Loading...
Produktguides

Babydyne – Hold din baby tryg og varm når det er sengetid

Babydyne guide cover

Med den rigtige babydyne kan du sikre dit barn en bedre søvn – men hvilken skal du vælge? Vi kigger nærmere på de forskellige typer af fyld og giver dig vores anbefalinger af de bedste babydyner.

Søvn er noget af det absolut vigtigste for et lille barn, og du kan som forældre være med at til at give dit barn de bedst mulige vilkår for en god nattesøvn, ved at sørge for at udstyret er i orden. Med den rigtige seng, sengerand og naturligvis dyne, vil du kunne hjælpe dit barn med at få så meget af den værdifulde søvn som overhovedet muligt. 

I artiklen her, vil vi fokusere på babydynen, og forsøge at guide dig til at tage den rigtige beslutning og vælge en passende babydyne til jeres og babys behov. 

Vores bud på de bedste babydyner

På baggrund af brugeranmeldser og tests, har vi udvalgt 4 forskellige babydyner som alle adskiller sig fra hinanden idet fyldet er forskelligt – det giver forskellige egenskaber som vi nok skal fortælle dig meget mere om undervejs. 

Vi har sat en prissammenligner op, så du bliver præsenteret for de bedste priser på babydynerne på tværs af forhandlere på internettet. Du kan derfor være sikker på, at du ikke kommer til at betale overpris for den dyne du vælger.

I det følgende vil der optræde affiliate-links. Det betyder, at vi tjener penge hvis du beslutter dig for at købe en af vores anbefalinger.

Cocoon Company  – Økologisk babydyne med kapok

Cocoon babydyne med Kapok - guide til babydyner

Forhandler Totalpris Læs mere
343,96 DKK Besøg butikken
449,00 DKK Besøg butikken
449,95 DKK Besøg butikken
478,00 DKK Besøg butikken
478,00 DKK Besøg butikken
478,00 DKK Besøg butikken
488,00 DKK Besøg butikken

Bag denne dyne står den danske virksomhed Cocoon Company, som producerer 100% økologiske dyner, puder, madrasser, lagner og lignende. 

Udover at være økologisk, er dynen også fyldt med økologisk kapok.

Kapok giver perfekt nattesøvn 

Kapok er lette og silkebløde naturfibre som kommer fra kapoktræet. 

En dyne med kapok er let og yderst behagelig at sove med, da kapokfibre fungerer temperaturregulerende på samme måde som uld. Materialet sikrer, at dit barn kan komme af med varme og sved, ligesom dynen også kan holde på varmen når der er koldt. 

Undgå allergi

Rigtigt mange danskere lider af husstøvmideallergi, som kan være irriterende og forstyrrende i hverdagen. Med en dyne med kapokfyld kan dit barn undgå at døje med allergi, da husstøvmider, bakterier eller væggelus ikke kan leve i dynen.

Praktiske oplysninger

 • Størrelse: 70×100
 • Fyld: 100% økologisk kapok
 • Ydre: 100% økologisk bomuld

Fossflakes babydyne – allergivenlig dyne med særligt fyld

 

Fossflakes babydyne - guide til babydyner

Forhandler Totalpris Læs mere
532,16 DKK Besøg butikken
599,00 DKK Besøg butikken

Lækker babydyne i høj kvalitet med særligt fyld, som sikrer dit barn en god temperaturregulering – uanset om der varmt eller koldt, vil dynen egne sig godt til at blive puttet med. 

Fossflakes er allergivenlige og temperaturregulerende 

Du finder ingen dun i dynen, men i stedet Fossflakes som består af polyethylen og silikoniserede polyesterkuglefibre. Det lyder måske ikke særligt sundt, men fyldet er faktisk rigtig godt for dit barn. 

Med en dyne med Fossflakes får du blandt andet følgende kvaliteter:

 • Astma- og allergivenlig.
 • Åndbart fyld.
 • Nem at vedligeholde.
 • Kan vaskes ved 60 grader uden at blive “træt”.
 • Kan tørretumbles og lufttørres.
 • 5 års fabriksgaranti.

Praktiske oplysninger

 • Størrelse: 70×100
 • Fyld: Fossflakes

Baby Dan – Babydyne med microfiber

Baby Dan Microfiber babydyne - guide til babydyner

Forhandler Totalpris Læs mere
349,95 DKK Besøg butikken
386,00 DKK Besøg butikken

Vi kan dårligt lave en liste med anbefalede produkter her på siden, uden også at inkludere et eller flere fra danske Baby Dan. 

Virksomheden har specialiseret sig i babyudstyr og har gjort det længe, hvorfor de ved en ting eller to om, hvordan man laver gode produkter til de mindste. Microfiber babydynen er ingen undtagelse!

Hvorfor microfiber?

Microfibre er fine syntetiske polyesterfibre og bruges ofte som fyld i kvalitetsdyner til voksne. 

