Loading...
Produktguides

Brystpumpe – Find de bedste brystpumper her

Brystpumpe guide cover

Har du problemer med amningen, eller er der behov for at kunne amme ud og give baby mælken senere, skal du have en brystpumpe. Udvalget af brystpumper er stort, så vi har indsnævret udvalget og præsenterer dig i denne artikel for de bedste elektriske og manuelle brystpumper. Listen er udarbejdet på baggrund af brugeranmeldelser og tests udført af andre. 

De 5 bedste brystpumper

Oversigten over de bedste brystpumper er i vilkårlig rækkefølge. Hver brystpumpe er ledsaget af en letforståelig produktbeskrivelse. Ligeledes præsenterer vi dig for forhandlernes aktuelle priser på de enkelte brystpumper.

Bemærk, at der i det følgende vil være en række affiliate-links, altså sponsorerede links.

Medela Swing Maxi

Elektrisk dobbelt brystpumpe

Medela Swing Maxi brystpumpe
Forhandler Totalpris Læs mere
1.499,00 DKK Besøg butikken
2.125,00 DKK Besøg butikken
2.125,00 DKK Besøg butikken
2.125,00 DKK Besøg butikken

Kendt fra fødeafdelingen

Schweiziske Medela er et populært og anerkendt mærke indenfor brystpumper og ammetilbehør. Du vil ofte opleve, at det er produkter fra Medela som benyttes på fødeafdelinger på danske sygehuse. 

Det er dog ikke kun sundhedsvæsenet som har glæde af de fremragende Medela produkter, for producenten laver også brystpumper og ammeudstyr til privat brug.

Med Medala Swing brystpumpen, kan du få samme effektivitet og kvalitet som ved professionelle brystpumper, som du kender fra danske sygehuse.

Hurtigere udpumpning med elektrisk dobbeltpumpe

Medela Swing ser måske ikke ud af meget med sin lille størrelse, men skindet bedrager. Du får nemlig en yderst effektiv brystpumpe, som ved hjælp af elektricitet kan klare alt arbejdet for dig – og så endda på den halve tid!Medela Maxi - elektrisk dobbelt brystpumpe

I stedet for at pumpe ét bryst af gangen, kan du med denne dobbelt brystpumpe, pumpe ud på bygge bryster på én gang. Mindre tid med brysterne i maskinen, betyder mere tid sammen med din lille guldklump. 

Skulle du ønske det, kan du naturligvis også nøjes med at amme ud på et enkelt bryst af gangen. 

Tofaseteknik

Brystpumpen fra Medela bruger en såkaldt ‘tofaseteknik’. Første fase er stimuleringsfasen, hvor brystet bliver stimuleret så mælken løber til. Når mælken løber, skifter du til sugefasen, hvor du selv kan styre vakuumstyrken og hvilken takt maskinen skal bruge. De to faser imiterer den naturlige sutteteknik hos babyer og fungerer derfor effektivt. 

Du skifter fase, justerer intensitet og mere, med den medfølgende fjernbetjening, som med kun 4 knapper, er simpel at betjene. 

Praktiske oplysninger

 • Elektrisk: Ja. Fra stikkontakt eller AA-batterier.
 • Justerbar: Ja. 9 trin.
 • Medfølger: 1 flaske med tilhørende sut.

Medela Freestyle

Premium brystpumpe med display

Forhandler Totalpris Læs mere
2.089,00 DKK Besøg butikken
2.089,00 DKK Besøg butikken
2.199,00 DKK Besøg butikken
2.799,00 DKK Besøg butikken

Luksus brystpumpe fra Medela

Vi har allerede anbefalet Medela Maxi, som udmærker sig ved at være af samme høje kvalitet, som de brystpumper som bruges på fødeafdelingerne på danske sygehuse. 

Samtlige rosende gloser som tilfaldt Maxi, kan også bruges om Medela Freestyle, som dog udmærker sig yderligere ved at have nyttige ekstrafunktioner, som du med garanti bliver begejstret for. 

