Guide til valg af dukkehus

I det følgende vil der optræde affiliate-links. 

Vores favorit
Sebra dukkehus

Sebra

God til prisen
Ringklokkehus, nøglehus fra Melissa & Doug

Melissa og Doug

Premium
Kidkraft - kæmpe dukkehus

Kidkraft

God til prisen
Ringklokkehus, nøglehus fra Melissa & Doug

Melissa og Doug

Vores favorit
Sebra dukkehus

Sebra

Premium
Kidkraft - kæmpe dukkehus

Kidkraft

Leder du efter det perfekte dukkehus?

Så er du landet det helt rette sted.

Med afsæt i grundig research, hvor vi blandt andet har orienteret os indgående i forbrugeranmeldelser og tests, har vi udvalgt vores bud på de 7 bedste dukkehuse. Mon ikke mindst et af disse er lige, hvad du søger?

De 7 bedste dukkehuse

Den kommende oversigt over de  7 bedste dukkehuse er i vilkårlig rækkefølge. Hvert dukkehus er ledsaget af en letforståelig produktbeskrivelse. Ligeledes præsenterer vi dig for forhandlernes aktuelle priser på de enkelte dukkehuse.

Sebra dukkehus

Derfor anbefaler vi dette

Sebra dukkehus

Stilrent og tidsløst design

Dukkehuset fra Sebra er simpelt og stilrent i sit design, men vigtigst af alt er det tidsløst. Det betyder, at dukkehuset sagtens kan gå i arv til næste barn i rækken, ligesom det ikke vil være noget problem at sælge det igen, når dit barn ikke længere finder det sjovt at lege med. 

Kan også bruges som dekorativ reol

Det flotte design gør også, at du kan omdanne legehuset til en smart og flot reol til børneværelset, hvor du opbevare bøger, bamser eller legetøj. 

Kan bruges allerede fra barnet er 1 år

Fordi Sebras dukkehus er simpelt og ikke indeholder små og farlige dele, som barnet eller ville kunne putte i munden, er det fuldstændigt sikkert at lade selv de aller mindste lege med dukkehuset. Husk dog på, at det afhænger af hvilke dele du fylder ind i dukkehuset – skal et lille barn lege med huset, bør du fjerne små genstande for en sikkerheds skyld. 

3 etager giver god plads til leg

Det heldige barn som får lov at lege med et Sebra dukkehus, får gode muligheder for at indrette den store bolig, hvis boligareal er fordelt på hele 3 etager. 

Dukker og møbler skal tilkøbes seperat. Tryk nedenfor og se udvalget af dukker og møbler fra Sebra.

Praktiske oplysninger

 • Størrelse: 60 x 39 x 22 cm
 • Materiale: Krydsfiner
 • Medfølger: Ingenting – møbler og dukker skal tilkøbes

Magni

Derfor anbefaler vi dette

Dukkehus i træ med dukker og møbler
Ingen priser tilgængelige

Møbler og dukker medfølger

Udover det flotte og indbydende dukkehus, får du også en stor mængde tilbehør med, hvis du køber. 

Du får 12 møbler, herunder en seng, sofa, toilet, skab, bord og meget mere. 

Der bor desuden allerede en lille familie i dukkehuset, for du får også to dukker, en far og en mor, med til det flotte petroleums blå dukkehus. 

Kan pakkes sammen

Når dukkehuset ikke er i brug, kan det lukkes sammen, så indholdet kan opbevares og gemmes væk. Når det igen er tid til leg, åbnes de to låger foran.

Taget på dukkehuset kan afmonteres og placeres på gulvet foran dukkehuset, hvor det kan bruges som en hyggelig have, så beboerne også kan fornøje sig lidt udenfor. Når taget er afmonteret, er der desuden åbent op til endnu et rum, så huset har tre etager at lege på. 

Praktiske oplysninger

 • Størrelse: 53 x 41 x 9 cm
 • Vægt: 4,35 kg
 • Materiale: MDF og træ
 • Medfølger: 12 møbler og 2 dukker

Ferm Living dukkehus

Derfor anbefaler vi dette

Ferm Living - moderne dukkehus
Ingen priser tilgængelige

Dukkehus i moderne design

Når børn leger med dukkehuse handler det i høj grad om at rollespille – at lege far, mor og børn. Leg i dukkehuset drejer sig om de hverdagsting som barnet oplever i sin egen dagligdag. Det lyder banalt og måske en smule kedeligt, men for barnet er det vildt spændende og underholdende. 

Derfor giver det god mening, at møbler, dukker og dukkehuset selv, minder så meget om det barnet kender fra eget liv. 

Ferm Livings bud på et dukkehus er moderne i sin udformning og minder derfor om de huse der bygges i stor stil for tiden. 

Kan bruges til opbevaring

Ferm Livings dukkehus tjener også et andet formål end leg. Du kan nemlig også vælge at bruge det som et smart opbevaringsmøbel, hvor der kan stå bøger, legetøj eller søde pyntegenstande.

Når det er tid til leg, kan det moderne dukkehus let tømmes for sit indhold og i stedet blive fyldt op med møbler og dukker. 

Fås også i en større udgave

Er du vild med dukkehuset fra Ferm Living, men måtte det godt være en smule større? Så er der gode nyheder, for det moderne dukkehus fås også i en større udgave, så der er endnu mere plads til at indrette og lege familie. 

Du finder den store udgave af Ferm Living dukkehus ved at trykke på knappen nedenfor.

Praktiske oplysninger

 • Størrelse: 47,7 x 36,4 x 20 cm
 • Materiale: Krydsfiner
 • Medfølger: Ingenting – dukker og møbler skal tilkøbes

Melissa og Doug nøglehus

Derfor anbefaler vi dette

Ringklokkehus, nøglehus fra Melissa & Doug

Last updated: 2022-12-06 16:27:35

Leg med nøgler, ringklokker og dukker

Dette dukkehus er et lidt anderledes bud end de andre på vores liste, idet der ikke er plads til at indrette huset indvendigt, ligesom der heller ikke rigtigt er meget plads til at lege med dukkerne inde i selve huset. 

Til gengæld kan barnet hygge sig med at åbne og lukke de 4 små døre som dukkerne bor bag. Hver dør har en tilhørende dørklokke med en unik lyd, og hver deres nøglehul som kan bruges til at låse dørene.  

Træn finmotorikken

Den bedste form for leg, er den man også lærer noget af undervejs. Med det lille søde nøglehus fra Melissa og Doug, får dit barn trænet sin finmotorik, samtidig med at der bliver leget. 

Nøglerne som skal i nøglehullerne indbyder til at blive brugt, men er ikke bare sådan lige at betjene. Derfor skal barnet koncentrere sig om at ramme med nøglen, hvilket fungerer fremragende som træning af barnets finmotorik, altså barnets brug af fingrene. 

Praktiske oplysninger

 • Størrelse: 18 x 18 x 21 cm
 • Materiale: Træ
 • Medfølger: 4 dukker og 4 nøgler til hver deres dør.

PlanToys – Victoriansk dukkehus

Derfor anbefaler vi dette

PlanToys dukkehus

3 etager forbundet af funktionelle trapper

Der er god plads til leg og indretning i det store dukkehus, som består af 3 etager – stueetage, 1. sal og loft.

Etagerne er rummelige og er inddelt i rum, så der er plads til at indrette badeværelse, køkken, dagligstue osv. 

Alle etager er forbundet af funktionelle trapper, så huset beboere kan bevæge sig fra en etage til en anden på realistisk vis. 

Kan åbnes og lukkes

Når dukkehuset ikke er i brug, kan du lukke de to låger sammen, så indholdet gemmes væk og ikke roder i lokalet. 

Taget på dukkehuset kan tages af og på, så der er adgang til den øverste etage på loftet. Når barnet ikke bruger sit dukkehus, kan taget med fordel sættes på plads og skjule indholdet.

Bæredygtigt og miljøvenligt dukkehus

Hvis du går op i miljøet og din lille guldklumps fremtid her på kloden, kan du glæde dig over, at du ikke belaster planeten ved at købe det lækre dukkehus fra PlanToys. Dukkehuset er nemlig miljøvenligt og består udelukkende af bæredygtige materialer. 

Dukkehuset er desuden håndlavet, hvorfor ikke to huse er helt ens. 

Praktiske oplysninger

 • Størrelse: H73 x B64 x D32 cm 
 • Materiale: Gummitræ
 • Medfølger: Ingenting – dukker og møbler skal tilkøbes

Kidkraft

Derfor anbefaler vi dette

Kidkraft - kæmpe dukkehus
Ingen priser tilgængelige

Kæmpe dukkehus

Det heldige barn som får lov at lege med dukkehuset fra Kidkraft, kommer ikke til at mangle plads til dukker eller møbler. Det store dukkehus måler nemlig imponerende 117 cm i højden. 

Der er højt til loftet i huset, som også er relativt bredt, hvorfor det er muligt for flere børn at lege med dukkehuset på én gang. 

Den store størrelse på dukkehuset gør, at det passer perfekt til lidt større dukker som eksempelvis Barbie eller Bratz dukker.

Flere fine detaljer

Det store dukkehus som består af 4 værelser fordelt på 3 etager, har egen elevator og en hyggelig altan, hvor husets beboere kan tage en slapper.

Baggrunden i dukkehuset er dekoreret med tegninger som giver stemning i de forskellige rum. I køkkenet er der eksempelvis ovn, køkkenborde og håndvask i baggrunden. Du behøver altså ikke købe dig fattig i møbler og andet inventar til dukkehuset, for at det ikke ser tomt ud. Selv uden møbler, er det store dukkehus indbydende og spændende. 

Praktiske oplysninger

 • Størrelse: H: 117.5 x B: 81.3 x D: 33 cm
 • Materiale: MDF og plastik
 • Medfølger: 10 møbler

Woodlii Dukkehus

Derfor anbefaler vi dette

Har du en lille piget prinsesse derhjemme, vil hun elske dette store og flotte dukkehus fra Woodlii i lyserød. Dukkehuset er indrettet med mange forskellige rum, og der er virkelig kælet for detaljerne lige fra gulv- til tagbrædder. 

Tre etager

Dukkehuset indeholder i alt tre forskellige etager. På disse etager er der fire forskellige rum samt en balkon. Rummene er naturligvis forskellige og indbyder til forskellige typer af lege.

Noget går dog igen i alle rummene, og det er den lyserøde farve. Mange af møblerne og væggene er nemlig i denne farve, og det gør, at dukkehuset som helhed emmer af prinsessehybel.

Med møbler

Med til huset følger en masse fine små dukkemøbler, der farve- og stilmæssigt passer til resten af dukkehuset. I den medfølgende møbelpakke får du:

 • Seng
 • To borde
 • To stole
 • Lænestol
 • Sofa
 • Skrivebord
 • Lampe
 • Tv.

Praktiske oplysninger

 

 • Mål: H107 x B61 x D29 cm
 • Materiale: MDF/spånplader
 • Anbefalet alder: Fra 3 år.

Dukkehus møbler og dukkehus dukker

Et dukkehus er ikke meget værd, hvis ikke også der er møbler og andet tilbehør at lege med. Hvilke møbler der er de rigtige til netop dit dukkehus ved du bedst selv. Det vigtigste er dog, at størrelsen på møblerne til dukkehuset, passer nogenlunde til huset de skal stå i og dukkerne der skal bruge dem.

Det ser fjollet ud med en sofa som fylder det halve af stuen, ligesom det også er ret upraktisk.

Udvalget af møbler og dukker til dukkehus er stort, så du kan med garanti finde noget fedt hos en af følgende forhandlere. Tryk dig videre til en af forhandlerne nedenfor, og se udvalget af dukkehus møbler.

Find en masse yderligere spændende produktguides på Babyhelp

Husk på, at vi ikke blot har skrevet en udførlig produktguide om dukkehuse her på Babyhelp. Hos os finder du nemlig produktguides til stort set ethvert baby- og børneprodukt.

Find blandt andet produktguides til følgende produkter:
Legekøkken, skoletasker, køretøjer til børn, cykelanhængere, legetelte, sandkasser, brystpumper og babygynge

Derfor skal dit barn lege med dukkehus

Først og fremmest er det sjovt for barnet at lege med dukkehuse, hvilket i sig selv er grund nok til at anskaffe sig et dukkehus. Der er dog også andre mere praktiske grunde til, at det giver rigtigt god mening, at lade barnet fornøje sig med et af de mange gode dukkehuse på vores liste. 

Leg med et dukkehus er med til at udvikle barnet, da det stimulerer og udvikler barnets fantasi, træner finmotorikken og lader barnet øve sig i at kommunikere og skabe sociale kompetencer. 

Når barnet bliver bedre til at kommunikere og omgås andre i sociale sammenhænge, er det fordi barnet gennem legen får trænet sit ordforråd, sine formuleringer og bliver klogere på hvordan man agerer i forskellige situationer. 

Hvor gammel skal man være for at lege med dukkehus?

Det afhænger hovedsageligt af det enkelte barn, hvornår det er klar til at lege med dukkehus. Så snart interessen er der, kan barnet i princippet sagtens begynde at lege. 

Husk dog på, at små børen elsker at putte ting i munden. Hvis dit barn ikke er så gammelt endnu, bør du derfor gemme små genstande fra dukkehuset væk, så barnet ikke ender med at sluge dem. 

Scroll til toppen

Bedste priser

Last updated: 2022-12-06 16:27:35

Bedste priser

Ingen priser tilgængelige