5 stykker legetøj, der udvikler barnets sprog

Legetøj, der udviklet barnets sprog

Nogle børn døjer med tale- og/eller læsevanskeligheder, hvilket kan føre en række udfordringer med sig. Heldigvis kan man gøre en del for at hjælpe tale- og/eller læseevnerne på vej; man kan blandt andet investere i legetøj, der stimulerer og udvikler de sproglige kundskaber. I denne artikel fremhæver vi 5 stykker legetøj, der vil kunne udvikle ethvert barns sprog mærkbart.  

Hvis du er forælder til et barn med tale- og/eller læsevanskeligheder, vil du stensikkert gerne hjælpe dit barn med at blive bedre til det, som nu engang halter.

Man kan forbedre taleevner og læsekundskaber på mange forskellige måder, blandt andet ved hjælp af forskelligt legetøj. Herunder præsenterer vi dig for 5 forskellige stykker legetøj, der vil kunne forbedre enten dit barns taleevner, læsekundskaber eller begge dele. 

LÆS OGSÅ: Det bedste legetøj til en 2-årig

Hvert stykke legetøj er ledsaget af en letforståelig produktbeskrivelse, så du kan lære de enkelte stykker legetøj godt at kende. Foruden produktbeskrivelserne har vi tilføjet prissammenlignere ved hvert stykke legetøj, så du kan få legetøjet så billigt som muligt, hvis du ønsker at købe det. 

Alvilda-bøger – Mine Første 100-bøger

Derfor anbefaler vi disse

Mine første 100 bog - Legetøj, der udvikler sproget
Anbefalet alder: Fra 2 år

Dette bokssæt fra Alvilda indeholder fem farvestrålende bøger, der alle sammen vil kunne forbedre dit barns talekundskaber. 

Bøgerne er nemlig fantastiske pegebøger, hvor man kan træne det – at tale – med sit barn ved at pege på diverse ting, der optræder på siderne, og spørge: “Hvad er det?”

Efter en del træning vil ens barn formentlig være i stand til at sige, hvad det ser på de forskellige sider, og barnets sprog vil dermed være blevet udviklet.

5 forskellige bøger

Bokssættet indeholder hele fem forskellige bøger, hvorfor man må sige, at prisen er mere end i orden. De fem bøger er følgende:

 • Mine 100 første ord
 • Mine 100 første dyr
 • Mine 100 første farver, tal, former
 • Mine 100 første biler og køretøjer
 • Mine 100 første tal

I bøgerne vil barnet kunne lære en masse nyttige udtryk, eksempelvis talrækken, og hvad en masse forskellige dyr hedder. Barnet vil dermed lære ord, som det vil få brug for i den virkelige verden.

Det siger forbrugerne

Kilde: Coop.Shooping.dk

Cmbk
5/5

“Vi er så glade for dette boksesæt. Vi bruge lang tid på at kigge og peger og Øver ord”

Alfabet-plakat til børn

Derfor anbefaler vi denne

Anbefalet alder: Fra 4 år

På denne fine plakat finder du alfabetet. Ved hvert bogstav finder du tilmed et dyr eller en ting, der starter med det bogstav, som tingen befinder sig ved. Plakaten kan naturligvis fungere som flot vægpynt, men faktisk kan den meget mere end det. 

Med plakaten som omdrejningspunkt vil du nemlig kunne træne dit barn i alfabetet og bogstav-lyde. Lærer dit barn at forstå principperne bag bogstav-lyde, bliver det en smal sag at lære at læse. 

Børnealfabet-spillet

Derfor anbefaler vi dette

Børnealfabetet-spil
Anbefalet alder: Fra 5 år

Det bedste legetøj er det, der forener læring og leg på en sådan måde, at barnet slet ikke opfanger læringsdelen, men udelukkende er helt forblændet af legen.

Sådan er det her spil!

Det underholder barnet i voldsom høj grad, samtidig med at barnet – uden at være endvidere bevidst om det – bliver bedre til at stave, læse og tale.

Kan spilles i to udgaver

Spillet kan spilles i to udgaver. Den ene udgave er henvendt til børn, der endnu ikke har lært at læse, mens den anden er for de børn, som har tillært sig dette.

Der er mange gode argumenter for at investere  i spillet, og de allerbedste kommer herunder:

 • Spillet styrker barnets evne til at stave
 • Spillet gør barnet klogere på alfabetet
 • Spillet styrker barnets evne til at forstå sammenhængen mellem bogstaver og ord.

Det siger forbrugerne

Kilde: Coop.Shooping.dk

Heidi Drake
4/5

“Mit barnebarn fik det i fødselsdag gave og vi har spillet det en gang. Det er lærerigt man skal stave ord, det er sjovt da man skal samle blå mærker for hvert ord, og den der så først samle 10 blå mærker vinder.”

Mormor til 4
5/5

“Dejligt spil til børn. Nemt at spille og lærerigt for børnene.”

Fisher-Price Laugh & Learn Smart Stages Tøjdyr

Derfor anbefaler vi denne

Fisher-Price Laugh & Learn Smart Stages Tøjdyr - Legtøj, der udviklet sproget
Anbefalet alder: Fra 6 måneder

Foruden at være helt ekstremt nuttet er bamsen her nemlig fyldt med nyttige funktioner, der kan udvikle dit barns sprog.

Bamsen, som forestiller en ekstremt bedårende hund, reagerer flere steder på kroppen på berøringer. Hvis du kigger på billedet længere oppe, vil du kunne se, at berøringspunkterne er markerede på den ene eller anden måde. 

Det er forskelligt, hvad berøring af de forskellige punkter fører til. Nogle fører til, at bamsen bryder ud i syng-med-sange, mens andre får bamsen til at sige sjove vendinger.

Introducerer dit barn til en masse nyttige ord

Uanset om bamsen synger eller siger sjove vendinger, kan du være sikker på, at ordene, der kommer ud af bamsens mund, ikke er tilfældige. De er nemlig nøje udvalgt med tanke på, hvilke ord dit barn vil kunne have fordel af at lære tidligt i livet. 

Tager højde for, at børn udvikler sig forskelligt

Ikke alle børn udvikler færdigheder lige hurtigt, hvilket bamsen her tager hensyn til. Det er nemlig muligt at vælge mellem forskellige indstillinger og legeniveauer. i alt er der tre forskellige legeniveauer, og de er som følger: 

 • Udforksningsniveauet: Når dette legeniveau er valgt, vil bamsen have fokus på at lære dit barn om farver, bogstaver og kropsdele.
 • Opmuntringsniveauet: Når dette legeniveau er valgt, vil bamsen belønne dit barn med sjove udtryk, når dette tæller med og finder forskellige farver og kropsdele. Dette niveau forventer dermed lidt mere af barnet og inspirerer til interaktion. 
 • Lade som om-niveauet: Dette legeniveau er rigtig effektivt i forhold til at udvide barnets ordforråd. Med dette niveau vil bamsen byde på en masse fornøjelige sange og vendinger.

by Astrup ABC træklodser

Derfor anbefaler vi denne

by-Astrup-ABC-traeklodser
Anbefalet alder: Fra 3 måneder

Her får du 16 flotte klodser i træ. På hver overflade af hver eneste klods er der malet enten et tal eller et bogstav. Med klodserne kan man dermed bygge talrækker samt ord. 

Der er rigtig mange forskellige legemuligheder med klodserne, og det er nærmest kun fantasien, der sætter grænser for, hvad man kan finde på. 

Kan bruges i mange år

Klodserne kan bruges i mange år, hvilket dels skyldes, at de er yderst holdbare. Derudover skyldes det, at de indbyder til forskellige lege. 

Som du kan se, anbefales de helt ned til børn på tre måneder. Leger et barn på tre måneder med klodserne, er det på en måde, der involverer at stable dem og komme dem i munden. 

Leger en 5-årig derimod med klodserne, kommer overfladerne formentlig i spil, da en 5-årigs leg med dem som regel vil involvere forsøg på at bygge forskellige ord og talrækker.

Fin stofpose medfølger

Med til klodserne følger en fin stofpose til opbevaring. Denne sørger for, at du slipper for, at klodserne ligger og flyder – i hvert fald hvis dit barn er god til at rydde op. Det er der selvfølgelig ingen garanti for.

Find en masse spændende produktguides på Babyhelp

Husk på, at vi ikke blot har skrevet en udførlig produktguide om legetøj, der udvikler sproget, her på Babyhelp. Hos os finder du nemlig produktguides til stort set ethvert baby- og børneprodukt.

Find blandt andet produktguides til følgende produkter:
Dukkehuse, autostole
Puky løbecykler, cykelanhængere, legekøkkener, brystpumper og gyngeheste.

Scroll til toppen