Guide til valg af gyngehest

I det følgende vil der optræde affiliate-links. 

Vores favorit
Gyngehest - Gyngemammut - De bedste gyngeheste

Kids Concept

God til prisen

Little Tikes

Den stilrene

Kay Bojesen

God til prisen

Little Tikes

Vores favorit
Gyngehest - Gyngemammut - De bedste gyngeheste

Kids Concept

Den stilrene

Kay Bojesen

En gyngehest kan være genstand for mange timers fornøjelig leg for et barn. Blandt andet derfor vælger rigtig mange forældre da også at investere i en sådan til deres barn.

I denne artikel finder du vores bud på de 8 bedste gyngeheste – måske et af disse bud er det perfekt match for dig?

Buddene tager afsæt i forbrugeranmeldelser og vores samlede vurdering af de enkelte gyngeheste efter at have været hele markedet igennem. I vores vurdering har vi lagt vægt på udseende, pris, brandets ry, funktionsmuligheder og kvalitet.

De 8 bedste gyngeheste

Oversigten over de 8 bedste gyngeheste er i vilkårlig rækkefølge. Hver gyngehest er ledsaget af en letforståelig produktbeskrivelse. Ligeledes præsenterer vi dig for forhandlernes aktuelle priser på de enkelte gyngeheste.

Kay Bojesen gyngehest

Derfor anbefaler vi denne

Anbefalet alder: Fra 2 år

En sand gyngehest-klassisker, som ikke blot kan fornøje dit barn med mange timers fantasifuld leg, men som også bidrager dekorativt til hjemmet. 

Måske har du selv haft gyngehesten, da du var lille. Måske har dine forældre haft den, da de var. Måske endda dine bedsteforældre har reddet en tur på den, da de var små. Gyngehesten blev nemlig lanceret helt tilbage i 1936 og har siden da været en af de mest populære gyngeheste i snart 100 år.

Er tradition og æstetik vigtigt for dig?

Hvis tradition og æstetik betyder noget for dig, er dette den ideelle gyngehest.

Gyngehesten er lavet af smukt, massivt bøgetræ, der dels giver den et flot og stilrent look, og samtidig bevirker, at hesten virkelig kan tåle at blive brugt. 

Populær som gave

Gyngehesten er yderst populær som fødselsdags- eller dåbsgave. Dog er det ikke alle og enhver, der har mulighed for at give den i gave, da det ikke ligefrem er den billigste model. 

Hvis man har råd, er det dog næppe en investering, man fortryder. Gyngehesten pynter nemlig i ethvert hjem uanset stil, og så er den af yderst høj kvalitet. Den kan derfor holde til at blive brugt, ja faktisk i generationer, hvorfor man har mulighed for at lade gyngehesten gå i arv. 

Little Tikes Gyngehest

Derfor anbefaler vi denne

Anbefalet alder: 1-3 år

Hvis du er på jagt efter en gyngehest, der er kendetegnet ved at være yderst sikker, holdbar og nem at gå til, er denne model fra Little Tikes det perfekte valg.

Gyngehesten er nemlig blandt andet kendetegnet ved at være yderst stabil, så selvom du måtte have et både vildt og grænsesøgende barn, anser vi det som meget urealistisk, at dit barn kommer til at vælte på denne gyngehest. 

Ligeledes er det usandsynligt, at dit barn formår at ødelægge gyngehesten, da denne er lavet af yderst holdbart plastik. 

Nem at gå til

Nogle gyngeheste skal samles og kræver derfor, at man har lidt gør-det-selv-egenskaber. 

Sådanne egenskaber er dog ikke nødvendigt at være i besiddelse af med denne gyngehest. Denne kræver nemlig ingen montering overhovedet, før den kan bruges. 

Praktiske oplysninger

  • Anbefalet alder: 1-3 år
  • Mål: 91 x 74 x 58 cm.

Moover gyngehest af træ

Derfor anbefaler vi denne

Gyngehest til de helt små - Moover
Anbefalet alder: Fra 6 måneder

Rigtig fin gyngehest, som fås i flere forskellige farver. Foruden træfarven som på billedet lidt længere oppe fås den blandt andet også i rød hos flere forhandlere.

