Forbrug af bleer – Hvor mange bleer bruger man og hvad koster de?

Hvor mange bleer bruger man?

Hvad koster bleer?

Prisen på bleer afhænger af størrelsen på bleen, som kan være fra 1 til 8. I vores udregninger har vi taget udgangspunkt i bleer i størrelse 4. Vi har ikke taget højde for tilbudspriser eller rabatter. 

 • Rema 1000 bleer: 1,06 kr. pr. ble
 • Tibelly (Netto): 1,07 kr. pr. ble
 • Libero Touch: 2,60 kr. pr. ble
 • Mamia (Aldi): 1,06 kr. pr. ble
 • Lupilu (Lidl): 1,07 kr. pr. ble
 • Grøn Balance (nemlig.com): 1,20 kr. pr. ble
 • Levevis (Bilka): 1,07 kr. pr. ble
 • Änglamark (Coop): 1,13 kr. pr. ble
 • Minirisk 365 (Coop): 1,41 kr. pr. ble

Træt af at spekulere på blekøb?

I det følgende optræder der affiliate-links

Hvis du er træt af at spekulere på bleer og blekøb, så anbefaler vi, at du tegner et ble-abonnement hos Infant. Med et sådant abonnement vil du hver fjerde uge få leveret den mængde bleer, du har behov for, direkte til din hoveddør.

Hvor mange bleer bruger baby?

Alt mellem 5 og 9 bleskift dagligt betragtes som værende normalt. Nogle dage kan baby have behov for at blive skiftet oftere end andre, men et gennemsnitligt bleforbrug på 5-9 er forventeligt. 

Nyfødte babyer tisser og har afføring oftere end ældre babyer. Bleen bliver ofte fyldt op lige efter et måltid, så baseret på hvor ofte barnet spiser, kan du nogenlunde regne ud, hvor mange bleskift du foretager om dagen.

Hvor mange bleer du bruger på et døgn afhænger også af hvor hurtig du er til at få skiftet babys ble. Moderne bleer suger ret effektivt, hvorfor det ikke altid er nødvendigt at foretage bleskift, blot fordi baby har tisset. Det anbefales dog, at du skifter bleen, så snart du opdager afføring. 

Hvor mange bleer bruger man?

Hvilke bleer er bedst?

En ble er ikke blot en ble – selvom det havde været lettest sådan. Der kan være stor forskel på de enkelte bleer, som kan variere i både pris og kvalitet. 

Udover at nogle bleer suger bedre og typisk også koster mere end andre, kan der også være forskel på pasformen. Flere bleer bliver også lavet med vådindikator – en lille streg foran og bag på bleen – som fortæller, om der er vådt i bleen. 

For at finde ud af hvilken ble er den bedste til dit barn, kræver det, at du I tester dem. Lad være med at købe stort ind af bleer lige med det samme og prøv i stedet med en række forskellige, så I kan vurdere, hvilke der passer bedst til barnet. Spørger du venner, familie eller i mødregruppen, vil der med sikkerhed ikke være enighed om den bedste ble, for det afhænger af barnet.

En måde at teste bleer for at finde de bedste til dit barn kan være ved at bestille nogle af de mange gratis babypakker, som flere supermarkedskæder og børnebutikker tilbyder. I nogle af disse finder du prøvepakker med bleer, så du helt gratis kan teste og finde din favorit. 

Kildeliste

 • ALT.dk
 • Libero
Scroll til toppen