

Vores erfaring er, at folk mener det samme, uanset om de kalder det en voksipose eller kørepose. Skal det være helt korrekt, så er kørepose den generelle beskrivelse af produktkategorien. Voksi er navnet på en norsk producent af køreposer som har været på markedet så længe, at deres brand for mange er synonym med produktet – hvorfor køreposen også kaldes for en voksipose. 

Der er altså i de fleste tilfælde ingen forskel på de to, der er blot tale om to forskellige navne for det samme. 

Voksipose – hvad skal du vælge?

Ligesom med så mange andre produkter, så er det en smagssag hvilken man synes er den bedste voksipose. I sidste ende skal du selv træffe beslutningen, men vi vil gerne give en hånd med ved at give dig et tips til hvad der er vigtigt:
 1. Længden på posen – en lille pose giver tryghed, men baby vil hurtigt vokse sig for stor.
 2. Materialet af ydersiden – skal det være vind- og/eller vandtæt?
 3. Fyldet i posen – fyldet afgør hvor varmt det er for baby
 4. Designet – du kommer til at kigge meget på den, så find en du kan lide at se på
Scroll til toppen