+40 skarpe gaveideer til 1-årige

Gaveforslag til 1-årige

Hvis du er på jagt efter gaveforslag til 1-årige, er du landet det helt rette sted. I artiklen her finder du nemlig ikke mindre end +40 gaveideer til 1-årige.

Det kan være udfordrende at finde den perfekte gave til en 1-årig, men heldigvis er hjælpen nær. Kort herunder følger nemlig mere end 40 forskellige forslag til gaver, du kan give en 1-årig.

Vi krydser fingre for, at et af disse forslag kan inspirere dig til at give den perfekte gave. 

Vær opmærksom på, at artiklen indeholder affilaite-links.

Natlampe

Mr Maria, Miffy Natlampe

Hvis den 1-årige, du ønsker at forkæle, har sit eget værelse, var det så ikke en idé at forære vedkommende en fin natlampe til dette?

Først og fremmest bidrager en natlampe tiltænkt børn noget cuteness til værelset.

Derudover har en sådan lampe naturligvis en praktisk funktion, i og med der jo er tale om en lampe.

Og for mange natlampers vedkommende er der virkelig tænkt over, hvilket lys der udsendes. Mange udsender nemlig et afdæmpet, behageligt lys – sommetider i forskellige farver – der fascinerer og beroliger børn.

Sansegynge

Original sansegynge

En sansegynge er rigtig god i forhold til at udvikle et barns sanser samt balanceevner, og det fedeste ved en sansegynge er, at barnet, der udvikles, har det yderst fornøjeligt og sjovt, mens udviklingen pågår.

En sansegynge kan både bruges inden- og udendørs, og den er dejligt let at montere. Derudover er det værd at bemærke, at den kan bruges i mange år.

Flere sansegynger er i øvrigt så stærke og hårdføre, at de uden problemer kan bære flere personer ad gangen, så et barn kan sagtens have sin bror eller søster med på gyngen. 

Højdemåler

Roommate_hoejdemaaler_gul_giraf - De bedste højdemålere

Mange børn fascineres af udvikling – og særligt deres egne. Derfor synes rigtig mange børn også, at det er sjovt at følge med i, hvor meget de vokser, og hertil er en højdemåler ideel.

Udover at et en højdemåler har en praktisk funktion har denne også en æstetisk funktion. De fleste højdemålere er nemlig yderst flotte og løfter derfor det samlede æstetiske udtryk i børneværelset. 

Nogle højdemålere tager form som dyr, mens andre har et mere neutralt udseende. Én ting er dog sikker, og det er, at der nok skal være en, der matcher din smag.

Legegulv

Sebra legegulv - De bedste legegulve

Et legegulv har den altoverskyggende fordel, at det er ekstremt behageligt at opholde sig på. 

Det er dejligt blødt og stødabsorberende, hvorfor det altid føles rart for et barns hud samtidig med det skåner barnet mod hårde stød.

Der findes mange forskellige legegulve på markedet; nogle legegulve byder på flotte farver og motiver, der uden tvivl vil fascinere de fleste babyer, mens andre har et mere neutralt udseende. 

Gynge

Baby gynge deluxe - Rød/gul

Der findes en del gynger, der passer til ganske små størrelser.

Investerer du i sådan en gynge, kan du godt forvente at blive populær hos den 1-årige, for stort set alle børn elsker den gyngende fornemmelse, der får det til at kilde så dejligt i maven.

Børnegyngemarkedet byder på dyre og billige gynger, hvorfor du ikke behøver at afskrive denne gaveidé, selvom dit budget måske ikke er tårnhøjt.

En lækker dyne

Søvn er er ekstremt vigtigt, og det gælder faktisk, uanset om man er et barn eller en voksen.

Hvis søvnen skal være perfekt, skal søvnforholdene være optimale, og her spiller dynen en rolle. Er dynen for kold, varm eller bare ubehagelig, går det udover søvnen.

En kvalitetsdyne kan man derfor altid bruge, og et gælder faktisk, uanset om man er 1 år gammel en pensionist. 

Der findes mange forskellige dyner til 1-årige på markedet, og hvis du klikker på knappen herunder, ser du vores bud på de allerbedste. 

Sengetøj

Sengetøj

Nyt, lækkert sengetøj er altid en fornøjelse.

Derfor mener vi også, at det er en velvalgt gave til en 1-årig. 

Der findes rigtig meget forskelligt sengetøj til de små størrelser, hvorfor du uden tvivl vil kunne finde et sæt, der passer til det værelse, som den 1-årige, du ønsker at give en gave, ejer.

Børnesangbog

Børn elsker sang og musik. Blandt andet derfor indgår en godnatsang da også i de fleste børns putteritual. 

Det er dog de færreste forældre, som har fyldt hukommelsen med en masse børnesangetekster fra a til b, men det er heldigvis en udfordring, man kan komme let til livs.

Der findes nemlig en masse fine bøger med børnesange, og du kan se en stak af disse bøger via knappen herunder.

Legetøj

Børn elsker hårde pakker, og det gælder faktisk allerede, fra de er helt små.

Dog kan det godt være, at en 1-årig ikke værdsætter legetøjet i samme moment, som gavepapiret rives af, men vi garanterer, at så snart den 1-årige opdager, hvad legetøjet kan, fyldes vedkommendes sind med glæde og begejstring. 

Der findes enormt meget forskelligt legetøj målrettet børn, og via knappen herunder kan det se en masse af det, som det samlede udvalg byder på. 

Nattøj

Lækkert nattøj kan man altid bruge, og det gælder faktisk, uanset om man er pensionist eller blot fyldt 1 år.

Markedet byder på en masse lækkert nattøj til 1-årige. Nattøj, der varierer en del, hvad angår farver, eventuelle motiver samt mønstre og form.

Det brede og varierede udvalg bevirker uden tvivl, at du kan finde nattøj, der klæder den 1-årige, du ønsker at give en gave, perfekt.

Weekendseng

BabyTrold - rejseseng, bedst i test

Hvis den 1-årige, du leder efter en gave til, ikke allerede har en weekendseng, så vil det ikke være nogen dum gave.

En weekendseng er nemlig ideel, hvis den 1-årige skal passes eller med sine forældre på tur. 

En almindelig børneseng er typisk svær at flytte rundt på, og det er de færreste uden småbørn, der har en passende seng stående, hvorfor en weekendseng er guld færd for mange familie.

En sådan seng er nemlig meget let at transportere og byder de fleste weekendsenge på rigtig fine soveforhold for brugeren.

bObles-udstyr

bObles Elefant - Marbel Nature - Mellem - Mist

bObles har udviklet en masse flotte tumlemøbler, der kan udvikle, fascinere og stimulere et 1-årigt barn.

Derfor er bObles-møbler da også blevet et vaskeægte gavehit, som rigtig mange ynder at give til børn i 0-3-årsalderen.

Udvalget af bObles-møbler er efterhånden stort, og i sortimentet er der en række møbler, der henvender sig specifikt til 1-årige.

Bog

Der findes en masse bøger, der er tiltænkt børn på omkring 1 år.

Særligt de bøger, der kaldes pegebøger, plejer at passe perfekt til den aldersgruppe.

Med den type bøger kan man nemlig øve sprog med den 1-årige, der kan få lov til at pege på motiverne på siderne og efterfølgende forsøge at sige, hvad motivet forestiller.

Autostol

Hvis den 1-årige, du ønsker at forkæle med en gave, endnu ikke ejer en autostol eller ejer en halvdårlig en af slagsen, så er netop en autostol en fantastisk gave.

Med sådan en stol kan barnet nemlig tage på biludflugter, mens vedkommende sidder sikkert og trygt.

Autostol-markedet er dog lidt en jungle, og du kan derfor let blive ramt af forvirring, når du tjekker udvalget ud. Klikker du på knappen herunder, kan du nøjes med at se cremen af cremen inden for autostol. Knappen fører nemlig til en side med vores bud på de bedste autostole.

Sød plakat

Har den 1-årige, du skal finde en gave til, sit eget værelse, så er lidt vægudsmykning til dette værelse ikke nogen tosset gaveidé.