Indbyggede genopladelige batterier

Du får masser af fleksibilitet og mulighed for frit at vælge hvor du vil sidde og amme. Det indbyggede genopladelige batteri gør, at du ikke behøver være i nærheden af en stikkontakt for at bruge maskinen. Du kan derfor amme ud foran fjernsynet, computeren, ved spisebordet eller på toilettet. 

De genopladelige batterier, kombineret med den lille størrelse på brystpumpen, gør den ideel til dig der ofte er på farten og planlægger at have pumpen med dig. 

Følg med på diplayet

Fjernbetjeningen som du benytter til at styre sugestyrke og rytme, er udstyret med et lille display, så du blandt andet kan se hvor længe du har ammet og hvilken pumpestyrke du bruger. 

Pumpen husker selv dine seneste indstillinger, så du slipper for at bruge tid på at indstille forfra hver gang den har været slukket. 

Medfølgende køletaske til sikker transport

Hvis du pumper ud hjemmefra og medbringer mælken, når du og baby er på farten, er det vigtigt at temperaturen på mælken ikke bliver for høj i løbet af dagen. 

Med Medela Freestyle medfølger der derfor en smart køletaske med køleelement, så du kan holde mælken kølig på selv de varmeste sommerdage og dermed sikre dig at mælken ikke bliver dårlig.

Praktiske oplysninger

 • Elektrisk: Ja. Genopladeligt batteri
 • Justerbar: Ja. 9 trin.
 • Medfølger: 4 flasker med tilhørende sut.

Philips AVENT

Populær manuel brystpumpe

Philips AVENT - Manuel brystpumpe
Forhandler Totalpris Læs mere
339,00 DKK Besøg butikken
348,00 DKK Besøg butikken
499,95 DKK Besøg butikken
516,00 DKK Besøg butikken
528,95 DKK Besøg butikken

En af favoritterne

Når det kommer til manuelle brystpumper, er der ingen vej udenom Philips brystpumpen fra den populære AVENT babyserie af produkter. 

Philips AVENT SCF33020 – som brystpumpen hedder – er et oplagt valg, hvis du har besluttet dig for en manuelt brystpumpe. 

Blød og naturlig at bruge

Du vil hurtigt opleve, at det er ganske behageligt at bruge brystpumpen fra Philips, på grund af særlige patenterede massagepuder, som masserer dine brystvorter når du pumper. Det er dog ikke kun for fornøjelsens skyld, at du får brystmassage, for massagen arbejder sammen med vakuummet for at efterligne den sutteteknik og rytme, man normalt ser hos et barn. 

Resultatet er en udpupmning som ikke bare er behagelig, men også effektiv. 

Manuelt pumpning giver dig fuld kontrol

Elektriske brystpumper er smarte, fordi du kan spare på kræfterne og sidde og slappe af imens pumpen laver alt arbejdet for dig. 

Ulempen ved automatiske brystpumper er dog, at du er underlagt de forprogrammerede indstillinger. Kan du ikke finde en sugestyrke du synes om, eller er tempoet enten for højt eller lavt selvom du skifter indstilling, er der ikke meget du kan gøre ved det. 

Det kan du dog med en manuel pumpe, som lige nøjagtigt med den styrke og det tempo du foretrækker. Det er din egen hånd der styrer slagets gang, så der er garanti for at finde en pumpe-teknik som er behagelig for dig. 

Praktiske oplysninger

 • Elektrisk: Nej.
 • Justerbar: Ja, med håndkraft.
 • Medfølger: 1 flaske med sut.

Philips AVENT Natural

Elektrisk brystpumpe med fokus på komforten

Forhandler Totalpris Læs mere
799,00 DKK Besøg butikken
889,00 DKK Besøg butikken
1.399,00 DKK Besøg butikken

Elektrisk udgave af den populære brystpumpe fra Philips AVENT

Hvis du vil have maksimal komfort, men ikke selv har lyst til at stå for at pumpe manuelt med hånden, er denne elektriske udgave af Philips AVENT brystpumpen en oplagt kandidat som din nye brystpumpe. 