Der er tale om en gyngehest, der kan bruges af helt små børn. Faktisk helt ned til 6 måneder gamle børn kan sikkert og trygt sætte sig til rette i denne gyngehest og få sig en fornøjelig tur, der kilder dejligt i maven, og som maler et stort smil ud over kinderne på barnet. 

En sikker gyngehest 

Når forældre køber legetøj til deres børn, er et meget vigtigt parameter ‘sikkerhed’. Det er vigtigt, at legetøjet ikke bringer børnene i farlige situationer, hvor de kan slå sig. 

Producenterne bag denne gyngehest har også haft øje for sikkerheden. Dette ses i måden, hvorpå gyngehesten er designet. 

Den er nemlig designet på en måde, så barnet ikke kan komme i kontakt med gulvet og klemme tæer eller fingre. Tilmed har gyngehesten en smart bremse, som sagtner farten ubemærket, hvis barnet kommer til at gynge for vildt. Så selvom du er forælder til en vildbasse, burde dit barn ikke kunne komme til skade på denne gyngehest.

Let at samle

Gyngehesten er yderst let at samle. Det kræver intet værktøj og tager ikke mange minutter.

Praktiske informationer

Målene for gyngehesten er som følger: H: 45 cm, L: 68 cm, B: 38 cm.

Vægten er 2200 gram.  

Kids Concept – Gyngemammut

Derfor anbefaler vi denne

Gyngehest - Gyngemammut - De bedste gyngeheste
Anbefalet alder: Fra 1,5 år

Man kan vel dårligt kalde dette en gyngehest, når det egentlig er en gyngemammut. 

Selvom racen måske ikke er helt rigtig, så mener vi nu stadigvæk, at gyngemammutten hører til på listen over de bedste gyngeheste, da den fungerer præcis på samme måde som en almindelig gyngehest. 

Ikke for de helt små 

Mens den gyngehest, som vi introducerede dig for før, kunne bruges af de helt små, er denne her model henvendt til de lidt ældre. 

De anbefales nemlig, at den udelukkende bruges af børn på mindst 1,5 år. 

Udførligt udseende og fokus på sikkerheden

Gyngemammutten har et yderst udførligt udseende med dens lange hår, store snabel og de fine stødtænder. 

Og ved du hvad?

Gyngemammutten er ikke blot flot; den er også sikker.

Den er nemlig udstyret med væltesikre meder og robuste håndtag, der hjælper barnet med at sidde sikkert og trygt på den. 

Det siger forbrugerne

Kilde: Pixizoo.dk

Trine
5/5

“Den er virkelig fin og pynter helt fantastisk! Da jeg så den, blev jeg helt forelsket. Lidt sejere end den “almindelige” gyngehest.”

Gyngescooter fra Bloomingville

Derfor anbefaler vi denne

Anbefalet alder: Fra 1,5 år

Elsker dit barn fart og hurtige fartøjer, så er dette den perfekte gyngehest. Gyngehesten tager nemlig form som en lille scooter og har i vores øjne et yderst bedårende udseende. 

En yderst komfortabel gyngehest 

På Bloomingville-scooteren finder man et fladt sæde af træ, som er ganske behageligt at sidde på – omend det dog er en smule hårdt. 

Barnet har mulighed for at holde fast i styret og på den måde hjælpe sig selv til at sidde sikkert og trygt på gyngehesten. 

Ved siden af forhjulene er der plads til barnets fødder, så dette kan sidde i en behagelig, afslappet stilling, mens det gynger frem og tilbage og mærker det kilde dejligt i maven.

Praktiske oplysninger 

Det anbefales, at man barnet er mindst 1,5 år, før det prøver kræfter med denne gyngehest. Ligeledes anbefales det, at gyngehesten ikke kommer til at bære mere end 30 kg af gangen. 

Gyngehesten har følgende mål: L: 70, H: 60 og B: 24 cm

Det siger forbrugerne

Kilde: Liams.dk

Louise
5/5

“Super flot design!”

Sarah Moutouh gyngehest

Derfor anbefaler vi denne

Anbefalet alder: Fra 2 år

Last updated: 2022-12-07 21:33:57

Hvis du går meget op i indretning og bor ganske stilrent, kan det godt være, at du synes, at de tre foregående gyngeheste har været lidt for gakkede. 

Det synes du dog næppe om denne her, som vi gætter på, du falder pladask for. Der er nemlig tale om en yderst smuk gyngehest, som er designet af Børge Mogensens barnebarn, Sarah Moutouh.

Det er nok en smagssag, om man er mest til gyngehesten fra Kaj Bojesen eller denne her. Her på redaktionen er vi faktisk mest til denne her, hvad angår det æstetiske, men det er langt fra sikkert, at vi repræsenterer flertallet.

Mange gode timers leg i denne gyngehest 

Et er naturligvis, at gyngehesten er æstetisk nydelig og derfor vil pynte i privaten. Noget andet er, at en gyngehest også skal tjene en praktisk funktion. Den skal nemlig bruges til leg og fornøjelse, og på dette punkt leverer denne flotte hest også varen.

Hesten er yderst behagelig at sidde på og nem at betjene. Det kræver derfor ikke meget instruktion, før dit barn er i gang med vippe fornøjeligt frem og tilbage.

Opfylder sikkerhedsstandarderne

Den smukke gyngehest opfylder naturligvis sikkerhedsstandarderne og er tilmed udført i FSC-godkendt nordisk bøgetræ, som er blevet lakeret med en gennemsigtig, vandbaseret lak.

Det siger forbrugerne

Kilde: Shopping.coop.dk

CPOU
5/5

“Perfekt dåbsgave til barnebarn som kan blive til mange års leg.”

Bloomingville Gyngedyr Får

Derfor anbefaler vi denne

Bloomingville får - De bedste gyngeheste
Anbefalet alder: Fra 1,5 år

Last updated: 2022-12-06 02:26:56

Da vi så denne gyngehest på redaktionen, blev vi sgu helt bløde i knæene og glemte vores påtagede mandighed for en stund, mens vi udbrød et “Årrrh.” Gyngehesten, som egentlig er et får, er uden tvivl noget af det mest bedårende, som vi nogensinde har set. 

Det er heller ikke et hvilket som helst brand, der står bag designet. Det er nemlig det populære Bloomingville, et brand, der har produceret et utal af populære møbler, som man finder rundt omkring i mange af de danske hjem.

Denne gyngehest er også et hit hos danskerne, og det er den dels på grund af dens bedårende ydre, men også fordi der er tale om en rigtig fin gyngehest, hvad angår kvalitet og funktionalitet. Man sidder rigtig godt på den, og den er yderst standhaftig, hvorfor den sagtens kan gå i arv fra storesøster til lillesøster.

Passer til børn på over 1,5 år

Gyngehesten, eller fåret om du vil, har en sædehøjde på 40 cm. Det betyder med andre ord, at den passer perfekt til børn, der er over 1,5 år.

Cloudberry Castle Gyngehest

Derfor anbefaler vi denne

Cloudberry Castle Gyngehest - De bedste gyngeheste
Anbefalet alder: Fra 3 år
Ingen priser tilgængelige

Denne gyngehest er et godt eksempel på, at billig ikke behøver at betyde dårlig. Gyngehesten leverer nemlig – trods sin lave pris – varen, hvad angår funktionalitet og æstetik.

Det kan nemlig det, som en gyngehest skal kunne – vippe frem og tilbage – og samtidig er den ganske pæn og passer fint ind på langt de fleste børneværelser.

Lidt hårdt sæde

Gyngehesten er – som du sikkert har bemærket – af træ, og sædet er derfor en smule hårdt. Det vil derfor være en løgn at hævde, at denne gyngehest klarer sig bedst af alle, når det kommer til komfortvenlighed. Man sidder dog okay på den, så medmindre enden på dit barn er yderst sart, går det uden tvivl.

Praktiske oplysninger

  • Mål: 29 x 70 cm.
  • Maks. belastning: 50 kg.
  • Anbefalet alder: Fra 3 år.

Vil du se flere gyngeheste?

Hvis ingen af ovenstående gyngeheste var lige, hvad du søgte, så fortvivl ej. Du har kun set en lille flig af det samlede marked, og den gyngehest, der på fornemmeste vis imødekommer alle dine ønsker og behov, skal nok være derude et sted. 

Find en masse yderligere spændende produktguides på Babyhelp

Husk på, at vi ikke blot har skrevet en udførlig produktguide om gyngeheste her på Babyhelp. Hos os finder du nemlig produktguides til stort set ethvert baby- og børneprodukt.

Find blandt andet produktguides til følgende produkter:
Dukkehuse, gåstole, legetelte, Leander Matty puslepude, trampoliner, sandkasser, cykelanhængere til børn, legekøkkener og legehuse.

Sådan finder du den perfekte gyngehest

Her til sidst vil vi gerne lige diske op med vores bud på forhold, du bør overveje, inden du kører plastikkortet igennem på beløbet og køber en gyngehest. Tager du stilling til disse områder, bliver du uden tvivl vis om, hvilken type gyngehest du søger.

Det æstetiske

Betyder det æstetiske noget for dig? 

Hvis du har planer om, at gyngehesten skal stå inde i stuen, hvor I ofte får gæster, vil du sikkert gerne have en gyngehest, som ikke blot er praktisk anvendelig, men også smuk, og det kan heldigvis sagtens lade sig gøre.

Som du kunne se på vores liste, findes der en række modeller, der er så smukke, at selv folk uden børn investerer i disse.

Du kan også overveje det æstetiske i forhold til dit barn. Hvis dit barn for eksempel elsker motorcykler og lignende, kan du finde en gyngehest, der forestiller dette.

Prisen

Gyngeheste fås i mange forskellige prisklasser. Nogle af dem koster over 2000 kroner, mens andre kun koster lidt over 100 kroner. Sørg for at find en, der passer til dit budget. 

Det kan være fristende at købe en af de helt dyre, da de er så vanvittigt lækre, men hvis det betyder, at i skal leve af vand og brød de sidste uger i måneden, så lad være.

Hvor gammelt er dit barn?

Hvis dit barn blot er 6 måneder gammelt, skal du sørge for at finde en gyngehest, som passer til denne aldersgruppe. Langt de fleste gyngeheste må kun bruges af børn på minimum 1 år, men der findes en række gyngeheste, der kan bruges af helt små børn – ja vel nærmest babyer. 

Hvis dit barn er 2 år, skal du omvendt også sørge for at finde en gyngehest, der ikke er for lille.

Uanset om dit barn er 1 halvt år eller 2, bør du altid have dette under opsyn, når det bruger gyngehesten, for selvom man har købt en sikker model, kan der desværre stadigvæk ske uheld.

Sikkerheden

Du er garanteret forhippet på at finde en model, der er sikker for dit barn, og det er langt de fleste gyngeheste heldigvis. 

Der findes dog stadigvæk nogle få brodne kar imellem, og dem skal du naturligvis holde dig fra. 

Vores anbefaling er at kontrollere, hvorvidt den model, du er brændt varm på, lever op til sikkerhedsstandarderne. Ligeledes kan du med fordel tjekke forbrugeranmeldelser af selvsamme model. Andre forbrugere skal nemlig nok råbe op, hvis det sikkerhedsmæssige ikke er i orden.

Sidst, men ikke mindst kan du prøve at google navnet på den gyngehest, du er interesseret i, + ulykker. Hvis gyngehesten har ført til ulykker, vil det uden tvivl komme frem ved en sådan søgning, og så bør du naturligvis holde dig langt væk fra denne gyngehest.

Producentens ry

Det er altid en god idé at tjekke en producents ry. Hvis producenten drukner i positive tilkendegivelser fra glade forbrugere, er alt godt. Er stemningen derimod mellemfornøjet eller ligefrem dårlig, kan det godt være, at du skal lede videre.

Scroll til toppen

Bedste priser