Nærmere bestemt vil vi foreslå en plakat tiltænkt børn.

Udvalget af børneplakater er enormt stort, så uanset hvilken type 1-årig du skal finde en plakat til, vil du kunne finde en plakat, der passer til den 1-åriges personlighed. 

Gyngehest

Bloomingville får - De bedste gyngeheste

En gyngehest er et fantastisk stykke legetøj de første år af et barns liv.

Dette skyldes særligt, at en gyngehest er yderst let at bruge. Derfor fanger selv børn på omkring 1 år hurtigt mekanismerne bag en gyngehest.

Markedet af gyngeheste er stort og alsidigt og byder på hulens mange forskellige gyngeheste-udgaver i forskellige prisklasser. Derfor er vi også overbevist om, at du let finder en, der både passer til din smag og dit budget.

Musiksæt

Denne gave er perfekt for dig, der ønsker at give en gave, som både gør den 1-årige lykkelig, og som samtidig giver forældrene grå hår.

Med dette fine musiksæt kan den 1-årige nemlig starte sit one man-band og lave en masse larm og støj, der kun kommer til at blive overgået af barnets humør, hvad angår intensitet.

Barnets første bog

Specialday Mine første år - Minder og Gemmer - Special Edition

Med en ‘barnets første bog’ kan man notere centrale begivenheder omkring et barns start på livet. 

En sådan bog er vældigt sjov at have, når et barn bliver større og nysgerrig på, hvordan han/hun var som helt lille.

Hvis ikke man nedfælder de specifikke tidspunkter for, hvornår et barn tog første skridt, begyndte at kravle og så videre, vil man ofte glemme det.

‘Barnets første bog’ er dermed en støtte til forældrenes hukommelse, og så gør det da heller ikke noget, at mange udgaver af barnets første bog er yderst flotte!

Sparegris

Man kan lige så godt begynde at lære et barn om økonomisk bevidsthed tidligt i livet, og til dette formål er en sparegris ikke noget dumt redskab..

Der findes mange sjove, underfundige sparegrise tiltænkt børn. Sparegrise med former, der uden tvivl vil begejstre og fascinere ethvert barn.

Klik på knappen herunder for at se et stort udvalg af sparegrise til børn.

Gåvogn

BRIO Toddler Gåvogn - Sort

Det er meget forskelligt, hvornår børn lærer at gå. Nogle behersker fremdriften på to ben, allerede inden de fylder 1 år, mens andre først lærer at gå efter 15-16 måneder.

Hvis den 1-årige, du skal forkæle med en gave, endnu ikke kan gå på egen hånd, er en gåvogn et fantastisk til redskab til at træne gang på to ben. 

Her får barnet nemlig den støtte, som han/hun har brug for, og når barnet har trænet lidt med gåvognen, går der formentlig ikke længe, før barnet kan gå uden hjælpemidler.

Bamse

En bamse er et stensikkert gavehit til 1-årig. Dels sætter rigtig mange i den alder pris på at have en bamse at putte med, når den står på skønhedssøvn, men derudover plejer en bamse også at være et populært legeobjekt i de vågne timer.

Et yderligere godt argument for at give en bamse i gave er, at den kan være nyttig i mange år. Mens meget andet babyudstyr forældes efter kort tid, forholder det sig anderledes med en bamse. En sådan vil et barn kunne have glæde af i rigtig, rigtig mange år – både som sovemakker og legekammerat. 

Dukke

I gamle dage var dukken et kæmpestort hit inden for legetøj. Selvom dukken i dag har fået konkurrence af rigtig meget forskelligt nyt legetøj, er det stadigvæk rigtig mange børns foretrukne objekt, når de skal lege.

Der findes rigtig mange forskellige dukker på markedet i dag.

Nogle er simple og kan ikke alverden, mens andre nærmest kan lige så meget som et rigtigt barn. 

Dukkevogn

En dukkevogn har to store fordele. Dels er det et rigtig fint stykke legetøj, som et barn vil kunne lege med i mange år. 

Derudover er det et stykke legetøj, som vil kunne støtte et barn, der endnu ikke går perfekt uden hjælpmidler. 

Med andre ord vil en dukkevogn kunne udføre som opgave som en gåvogn og dermed hjælpe et barn med at få helt styr på at gå.

Duploklodser

Indrømmet. For mange 1-årige vil duplo-klodserne primært blive brugt som alternative sutter.

Det er nemlig de færreste 1-årige, der er kvikke nok til at forstå mekanismerne bag duplo-klodser.

Vi mener dog, at man – trods dette – sagtens kan give en 1-årig duplo-klodser i gave alligevel.

Før eller siden vil gaven nemlig blive værdsat, og klodserne er så store, at de ikke udgør nogen fare for et barn, selvom han/hun beslutter sig for at stoppe dem i munden.

BRIO-togbane

Ligesom med duplo-klodserne, er det ikke sikkert, at en 1-årig helt forstår, hvordan en fin togbane fra BRIO fungerer.

Sikkert er det dog, at den 1-årige før eller siden gennemskuer dette, og når dette sker, venter rigtig mange timers fornøjelig leg med togbanen.

Dantoy Motorcykel

Det er lidt fascinerende, at legetøj, der hittede, da man selv var barn, stadigvæk kan hitte, hvilket er tilfældet for denne fine motorcykel fra Dantoy.

Mange af os har siddet på en, og derfor ved vi også, hvorfor det er en fantastisk gave. Vi husker nemlig tydeligt, at motorcyklen både var sjov og nem at køre på.

Legetelt

Pippi Långstrump Pippi Legetelt Gult 3 - 6 år

Med et legetelt får man rigtig mange timers fornøjelig leg.

Det er måske ikke en gave, som en 1-årig kommer til at sætte pris på fra dag et. Før eller siden ser ethvert barn dog lyset, hvad angår et legetelt, så det skal nok komme.

Et yderligere argument for at give et legetelt i gave er, at et sådant telt kan bruges i rigtig mange år. Modsat meget andet legetøj til mindre børn vokser et barn ikke ligefrem fra et lege med et legetelt i løbet af få år.

Legetæppe

Gulvtæppe, Legetæppe Storby 140 x 200

Et legetæppe er dels behageligt at opholde sig på, men derudover er et legetæppe ofte beklædt med et motiv, der inspirerer til mange timers fornøjelig og fantasifuld leg.

Der findes mange forskellige legetæpper på markedet, så du kan stensikkert finde et motiv, som du mener, passer til den 1-årige, du skal give en gave.

Bassin med bolde

Da jeg var barn, var et boldbassin noget ekslusivt noget, som man kunne være heldig at støde på i et legeland eller -rum.

I dag er det noget, som rigtig mange børn får, allerede når de er 1 år gamle. Heldige, små asener! 

Meget simpelt puslespil

Der findes puslespil, der er så simple, at selv børn på omkring 1 år vil kunne få glæde af dem.

Et sådant puslespil er ikke nogen tosset gaveidé.

Hvis du klikker på knapper herunder, præsenterer vi dig for en række puslespil, der henvender sig til de mindste.

Sandkasse

Med en sandkasse er der garanti for rigtig mange timers fantasifuld og fornøjelig leg – og så tilmed udendørs i den friske luft.

Der findes mange sandkasser på markedet, så uanset om du er på udkig efter en klassisk firkantet sandkasser eller en sandkasse formet som et sørøverskib, vil du kunne finde, hvad du søger. 

Løbecykel

PUKY Løbecykel LRM Rød med skumhjul

Med en løbecykle kan et barn træne sin balance, samtidig med at barnet har det hylende morsomt.

En løbecykel er væsentlig lettere at holde balancen på end en almindelig cykel, og så snart en barn er relativt sikker i at gå, vil det kunne beherske en løbecykel.

Der er mange plusser ved en løbecykel, og et af de større er, at børn, der har brugt løbecykler, har et forspring, når de rigtigt skal lære at cykle sammenlignet med børn, som ikke har haft nogen løbecykel.

Løbehjul

U Move Mini LED Løbehjul, Blå / Orange

Ligesom en løbecykel kan et løbehjul også træne barnets balanceevner, samtidig med at barnet har det yderst sjovt.

For nogle børn på 1 år vil et løbehjul være for vanskeligt at bruge, men langt de fleste vil allerede kunne finde ud af at bruge det, når de fylder to år, og rigtig mange vil kunne finde ud af at bruge det allerede inden.

Klik på knappen herunder og se vores bud på de bedste løbehjul, som markedet p.t. byder på.

Børneservice

Der findes en masse fint service til børn. Service, der ofte er kendetegnet ved at indeholde farverige, børnevenlige motiver og at være lavet af et materiale, der tåler en tur på gulvet.

Der findes naturligvis både service målrettet drenge, kvinder og ingen af kønnene, så det er bare om at gå på opdagelse og finde noget, der passer til det lille 1-årige vidunder, du ønsker at forkæle med en gave. 

Legekøkken

Legekøkken deluxe med lyd/lys fra MaMaMeMo

Et legekøkken er en garanti for rigtig mange gode timers fornøjelig leg!

Der findes mange forskellige legekøkkener på markedet. Nogle er store og imponerende, mens andre er små og praktiske. 

Ligesom størrelsen på legekøkkener varierer en del gør prisen det samme. Derfor kan du sikkert også finde et fint legekøkken, der passer til din pengepung, uanset om du har et stramt budget eller ej. 

Højstol

En god højstol er svær at undvære med en 1-årig i huset!

En sådan stol er nemlig typisk, der hvor et barn har plads ved spisebordet.

Har den 1-årige, du mangler en gave til, ikke en ordentlig højstol, er en sådan stol derfor en fantastisk gaveidé. 

Der findes mange forskellige fine højstole på markedet, og hvis du klikker på knappen herunder, føres du til en side, hvor vi giver vores bud på de alle bedste af slagsen. 

Børnestol

Vilac børnestol af Ingela P. Arrhenius, bamse m hat

Et barn på 1 år har en anden fysik end en voksen, og derfor passer møbler til voksne ej heller særligt godt til 1-årige.

Derfor kan det være en god idé at investere i møbler, der tilgodeser et lille barns fysik, og som er tilpasset barnets kropsstørrelse.

En mulighed i den henseende er en børnestol. 

Der findes en masse forskellige børnestol, der dog alle har tilfælles, at de har et yderst bedårende udseende.

Modellervoks

Modellervoks er en klassiker, når det kommer til legetøj til børn.

Modellervoks har blandt andet den fordel, at det inspirerer barnet, da nærmest kun er fantasien, der sætter grænser for, hvad man kan forme med modellervoks.

Derudover synes rigtig mange mindre børn, at modellervoks er sjovt og stimulerende at røre ved.

Legetøj til sandkassen

Hvis leg i en sandkasse for alvor skal være sjovt, er det nødvendigt med lidt sandlegetøj! 

Sandlegetøj kan blandt andet være en skovl og en spand, men også ting som en mølle og en rive plejer at være et hit hos børn, der holder af at lege med sand.

Hvis du klikker på knappen herunder, føres du til en side med stort og varierer udvalg af legetøj til sandkassen.

Vi håber, at du her finder den perfekt gave!

Voksipose

Voksi Move Light - guide til voksiposer

En vokispose er det samme som en kørepose.

Hvis du ikke ved, hvad en kørepose er, kan vi fortælle, at det er en slags sovepose, som et mindre barn kan bruge, når vedkommende skal ud at køre bil, og årstiden ikke ligefrem emmer af sommer. 

En voksiposer kan typisk bruges, indtil et barn er omkring 3-4 år, så en voksipose kan derfor godt hævdes at være en langtidsholdbar gave til en 1-årig.

Børnehåndklæde

Babyhåndklæde

En 1-årig har en ganske lille krop, hvorfor det for sådan en lille størrelse kan virke overvældende at blive tørret med en voksenhåndklæde.

Derfor vælger mange at investere i et børnehåndklæde, der dels passer til barnets krop, men som også har et motiv eller mønster, der begejstrer barnet.

Klik på knappen herunder, hvis du vil se, hvad markedet for børnehåndklæder blandt andet byder på.

Scroll til toppen