Hvornår må baby sidde i klapvogn?

Hvornår må baby sidde i klapvogn?

I artiklen her får du svar på, hvornår du må anbringe baby i en klapvogn. Ligeledes finder du svar på en række underspørgsmål til dette hovedspørgsmål. 

Som udgangspunkt må du anbringe din baby i en klapvogn, når baby er i stand til selv at sidde oprejst, hvilket formentlig vil være i en alder af 6-8 måneder. På det tidspunkt vil baby nemlig være stærk nok til at håndtere den belastning, som der er ved at sidde oprejst over længere tid.

LÆS OGSÅ: Hvornår begynder baby at smile?

Det er muligt, at baby vil være i stand til at sidde i en klapvogn, inden han/hun selv evner at sidde oprejst, men dette anbefales altså ikke, da rygstøtte kan modarbejde den tilsigtede og optimale udvikling af en babys rygmuskulatur. 

Hvornår kan baby sidde selv?

Langt de fleste børn er – som sagt – i stand til at sidde selv efter 6-8 måneder. Da børn udvikler sig forskelligt og i forskellige tempi, vil der dog være nogle børn, som evner det før, og nogle, der først lærer det senere. 

Vi har skrevet en lang, udførlig artikel om, hvornår og hvordan baby lærer at sidde selv. Tjek hellere end gerne denne, hvis du vil have indsigt i, hvordan du giver dit barn dit bedste betingelser for at lære at sidde selv. 

Tryk her for at læse vores fyldestgørende artikel om, hvornår baby lærer at sidde selv. 

Hvor længe kan baby sidde i en klapvogn?

Som bemærket kan baby anbringes i en klapvogn, når baby selv kan sidde oprejst, hvilket for de fleste babyer vil være, når de er mellem 6 og 8 måneder.

Men hvor lang tid kan de egentlig få lov at sidde i klapvognen?

Hvor længe kan baby sidde i klapvogn?

Det er lidt forskelligt fra klapvogn til klapvogn, men langt de fleste vogne kan bruges, indtil barnet er fyldt 4-5 år. Når du er på udkig efter klapvogne, vil du formentlig kunne finde informationer om det anbefalede aldersinterval for de enkelte vogne i deres produktbeskrivelser. 

Reklame

 

Kildeliste

  • Babysam.dk
Scroll til toppen