Microfiber føles og ligner dyner med naturfyld, men er lettere at vaske da de tåler en tur i vaskemaskinen, samtidig med at det er allergivenligt at sove med en dyne med microfiber.

Praktiske oplysninger

 • Størrelse: 67×100
 • Fyld: Microfiber – Øko-Tex godkendt 
 • Ydre: Bomuld – Øko-Tex godkendt

Quilts of Denmark Tempakron – Babydyne med materiale udviklet af NASA til astronauter

TEMPRAKON babydyne fra Quilts of Denmark - guide til babydyner

Forhandler Totalpris Læs mere
745,00 DKK Besøg butikken
1.199,00 DKK Besøg butikken
1.199,00 DKK Besøg butikken

Vi ved godt, at overskriften lyder lidt vild, men den er faktisk god nok. Denne fantastiske og lidt dyre dyne, har nemlig et særligt fyld, som oprindeligt blev udviklet til brug i rumdragter fra det amerikanske rumagentur NASA. 

Din baby får den optimale kropstemperatur

Den særlige dyne fra Quilts of Denmark er temperaturregulerende, hvilket vil sige, at dit barn altid vil have den rette og ideelle kroptemperatur under babydynen. 

Inde i dynen finder du millionvis af små mikrokapsler som er fyldt med en særlig voks, som sørger for at holde det behageligt uanset temperaturen. Det særlige materiale kan lede fugt væk fra kroppen, så sved ikke kommer i vejen for en god nattesøvn.

Høj pris = Høj kvalitet

Hvis du ikke har bemærket det endnu, så kommer du formentlig til det om lidt; prisen er i den høje ende!

Vi mener dog ikke, at der kan sættes en passende pris på en god nattesøvn for dit barn, hvorfor det er værd at overveje Tempakron selvom den koster mange penge. Med dynen får du:

 • Aktiv temperaturregulering
 • Antibakteriel behandling
 • 150 gr. hvide dun og fjer
 • Bæreevne målt til over 10
 • 100% bomuldsvår

Praktiske oplysninger

 • Størrelse: 67×100
 • Fyld: Hvide europæiske dun
 • Ydre: Bomuld

Har du brug for at se flere babydyner inden du beslutter dig? – Helt fint! Udvalget er stort, så vi forstår godt, hvis du gerne vil sondere terrænnet yderligere, inden finder dankortet frem. Tryk på knappen nedenfor, og se endnu flere babydyner.

Derfor skal du vælge en allergivenlig babydyne

Allergi er måske ingen katastrofe, men det er vildt irriterende og kan være forstyrrende i dagligdagen. Heldigvis kan du forebygge allergi hos dit barn, hvis du vælger den rigtige dyne. 

Er uheldet allerede ude, og er dit barn allergisk, er der også god grund til at vælge en allergivenlig babydyne. Med en sådan dyne vil allergi symptomerne nemlig ikke blive fremprovokeret, og dit barn kan derfor sove trygt, godt og uforstyrret hele natten igennem. 

Hvor længe bruger man en babydyne?

Den eneste forskel på en babydyne og juniordyne er størrelsen. Derfor vil det typisk være når dit barn har vokset sig for lang til at kunne putte under babydynen, at man opgraderer til en juniordyne. 

Hvor meget og hurtigt børn vokser varierer i høj grad, og det kan derfor være svært at give et bestemt tidspunkt hvor de vil være for store til babydynen. Typisk vil det dog være når de er mellem 1 og 2 år gamle.

Når det så er sagt, så er der mange børn som holder ved babydynen selv efter de er blevet for store til at ligge under den. Den lille størrelse på dynen gør den nemlig ideel til at putte med, og mange børn elsker at ligge og kramme om den lille dyne, som var den en stor bamse de havde fået med i seng. 

Mange vælger desuden også at beholde babydynen til brug i barnevognen, hvor en juniordyne kan være for stor og klodset at have i vognen. 

Hvordan vælger man den rigtige babydyne?

Når du skal udpege din nye babydyne til dit barn, er det en fordel at kigge på ting som:

 1. Materialet – Forskellige materialer har forskellige egenskaber. 
 2. Vaskbarhed – For at dræbe mikroorganismer skal dynen kunne vaskes ved minimum 60 grader
 3. Allergivenlig – Tjek om dynen er mærket med Astma-Allergi, DOWNAFRESH eller Nomite. 
 4. Prisen – Det er naturligvis ikke uvæsentligt hvad dynen koster. Overvej hvor meget du har lyst til at spendere på en babydyne.

Vores kilder

Vores side kunne ikke lade sig gøre uden ekspertviden fra andre. I udarbejdelsen af artiklen her, har vi taget udgangspunkt i følgende kilder:

Babydyne – Hold din baby tryg og varm når det er sengetid
5 (100%) 7 votes
Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *