Baby har feber – hvornår skal man ringe til lægen?

Baby har feber - hvornår skal man ringe til lægen?

I denne artikel finder du svar på, hvornår du bør ringe til lægen, sæt din baby har feber. Ligeledes besvarer vi en række underspørgsmål til dette hovedspørgsmål.

Som forælder er det naturligt at være bekymret for sin baby, da man ikke kan udholde tanken om, at der skulle ske ham/hende noget. Netop derfor er det også fristende at kontakte lægen, bare der er det mindste galt.

Så længe dine opkald til lægen ikke tager overhånd, og du undlader at kontakte ham/hende på daglig basis med bagateller, skal du da heller ikke skamme dig over at give ham/hende et kald i ny og næ – og slet ikke når dit barn har feber. Det handler altid om at være på den sikre side.

LÆS OGSÅ: Hvor meget sover en baby?

Hvis du ønsker en decideret rettesnor for, hvornår du SKAL ringe til lægen i forbindelse med, at dit barn har feber og/eller udviser andre tegn på sygdom, kommer der herunder et par punkter, du bare SKAL reagere på med et opkald til lægen:

  • Dit barn har over 39 i feber
  • Dit barn virker markant anderledes, end han/hun plejer
  • Dit barn sover uhørt meget og er tilmed svær at vække (dette kan være et alvorligt faretegn!)
  • Meget tørre bleer
  • Dit barns vejrtrækning er enten hvæsende, meget hurtig eller anstrengt.

BEMÆRK: Hvis din baby er under 3 måneder, skal du reagere, så snart der er det mindste oprtræk til feber. Babyer i den alder har nemlig ikke evnen til at bekæmpe infektioner selv, hvorfor et besøg på børneafdelingen vil være en nødvendighed, hvis baby rammes af en eller flere infektioner, hvilket feber kan være et tegn på.

Hvornår har en baby feber?

En baby har feber, når kropstemperaturen er over 38 grader celsius. Dermed gælder der præcis de samme regler for feber, som der gør hos en voksen.

Hvis du er nysgerrig på, hvordan man tager sit barns temperatur og lignende, så tjek hellere end gerne vores fyldestgørende artikel om børn og feber.

Tryk her for at læse vores fyldestgørende artikel om børn og feber.

Hvorfor får baby feber?

Når en baby får feber, er det, fordi baby har virus eller bakterier i kroppen. Feber er nemlig en forsvarsmekanisme i kroppen, der forsøger at få bugt med vira samt bakterier.

Som du nok ved, øges kropstemperaturen i forbindelse med feber, og formålet med denne temperaturstigning er at tage livet af den virus eller de bakterier, der har inficeret kroppen, ved at give dem ringere levevilkår.

LÆS OGSÅ: Hvornår må baby sove på maven?

I langt de fleste tilfælde skyldes feber en infektion i kroppen, men der ses faktisk også eksempler på, at børn får febersymptomer, selvom de ikke er syge. Det kan være i forbindelse med høj aktivitet eller længerevarende gråd.

Kildeliste

  • Netdoktor.dk
  • Alt.dk.