Navnemærker og navnelapper

Navnemærker og navnelapper - Se de bedste her!

Vi har fundet de bedste navnemærker og navnelapper til dig, så du blot skal vælge hvilke du foretrækker. Med navnemærker undgår du, at dit barns tøj bliver væk i vuggestuen eller børnehaven. Se de bedste navnemærker og navnelapper her!

Navnemærker er en rigtig god idé, hvis dit barn går i institution, da det på den måde er lettere for pædagogerne at holde styr på tøj, vanter, huer osv. Det er dog ikke kun for pædagogernes skyld, aat du skal udstyre dit barns tøj med en navnelap i nakken, for det gavner også dig selv, da du mindsker risikoen for at tøjet bliver væk, fordi et barns forældre tager det med hjem.

Bemærk, at der i det følgende vil være en række affiliate-links.

De 4 typer navnemærker

Alt efter dine behov kan det være en fordel at vælge den ene type navnemærke fremfor den anden.

De 4 typer af navnemærker er:

 1. Klistermærker til tøj
 2. Strygemærker
 3. Tekstilpen
 4. Navnestempel til tøj

I det følgende vil vi gennemgå hver enkelt af de 4 typer og redegøre for fordele og ulemper, så du bedre kan træffe et kvalificeret valg og ende ud med de helt rigtige navnemærker til barnets tøj.

Klistermærker til tøj

Det bliver næppe meget nemmere at sætte navn i barnets tøj, eller markere ejeren af legetøj, sutten, drikkedunken eller madpakken, end med smarte klistermærker.

Klistermærkerne er nemme at sætte på, de koster ikke alverden og kan derfor også erstattes, hvis de falder af.

Sammenlignet med de andre typer af nanvemærker på vores liste, er denne løsning den mindst holdbare, hvilket dog opvejes af den lave pris og brugervenligheden.

Fordele ved klistermærker til tøj

 • Nemme at bruge
 • Kan sættes på stort set alt
 • Billig stykpris
 • Mulighed for at designe egne mærker
 • Kan let fjernes igen

Ulemper ved klistermærker til tøj

 • Listens mindst holdbare løsning
 • Kan smitte af ved kontakt med sved eller creme

Læs mere eller bestil her

Sådan bruger du klistermærker til tøj

At sætte et klistermærke på et stykke tøj eller en genstand er ikke raketvidenskab, så lad os springe let og elegant over dén del.

Hvad der til gengæld kan være lidt udfordrende, er hvor du skal placere klistermærket. På tøj bør du undgå at sætte navnemærket på stof som kommer til at give sig, når barnet har det på. Det betyder reelt set, at klistermærket kun kan placeres på vaskeanvisningen eller mærkaten i nakken.

Navnemærker i sko

På fodtøj bør du sætte klistermærket fast på indersiden, så det ikke bliver udsat for regn, sne og slud. Sæt i stedet klistermærket i bunden af skoen, eller på flappen forrest ved snørebåndene.

I sko kan det være en fordel at vælge laminerede klistermærker, som bedre tåler kontakt med sved fra et par varme børnefødder.

Du kan købe laminerede klistermærker her.

Strygemærker til tøj

Strygemærker er lidt mere besværlige at sætte i tøjet, da de ikke skal klistres men i stedet stryges fast på tøjet. Strygemærker er ekstra holdbare og derfor er de også et populært valg hos mange forældre.

Et strygemærke fungerer på samme måde som tryk på en t-shirt, hvilket du med garanti kender til fra en eller flere af dine bluser i tøjskabet.

Vær opmærksom på, om tøjet kan tåle de varme temperaturer fra strygejernet, som der kræves, for at mærket kan sættes fast – det er nemlig ikke alt tøj, der tåler det.

Fordele ved strygemærker til tøj

 • Meget holdbare
 • Kan sættes mere eller mindre overalt på tøj
 •  Mulighed for at designe egne mærker

Ulemper ved strygemærker til tøj

 • Lidt mere besværlig at sætte fast
 • Kan ikke fjernes igen
 • Fungerer ikke til fodtøj

Læs mere eller bestil her

Sådan bruger du strygemærker

Selvom det er lidt mere besværligt med strygemærker fremfor flere af de andre løsninger på vores liste, er det stadig noget alle kan finde ud af. For at sætte et strygemærke fast, skal du:

 1. Varm strygejernet op og deaktiver damp og fugt. Sæt gerne på bomulds-funktion, hvis denne forefindes
 2. Placer tøjet på strygebræt eller en anden plan overfalde som tåler varme
 3. Placer strygemærket på det sted, hvor det skal sidde på tøjet
 4. Læg bagepapir over mærket
 5. Varm bagepapiret med lappen under i omkring 10-20 sekunder
 6. Fjern strygejern og lad mærket og stoffet køle af
 7. Fjern bagepapiret
 8. Kontroller at mærket sidder tilstrækkeligt godt fast. Hvis ikke gentager du proceduren.

Tekstilpen

Den letteste måde at skrive navn i barnets tøj er, måske ikke så overraskende, med en tusch.

Det er dog ikke helt ligegyldigt hvilken tusch du vælger, for hvis dine kragetæer skal overleve en tur i vaskemaskinen, skal du skrive med en tusch som er beregnet til at skrive på tekstil.

En sådan tusch kaldes for en tekstilpen eller tekstiltusch. Løsningen er nem og hurtig klaret, men har ikke samme holdbarhed som klistmærker eller strygemærker. Med tiden vil teksten blive vasket eller slidt af – men så kan du heldigvis let tegne det op igen.

Fordele ved tekstilpen

 • Super nem løsning
 • Skriv, tegn eller vær kreativ
 • Billig

Ulemper ved tekstilpen

 • Ringe holdbarhed
 • Medmindre du er dygtig, kommer det sikkert ikke til at se specielt pænt ud

Læs mere eller bestil her

Sådan bruger du en tekstilpen

Fjern proppen, placer spidsen af tuschen på tekstilen og…. Nej, okay. En tusch har de fleste formentlig kendskab til og ved hvordan man bruger – der er intet anderledes i dette tilfælde, selvom det er barnets tøj du skriver på.

Den sorte tusch kan selvsagt være svær at se, hvis du skriver på mørk baggrund. Vi anbefaler, at du skriver på vaskeanvisningen eller mærkaten i nakken, som ofte er hvide.

Navnestempel

Hvis du har arbejdet på et kontor indenfor de sidste 20 år, kender du med garanti til stempelmaskinen, som gør det let at markere et dokument med logo, tekst osv.

Efter internettet og computere har gjort deres fremmarch og udfaset fysiske dokumenter og papirer, som nu i stedet er digitale, er der dog ikke rigtig længere behov for at stemple.

Altså medmindre det er på barnet tøj, for som et nemt navnemærke er et navnestempel genialt.

Fordele ved navnestempel

 • Nemt at skifte trykpladen, så du ændre i teksten
 • Hurtigt
 • Nemt

Ulemper ved navnestempel

 • Holdbarheden er ikke perfekt

Læs mere eller bestil her

Sådan bruger du navnestempel

Hvis du ikke har erfaring med at stemple, kan du spørge en ven eller bekendt, som har arbejdet på kontor eller på posthuset, eller du kan stemple selv – for det er virkelig ikke særligt svært.

Placer tøjet på en plan overflade foran dig og sæt stempelmaskinen på det sted, hvor stemplet skal laves. Når du har sikret dig, at tøjet ligger fladt og glattet ud, trykker du ned på håndtaget og voila!

Guide til køb af navnemærker

Hvis du stadig er i tvivl om, hvilke af de 4 typer af navnemærker du skal vælge, kan du med fordel gøre dig lidt overvejelser, som med garanti kan hjælpe dig på vej.

Inden du vælger kan du overveje følgende:

 • Hvor meget skal tøjet med navnemærket vaskes? → Skal tøjet vaskes ofte, skal du vælge strygemærker, da disse har bedst holdbarhed.
 • Hvor varmt vasker du tøjet? → Bliver tøjet vasket meget varmt, vil klistermærker risikere at falde af. Igen bør du vælge strygemærker.
 • Skal du kunne fjerne navnet fra tøjet igen? → Klistermærker er perfekte her, da disse er de eneste, som umiddelbart kan fjernes fra tøjet igen.
 • Kan tøjet tåle at blive strøget? → Kan tøjet ikke tåle de høje temperaturer fra et strygejern, bør du vælge klistermærker, tekstilpen eller navnestempel.

Bedste navnemærker i test

Læser man anmeldelser af navnemærker, er der ingen tvivl om, at Ikast Etiket laver fornuftige navnemærker, som fungerer som de skal.

Der bliver rundhåndet uddelt 5-stjernede anmeldelser fra tilfredse brugere, som blandt andet skriver følgende, om de smarte navnemærker:

Det siger brugerne:

Kilde: Ikastetiket.dk

Laila, Køge
5/5

“Jeg har modtaget de fineste mærker med Bamse på. Børnene er glade for, at de har mærker med deres navn, hvor Bamse er på. Personalet i børnenes institution er også glade, for nu kan de selv finde deres tøj og madpakke i køleskabet.”

Mette, Frederikshavn
5/5

“Jeg har købt mærker til mine 2 drenge flere gange. Det er super, at der er så mange figurer, så vi hele tiden kan få nogle, der passer til drengenes interesser.”

Maria, Harlev
5/5

“Jeg har lige modtaget mine mærker med eget billede på, de er vildt fine og ungerne er helt vilde med dem. Tak for hurtig levering.”

Hvor længe holder navnemærker?

Holdbarheden på navnemærkerne afhænger af hvilken løsning du vælger og hvor ofte tøjet bliver vasket.

Som udgangspunkt kan du dog sagtens forvente, at du kan vaske tøjet i vaskemaskinen 40-60 gange, inden du risikerer at navnemærket falder af.

Navnemærke til legetøj eller madkasse

Navnemærker er ikke kun beregnet til tøj, for også madkassen kan risikere at blive væk i institutionen. Hvis flere af børnene har den samme madkasse, kan de tilmed blive forvekslet, så I eller andre forældre får den forkerte med hjem. Det er ikke en katastrofe, men det er trods alt rarest at have sin egen og undgå at dele den med en anden.

Hvis barnet har legetøj med i institution, kan navnemærker også benyttes her. De små klistermærker er lette at sætte på og fjerne igen, hvis barnet bliver træt af, at der står ‘Mathilde’ på krammebamsen.

Find en masse yderligere spændende produktguides på Babyhelp

Husk på, at vi ikke blot har skrevet en udførlig produktguide om børnegokarts her på Babyhelp. Hos os finder du nemlig produktguides til stort set ethvert baby- og børneprodukt.

Find blandt andet produktguides til følgende produkter:

Graviditetspuder, børnestole, cykelstole, gåstole og reoler til børneværelset.