Du får samme behagelige udpumpning som med den manuelle brystpumpe, takket være de patenterede massagepuder som Philips AVENT brystpumpen er kendt for. Det føles ikke blot bedre at pumpe, for massagepuderne hjælper også mælken med at løbe, fordi de imiterer det sug en baby giver.

Kan tilsluttes stikkontakt eller udstyres med batterier

Du vælger selv om du vil placere dig i nærheden af en stikkontakt, så pumpen kan forsynes med strøm, eller om du vil bruge batterier, så du kan amme ud, hvor du har lyst. 

Pumpen bruger fire AA-batterier, hvilket giver en batteritid på mellem 1 og 3 timer. 

Stimuleringsfase og tre styrker

Når du skal bruge Philips AVENT Natural, starter du med det program som kaldes for ‘stimuleringsfasen’, hvor brystet bliver stimuleret så mælken løber fra brystet. Det er det samme der sker, når du ligger dit barn til brystet. 

Når mælken løber fra brystet, skifter du til udpumpningsfasen, hvor du kan vælge mellem tre forskellige styrker, som effektivt tømmer dit bryst for mælk. 

Praktiske oplysninger

 • Elektrisk: Ja. Strøm fra stikkontakt eller batterier
 • Justerbar: Ja. 2 faser og 3 stykrer
 • Medfølger: 1 flaske med sut.

MAM brystpumpe Startersæt

Brystpumpe startpakke

Forhandler Totalpris Læs mere
552,00 DKK Besøg butikken
599,00 DKK Besøg butikken

Kendt Anti-kolik sutteflaske

MAM er kendte for deres særlige sutteflasker og suttehoveder, som modvirker kolik ved at hindre baby i at sluge luft. I stedet får baby en naturlig tilstrømning af mælk, som minder om den fra mors bryster. 

Der medfølger 1 anti-kolik flaske i sættet. Flere kan tilkøbes, hvis dette ønskes. 

Alt hvad du skal bruge for at komme i gang med at pumpe

Vælger du at købe startpakken fra MAM, er du klar til at amme ud med det samme.
I pakken får du:

 • 1 pumpe m. flaske 160ml
 • 1 anti-colic flaske 130ml
 • 1 pk. ammebrikker
 • 1 opbevaringsboks
 • 2 tætningsringe
 • 5 par ammeindlæg

Behagelig udpumpmning

Fordi du pumper med håndkraft, bestemmer du helt selv hvor hårdt der skal tages fat. Ved at trykke hårdere eller løsne dit greb, kan du henholdsvis øge eller mindske vakuum og sugestyrke, til et niveau der passer dig. 

I pumpens tragt finder du bløde indlæg, som sørger for at udpumpningen bliver så behagelig som muligt for dig. 

Praktiske oplysninger

 • Elektrisk: Ja. Strøm fra stikkontakt eller batterier
 • Justerbar: Ja. 2 faser og 3 stykrer
 • Medfølger: 1 flaske med sut.

Find en masse yderligere spændende produktguides på Babyhelp

Husk på, at vi ikke blot har skrevet en udførlig produktguide om X her på Babyhelp. Hos os finder du nemlig produktguides til stort set ethvert baby- og børneprodukt.

Find blandt andet produktguides til følgende produkter:
Legehuse, rejsesenge, Leander Matty puslepude, ammepuder, babygynger og natlamper.

Sådan udpumper du

Det er ikke så let at pumpe ud, som man måske skulle tro. Ligesom så meget andet, kræver det øvelse og træning, før man har helt styr på teknikken. Du skal derfor være tålmodig, give dig god tid og ikke lade dig gå på, hvis ikke det lykkes med det samme. 

Det kan sagtens være, at du ikke formår at pumpe noget ud de første gange, eller hvis der kun kommer ganske lidt mælk. 

