Guide til valg af babydyne

I det følgende vil der optræde affiliate-links. 

Vores favorit

Cocoon

God til prisen

BabyDan

Premium

Temprakon

God til prisen

BabyDan

Vores favorit

Cocoon

Premium

Temprakon

De 8 bedste babydyner

Med den rigtige babydyne kan du sikre dit barn en bedre søvn – men hvilken skal du vælge? 

Vi har undersøgt markedet, kigget nærmere på de forskellige typer af fyld, læst anmeldelser og tests og kan nu præsentere dig for vores bud på de 8 bedste babydyner. Vi hjælper dig desuden med at finde den bedste pris ved hjælp af vores prissammenligner.

Oversigten over de bedste babydyner, der kommer herunder, er i vilkårlig rækkefølge.

Cocoon Company – Babydyne med kapok

Derfor anbefaler vi denne

Cocoon babydyne med Kapok - guide til babydyner
Anbefalet alder: 0-2 år

Bag denne dyne står den danske virksomhed Cocoon Company, som producerer 100% økologiske dyner, puder, madrasser, lagner og lignende. 

Kapok giver perfekt nattesøvn 

Kapok er lette og silkebløde naturfibre som kommer fra kapoktræet. 

En dyne med kapok er let og yderst behagelig at sove med, da kapokfibre fungerer temperaturregulerende på samme måde som uld. Materialet sikrer, at dit barn kan komme af med varme og sved, ligesom dynen også kan holde på varmen når der er koldt. 

Undgå allergi

Rigtigt mange danskere lider af husstøvmideallergi, som kan være irriterende og forstyrrende i hverdagen. Med en dyne med kapokfyld kan dit barn undgå at døje med allergi, da husstøvmider, bakterier eller væggelus ikke kan leve i dynen.

Praktiske oplysninger

 • Størrelse: 70×100
 • Fyld: 100% økologisk kapok
 • Ydre: 100% økologisk bomuld

Fossflakes babydyne

Derfor anbefaler vi denne

Fossflakes babydyne - guide til babydyner
Anbefalet alder: 0-2 år

Lækker babydyne i høj kvalitet med særligt fyld, som sikrer dit barn en god temperaturregulering – uanset om der varmt eller koldt, vil dynen egne sig godt til at blive puttet med. 

Fossflakes er allergivenlige og temperaturregulerende 

Du finder ingen dun i dynen, men i stedet Fossflakes som består af polyethylen og silikoniserede polyesterkuglefibre. Det lyder måske ikke særligt sundt, men fyldet er faktisk rigtig godt for dit barn. 

Med en dyne med Fossflakes får du blandt andet følgende kvaliteter:

 • Astma- og allergivenlig.
 • Åndbart fyld.
 • Nem at vedligeholde.
 • Kan vaskes ved 60 grader uden at blive “træt”.
 • Kan tørretumbles og lufttørres.
 • 5 års fabriksgaranti.

Praktiske oplysninger

 • Størrelse: 70×100
 • Fyld: Fossflakes

Baby Dan babydyne med microfiber

Derfor anbefaler vi denne

Baby Dan Microfiber babydyne - guide til babydyner
Anbefalet alder: 0-2 år

Vi kan dårligt lave en liste med anbefalede produkter her på siden uden at inkludere et eller flere fra danske Baby Dan. 

Virksomheden har specialiseret sig i babyudstyr, hvorfor de ved en ting eller to om, hvordan man laver gode produkter til de mindste, og microfiber babydynen er ingen undtagelse! Denne leverer nemlig på stort set alle områder!

Hvorfor microfiber?

Microfibre er fine syntetiske polyesterfibre og bruges ofte som fyld i kvalitetsdyner til voksne. 

Microfiber føles og ligner dyner med naturfyld, men er lettere at vaske da de tåler en tur i vaskemaskinen, samtidig med at det er allergivenligt at sove med en dyne med microfiber.

Pude medfølger

Bestiller du Baby Dans lækre babydyne med microfiber, får du også en pude med i købet. Puden er af nøjagtigt samme kvalitet som dynen – så skal du ikke tænke på at købe sådan en også.

