Loading...
Produktguides

Bedside crib – Tryg nattesøvn til dig og baby

bedside crib guide cover

En bedside crib er perfekt til de forældre, som gerne vil have baby tæt på, men ikke har lyst til at dele voksensengen. Med en bedside crib giver I baby og jer selv tryghed om natten, uden at gå på kompromis med babys sikkerhed eller jeres egen søvn. Vi præsenterer dig for vores bud på de bedste bedside cribs her.

Særligt i starten har spædbørn et stort behov for tryghed og at have mor og far indenfor rækkevidde det meste af tiden. Det kan dog være problematisk når det er sengetid, for der er sikkert ikke plads til dig OG baby i tremmesengen, og hvis du slæber din guldklump med over i dobbeltsengen, så ender du og/eller din partner måske med at få dårligere søvn. 

Løsningen er en bedside crib som gør det muligt at have baby liggende i sin egen lille seng, samtidig med, at den praktisk talt også ligger sammen med jer. Den lille tremmeseng placeres ved siden af mors eller fars side af sengen, og dermed er junior altid lige indenfor rækkevidde når i sover. 

Vores bud på de fire bedste bedside cribs

Vi har besøgt det store internet og brugt lang tid på at udvælge de bedside cribs som vi synes fortjener din opmærksomhed. Vi håber du finder en der falder i din smag. 

I det følgende vil der optræde affiliate-links. Det betyder, at vi tjener en lille andel hvis du beslutter dig for at købe en af vores anbefalinger. Det har ingen indflydelse på din pris, ligesom det heller ikke har påvirket vores valg af senge.

Bedside fra Crib CoZee – Let at pakke sammen og tage medTutti Bambini - guide til bedside cribs 

Hvis du ofte er på farten og skal have babys seng med, eller bare gerne vil have fleksibilitet, så er sengen fra Tutti Bambini et godt bud på en bedside crib. Udover at baby kommer til at ligge dejligt på en behagelig skummadras, så kan sengen let pakkes sammen. Ifølge producenten skulle det kunne klares på helt ned til 30 sekunder. 

Når sengen er pakket sammen kan den stoppes ned i en rejsetaske og komme med på eksempelvis overnatning hos bedsteforældrene.

Sengen kan justeres i højden så du sikrer dig, at den passer i højden til din egen seng. Du kan desuden fastgøre sengen i en skrånende stilling. Det er en kæmpe fordel hvis baby er forkølet – det kan du sikkert fra dig selv. Når næsen er stoppet, så er det rart at få hævet hovedet en smule. Du kan altså sikre baby bedre søvn ved forkølelse og stoppede næsebor. 

Siderne på vuggen er lavet af et blødt materiale, som sikrer at baby ikke kommer til skade hvis den sover uroligt. Der er desuden netvinduer på siderne som sørger for at luften frit kan cirkulere. 

I bunden af sengen er en lille hylde, hvor du kan opbevare ting der er gode at have ved hånden. Det kan være sutter, sutteklude, bamser osv. 

Specifikationer: 

 • Mål: 92 x 56 x 69/84 cm
 • Vægt: 10 kg
 • Materiale: aluminium og stof

Find den bedste pris

Forhandler Totalpris Læs mere
1.798,00 DKK Læs mere

Childhome  

Helt klassisk bedside crib som ligner og fungerer som en almindelig tremmeseng. Dog med den forskel, at siden kan fjernes og højden justeres så den fungerer som bedside crib. 

Designet er tidsløst og meget typisk for tremmesenge, hvorfor du formentlig ikke vil have store problemer med at få den solgt efter brug, hvis du altså skulle ønske det. Vælger du at beholde sengen, kan den bruges som bænk eller legebord når baby ikke længere skal sove i den.

Der medfølger hjul til vuggen som kan monteres og dermed gøre det let at flytte rundt på sengen efter behov. 

Specifikationer: 

 • Mål: 94 x 54 x 85 cm
 • Vægt: 19,3 kg 
 • Materiale: MDF og bøg

Find den bedste pris

Forhandler Totalpris Læs mere
1.118,00 DKK Læs mere

Manis-h  

Lille og praktisk vugge hvor den ene side let kan afmonteres så den kan bruges som en bedside crib. Udover, at vuggen ikke fylder alverden, så er der også hjul i bunden, som giver fleksibilitet i indretningen. 

Måske vuggen står lidt dumt ved de voksnes seng i dagligdagen når den ikke er i brug. Ikke noget problem! – du skubber bare vuggen væk så den ikke længere står i vejen. 

Når barnet ikke længere kan være i sengen, kan vuggen bruges som bænk på børneværelset. Alternativt kan den med ret stor sikkerhed sælges som brugt.

Synes du den hvide farve er kedelig, kan du for et tillæg på 25% bestille den i en valgfri farve. 

Specifikationer: 

 • Mål: 90 x 89 x 44 cm
 • Vægt: 18 kg 
 • Materiale: MDF og bøg
Forhandler Totalpris Læs mere
1.118,00 DKK Læs mere

PinolinoPinolino bedside crib - guide til bedside crib  

Vugge med justerbar bund så højden passer til mors og fars seng. Hjul og ekstra side kan tilkøbes så sengen kan bruges som tremmeseng når baby skal ind på eget værelse.

