Guide til valg af børnelampe

I det følgende vil der optræde affiliate-links. 

Mr. Maria, Miffy - Kanin natlampe

Mr. Maria – Miffy

Vores favorit
A little lovely company - sky natlampe

A Little Lovely Company

God til prisen

Ferm Living

Den stilrene
A little lovely company - sky natlampe

A Little Lovely Company

God til prisen
Mr. Maria, Miffy - Kanin natlampe

Mr. Maria – Miffy

Vores favorit

Ferm Living

Den stilrene

De 9 bedste børnelamper

Mangler du en børnelampe til børneværelset, befinder du dig på den helt rigtige side. Vi har nemlig finkæmmet internettet og udvalgt de 9 bedste børnelamper. Buddene tager afsæt i tests udført af andre, forbrugeranmeldelser og vores samlede vurdering af de enkelte børnelamper.

Miffy – Børnelampe fra Mr. Maria

Derfor anbefaler vi denne

Miffy børnelampe

Last updated: 2022-12-08 01:26:28

Populær børnelampe

Vi siger ikke, at du blot skal lukke øjnene og følge med strømmen, men når rigtigt mange mennesker før dig har valgt lige netop denne lampe til deres børn, vidner det alligevel om et kvalitetsprodukt, som fortjener din opmærksomhed. 

Blødt og lækkert materiale

Den nuttede lille kaninlampe er lavet af et blødt og fleksibelt materiale, som kan strækkes, klemmes sammen og bøjes, uden risiko for at lampen går i stykker. 

De fleste børn vil med garanti finde det underholdende at klemme luften ud af den lysende kanin, hvorefter den ligeså langsomt folder sig ud igen. 

Det lyder måske ikke særligt morsomt, men for børn er det overraskende skægt. 

Lydstyrken kan justeres

Når du skal læse bog, lede efter favoritbamsen eller blot give dit barn beroligende natlys, vil behovet for lysstyrken formentlig være forskelligt.

Derfor er det smart, at du med Miffy kan justere lysstyrken, så den udsender nøjagtigt den mængde lys, som du har brug for. Lysstyrken justeres ved hjælp af en knap på undersiden af den søde børnelampe.

Børnelampe med genopladeligt batteri

Miffy kræver ikke en stikkontakt, når den er i brug, da den har indbygget genopladeligt batteri. Når den nuttede børnelampe på et tidspunkt løber tør for strøm, får du dog alligevel behov for strøm fra elnettet.

Opladningen klares ganske let ved hjælp af det medfølgende USB-kabel, som dog kræver en adapter. Vi er en smule skuffede over, at en sådan ikke medfølger, men fandt dog hurtigt ud af, at du uden problemer kan bruge adapteren fra din oplader til mobiltelefonen.

Det tager omkring 6 timer at lade batteriet op fra tomt, og så kan du forvente op til 24 timers lys, hvilket er ganske imponerende!

Praktiske oplysninger

 • Lyskilde: 5 watt LED
 • Justerbar: Ja. 5 trin. 
 • Strømkilde: Batteri (oplades med medfølgende USB-kabel)

Hvalen Christian fra Filibabba

Derfor anbefaler vi denne

Klap hvalen og den skifter farve

Hvalen Christian fra danske Filibabba er takket være sit uimodståelige ydre og gode egenskaber en meget populær børnelampe. 

Særligt én funktion har vist sig at være et hit hos de heldige børn, som har den lille hval stående på værelset – nemlig at man kan skifte farven på lyset. 

Når barnet klapper hvalen skifter den mellem farverne gul, grøn, rød, blå og almindeligt lys. Da det ikke kræver mere end et lille klap på hvalens hoved, kan selv de mindste børn finde ud af at betjene den søde børnelampe. Børn elsker, når de kan påvirke ting, hvorfor det er en kæmpe succes med en lampe, hvor de selv vælger farven. 

Fornuftig batteritid

Hvalen Christian får strøm fra sit eget indbyggede batteri, som naturligvis er genopladeligt. Du er derfor ikke afhængig af at have en stikkontakt i nærheden, hvorfor du kan placere lampen nøjagtigt hvor det passer dig. 

Du kan forvente en batteritid på omkring 6-8 timer, hvilket er ganske fornuftigt. Det er dog ikke helt nok, hvis Christian skal lyse hele natten. I et sådan tilfælde kan du koble hvalen til stikkontakten og dermed trække strøm udenom batteriet. 

Det tager i omegnen af et par timer at lade batteriet op ved hjælp af det medfølgende USB-kabel.

Hvalen Christian

Praktiske oplysninger

 • Mål: 14,5 x 11 x 9,5 cm
 • Lyskilde: LED
 • Justerbar: Ja. Tre lysstyrker og 4 forskellige farver lys
 • Strømkilde: Batteri (oplades med medfølgende USB-kabel)

Winston – Børnelampe fra Liewood

Derfor anbefaler vi denne

Miljøvenlig børnelampe

Den nuttede børnelampe forklædt som en panda er ikke bare god for øjnene, men faktisk også for kloden, som ikke belastes unødigt. Det anvendte materiale er miljøvenlig silikone, som er godt for planeten, og som samtidig ikke er skadeligt for barnet at røre ved. 

Genopladeligt batteri med fremragende levetid

Er der noget værre end et batteri som er løbet tør, når man står og skal bruge strøm? Nej, vel? 

På beskedne 3 timer kan du lade Winston helt op, hvorefter du kan forvente imponerende 12 timers lys fra den lille børnelampe. Det er mere end rigeligt, selv hvis lampen står tændt hele natten for at berolige barnet.

Det indbyggede genopladelige batteri lades op ved hjælp af det medfølgende USB-kabel, som dog kræver en adapter. Du kan dog sagtens benytte adapteren fra fx opladeren til din smartphone. 

Praktiske oplysninger

 • Mål: 13 x 11 x 11 cm
 • Lyskilde: LED
 • Strømkilde: Batteri (oplades med medfølgende USB-kabel)

Zazu – Børnelampe og søvntræner

Derfor anbefaler vi denne

Fortæller barnet hvornår det er tid til at sove og tid til at stå op

Det kan være svært for et barn at finde ud af, hvornår det er sovetid og hvornår det er tid til at stå op om morgenen. Små børn har ikke nødvendigvis forståelse for, at man sover når det er nat, og således kan det ende med masser af besvær ved sengetid eller om natten, fordi barnet har besluttet, at det er tid til at stå op.

Med børnelampen Zazu kan du allerede fra barnet er helt lille begynde at lære det om gode søvnmønstre. Ved hjælp af lys og lyd kan du på en ganske pædagogisk måde signalere til barnet, om det er tid til at sove eller være vågen. 

Sådan virker Zazu

Søvntræneren fungerer på følgende måde:

 1. Om aftenen kan pingvinen spille en beroligende melodi, som fungerer som en søvndyssende vuggevise. På den måde lærer barnet med tiden, at den specifikke melodi er lig med sengetid. 
 2. Når det bliver morgen, vil lampen signalere, at det er tid til at stå op. Når lampen lyser grønt, betyder det, at det er okay at vågne, for nu er det ikke længere nat.
 3. Hvis der er 30 minutter eller mindre tid til, at det er okay at stå op, vil lampe lyse orange. Det orange lys fortæller barnet, at det meget snart er tid, men at det gerne må ligge sig ned og lukke øjnene lidt endnu

Den smarte børnelampe kan altså ved hjælp af lys og lyd kommunikere til dit barn med et sprog, som selv småbørn forstår.

Det er helt op til dig, hvornår lampen skal spille musik og lyse. Du styrer den nemlig fra din telefon, hvor du kan indtaste de ønskede tidspunkter. 

Praktiske oplysninger

 • Mål: ca. 17 cm høj
 • Lyskilde: LED
 • Justerbar: Ja. 5 forskellige farver lys
 • Strømkilde: Batteri (oplades med medfølgende USB-kabel)

Ferm Living – Børnelampe i træ

Derfor anbefaler vi denne

Utroligt lækre børnelamper i træ

Ferm Living er et populært og anerkendt dansk designerbrand, som står bag en serie af super flotte børnelamper i træ.

Du kan vælge mellem en lang række forskellige motiver og figurer. Du finder blandt andet lamper skåret ud som en bil, en luftballon, en elefant og lignende. 

Traditionel lampe

Modsat de andre lamper på vores liste, skal denne tilsluttes en stikkontakt og hænges op på væggen som en traditionel lampe. Det betyder, at du ikke skal bekymre dig om batteritid, men også at du ikke så let kan rykke rundt på lampen efter behov. 

Praktiske oplysninger

 • Mål: 40×25 cm
 • Lyskilde: G4 led pærer (skal tilkøbes seperat)
 • Justerbar: Nej.
 • Strømkilde: Stikkontakt

Aloka

Derfor anbefaler vi denne

natlampe med fjernbetjening
Ingen priser tilgængelige

Kan indstilles ved hjælp af fjernbetjening

Ved hjælp af den medfølgende fjernbetjening kan du ganske let vælge mellem hele 12 forskellige farver på lyset, ligesom du kan vælge imellem de 4 forskellige lysindstillinger:

 • Sleepmode – her bliver lyset dæmpet.
 • Timer – lyset dæmpes og slukker automatisk efter 40 minutter.
 • Rainbow – lampen skifter mellem alle farverne og slukkes automatisk efter 20 minutter ved brug af batterier.
 • Side Lamp – skarpt, hvidt lys, der fungerer som en natlampe, når der fx skal læses godnathistorie. Dette lys slukkes også efter 20 minutter ved brug af batterier.

Vælg mellem masser af flotte motiver

Selvom en børnelampe primært er tiltænkt som lyskilde, er der intet til hinder for, at den også er sjov at kigge på for barnet. På dette område brillerer Aloka i særdeleshed, da der er blevet gjort meget ud af de mange forskellige motiver, som du kan vælge. 

Hvis dit barn er begejstret for køretøjer, kan du vælge en Aloka børnelampe med en bil, bus eller måske en traktor. Til pigen kan du fx vælge en sommerfugl, en hest eller en havfrue. 

Tryk på knappen nedenfor og se flere af de mange flotte motiver.

Praktiske oplysninger

 • Mål: 14×18 cm
 • Lyskilde: LED
 • Justerbar: Ja, farve og lysstyrke kan justeres.
 • Strømkilde: Batteri eller stikkontakt

Sky børnelampe fra A Little Lovely Company

Derfor anbefaler vi denne

A little lovely company - sky natlampe
Ingen priser tilgængelige

Fremstillet i børne- og miljøvenligt materiale

Den søde lysende sky er produceret i et børne- og miljøvenligt materiale, så du ikke behøver bekymre dig om barnets sundhed, hvis det piller ved lampen eller eventuelt vælger at slikke eller sutte på den. 

Det benyttede BPA og blyfri PVC er godt for både vores klode og for vores børn. 

Indstil børnelampen til at slukke automatisk

Der er rigeligt at huske på, når man er forælder, så hvis du kan få én ting mindre på din mentale huskeliste, er det bestemt værd at have med. 

Vælger du at forkæle dit barn med den nuttede sky børnelampe, skal du ikke gå og huske på, at du skal slukke lampen, inden du går i seng. Den smarte lampe er nemlig udstyret med en timer, så den automatisk slukker efter 30 minutter.

Du vælger selv, om du vil benytte timeren, for lampen kan også sagtens forblive tændt hele natten, eller til du selv går i seng – det er helt op til dig. 

Kan både bruge strøm fra batteri eller stikkontakt

Hvis du har tænkt dig, at der skal flyttes en del rundt på lampen, kan du med fordel indsætte 6x 1,5V AA batterier i lampen, så den ikke er afhængig af at være i nærheden af en stikkontakt. 

Ved du på den anden side, at lampen for det meste skal stå det samme sted på børneværelset, er det måske lettere bare at tilslutte den sitkkontakten. Så skal du i hvert fald ikke bekymre dig om at skifte batterier, ligesom du heller ikke risikerer, at lampen pludselig går ud, fordi den er løbet tør for strøm.

Praktiske oplysninger

 • Mål: 45 x 25 x 23 cm
 • Lyskilde: LED
 • Justerbar: Ja, lysdæmper.
 • Strømkilde: Stikkontakt eller batteri

Mr. Maria Nanuk

Derfor anbefaler vi denne

Endnu et pletskud fra Mr. Maria

Efter successen med den populære kaninlampe ‘Miffy’ er det kun naturligt, at Mr. Maria prøver lykken med endnu en nuttet børnelampe. 

Denne gang er figuren ikke en kanin, men i stedet en nuttet isbjørn, som har fået navnet ‘Nanuk’.

Energivenlig

Inde bag det søde ydre gemmer ‘Nanuk’ på en LED-pære, som ikke blot er energivenlig (A++ energimærkning), men som også har utroligt lang levetid. Du kan derfor uden problemer lade lampen stå tændt om natten, hvis barnet har brug for det. 

Når børnelampen endelig løber tør for strøm, kan du nemt sætte strøm til de genopladelige batterier ved hjælp af den medfølgende ledning, som kan tilsluttes stikkontakten.

Lyset kan dæmpes efter behov

Til godnatlæsningen kan det være en fordel, at der er rigeligt med lys, så mor og far kan se de små bogstaver på siderne i bogen. Modsat kan det være svært at falde i søvn for barnet, hvis der står en mindre projektør i hjørnet af lokalet, som oplyser hele rummet.

Derfor er det både smart og praktisk, at du kan justere lysstyrken på ‘Nanuk’, så den passer til forældrenes og barnets behov. 

Praktiske oplysninger

 • Mål: L: 35 x B: 35 x H: 41 cm
 • Lyskilde: LED
 • Justerbar: Ja
 • Strømkilde: Genopladeligt batteri

Lumipets Børnelampe – Bjørn

Derfor anbefaler vi denne

9 forskellige farver

Med den søde bjørnelampe fra Lumipets behøver du ikke nøjes med det traditionelle gule lys, som man typisk får med en natlampe, for ved hjælp af den medfølgende fjernbetjening kan du vælge imellem hele 9 forskellige farver. 

Adskillige smarte funktioner og indstillinger

Der er mange gode grunde til, at børnelampen fra Lumipets fortjener en anbefaling. Mange af disse grunde hænger sammen med funktionerne, som den smarte lampe har.

Den kan blandt andet:

 • Skifte automatisk mellem farver
 • Indstilles med timer-funktion, så den selv slukker
 • Tændes når man klapper dyret på hovedet
 • Nemt rengøres, da den den er af silikone
 • Lades op med det medfølgende USB-kabel

Barnet kan selv lege med den sjove lampe

Det er ikke altid en god idé at lade sit barn lege med lyset, men bjørnen fra Lumipets egner sig også fint til leg, da sikkerheden er i top. 

Det brugte materiale fri for BPA, bly, latex og pthalater, så den sagtens kan komme i munden.

Derudover afgiver det indbyggede LED-lys minimalt med varme, hvorfor lampen ikke bliver varm at røre ved. 

Praktiske oplysninger

 • Mål: 15 x 8 x 15 cm
 • Lyskilde: LED
 • Justerbar: Ja
 • Strømkilde: Genopladeligt batteri

Vil du se flere børnelamper?

Hvis du har været hele vores liste med anbefalinger igennem, og stadig ikke har fundet den helt rigtige børnelampe til dit barn, kan du fortsætte din søgning ved at trykke på knappen nedenfor. 

Må man have børnelampen tændt hele natten?

Det er ikke unormalt, at børn kan være bange for mørke – faktisk kan selv voksne  af og til opleve, at det løber en koldt ned af ryggen, hvis man hører en ukendt lyd i mørket. Som voksen kan du tænde lyset for at se, hvor lyden kom fra, men som et lille barn i en tremmeseng, kan man ikke gøre andet end at putte sig under dynen. 

Hvis et barn er mørkeræd, kan man derfor overveje at lade lyset stå tændt om natten. Lampen i loftet er dog ikke specielt velegnet til dette formål, da værelset ender med at blive oplyst som et fodboldstadion. 

I stedet vælger mange forældre at købe en lille børnelampe, som kan lyse nok til at bryde mørket, men ikke så meget at barnet får svært ved at sove. 

Hvorvidt det er fornuftigt at lade lampen være tændt hele natten, er der ikke noget endegyldigt svar på. Man ved dog, at lys kan påvirke kroppens indre ur, som normalt indstiller sig efter hvornår der er mørkt og hvornår der er lyst. Den “værste” form for lys er det blå lys, som især udsendes fra skærme på computere, smartphones og tablets. De fleste børnelamper bruger mere orange og varmt lys, som ikke på samme måde snyder kroppen til at tro, at det er dag. 

Et kompromis kan være, at du lader lyset fra børnelampen stå tændt om aftenen, indtil barnet falder i søvn. Inden du selv går i seng, kan du smutte forbi børneværelset og slukke lampen.

Der er ikke umiddelbart noget rigtigt eller forkert, så gør hvad der giver mening for barnet og jer selv. 

Læs eventuelt mere hos Sundhedsplejersken.dk her.

Find en masse andre spændende produktguides på Babyhelp

Husk på, at vi ikke blot har skrevet en udførlig produktguide om trampoliner her på Babyhelp. Hos os finder du nemlig produktguides til stort set ethvert baby- og børneprodukt.

Find blandt andet produktguides til følgende produkter:
Trampoliner, juniordyner, børnecykler og gåbiler. Se eventuelt også vores side med ideer til dåbsgaver.

Scroll til toppen

Bedste priser

Last updated: 2022-12-08 01:26:28

Bedste priser

Ingen priser tilgængelige