Praktiske oplysninger

 • Størrelse: 67×100
 • Fyld: Microfiber – Øko-Tex godkendt 
 • Ydre: Bomuld – Øko-Tex godkendt

Temprakon

Derfor anbefaler vi denne

Anbefalet alder: 0-2 år

Vi ved godt, at det med rumdragterne lyder lidt vild, men den er faktisk god nok. Denne fantastiske og lidt dyre dyne har nemlig et særligt fyld, som oprindeligt blev udviklet til brug i rumdragter fra intet mindre end det amerikanske rumagentur NASA, og hvis noget er godt nok til astronauters rumdragter ,når de vandrer på månen, er det med garanti også godt nok til din guldklump.

Din baby får den optimale kropstemperatur

Den særlige dyne fra Quilts of Denmark er temperaturregulerende, hvilket vil sige, at dit barn altid vil have den rette og ideelle kroptemperatur under babydynen. 

Inde i dynen finder du millionvis af små mikrokapsler som er fyldt med en særlig voks, som sørger for at holde det behageligt uanset temperaturen. Det særlige materiale kan lede fugt væk fra kroppen, så sved ikke kommer i vejen for en god nattesøvn.

Høj pris = Høj kvalitet

Hvis du ikke har bemærket det endnu, så kommer du formentlig til det om lidt; prisen er i den høje ende!

Vi mener dog ikke, at der kan sættes en passende pris på en god nattesøvn for dit barn, hvorfor det er værd at overveje denne lækre dyne med Temprakon, selvom den koster mange penge. Med dynen får du:

 • Aktiv temperaturregulering
 • Antibakteriel behandling
 • 150 gr. hvide dun og fjer
 • Bæreevne målt til over 10
 • 100% bomuldsvår

Praktiske oplysninger

 • Størrelse: 67×100
 • Fyld: Hvide europæiske dun
 • Ydre: Bomuld

Dozy Babydyne Med Gåsedun

Derfor anbefaler vi denne

Babydyne Med Gåsedun - Dozy - De bedste babydyner
Anbefalet alder: 0-2 år

Her har vi en yderst innovativ dyne udviklet specielt til børn. Får dit barn fornøjelsen af denne dyne, vil dit barn føle, at det kommer til at ligge og kramme bløde babylam hele natten. 

Dynen er nemlig ekstraordinært blød og dejlig, hvilket naturligvis skyldes materialet. Stoffet er lavet af 100 % økologisk bomuldssatain, mens dunene stammer fra gåse.

Kan bruges hele året

Dynen kan uden besvær bruges hele året. I vintermånederne er den tilpas varm, og i sommermånederne er der heller ingen problemer, da materialet lader huden ånde.

Astma- og allergivenlig

Bag dynen står danske Quilts of Denmark, og man må sige, at de har gjort et ekstraordinært godt arbejde med denne dyne, som opfylder en række forskellige standarder, hvor indenfor der ellers stilles høje krav. 

Blandt andet lever dynen op til kravene fra Astma og Allergi-foreningen i Danmark, hvorfor dynen uden besvær kan bruges af børn med astmatiske tendenser.

Ydermere er det værd at bemærke, at dynen også er Svanemærket. Derudover har dynen en række yderligere certifikater.

Praktiske oplysninger

 • Størrelse: 70x100cm, 130 gram
 • Bæreevne 12

Konges Sløjd

Derfor anbefaler vi denne

Konges Sløjd - babydyne med kapok
Anbefalet alder: 0-2 år

Denne dyne er fyldt med materialet kapok. Hvis du aldrig før har hørt om dette materiale, kan vi fortælle, at kapok er helt særlige og naturlige fibre, som stammer fra kapsler, på enorme kapoktræer, som kan blive helt op til 70 meter høje. Fibrene fra kapokkapslerne er omkring 1 og 3 cm lange og blev i gamle dage især brugt som stoppemateriale i madrasser, tøjdyr og redningsveste, fordi materialet er svært at gøre fugtigt og samtidig har en utrolig bærevne. 

I en babydyne hjælper kapok barnet med at holde en behagelig temperatur, da materialet – ligesom uld – er temperaturregulerende. 

Økologisk og allergivenlig

Dynen fra Konges Sløjd er miljøvenlig, idet kapok ikke kræver nedfældning af træer. Ligeledes er dynen allergivenlig og økologisk. Disse 3 egenskaber gør, at vi ikke tøver med at anbefale denne fremragende dyne fra det populære danske mærke.

Praktiske oplysninger

 • Størrelse: 70×100
 • Fyld: Kapok
 • Ydre: Økologisk bomuld

Cocoon Company – Babydyne med uld

Derfor anbefaler vi denne

Anbefalet alder: 0-2 år

Uld er især kendt for sine fremragende temperaturregulerende egenskaber, hvilket ofte bliver udnyttet i tøj, som på grund af materialet, både egner sig til når der er varmt og når der er koldt. 

Uld er en hul fiber, som derfor indeholder masser af luft, som bidrager med at skabe en termoregulerende effekt. Ligeledes kan fugt altid passere gennem uld og transporteres væk fra kroppen, hvorfor man undgår at blive fugtig eller våd af eksempelvis sved i løbet af natten. 

Ovenstående gør uld til et fremragende materiale, uanset om det er til tøj eller, som her, til babydyner. Vil du give dit barn de bedste forudsætninger for en gode nattesøvn, er der ingen vej udenom en dyne med uld. 

Tre varianter

Cocoon companys babydyne i uld, kommer i tre forskellige varianter;

 • 300 g. – En tynd dyne som ikke bliver for varm
 • 500 g. – standarddynen fra Cocoon, mellemtykkelse som vil passe de fleste behov
 • 700 g. – En tyk, vamset og varm dyne, som med garanti holder barnet varmt i selv de koldeste måneder.

Hvilken af de 3 varianter som passer dit barn, afhænger i høj grad af behov. Skal dynen eksempelvis holde barnet varmt i barnevognen i vintermånederne, er det fornuftigt at vælge den store og tykke variant. Den tynde dyne er til de varmere måneder eller de varme hjem, imens den mellemste af de tre, vil fungere fint til de fleste behov. 

Praktiske oplysninger

 • Størrelse: 70×100
 • Fyld: Uld
 • Ydre: Økologisk bomuldssatin

Cocoon Company Amazing Maize – Babydyne med majsfibre

Derfor anbefaler vi denne

Cocoon Maize
Anbefalet alder: 0-2 år

Hvis du bekymrer dig bare en smule om miljøet, bør du kigge nærmere på denne babydyne fra Cocoon, som indeholder majsfibre. Disse fremstilles af overskydende majsstivelse fra majsproduktion, som ellers blot ville blive kasseret. 

Fordi der er tale om et naturprodukt, er dynen 100% nedbrydelig og yderst miljøvenlig.

Temperaturregulerende egenskaber

Det lyder måske ikke specielt tiltalende, at dynen skal være fyldt med fibre skabt af et restprodukt, men lad dig ikke afskrække.

Majsfibrene er ikke blot gode i et miljømæssigt perspektiv, men også helt perfekte for baby. Majsfibrene har nogenlunde samme egenskaber som kapok og uld, hvilket blandt andet betyder gode temperaturregulerende egenskaber. 

Når det er koldt sørger den gode isoleringsevne for, at baby bliver holdt varm. Modsat kan fyldet nemt aflede varme fra barnet, hvis det er varmt. Majsfibre er desuden vandafvisende, hvilket gør, at dynen ikke bliver våd og kold i nattens løb.

Kan bruges året rundt

Om man skifter dyne i takt med årstiderne er mest af alt et spørgsmål om temperament hos den enkelte. Investerer du i denne babydyne fra Cocoon, er der dog ikke behov for en sommer- og en vinterdyne, for de eminente temperaturregulerende egenskaber, som vi har beskrevet ovenfor, gør, at dynen kan bruges året rundt. 

Uanset om der er koldt eller varmt i vejret, vil dynen være behagelig og dejlig for baby.

Praktiske oplysninger

 • Størrelse: 70×100
 • Fyld: Majsfibre
 • Ydre: Økologisk bomuld

Find en masse yderligere spændende produktguides på Babyhelp

Husk på, at vi ikke blot har skrevet en udførlig produktguide om babydyner her på Babyhelp. Hos os finder du nemlig produktguides til stort set ethvert baby- og børneprodukt.

Find blandt andet produktguides til følgende produkter: babysoveposerpusletasker, vugger, puslepuder, væghængte pusleborde, barnevogne og  babyalarmer.

De 5 forskellige typer af fyld i babydyner

Vi forstår godt hvis du har svært ved at vælge mellem de mange dyner og de mange typer af fyld. For at gøre det lettere for dig at udpege den rigtige dyne til dit barns behov, kan du har blive klogere på de 5 forskellige typer af fyld, som oftest benyttes i babydyner. 

Dun

De fleste kender til dun, da det er et af de mest gængse materialer som benyttes som fyld til voksnes såvel som børns dyner. Dun har god isoleringsevne, men effekten afhænger i høj grad af typen af dun. 

De bedste dun er edderdun, men moskusdun er et hæderligt og ofte lidt billigere alternativ. 

Dundyner kan typisk vaskes i maskine ved 60 grader, men nogle vil måske være behandlet mod baktier og støvmider, så vask af dynen ikke er ligeså nødvendig. Vaskevejledningen vil som regel stå på mærkatet på dynen og bør så vidt muligt altid overholdes. 

Dunfyld er et naturmateriale og er derfor som udgangspunkt ganske sundt at være i nærheden af, men der vil dog være enkelte som kan være allergiske overfor dun. Er du allergisk, er dit barn måske også, hvorfor du bør vælge en anden type fyld i dynen.

Uld

Uld er kendt for sine imponerende temperaturregulerende egenskaber, som gør det til et ideelt materiale til blandt andet dyner. Er det koldt i rummet vil babydynen med uld holde på varmen, ligesom varmen vil blive transporteret væk fra kroppen, hvis lokalet er varmt. 

Ulddyner bør ikke vaskes for varmt, da det kan risikere at gå udover de varmeregulerende egenskaber. Inden du putter dynen i vaskemaskinen, skal du derfor huske at læse mærkatet på dynen, hvor du typisk finder vaskevejledninger. 

Uld indeholder fra naturens side et særligt fedtstof med en antibakterielt virkning, som blandt andet holder støvmider ude af dynen. 

Mikrofiber

Er du eller baby allergisk overfor fjer, dun eller støvmider, er dyner med syntetisk materiale et godt alternativ til det naturlige fyld. Babydyner med syntetisk fyld, såsom mikrofiber, udløser ikke din eller babys allergi, samtidig med at dynen uden problemer kan vaskes oftere end dyner med naturfyld. 

Mikrofiber udmærker sig ved at være særlig effektiv til at lede sved væk fra dynen. I løbet af en nat kan vi afgive helt op mellem en halv og en hel liter sved, som helst skal ledes væk fra kroppen, så det ikke forstyrer nattesøvnen. En mikrofiber dyner er derfor særligt god til børn eller voksne som har problemer med nattesved. 

Kapok

Kapok er et naturmateriale som stammer fra kapsler på kapoktræer. Kapokfibrene er det letteste af sin slags i verden (omkring 6 gange lettere end bomuld) og er derfor utroligt lækker at føle på. Den nærmest silkeagtige fornemmelse man får af kapok, gør det til et rigtig godt fyld i dyner, som grundet fyldet, bliver dejligt lette og luftige.

Kapok er allergivenlig, fordi det ikke tiltrækker støvmider, bakterier og andet skidt og snavs. Du behøver derfor ikke vaske dynen særligt ofte. Faktisk anbefales det, at du lufter dynen igennem, i stedet for at vaske den. 

Den miljøbevidste forbruger vil desuden kunne glæde sig over, at kapok er et bæredygtigt materiale, idet det plukkes fra et træ og derfor kan høstes igen år efter år. 

Temprakon

Det lyder vildt når man siger, at Temprakon fyld er udviklet af NASA til astronauter – men den er god nok! Det amerikanske rumfartsargentur står bag den særlige teknologi, som gør fyldet fantastisk til at regulere temperaturen i løbet af natten. 

Uanset om baby får det for varmt eller for koldt, vil en babydyne med temprakon kompensere og sørge for at regulere temperaturen til et passende niveau. Du kan altså forvente at baby sover både bedre og længere, fordi der ikke længere er nogen forstyrrelser grundet temperaturen i rummet. 

Derfor er det vigtigt, at du vælger den bedste babydyne til dit barn

Det er når barnet sover, at det bearbejder dagens indtryk, lagrer det i hukommelsen og bliver klar til endnu en dag med massevis af indtryk og oplevelser. Får barnet ikke tilstrækkeligt med søvn eller er søvnen af ringe kvalitet, kan det i værste fald gå ud over barnets udvikling. 

Fordi søvnen er så vigtig for barnets mentale og fysiske udvikling, sover de rigtig meget i det første lange stykke tid af deres liv. Det er slet ikke unormalt, at langt over halvdelen af døgnet går med at sove. 

Fordi søvnen er så vigtig, er det din opgave som forælder at sørge for, at forudsætningerne for god søvn er til stede. Når det kommer til god søvn, er en af de afgørende faktorer, at baby sover med en god dyne, så barnet ikke bliver forstyret i løbet af natten, fordi dynen er for varm, for kold, giver allergiske reaktioner hos barnet, eller noget fjerde. 

Den bedste babydyne sørger for, at dit barn sover længere og bedre, hvilket giver dig et gladere og mere veloplagt barn, som er klar på livets udfordringer og er villig til at lære nyt. Som en lille bonus kan du også glæde dig over bedre søvn, fordi baby ikke vågner i tide og utide i løbet af natten.

Hvor længe bruger man en babydyne?

Den eneste forskel på en babydyne og juniordyne er størrelsen. Derfor vil det typisk være når dit barn har vokset sig for lang til at kunne putte under babydynen, at man opgraderer til en juniordyne. 

Hvor meget og hurtigt børn vokser varierer i høj grad, og det kan derfor være svært at give et bestemt tidspunkt hvor de vil være for store til babydynen. Typisk vil det dog være når de er mellem 1 og 2 år gamle.

Når det så er sagt, så er der mange børn som holder ved babydynen selv efter de er blevet for store til at ligge under den. Den lille størrelse på dynen gør den nemlig ideel til at putte med, og mange børn elsker at ligge og kramme om den lille dyne, som var den en stor bamse de havde fået med i seng. 

Mange vælger desuden også at beholde babydynen til brug i barnevognen, hvor en juniordyne kan være for stor og klodset at have i vognen.

Derfor skal du vælge en allergivenlig babydyne

Allergi er måske ingen katastrofe, men det er vildt irriterende og kan være forstyrrende i dagligdagen. Heldigvis kan du forebygge allergi hos dit barn, hvis du vælger den rigtige dyne. 

Er uheldet allerede ude, og er dit barn allergisk, er der også god grund til at vælge en allergivenlig babydyne. Med en sådan dyne vil allergi symptomerne nemlig ikke blive fremprovokeret, og dit barn kan derfor sove trygt, godt og uforstyrret hele natten igennem. 

Guide til køb af babydyne: Hvordan vælger man den rigtige?

Når du skal udpege din nye babydyne til dit barn, er det en fordel at kigge på ting som:

 1. Materialet – Forskellige materialer har forskellige egenskaber. 
 2. Vaskbarhed – For at dræbe mikroorganismer skal dynen kunne vaskes ved minimum 60 grader
 3. Allergivenlig – Tjek om dynen er mærket med Astma-Allergi, DOWNAFRESH eller Nomite. 
 4. Prisen – Det er naturligvis ikke uvæsentligt hvad dynen koster. Overvej hvor meget du har lyst til at spendere på en babydyne.

Den rigtige babydyne kan være afgørende for en god nattesøvn og vil kunne gøre det lettere at få baby til at sove.

Vinter- eller sommerdyne til baby

Nogle voksne skifter dyne efter årstiden, så de bruger en tynd dyne om sommeren og en tykkere, varmere dyne om vinteren. Det samme kan du også gøre med baby, som bestemt vil have gavn af en lidt tyndere dyne i de varme måneder, så søvnen ikke bliver afbrudt fordi barnet sveder. Ligeledes er der god grund til at benytte en tykkere dyne om vinteren, så baby ikke fryser om natten. 

I stedet for at bruge en sommer- eller vinterdyne til baby, kan du dog også vælge en af de smarte temperaturregulerende babydyner på listen ovenfor. 

Vores kilder

Vores side kunne ikke lade sig gøre uden ekspertviden fra andre. I udarbejdelsen af artiklen her, har vi taget udgangspunkt i følgende kilder:

Scroll til toppen