Guide til valg af kravlegård

I det følgende vil der optræde affiliate-links. 

Vores favorit
Hoppekids Ida Marie Kravlegård

Hoppekids

God til prisen
Carena Karlshamn - transportabel og sammenklappelig

Carena Karlshamn

Den smarte
AeroMoov weekendseng

AeroMoov Pop-up

God til prisen
Carena Karlshamn - transportabel og sammenklappelig

Carena Karlshamn

Vores favorit
Hoppekids Ida Marie Kravlegård

Hoppekids

Den smarte
AeroMoov weekendseng

AeroMoov Pop-up

Vi har brugt lang tid på at lede efter de bedste kravlegårde, så du slipper for det og i stedet kan bruge din tid og energi på dit barn. 

Kort herunder finder du således – i vilkårlig rækkefølge – vores bud på de 9 bedste kravlegårde. Udvælgelsen er lavet med afsæt i brugeranmeldelser, tests, udført af andre, og læsning af et utal af produktbeskrivelser.

Udover at blive præsenteret for de bedste kravlegårde får du også mulighed for at se de bedste priser på tværs af webshops. Vores automatiske prissammenligner indhenter nemlig dagligt priser på produkterne på vores side, så du kan finde den billigste pris.

Hoppekids Anton

Derfor anbefaler vi denne 

Hoppekids Ida Marie Kravlegård
Anbefalet alder: 0-1 år

Bund kan indstilles i 3 højder

Med kravlegården fra Hoppekids slipper du for at bukke dig så langt forover, at kun en olympisk gymnast kan være med. 

Bunden i kravlegården kan nemlig indstilles i 3 forskellige højder, hvilket gør det muligt at tilpasse højden til størrelsen på dit barn, så du både er sikker på at barnet ikke kan kravle op og ud, samtidig med at du ikke skal stå på hovedet for at fiske din lille guldklump op af kravlegården.

Sikker og tryg leg – også uden mor og far i nærheden

Du kan helt trygt, med ro i sjælen, placere dit barn i kravlegården fra Hoppekids, velvidende at alt er i den skønneste orden. Du skal i hvert fald ikke bekymre dig om sikkerheden, da dit barn ikke bør kunne kravle op og falde ud, så længe du tilpasser højden til dit barn.

Når barnet er sikkert placeret i kravlegården, kan du selv få armene lidt fri og få klaret eventuelle gøremål, uden at blive forstyrret af den lille, som kan ligge og hygge sig med sit legetøj eller tage en slapper.

Den lille gård er desuden udstyret med runde tremme, som sikrer at barnet ikke slår sig på hårde og skarpe kanter, ligesom risikoen for, at et lille ben eller en arm sidder fast, minimeres. De afrundede tremmer gør også, at barnet kan få et godt greb, så det kan bruge dem som støtte, når barnet skal øve sig i at stå selv.

Praktiske oplysninger

 • Mål (HxBxD): 71 x 91 x 85 cm
 • Vægt: 10 kg
 • Maks. belastning: 40 kg
 • Materiale: Fyrretræ

Baby Dan Park-A-Kid

Derfor anbefaler vi denne 

Babydan kravlegård med låge
Anbefalet alder: 0-1 år

Kravlegård med låge

Der kan være langt ned i bunden af en kravlegård, og særligt hvis dit barn er begyndt at være tungt, kan din ryg komme på overarbejde, når du skal bukke dig ned for at samle dit barn op. En billig kravlegård kan pludselig blive dyr, fordi du skal betale regninger fra kiropraktoren, som skal redde din stakkels ryg.

Med denne geniale kravlegård fra Baby Dan, slipper du helt for at samle dit barn op. Kravlegården har nemlig en smart låge, så du kan åbne op for barnet, som selv kan gå ud, eller du kan gå ind og samle det op uden at stå foroverbøjet henover tremmerne. 

Lågen kan let betjenes med én hånd. 

Kan også bruges som sikkerhedsgitter

Det er ingen hemmelighed, at vi her på siden er begejstrede for ting, der kan bruges til flere formål. Denne kravlegård kan ikke blot bruges til at holde styr på dit barn, men også som et sikkerhedsgitter

Sikkerhedsgitteret kan placeres for enden af en trappe, foran en tændt pejs eller måske ved den varme grill i haven, så barnet ikke kommer for tæt på og kommer til skade.

Kan foldes sammen og pakkes væk

Ulempen ved at have en kravlegård stående er, at den fylder en del, og fordi den ikke umiddelbart er let at flytte rundt med, kan den ende med at stå i vejen og blive et irritationsmoment i hverdagen.