Amning og udpumpning handler om nedløbsrefleksen, som typisk stimuleres når barnet sutter på brystvorten, eller sågar blot hvis baby er i nærheden. Nedløbsrefleksen er også i høj grad styret af dit hoved, hvorfor din mentale tilstand kan være afgørende. Når vi siger at du ikke skal stresse over udpumpningen/amningen eller blive irriteret hvis det ikke fungerer, er det fordi det kan påvirke dig mentalt i en sådan grad, at det bliver endnu sværere at få det til at lykkes. 

Forberedelse inden udpumpning

Inden du går i gang med at malke ud, bør du gøre lidt forberedelser. 

Vi anbefaler følgende, inden du går i gang med at malke ud:

 • Vask hænder
 • Sørg for at du sidder komfortabelt. Hav alt det nødvendige inden for rækkevidde (fjernbetjening, snacks, drikkevarer, osv.)
 • Find støtte til dine arme og skuldre, så du ikke bliver træt eller øm undervejs. En ammepude er ideel til formålet.
 • Slap af og tag det rolig. Husk at stress hæmmer nedløbsrefleksen.
 • Påfør en våd klud på brysterne. Fugten og den lune temperatur stimulerer nedløbsrefleksen og får mælken til at løbe.
 • Kig på dit barn eller et billede af barnet. Når du ser på dit barn udløser din krop hormoner som får mælket til at løbe. 

Selve udpumpningen

Når du har gjort de nødvendige forberedelser, er det tid til at komme i gang med selve udpumpningen. Nøjagtigt hvordan du teknisk skal bære dig ad, vil afhænge af de enkelte brystpumper. Her henviser vi derfor til brugsvejledningen som medfølger.

Generelt gælder følgende dog:

 • Sørg for at tragten slutter tæt om dit bryst, så du får maksimal effekt af udpumpningen. Et lille trick kan være at påføre lidt vand på tragten, som så vil slutte tættere om brystet.
 • Start langsomt ud med at pumpe. Er brystpumpen elektrisk, skal du vælge det langsommeste program, eller stimulerings-programmet, som hjælper med at sætte gang i nedløbet af mælk. 
 • Når mælken løber, sætter du tempoet op. Find et tempo der passer dig – det må gerne gå lidt hurtigt, men det skal helst ikke gøre ondt eller være alt for ubehageligt for dig.

Jo oftere du pumper, des mere mælk producerer du

Der kan måske være tidspunkter, hvor der ikke umiddelbart er behov for at amme ud. Det kan derfor være fristende at springe udpumpningen over, fordi du alligevel ikke skal bruge mælken. Det bør du dog undgå!

Jo oftere du malker ud, des mere mælk vil din krop producere. Når du springer en amning eller udpumpning over, risikerer du derfor at din krop skruer ned for mælkeproduktionen. Næste gang du skal amme ud eller baby skal spise, er der måske ikke nok mælk i dine bryster, til at gøre baby mæt og tilfreds. 

Sørg derfor for at få ammet ud adskillige gange dagligt – også selvom baby ikke umiddelbart har behov for mælken. Du kan med fordel skrue låg på flasken med din modermælk og sætte den på køl til et senere tidspunkt. 

Sådan opbevarer du modermælk

Hvis du ikke får brug for den udpumpede mælk med det samme, kan du sagtens opbevare den til senere brug. Hæld mælken i en ren flaske som du har skoldet med kogende vand og placer den så i køleskabet under låg. 

Det kan være en fordel at skrive dato på flasken, eller ligge en lille seddel under, så du ved hvor længe mælken har stået. På den måde undgår du at bruge for gammel mælk, ligesom du kan bruge den ældste først. 

Som tommelfingerregel siger man, at modermælk kan holde sig i omkring 3 timer ved stuetemperatur. I køleskabet kan modermælk holde sig ca. 3 dage ved højest 5 grader. I fryseren kan modermælken holde helt op mod 6 måneder. 

Hvordan opvarmer man modermælken igen?

Den bedste måde at opvarme modermælk, er med et vandbad. Varm vand op i en skål og placer beholderen med modermælken i vandbadet, indtil temperaturen er tilpas.

