Kan man blive gravid, hvis manden ikke kommer?

Hvor stor er chancen for at blive gravid er præsperm

Er det muligt at blive gravid under et samleje, hvis manden ikke får udløsning? Det kigger vi nærmere på i artiklen her.

Nogle par benytter sig af metoden “afbrudt samleje” som prævention. Et “afbrudt samleje” er, når manden trækker sig ud af skeden, inden han kommer og dermed får sin udløsning udenfor.

Denne præventionsmetode er dog ikke særligt sikker, og det skyldes to ting.

LÆS OGSÅ: Alt du skal vide om graviditetstests

Dels skyldes det, at det ikke er alle mænd, der har så meget kontrol over deres sædafgang, at de når at trække sig ud, inden det er for sent. Derudover skyldes det, at en kvinde godt kan blive gravid ved samleje, selvom manden ikke kommer i hende. 

Og hvorfor så det?

Jo, det skyldes det, der kaldes præsperm, som manden udskiller, før han får sin udløsning.

Ifølge Netdoktor.dk risikerer 15-20 % af de par, der bruger “afbrudt samleje” som præventionsmetode at blive gravide alligevel, hvorfor metoden ingenlunde kan betegnes som værende sikker.

Hvad er præsperm?

Præsperm er en farveløs, tyktflydende væske med en lidt klistret konsistens, der kommer ud af en mands penis, når han bliver seksuelt ophidset. 

Præsperm indeholder – ligesom almindelig sperm – sædceller, hvorfor det rent faktisk er muligt at blive gravid af præspermen alene, hvis den overføres via et samleje. 

Dog er chancen/risikoen for at blive gravid af præsperm væsentligt mindre end chancen/risikoen for at blive gravid af rigtig sperm.

Præsperm har to funktioner

Præsperms ene funktion er at forberede urinrøret, så sæden, der kommer ved udløsning, kan passere dette.

Præsperms anden funktion er at smøre pikhovedet samt forhuden under samleje. Med andre ord er præsperm mandekroppens egenproducerede glidecreme.

Der ses rigtig stor forskel på mængden af præsperm, der udskilles, fra mand til mand. Nogle mænd udskiller store mængder, mens andre udskiller ganske lidt.

Kildeliste

  • Sexlinien.dk
  • Netdoktor
  • Bornetelefonen.dk.
Scroll til toppen