En 5 cm. tyk skummadras medfølger og garanterer at baby hverken ligger for blødt eller for hårdt. 

Der medfølger 2 forbindelsesstroppe som kan kobles sammen med voksensengen – det garanterer, at vuggen ikke glider væk i løbet af natten så baby risikerer at falde ned. 

Specifikationer: 

 • Mål: 93 x 42 x 65 cm
 • Materiale: Masiv fyrtræ

Find den bedste pris

Forhandler Totalpris Læs mere
1.695,00 DKK Læs mere

Hvad er en bedside crib?

Bedside crib er engelsk og kan oversættes til noget i stil med “sengeside vugge” – og selvom det ikke lyder som særligt godt dansk, så forklarer det egentlig meget godt hvad det hele går ud på. En lille seng eller vugge som placeres ved siden af forældrenes seng.

Man kan se på en bedside crib som en lille tilbygning til dobbeltsengen, hvor baby kan ligge trygt og godt ved siden af mor og far. 

På en bedside crib kan man som oftest fjerne den ene side, så baby er lige indenfor rækkevidde. Det kan være rart hvis man skal amme om natten, at mor ikke behøver stå op, men i stedet bare stikke brystet i munden på baby som ligger ved siden af. 

En bedside crib er det tætteste du kommer på, at have baby sovende i sengen sammen med jer, uden det rent faktisk er tilfældet. Det er en stor fordel, fordi et spædbarn, særligt i starten, har brug for at mærke sine forældre. 

Men at have et spædbarn liggende midt i dobbeltsengen er ikke uden problemer – tal viser blandt andet, at det kan øge risikoen for vuggedød. Derfor er en bedside crib en fremragende seng til de første mange måneder af babys liv. Den garanterer nemlig tryghed for både baby og forældre. 

En bedside crib er perfekt til samsovning

Det første lange stykke tid har baby et stort behov for tryghed og at være tæt på mor og far – også når det er sengetid. 

Derfor vælger mange at samsove (sove sammen) med baby. Det kan være hyggeligt og dejligt for både forældre og baby, men det er desværre også forbundet med øget risiko for vuggedød. Risikoen er lille, men den er der. 

Men hvad gør man så? Tager chancen, eller lader baby ligge alene i sin egen seng? 

Du kan gøre som rigtigt mange andre forældre, og få fingrene i en bedside crib. På den måde får baby sin egen seng som ligger i forlængelse af din, hvor baby kan få fred og ro, men samtidig også den tryghed der er behov for. Du skal heller ikke bekymre dig om, om du kommer til at rulle over din baby når I sover. 

Vil du blive klogere på samsovning, så har vi skrevet en artikel om emnet. 

Samsovning – fordele og ulemper

Hvor længe kan man bruge en bedside crib?

Dit barn kan som udgangspunkt ligge i en bedside crib så længe du synes. Størrelsen på vuggen kan dog gå hen og blive en afgørende faktor, idet baby før eller siden vil vokse sig for stor til vuggen, hvorfor det vil være nødvendigt at finde et nyt sted at sove. 

Bedside cribs kommer i flere forskellige størrelser, og flere af dem er faktisk så store, at de kan bruges som almindelig tremmeseng i et godt stykke tid, inden det er tid til at købe nyt. 

I bund og grund handler det altså om størrelsen på dit barn. Vokser det hurtigt, så vil det naturligvis hurtigere skulle over i en anden seng. Man kan derfor ikke sige præcis hvor længe vuggen kan bruges. Hvis du er bange for, at det er spild af penge fordi den kun kan bruges i en kort rum tid, så kan de fleste relativt let sælges igen eller bruges til andre formål. Flere af vores anbefalinger kan eksempelvis bruges som bænk på børneværelset. 

Hvilken bedside crib er bedst?

Ovenfor har vi givet vores bud på de bedside cribs som vi mener er de bedste. Det afhænger dog som altid af behov. 

Er der ikke meget plads i boligen, så kan en lille vugge med hjul være en fordel – dels fordi den ikke fylder alverden, og del fordi den let kan flyttes rundt efter behov. 
Er der ikke pladsmangel derhjemme, så kan en større bedside crib som senere kan bruges som tremmeseng være en fordel fordi I kun behøver bruge penge på én seng. 

Vi anbefaler altid at højden kan justeres, så du er sikker på, at den passer til jeres seng derhjemme. Der kan være overraskende stort udsving i højden på dobbeltsengen afhængigt af om man eksempelvis sover med topmadras. Derfor er det en fordel, at du ikke skal hjem og måle og prøve af først – for vores anbefalinger kan alle justeres i højden så det hele nok skal passe sammen.

Fælles for alle vores anbefalinger er, at du opnår den tryghed som du og dit barn har brug for når det er sengetid. 

Bedside crib – Tryg nattesøvn til dig og baby
5 (100%) 2 votes
Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *