Guide til valg af barnevognssele

I det følgende vil der optræde affiliate-links. 

Vores favorit

BabyDan Lux

319,00 kr.
God til prisen

BabyTrold Soft Flex

348,00 kr.
Den smarte

BabyDan Day Care

498,00 kr.
God til prisen

BabyTrold Soft Flex

348,00 kr.
Vores favorit

BabyDan Lux

319,00 kr.
Den smarte

BabyDan Day Care

498,00 kr.

Se de 6 bedste barnevognsseler

For at gøre det lettere for dig at vælge den rigtige barnevognssele har vi, på baggrund af brugeranmeldelser og tests, udvalgt de bedste seler, du kan få fingrene i. Vi hjælper dig også med at finde den bedste pris, så du ikke betaler mere end højst nødvendigt. 

Oversigten over de bedste barnevognsseler er i vilkårlig rækkefølge. Hver barnevognssele er ledsaget af en letforståelig produktbeskrivelse. Ligeledes præsenterer vi dig for forhandlernes aktuelle priser på de enkelte barnevognsseler.

BabyDan barnevognssele

Derfor anbefaler vi denne

BabyDan barnevognssele med lynlås
Forhandler Totalpris Læs mere
498,00 DKK Besøg butikken
499,00 DKK Besøg butikken

Produkter fra den danske virksomhed BabyDan er ikke bare populære herhjemme, men også i det store udland, hvor de har fået øjnene op for de danske kvalitetsprodukter. Sikkerheden er i højsædet på produkterne fra BabyDan, så du kan trygt bruge barnevognsselen uden bekymringer. 

Udformet som en vest

Udformningen på selen er en smule atypisk, idet den består af en vest, som holder baby sikkert på plads i barnevognen. Vesten giver øget komfort, så baby næppe bemærker, at det er fikseret. Barnet får desuden også en god bevægelsesfrihed, hvilket gør selen mere behagelige at bruge. 

Udviklet i samarbejde med dagplejere

Hvordan skaber man det perfekte produkt? – Man spørger dem der skal bruge det. 

Desværre er det ikke meget fornuftigt man får ud af at interviewe en baby på 8 måneder, så i stedet har BabyDan snakket med dagplejere og bedt dem give en hånd med i udviklingen. Resultatet er en barnevognssele som er brugervenlig, komfortabel og vigtigst af alt, sikker at bruge.

Sved i sommervarmen – intet problem!

BabyDans sele er lavet af et særligt materiale som gør den ekstra god i især sommervarmen. Når det er lunt udenfor, kan baby hurtigt komme til at svede, men med selen fra BabyDan er det ikke noget problem – den er nemlig lavet af særligt svedtransporterende materiale som sørger for, at sved og fugt bliver ledt videre og væk fra barnet. 

Odder Barnevognssele 

Derfor anbefaler vi denne

Odder barnevognssele
Forhandler Totalpris Læs mere
499,00 DKK Besøg butikken

Odder er kendte for deres lækre barnevogne som altid er af høj kvalitet. Har du en Odder barnevogn, vil du måske være interesseret i en barnevognssele af samme mærke. Det er dog ikke et krav, at din barnevogn er fra Odder. Denne sele kan nemlig bruges langt de fleste barnevogne. Det eneste krav for, at denne sele kan bruges, er, at der i din barnevogn er et sted, som selen kan sættes fast. 

Svedtransporterende stof

Særligt om sommeren kan det være rigtig varmt at være pakket ind i en barnevognssele. Baby ender med at svede og bliver derfor mere og mere fugtig. Odder-selen er lavet af svedtransporterende stof, så sveddråberne fra din guldklump bliver ledt videre og væk fra baby. Resultatet er en bedre og længere søvn. 

BabyDan Lux sele 

Derfor anbefaler vi denne

BabyDan Lux sele til barnevogn
Forhandler Totalpris Læs mere
319,00 DKK Besøg butikken
448,00 DKK Besøg butikken
499,00 DKK Besøg butikken
499,00 DKK Besøg butikken

Endnu et bud på en barnevognssele fra BabyDan – denne gang med spænder i stedet for lynlås. Kvaliteten og sikkerheden er i top, og så er prisen fornuftig. 

Bløde stropper og åndbart rygstykke

Komforten er i top på Lux-selen fra BabyDan, hvor stropperne er blevet gjort ekstra bløde og behagelige at have på, så de ikke gnaver, irriterer eller på andre måder kommer i vejen for en god lang lur i barnevognen. 

Materialet er desuden svedtransporterende og leverer rigtig god ventilation, så sved ikke bliver et problem for baby. 

Selen former sig efter barnets ryg og giver desuden rigtig fornuftig bevægelsesfrihed, så baby ikke føler sig spændt fast. 

En af markedets mest populære

BabyDan Lux er en af de absolut mest populære herhjemme i Danmark, og det er der bestemt god grund til. Udover at være yderst komfortabel, er den også sikker at bruge. 

Og så gør det bestemt heller ikke noget, at selen passer i stort set samtlige barnevogne. 

Tønnesen Snup-let 2 

Derfor anbefaler vi denne

Tønnesens Snup-let 2
Forhandler Totalpris Læs mere
368,00 DKK Besøg butikken
395,00 DKK Besøg butikken
399,00 DKK Besøg butikken

Snup-let 2 har været på markedet længe og er kendetegnet ved at være simpel og let at bruge, samtidig med at den er sikker og behagelige for barnet.  

Sikker i brug

Selen fra Thønnesen er godkendt af Varefakta og opfylder DS/En Standard 13210-2004 kravene. Hvis du heller ikke forstod et ord af, hvad vi lige skrev, så betyder det helt simpelt, at barnevognsselen er sikker og lever op til de nødvendige krav. 

De mange år, som selen har været på markedet, vidner også om, at der er tale om et kvalitetsprodukt med sikkerheden i orden. 

Gode muligheder for justering af selen

Dit barn vokser hele tiden, og derfor vil det være nødvendigt at justere selen løbende, så du bevarer den gode komfort og stadig er sikker på, at baby ikke kan slippe fri af selen. Derudover kan noget så banalt som påklædningen have indflydelse på, hvor godt selen sidder på barnet. 

Med Snup-let 2 er der rigtig fine muligheder for at justere på selen løbende. barnevognsselen kan nemlig tilpasses hele fem forskellige steder, hvorfor der er gode muligheder for at finjustere efter behov. 

BabyTrold Soft Flex 

Derfor anbefaler vi denne

Babytrold Soft Flex
Forhandler Totalpris Læs mere
348,00 DKK Besøg butikken

For den prisbevidste er Soft Flex fra BabyTrold et godt bud. Den koster ikke alverden, men lever stadig op til alle sikkerhedsstandarder og er naturligvis godkendt til brug herhjemme af Varefakta.

Sikker sele

Det vigtigste for en barnevognssele er, at den er sikker at bruge. BabyTrold Soft Flex er godkendt af både Dansk Varefakta nævn samt Forbrugerlaboratoriet og kan derfor trygt bruges uden bekymringer. 

Pris i den lave ende

Prisen på Soft Flex er lav, dog uden det er på bekostning af kvaliteten på selen. Udover at den, som beskrevet ovenfor, lever op til de diverse sikkerhedskrav, er materialet også tilpas blødt og af en kvalitet, som tåler at blive brugt. 

Der er desuden gode muligheder for at regulere og justere størrelsen på selen, så den hele tiden passer dit barn. 

Trille Flex Fit

Derfor anbefaler vi denne

Trille Flex Fit
Forhandler Totalpris Læs mere
288,00 DKK Besøg butikken
368,00 DKK Besøg butikken

Fremragende komfort

Vælger du Trille Flex Fit er det ikke barnevognsselen skyld, hvis dit barn ikke sover godt og længe, for komforten er så god, at baby formentlig ikke opdager selen. 

Den høje komfort skyldes blandt andet det bløde rygstykke af soft-shell, som sikrer at barnet ikke ligger ubehageligt på en rem eller et spænde. Der desuden relativt god bevægelsesfrihed i selen, uden det dog betyder, at barnet kan vride sig løs. 

Testet og godkendt af Forbrugerlaboratoriet

Forbrugerlaboratoriet har specialiseret sig i at afprøve og teste blandt andet børneprodukter. Førnævnte har haft fingrene i Trille Flex Fit, som er blevet gennemprøvet og vurderet egnet til brug. Du kan derfor trygt placere dit barn i Trille Flex Fit.

Find en masse yderligere spændende produktguides på Babyhelp

Husk på, at vi ikke blot har skrevet en udførlig produktguide om barnevognsseler her på Babyhelp. Hos os finder du nemlig produktguides til stort set ethvert baby- og børneprodukt.

Find blandt andet produktguides til følgende produkter:
sengerande
, weekendsenge, vikler, babydyner, uroerbabysoveposerjuniorsenge, bedside cribs og sengehimle til tremmesenge.

Hvornår bruger man en barnesele i barnevognen?

Typisk vil behovet for en barnevognssele opstår når barnet er omkring 5-6 måneder gammelt. Det er nemlig på dette tidspunkt, at de fleste børn har stærke nok muskler til at kunne begynde at arbejde sig ud af barnevognen. Det kan måske være svært at forestille sig, men med tilpas lang tid, kan det faktisk lade sig gøre for barnet at rokke eller kravle ud. 

Uheldigvis vil det som regel være hovedet der rammer jorden først, hvis barnet kravler ud, hvilket kan give alvorlige skader på kraniet. 

Hvis dit barn er særligt stærkt og/eller mobilt, bør du overveje at bruge en barnevognssele endnu tidligere. Du behøver ikke frygte, at det er farligt for dit barn – alle selerne her på siden lever nemlig op til alle de nødvendige sikkerhedskrav. 

Du kan læse mere hos Sundhedsplejersken.dk her.

Hvorfor bruger man sele?

Med en barnevognssele kan du med ro i sjælen placere dit barn i barnevognen uden risiko for, at det kravler ud, falder ned og kommer til skade.

I Danmark elsker vi at lade vores børn sove udendørs i sin barnevogn, kun de mest ekstreme vejrforhold kan afholde os fra at give guldklumpen en lur i den friske luft. Problemet opstår dog, når barnet begynder at blive stærkere og mere mobilt. Her begynder det nemlig at kunne løfte sig selv op, kravle, rulle og lignende, hvilket gør det muligt for barnet at falde ud af barnevognen. 

Formålet med selen er, at fiksere barnet, så det ikke kravler ud af barnevognen og falder ned. Det er altså med henblik på dit barns sikkerhed, at du skal spænde det fast til barnevognen. 

Hvor længe bruger man en barnevognssele?

Som nævnt lidt længere oppe, begynder man typisk at bruge barnevognsselen fra barnet er 5-6 måneder gammelt. Det er nemlig på det tidspunkt, at de fleste børn har stærk nok muskulatur til at kravle ud. 

Barnet kan i princippet bruge selen så længe den stadig kan passes og barnet sover i barnevogn. De fleste producenter angiver, at selerne er til brug fra barnet er 6 måneder til det er omkring 36 måneder. Du kan altså som tommelfingerregel forvente at bruge selen til dit barn er 3 år gammelt. 

Barnevognssele test

I Danmark er der særligt strenge krav til barnevognsseler. Det er en god ting, for det sikrer os forbrugere, at vores børn er i sikre hænder når vi køber og bruger en sele som er godkendt til brug. 

Varefakta.dk er den vigtigste test du bør gå efter. Samtlige af vores anbefalinger er godkendt af varefakta, så du behøver som sådan ikke tænke mere over det, hvis du vælger en af selerne vi anbefaler. 

Vælger du en barnevognssele som ikke optræder her på listen, bør du kigge efter Varefakta’s mærkat.

Kravene til barneseler er udarbejdet i samarbejde med flere eksperter og fagfolk og lyder således:

  • Spænderne må ikke kunne springe op og skal være konstrueret så barnet ikke selv kan åbne dem.
  • Selerne skal være fri for ftalater og azofarvestoffer.
  • Eventuelle metaldele må ikke afgive mere nikkel end det er tilladt i smykker, knapper og briller. Heller ikke selvom der ikke er direkte kontakt med huden. 
  • Stropperne må ikke kunne glide i spænderne
  • Holdbarheden af syninger og hæftninger skal være i orden selv efter længere tids brug og gentagne vask.
  • Selen skal have god pasform og være brugervenlig. Selerne bliver testet i en børneinstitution når den er blevet sikkerhedsgodkendt. 

Du kan læse mere om Varefakta.dk’s krav, tests og anbefalinger her.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll til toppen