Kravlegården fra Baby Dan kan imidlertid foldes sammen, hvorved den fylder minimalt og derfor nemt kan gemmes væk under sofaen, sengen, i et skab eller lignende

Fås i mørk og hvid

Du vælger selv om kravlegården skal være mørk som på billedet, eller hvid. Tryk på knappen nedenfor og bliv ledt videre den den hvide udgave.

Baby Dan kravlegård som kan foldes sammen

Praktiske oplysninger

 • Mål (omkreds): 365 cm
 • Mål (højde): 72 cm
 • Materiale: Metal

BabyDan Square Kravlegård

Derfor anbefaler vi denne 

Anbefalet alder: 0-1 år

Testvinder

Denne fine kravlegård fra det anerkendte brand Baby Dan blev i 2016 hædret som testvinder af ‘Baby Innovation Award’. Noget, der på ingen måde overrasker os her hos Babyhelp.dk.

Sagen er nemlig den, at kravlegården leverer varen inden for stort set alle vigtige parametre. 

Den er let at betjene, den er æstetisk nydelig, og så optager den minimalt med plads, når den ikke er i brug. 

Dejligt bred låge

En særligt kendetegn for kravlegården er dens brede åbning, som har den herlige konsekvens, at det som forælder er yderst let at løfte sit barn ud af kravlegården uden at skulle bøje sig og belaste ryggen.

Kan anvendes som sikkerhedsgitter

Derudover er et særtegn ved kravlegården, at den uden problemer også kan anvendes som sikkerhedsgitter, hvilket gør den til en særligt oplagt investering for dem, der har trapper i hjemmet.

Med denne kravlegård vil der nemlig være mulighed for at få to ekstremt nyttige produkter i et.

Flot legetæppe medfølger

Med til kravlegården følger et flot legetæppe, hvorpå der er små figurer.

Dette legetæppe sikrer høj grad af komfortvenlighed for dit barn, når dette leger i kravlegården. Tæppet kan i øvrigt uden problemer også bruges uden for kravlegården.

Praktiske oplysninger

 • Mål:
  • Indvendig: 71 x 70 x 101,5 cm
  • Udvendig: 105 x 72 x 71 cm.

Baby Dan Comfort kravlegård

Derfor anbefaler vi denne 

Babydan kravlegård - De bedste kravlegårde
Anbefalet alder: 0-1 år

Mobil kravlegård

Kravlegårde er store, klodsede og kommer let i vejen. Særligt hvis du gerne vil have kravlegården stående i stuen, køkkenet, i soveværelset, og hvor du ellers befinder dig, kommer kravlegården hurtigt i vejen. 

Du undgår ikke helt, at kravlegården kommer i vejen, hvis du vælger Baby Dan Comfort, men til gengæld er den let at flytte på. Fire små hjul i bunden gør, at du kan skubbe rundt med kravlegården og dermed let få den af vejen. Det er smart, hvis du bevæger dig lidt rundt i hjemmet og gerne vil have barnet i nærheden. 

Når kravlegården skal stå stille, kan hjulene låses så herligheden ikke triller afsted af sig selv. 

Justerbar bund

Bunden i kravlegården kan naturligvis justeres, så den passer til både store og små børn. Bunden kan hæves helt op til 30 cm fra toppen, hvilket gør den særligt egnet til helt små børn.

Masser af plads til leg

Kravlegården måler ca. 100 x 100 cm, hvilket gør at der er god plads til at brede sig og tumle. På grund af sin store størrelse, er kravlegården et oplagt valg, hvis der skal være flere børn i den samtidigt. 

Har du tvillinger, kommer der ofte besøg fra andre små børn eller skal mødregruppen også have plads til et barn i kravlegården, så er denne et oplagt valg. 

Praktiske oplysninger

 • Mål (indvendig): 95 x 95 cm.
 • Mål (udvendig): 100 x 100 cm.
 • Materiale: Bøgetræ
 • Farver: Træ og hvid

Carena Karlshamn

Derfor anbefaler vi denne 

Carena Karlshamn - transportabel og sammenklappelig
Anbefalet alder: 0-1 år

Hav kravlegården med på farten

Denne smarte og praktiske kravlegård fra Carena kan foldes helt sammen ved hjælp af et enkelt tryk på en knap. Når kravlegården er foldet sammen, kan den pakkes i den medfølgende opbevaringstaske, som gør den let at have med under armen, når I eksempelvis skal besøge venner, overnatte ude eller baby skal passes af bedsteforældre.

Sammenfoldet fylder kravlegården ganske lidt, men udfoldet kan den bryste sig af fornuftige mål på 90×90 cm, hvilket er rigeligt plads til at hygge sig på.

Billig kravlegård

Du har måske allerede bemærket, at prisen på denne kravlegård fra Carena er i den lave ende, hvilket naturligvis er herligt! Du får en rigtig fornuftig kravlegård for pengene, som ovenikøbet er let at transportere, er rummelig og fungerer rigtigt fint. 

At prisen på denne er lavere end de andre, vi anbefaler, skyldes, at kvaliteten ikke er nær så høj, da de andre er lavet af træ eller metal, imens denne hovedsageligt består af stof og net. Det betyder ikke, at barnet ikke kan fornøje sig i kravlegården i timevis, men værd opmærksom på, at levetiden, omend stadig i den høje ende, ikke vil kunne matche de dyrere modeller.

Praktiske oplysninger

 • Mål: 90 x 90 cm.
 • Opbevaringstaske medfølger
 • Sikkerhedscertificering: EN 12227:2010.

AeroMoov Pop-up 

Derfor anbefaler vi denne 

AeroMoov weekendseng
Anbefalet alder: 0-4 år

AeroMoov har specialiseret sig i produkter til aktive forældre, som gerne vil nyde naturen med deres børn. Det er i den grad muligt med deres smarte kravlegård og weekendseng, ‘Pop-up Instant Travel Cot’, som egner sig fremragende til brug på camping eller i den fri natur.

To i én løsning

Vælger du denne løsning, får du ikke bare en lækker kravlegård, men også en praktisk weekendseng – eller rejseseng, som de også kaldes – som du kan have med, når du skal overnatte ude, besøge venner eller familie eller på ferie.

Om dagen har du et sted hvor dit barn kan lege, slappe af og hygge sig, imens du om natten har en god seng til din guldklump. 

Let at klappe op

Hvis det skal være så let som muligt at klappe kravlegården op og sammen igen, så finder du næppe en bedre kandidat end denne fra AeroMoov. Det tager ikke meget mere end fem sekunder at pakke sengen ud. 

Du bliver glad for, at du ikke skal bruge ti minutter på at famle med kravlegården, hver gang den skal pakkes sammen. Særligt hvis den skal pakkes sammen dagligt, fordi det er småt med pladsen det sted, I overnatter, eller fordi I skal videre, er det et kæmpe plus, at det er så let. 

Praktiske oplysninger

 • Mål sammenklappet: 71 x 72 x 12 cm
 • Mål udslået: 130 x 92 x 63 cm
 • Vægt: 3,5 kg (5 kg med taske)

BabyTrold kravlegård med hjul

Derfor anbefaler vi denne 

babytrold kravlegård - De bedste kravlegårde
Anbefalet alder: 0-1 år

“Kvadratisk, praktisk, god” er sloganet, der beskriver en Rittersport, men faktisk kunne det lige så godt være sloganet for denne her vidunderlige kravlegård. Den er nemlig både kvadratisk, praktisk og god. 

Det kvadratiske kan man ikke rigtig diskutere eller uddybe. Det ligger nemlig i dens størrelse, som er 80 x 80 cm, men hvorfor vi mener, at kravlegården er både praktisk og god, uddyber vi gerne.

Hvad består det praktiske i?

Det praktiske består blandt andet i, at kravlegården har fire funktionelle hjul, der gør, at den er let at flytte. Dermed kan man let have den med i forskellige rum og altid have sit barn i nærheden. 

Når kravlegården skal parkeres, fungerer bremserne, som er på to af hjulene, upåklageligt, og man skal derfor ikke bekymre sig om, hvorvidt vild leg kan føre til, at kravlegården pludselig står i den anden ende af lokalet. 

Ydermere er det praktisk, at kravlegården kan indstilles i tre forskellige højder. På den måde kan du tilpasse den størrelsen på dit barn. Med andre ord kan kravlegården vokse med dit barn.

Hvorfor er den så god?

Den er god, fordi den kan det, som en kravlegård skal kunne. Kanterne er høje og sikre, hvorfor du ikke skal bekymre dig om, hvorvidt dit barn falder ud. Tilmed er kravlegården ganske stor stor, hvorfor dit barn vil føle, at det har masser plads, når det leger i den.

Topmark – Rejsekravlegård Parker

Derfor anbefaler vi denne 

Rejsekravlegård Parker
Anbefalet alder: 0-2 år

Denne kravlegård er et rigtig godt valg, hvis du er på udkig efter en kvalitetskravlegård, der er let at have med på eventuelle rejser og/eller udflugter.