Det er skidt at opvarme modermælken for hurtigt og voldsomt, da det kan gå udover de gåde antistoffer i mælken, som risikerer at gå tabt, hvis temperaturen kommer over kropstemperatur. 

Derfor skal du også passe på med at bruge microovnen som kan være for kraftig i opvarmningen. Det er dog ingen katastrofe at bruge mikrobølgerne i ny og næ, hvis du har travlt eller er udkørt. Der er næppe nogen forældre, som kan sige sig helt fri for at have gjort det samme.

Tør du frossen modermælk op hurtigt ved eksempelvis vandbad, skal modermælken bruges med det samme eller kasseres. Tør du mælken op langsomt i køleskabet, kan modermælken holde sig i omkring 1 døgn. 

Du må aldrig fryse optøet modermælk ned igen. 

Må man blande modermælk og modermælkserstatning?

Ja, det er intet problem. 

Modermælkserstatning er rigtig fint til babyer og indeholder alt det nødvendige for den lille. Det er dog stadig bedst for barnet at få modermælken. Overskydende modermælk kan derfor med fordel gemmes og blandes sammen med modermælkserstatning, hvis barnet får begge dele. 

Alternativt kan du også give dit barn resterne af modermælken først, hvorefter baby kan spise sig mæt i modermælkserstatningen.

Manuel eller elektrisk brystpumpe – hvad skal jeg vælge?

Hvis du er i tvivl om, hvilken af de to slags brystpumper, henholdsvis elektrisk eller manuel, som er den rigtige for dig, kan du her blive lidt klogere på de to muligheder.

I bund og grund kan man dog koge beslutningen ned og i stedet spørge “Hvor ofte skal du amme ud?” 

Er det flere gange dagligt, anbefaler vi altid en elektrisk brystpumpe, som helt sikkert vil være alle pengene værd. Er det dog kun en enkelt gang om dagen, eller måske et par gange om ugen, kan du sagtens nøjes med den billigere manuelle brystpumpe.

Manuel brystpumpe

Den manuelle brystpumpe skal betjenes med håndkraft. Det er derfor dig selv der skal bruger energi på at pumpe ud. Med en manuel brystpumpe kan du helt selv styre trykket, tempoet og vakuum med dine hånder, så du er garanteret at det føles behageligt at bruge pumpen. 

En manuel brystpumpe er et godt valg til dig der kun af og til skal amme ud og derfor ikke har behov for assistance for en større og væsentligt dyrere elektrisk brystpumpe.  

Fordele ved manuelle brystpumper

 • Du styrer helt selv intensitet, tryk og hastighed
 • Fylder ofte mindre end elektriske pumper
 • Let at have med på farten
 • Løber aldrig tør for strøm og virker derfor altid
 • Billig

Ulemper ved manuelle brystpumper

 • Kan være anstrengende at bruge i længden
 • Ikke helt så effektiv som en elektrisk pumpe
 • Kræver en fysisk indsats og er derfor ikke specielt afslappende at bruge

Elektrisk brystpumpe

Den elektriske brystpumpe er oplagt til mødre som kommer til at amme ud ofte, da den laver alt arbejdet, så mor i stedet kan få sig et velfortjent hvil. De kvinder som skal malke ud ofte, vil formentlig blive trætte i fingre og led, hvis de skulle bruge en manuelt brystpumpe flere gange dagligt.

Elektriske brystpumper kan indstilles på flere niveauer og intervaller, så det ikke går for hurtigt, bliver ubehageligt eller gør ondt når maskinen suger. 

Fordele ved elektriske brystpumper

 • Den elektriske pumpe laver alt arbejdet, så du kan slappe lidt af eller lave noget andet imens
 • Effektiv hele tiden – også selvom mor er træt
 • Nem at bruge, da maskinen selv sørger for rette teknik
 • Flere elektriske pumper har særlige programmer til stimulering af nedløbsrefleksen

Ulemper ved elektriske brystpumper

 • Kan løbe tør for strøm
 • Kan kræve at du er i nærheden af stikkontakt
 • Ofte større og mindre handy end de manuelle pumper
 • Dyre
Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *