Guide til valg af bedside crib

I det følgende vil der optræde affiliate-links. 

Vores favorit

Troll Sun

Testvinder

Babybay

Den smarte

Tutti Bambini

Testvinder

Babybay

Vores favorit

Troll Sun

Den smarte

Tutti Bambini

Vores bud på de
8 bedste bedside cribs

De bedste bedside cribs er nu lige for næsen af dig – vi har nemlig brugt timevis på at afsøge internettet og læse anmeldelser og tests, for at kunne præsentere dig for vores bud på de 8 bedste på markedet. Baggrunden for vores udvælgelse er forbrugeranmeldser og tests udført af andre. Vi præsenterer dig desuden for de aktuelle priser på tværs af forhandlere på nettet.

Chicco Next2Me

Derfor anbefaler vi denne

Chicco Next2Me - bedside crib
Anbefalet alder: 0-12 måneder

Last updated: 2022-12-08 02:32:57

Vi elsker, når man får noget for pengene! Derfor er vi især begejstrede for, at du med weekendsengen fra Chicco får to sengeløsninger i én – en weekendseng som er let at transportere, og en bedside crib som giver trygt nærvær til baby om natten. 

Bedside crib og weekendseng

Hvis du planlægger at sove ude med dit barn i ny og næ, for I formentlig brug for en weekendseng eller rejseseng som de også kaldes. En weekendseng er kendetegnet ved, at den kan foldes sammen så den er let at have med under armen eller i bilen, og let at pakke ud igen, når i er nået frem og det er sengetid for den lille. 
Chicco Next2me er derfor et fremragende valg til de familier, som ofte overnatte væk fra hjemmet, og som ikke vil gå på kompromis med barnets nattesøvn af den grund. 
 

Kan pakkes sammen så den let kan transporteres

Det er måske ikke umiddelbart til at se på billedet, men weekendsengen fra Chicco kan uden større besvær pakkes sammen og tages under armen når baby skal sove ude. 

Der medfølger en transporttaske som gør det let at tage sengen med ud af døren. 

Specifikationer:

 • Mål udslået: 93 x 69 x (justerbar højde) 35-52 cm
 • Vægt: 9 kg

Tutti Bambini CoZee bedside crib

Derfor anbefaler vi denne

Tutti Bambini - guide til bedside cribs
Anbefalet alder: 0-12 måneder

Last updated: 2022-12-06 05:22:52

Hvis du ofte er på farten og skal have babys seng med, eller bare gerne vil have fleksibilitet, så er sengen fra Tutti Bambini et godt bud på en bedside crib.

Let at pakke sammen og transportere

Udover at baby kommer til at ligge dejligt på en behagelig skummadras, så kan sengen let pakkes sammen. Ifølge producenten skulle det kunne klares på helt ned til 30 sekunder. 

Når sengen er pakket sammen kan den stoppes ned i en rejsetaske og komme med på eksempelvis overnatning hos bedsteforældrene.

Flere justeringsmuligheder

Sengen kan justeres i højden så du sikrer dig, at den passer i højden til din egen seng. Du kan desuden fastgøre sengen i en skrånende stilling. Det er en kæmpe fordel hvis baby er forkølet – det kan du sikkert fra dig selv. Når næsen er stoppet, så er det rart at få hævet hovedet en smule. Du kan altså sikre baby bedre søvn ved forkølelse og stoppede næsebor. 

Kælet for detaljerne

Det er ganske tydeligt, at der er blevet tænkt over selv de mindste detaljer, så både forældre og barn får en god oplevelse med denne bedside crib. 

Vi er eksempelvis ganske begejstrede for siderne på vuggen, som er lavet af et blødt materiale, som sikrer at baby ikke kommer til skade hvis den sover uroligt. Der er desuden netvinduer på siderne som sørger for at luften frit kan cirkulere. 

I bunden af sengen er en lille hylde, hvor du kan opbevare ting der er gode at have ved hånden. Det kan være sutter, sutteklude, bamser osv. 

Specifikationer: 

 • Mål: 92 x 56 x 69/84 cm
 • Vægt: 10 kg
 • Materiale: aluminium og stof

Childhome bedside crib

Derfor anbefaler vi denne

Childhome vugge
Anbefalet alder: 0-12 måneder

Helt klassisk bedside crib som ligner og fungerer som en almindelig tremmeseng. Dog med den forskel, at siden kan fjernes og højden justeres så den fungerer som bedside crib. 

Klassisk design

Designet er tidsløst og meget typisk for tremmesenge, hvorfor du formentlig ikke vil have store problemer med at få den solgt efter brug, hvis du altså skulle ønske det. 

Vælger du at beholde sengen, kan den bruges som bænk eller legebord når baby ikke længere skal sove i den.

Fleksibel bedside crib

Hvis der ikke nødvendigvis er oceaner af plads i dit soveværelse, så er det rart at kunne gemme bedside crib lidt af vejen når den ikke er i brug. Det giver fleksibilitet og sørger for, at dit soveværelse er til at være i.

Derfor er det praktisk, at der medfølger hjul til vuggen som kan monteres og dermed gøre det let at flytte rundt på sengen efter behov. 

Vuggen er desuden også fleksibel idet den kan justeres i højden. Tre forskellige niveauer sikrer dig, at bedside crib passer til din seng eller bedsteforældrenes hvis baby skal passes ude.

Specifikationer: 

 • Mål: 94 x 54 x 85 cm
 • Vægt: 19,3 kg 
 • Materiale: MDF og bøg

Manis-h bedside crib

Derfor anbefaler vi denne

Manis-h bedside crib
Anbefalet alder: 0-12 måneder

Last updated: 2022-12-06 05:22:53

Manis-h bedside crib er ikke bare lille og handy, den er også værd at hvile sine øjne på, takket være et moderne og lækkert design. 

Justerbar bund

Særligt smart ved denne bedside crib er, at bunden er justerbar i højden, så du selv vælger hvor langt ned der skal være til baby. I praksis betyder det, at du slipper for at bukke dig unødigt langt ned når baby skal puttes eller tages op – det vil din stakkels trætte ryg takke dig for!

Stilfuldt design

Vi ved godt, at designet ikke er det vigtigste. Første prioritet må trods alt være, at baby ligger og sover godt. Vi mener dog alligevel godt det må være en faktor som spiller ind på din beslutning, når du skal vælge en bedside crib. 

Det vil altid være en smagssag, men vi synes rigtig godt om det simple men stilrene design på denne vugge. 

Synes du den hvide farve er kedelig, så kan du frit vælge mellem en bred palette af farver. Vær dog opmærksom på, at det koster ekstra at få en anden farve.

Specifikationer: 

 • Mål: 90 x 89 x 44 cm
 • Vægt: 18 kg 
 • Materiale: MDF og bøg

Babybay Bedside Crib

Derfor anbefaler vi denne

Anbefalet alder: 0-9 måneder

Denne bedside crib fra Babybay er både flot, lækker og af høj kvalitet. Det er blandt andet også derfor, at bedside crib’en løb med titlen som testvinder i Pricerunners seneste test af bedside cribs, hvor sengen scorede imponerende 4,5 stjerner ud af 5.

Pricerunner roste blandt andet sengen for dens fine design samt store fleksibilitet, der vedrører, at den kan monteres på langt de fleste voksensenge. Derudover fremhævede Pricerunner også, at sengens bund er yderst nem at justere. 

Som du sikkert har bemærket, blev det dog ikke til fuld plade for sengen. Det, der trak ned, var, at sengen kræver en særligt madras grundet dens særegne form.  

Også populær hos forbrugerne 

Det er ikke kun hos os samt Pricerunner, at denne seng høster store roser. Også forbrugerne giver udtryk for begejstring flere forskellige steder, blandt andet på Amazon, hvor sengen i skrivende stund har en gennemsnitsscore på over 4 stjerner. 

Et andet sted, hvor man kan spore begejstring er hos webshoppen Pinkandblue, hvor sengen indtil videre udelukkende har fået topkarakter fra de forbrugere, der har anmeldt den. 

Både æstestisk nydelig og funktionel

Sengen er med sine bløde, afrundede kanter og mange fine detaljer et lille æstetisk mesterværk. Den passer ind i ethvert stilrent hjem, og heldigvis er det ikke kun inden for det æstestiske, at den leverer. 

Også når det kommer til det praktiske, er sengen fremragende, hvilket blandt andet kommer til udtryk ved, at den let kan justeres i højden og dermed tilpasses den voksenseng, den skal stå i forlængelse af. 

Fås i flere farver

Er den hvide farve ikke, lige hvad du søger, betyder det ikke, at du nødvendigvis skal afskrive denne seng. Den fås nemlig i flere forskellige farver, blandt andet også grå. 

Fremstillet af bæredygtige materialer 

Hvis du gemmer på en lille miljøaktivist inde i maven, så er det ikke det, der skal komme i vejen for, at du køber denne bedside crib.

Sengen er nemlig lavet af kvalitetsbøgetræ fra bæredygtige europæiske skove.

Kan bruges som andet end bedside crib

Når dit barn engang vokser ud af sengen, behøver du ikke at sælge den videre eller smide den ud. Den har nemlig en række andre anvendelsesmuligheder.

Sengen er designet på en måde, så den uden besvær kan bruges som alt fra børnestol og skrivebord til bænk og dukkepuslebord.

Specifikationer:

 • Materiale: Bøgetræ
 • Mål: 79 x 87 x 46 cm
  • Liggeoverflade: 81 x 43 cm.

Troll Sun Bedside Crib

Derfor anbefaler vi denne

Troll Bedside Crib - De bedste bedside cribs
Anbefalet alder: 0-12 måneder

Hvis du er til en nydelig bedside crib, der ikke koster voldsomt meget, så er denne her model ikke noget tosset bud. 

Sengen er blandt andet blevet testet af Pricerunner, der gav sengen 3,5 ud af 5 stjerner, hvilket må siges at være ganske hæderligt. 

Kan både bruges som tremmeseng og bedside crib

Bedside crib’en har mange forcer, blandt andet at den både kan bruges som bedside crib og tremmeseng. Den ene side af tremmer kan nemlig både indtage en position som slået ned samt slået op.

Kan let tilpasses højden på din seng

Det er let at indstille madrashøjden for denne bedside crib. Den kan justeres fra 38 cm til 61 cm, så medmindre du har en atypisk høj eller lav seng, kan denne bedside crib uden besvær tilpasses højden af din seng.

Kan bruges som sofa, når dit barn vokser ud af den

En ulempe ved rigtig mange bedside cribs er, at de ikke kan bruges så længe. Som regel skal man nemlig forvente, at en sådan seng bruges, fra baby er 0 måneder, til han/hun er omkring 12 måneder.

Herefter kan man selvfølgelig sælge sengen videre, men det er bare lidt besværligt. 

Netop derfor er bedside cribs, der kan bruges i andre sammenhænge, når barnet er over 12 måneder, meget populære, og netop dette er et kendetegn for denne seng, som vil kunne agere en lille fin sofa i børneværelset, når baby er blevet for stor til at sove i den.

Lavet af gode materialer 

Sengen er fremstillet af massiv nordisk birk, som er en yderst solid træsort. Derfor kan du også godt forvente, at sengen her er både slidstærk og robust.

Bemærk: Madrassen medfølger ikke, men skal købes seperat.

Specifikationer:

 • Mål: 98 x 47 cm
 • Madrasmål: 87 x 40 cm.

BabyDan Safe Multi Crib

Derfor anbefaler vi denne

BabyDan Safe multi crib
Anbefalet alder: 0-36 måneder

Sider i net for god luftgennemstrømning

Hele krybben er omkranset af et slidstærkt net, som sørger for, at barnet ikke falder ud. Nettet gør samtidig at luft nemt kan passere igennem, hvorfor der er rigtig god luftgennemstrømning.

Den gode ventilation er især nyttig i det varme måneder af året, hvor luften, hvis det ikke var for nettet, ellers nemt kan blive tung og lummer for den lille guldklump. 

Passer til enhver seng

Selvom de fleste senge er nogenlunde samme højde, kan der være lidt højdeforskel på grund af madrasser og lignende. Du kan dog være sikker på, at BabyDan Safe Multi Crib passer til lige præcis jeres seng derhjemme, for du kan benytte den smarte hæve-/sænkefunktion til at tilpasse denne bedside crib i højden.

Kan også bruges som kravlegård

Det er ikke kun om natten, at denne bedside crib fra BabyDan er nyttig, for i dagtimerne kan bunden sænkes, hvorefter krybben kan benyttes som en smart kravlegård. 

I denne kan barnet slå sig løs med leg, tumlen og afslapning, og takket være nettet omkring den, kan man som forældre slappe helt af, for den lille går ingen steder.

Når BabyDan krybben bruges som kravlegård, kan forældrene benytte lynlåsen i bunden, så det er nemmere at få fat i den lille spirrevip. 

Madras og myggenet medfølger

Du slipper for at gå på jagt efter en madras med de rette mål til sengen, for den følger med i pakken. Et lagen skal du derimod selv anskaffe dig, og her anbefales et med målene 60×120.

Udover madrassen får du også et praktisk myggenet med i købet, så barnet ikke bliver forstyrret af myg, fluer og andet kryb og kravl i løbet af natten.

Specifikationer:

 • Mål: 69,5 x 85 cm
 • Madrasmål: 87 x 50 cm
 • Anbefalet alder: 0-3 år
 • Maksimal vægt: 15 kg

Linea by Leander – Side By Side 

Derfor anbefaler vi denne

Leander Side by side
Anbefalet alder: 0-18 måneder

Side By Side fra Leander er en relativt ny vugge, som giver dig mulighed for at samsove med baby, ved at placere den lille seng ved siden af din egen seng. På den måde kan både du og barnet have hinanden i nærheden om natten, hvilket giver barnet, og i nogle tilfælde også mor og/eller far, bedre søvn. 

Hjul gør vuggen let at flytte rundt på, og fordi den ene side kan fjernes, er vuggen ideel til brug som bedside crib.

Bedre nattesøvn til mor, far og baby

Særligt helt små babyer har ingen almindelig dagsrytme, hvorfor de kan vågne i tide og utide, og gerne lidt for ofte i løbet af en nat. 

For forældre betyder det, at søvnen bliver afbrudt, fordi der skal tages hånd om den lille baby. Resultatet er trætte forældre, som kun akkurat overlever arbejdsdagen takket være et par kander kaffe, som kan holde kroppen nogenlunde i gang.

Med Side By Side fra Linea behøver du ikke længere stå op for at placere en beroligende hånd på maven af din grædende baby. Inden du går i seng, sørger du nemlig for at køre vuggen hen ved siden af din seng, fjerne den ene side af vuggen, og når barnet så uundgåeligt vågner i løbet af natten, kan du ganske let berolige dit barn med en hånd, et kys, et kram eller lidt nusseri. 

Ved hjælp af denne bedside crib, kan du have barnet tæt på hele tiden, hvilket i sidste ende giver alle en bedre nattesøvn. 

Justerbar højde

Hvis du planlægger at bruge Side By Side bedside crib ved siden af din egen seng, er det naturligvis vigtigt, at den passer i højden. Heldigvis kan du være sikker på, at netop denne bedside crib passer til alle voksensenge, da du ganske let kan justere og tilpasse højden.

Specifikationer: 

 • Mål: H: 78,5 x B: 54,5 x L: 112,5 cm
 • Materiale: Træ 
 • Madras medfølger

Find en masse yderligere spændende produktguides på Babyhelp

Husk på, at vi ikke blot har skrevet en udførlig produktguide om bedside cribs her på Babyhelp. Hos os finder du nemlig produktguides til stort set ethvert baby- og børneprodukt.

Find blandt andet produktguides til følgende produkter: sengerandebabydyner, puslepuder, køjesenge, uroer, væghængte pusleborde, barnevogne og babyalarmer.

Hvad er en bedside crib?

Bedside crib er engelsk og kan oversættes til noget i stil med “sengeside vugge” – og selvom det ikke lyder som særligt godt dansk, så forklarer det egentlig meget godt hvad det hele går ud på. En lille seng eller vugge som placeres ved siden af forældrenes seng.

Man kan se på en bedside crib som en lille tilbygning til dobbeltsengen, hvor baby kan ligge trygt og godt ved siden af mor og far. 

På en bedside crib kan man som oftest fjerne den ene side, så baby er lige indenfor rækkevidde. Det kan være rart hvis man skal amme om natten, at mor ikke behøver stå op, men i stedet bare stikke brystet i munden på baby som ligger ved siden af. 

En bedside crib er det tætteste du kommer på, at have baby sovende i sengen sammen med jer, uden det rent faktisk er tilfældet. Det er en stor fordel, fordi et spædbarn, særligt i starten, har brug for at mærke sine forældre. 

Men at have et spædbarn liggende midt i dobbeltsengen er ikke uden problemer – tal viser blandt andet, at det kan øge risikoen for vuggedød. Derfor er en bedside crib en fremragende seng til de første mange måneder af babys liv. Den garanterer nemlig tryghed for både baby og forældre. 

En bedside crib er perfekt til de forældre, som gerne vil have baby tæt på, men ikke har lyst til at dele voksensengen. Med en bedside crib giver I baby og jer selv tryghed om natten, uden at gå på kompromis med babys sikkerhed eller jeres egen søvn. Vi præsenterer dig for vores bud på de bedste bedside cribs her.

Særligt i starten har spædbørn et stort behov for tryghed og at have mor og far indenfor rækkevidde det meste af tiden. Det kan dog være problematisk når det er sengetid, for der er sikkert ikke plads til dig OG baby i tremmesengen, og hvis du slæber din guldklump med over i dobbeltsengen, så ender du og/eller din partner måske med at få dårligere søvn. 

Løsningen er en bedside crib som gør det muligt at have baby liggende i sin egen lille seng, samtidig med, at den praktisk talt også ligger sammen med jer. Den lille tremmeseng placeres ved siden af mors eller fars side af sengen, og dermed er junior altid lige indenfor rækkevidde når i sover. 

Perfekt til samsovning

Det første lange stykke tid har baby et stort behov for tryghed og at være tæt på mor og far – også når det er sengetid. 

Derfor vælger mange at samsove (sove sammen) med baby. Det kan være hyggeligt og dejligt for både forældre og baby, men det er desværre også forbundet med øget risiko for vuggedød. Risikoen er lille, men den er der. 

Men hvad gør man så? Tager chancen, eller lader baby ligge alene i sin egen seng? 

Du kan gøre som rigtigt mange andre forældre, og få fingrene i en bedside crib. På den måde får baby sin egen seng som ligger i forlængelse af din, hvor baby kan få fred og ro, men samtidig også den tryghed der er behov for. Du skal heller ikke bekymre dig om, om du kommer til at rulle over din baby når I sover. 

Vil du blive klogere på samsovning, så har vi skrevet en artikel om emnet. 

Samsovning – fordele og ulemper

Hvor længe kan man bruge en bedside crib?

Dit barn kan som udgangspunkt ligge i en bedside crib så længe du synes. Størrelsen på vuggen kan dog gå hen og blive en afgørende faktor, idet baby før eller siden vil vokse sig for stor til vuggen, hvorfor det vil være nødvendigt at finde et nyt sted at sove. 

Bedside cribs kommer i flere forskellige størrelser, og flere af dem er faktisk så store, at de kan bruges som almindelig tremmeseng i et godt stykke tid, inden det er tid til at købe nyt. 

I bund og grund handler det altså om størrelsen på dit barn. Vokser det hurtigt, så vil det naturligvis hurtigere skulle over i en anden seng. Man kan derfor ikke sige præcis hvor længe vuggen kan bruges. Hvis du er bange for, at det er spild af penge fordi den kun kan bruges i en kort rum tid, så kan de fleste relativt let sælges igen eller bruges til andre formål. Flere af vores anbefalinger kan eksempelvis bruges som bænk på børneværelset. 

Når barnet bliver for stor til sin bedside crib, er det næste naturlige skridt en tremmeseng, efterfulgt af en juniorseng, inden det er tid til en almindelig voksenseng.

Hvilken er bedst?

Ovenfor har vi givet vores bud på de bedside cribs som vi mener er de bedste. Det afhænger dog som altid af behov. 

Er der ikke meget plads i boligen, så kan en lille vugge med hjul være en fordel – dels fordi den ikke fylder alverden, og del fordi den let kan flyttes rundt efter behov. 
Er der ikke pladsmangel derhjemme, så kan en større bedside crib som senere kan bruges som tremmeseng være en fordel fordi I kun behøver bruge penge på én seng. 

Vi anbefaler altid at højden kan justeres, så du er sikker på, at den passer til jeres seng derhjemme. Der kan være overraskende stort udsving i højden på dobbeltsengen afhængigt af om man eksempelvis sover med topmadras. Derfor er det en fordel, at du ikke skal hjem og måle og prøve af først – for vores anbefalinger kan alle justeres i højden så det hele nok skal passe sammen.

Fælles for alle vores anbefalinger er, at du opnår den tryghed som du og dit barn har brug for når det er sengetid. 

Bedside crib og sengerand

Selvom tremmer er det mest udbredte på bedside cribs, er det ikke nødvendigvis altid lige smart for dit barn, som kan risikere at sidde fast, når ben og arme bliver stukket ud i løbet af natten. Det er ikke rart for din baby at vågne op fordi benet er låst fast og reaktionen vil ofte være skrig og skrål, indtil du står op og redder trådende ud. 

Løsningen kan være en sengerand som fungerer som en blød polstring på indersiden af tremmerne, så dit barn ikke kan slå sig på det hårde materiale, og undgår at sidde fast eller tabe sin sut på gulvet. 

Derudover har en sengerand også den fordel, at den skærmer dit barn af for det værste lys, lyd og kold luft i lokalet, hvilket alt sammen bidrager til en bedre og roligere nattesøvn. 

Husk også en god dyne!

Du kommer langt med en god seng til dit barn, og en bedside crib er eminent i især den første tid med dit lille barn. Men den rigtige seng kan ikke gøre det alene, og du bør derfor også se på ting som madras, sengerand og babydyne.

Udvalget af babydyner er stort, og det kan være svært at finde hoved og hale i de mange forskellige typer af fyld som kan stoppes i de små dyner. Pludselig skal du til at forholde dig til dun, kapok, fossflakes osv. Hvis du også er en smule forvirret, så har vi skrevet en guide til netop babydyner.

Scroll til toppen

Bedste priser

Bedste priser

Bedste priser

Last updated: 2022-12-06 05:22:52