Med hæve-sænkebund

Kravlegården er udstyret med hæve-sænkebund, hvilket bevirker, at du slipper for at bukke dig særligt langt ned, hvis du lader din baby bruge kravlegården, når han/hun er helt lille.

Let at flytte rundt på

Benene på den ene side er kravlegården er udstyret med fine hjul, der let kan låses, når du har fundet den rette plads til kravlegården. 

Hjulene bevirker naturligvis, at kravlegården er dejligt mobil og let at flytte rundt på.

Med madras og opbevaringstaske

Med til kravlegården følger en fin madras samt en lige så fin opbevaringstaske.

Praktiske oplysninger

 • Størrelse:
  • Indvendige mål: 95 x 95 cm
  • Udfoldet: 100 x 100 x 76 cm
  • Sammenfoldet: 23,5 x 23,5 x 93 cm
 • Vægt: 10 kg
 • Max vægt i kravlegården: 15 kg

Skip Hop Playview Kravlegård m. Aktivitetstavle

Derfor anbefaler vi denne 

Skip Hop Playview Kravlegård m. Aktivitetstavle - De bedste kravlegårde
Anbefalet alder: 6-24 måneder

Wow, det var en anderledes kravegård, var? 

Og det er ikke blot en anderledes kravlegård, men også en helt igennem fantastisk en af slagsen, som egner sig perfekt til de børn, der lige er begndt at kravle, eller som så småt har taget deres første skridt. 

Spændende aktivitetstavle medfølger

Med til kravlegården følger en spændende, interaktiv aktivitetstavle, som kan hænges på en af de 6 sektioner, som kravlegården består af – du bestemmer selv hvilken. 

Denne tavle vil være en evig kilde til underholdning for dit barn, og faktisk vil dit barn ikke blot blive underholdt, men også udvikle sin motorik med mere i mødet med tavlen. 

Døren til kravlegården er nem at betjene

Kravlegården har en dør, som uden problemer kan åbnes af en voksen, men som aldrig vil kunne åbnes af et barn. På døren er der en rød indikator, der viser, hvornår den er åben. 

På den måde kan du altid visuelt kontrollere, hvorvidt du har fået lukket døren efter dig og dermed undgå, at din lille ballademager stikker af.

Du kan altid se dit barn

Kravlegården består af seks sektioner med robuste stålrammer, som alle er beklædt med gennemsigtigt stof, hvorfor du altid vil kunne følge med i, hvad dit barn foretager sig.

Består af miljørigtige materialer

Materialerne, som denne kravlegård er lavet af, opfylder REACH samt EU-standarder og indeholder ingen farlige kemikalier. Det er sgu da betryggende, ikke?

Meget fleksibel 

Kravlegårdens atypiske islæt gør den meget fleksibel og åbner op for andre anvendelsesmuligheder end de sædvanlige.

Sektionerne kan for eksempel sagtens bruges som rumdeler eller brændeovnsgitter, hvis dette ønskes.

Praktiske oplysninger

 • Anbefalet alder: Fra 6 måneder
 • Materiale: Stål, tekstil, plastik
 • Mål på en sektion: B91 x H70 cm.

Find en masse yderligere spændende produktguides på Babyhelp

Husk på, at vi ikke blot har skrevet en udførlig produktguide om kravlegårde her på Babyhelp. Hos os finder du nemlig produktguides til stort set ethvert baby- og børneprodukt.

Find blandt andet produktguides til følgende produkter:
bObles, tremmesenge, pusletasker, løbecykel og voksiposer.

Derfor skal du have en kravlegård til dit barn

En kravlegård giver dit barn mulighed for noget tiltrængt alenetid, samtidig med at du får det samme. 

I en kravlegård kan dit barn slappe af, lege for sig selv, tage en lur eller måske tumle lidt rundt – alt sammen på egen hånd, uden du behøver være involveret. Ligesom du har brug for alenetid i ny og næ, har et barn også godt af kun at være i selskab med sig selv. 

Dit barn bliver glad og får fornyet energi, og du har mulighed for at foretage dig noget, uden du har en baby hængende i armene. Alle vinder, alle bliver glade – så hvorfor ikke få købt en kravlegård i dag?

Hvad bruger man en kravlegård til?

Kravlegården er dit barns ‘helle’. Det er et sted hvor barnet kan få lidt alenetid, ligesom også du kan få armene fri og foretage dig lidt ‘voksenting’.

Fordelen ved en kravlegård er, at barnet ikke kan stikke af og lave ballade eller komme til skade, hvilket betyder at du helt roligt kan forlade barnet for en stund, hvis du eksempelvis skal på toilettet, tømme postkassen eller lignende.

I kravlegården vil barnet typisk ligge og lege, slappe af, pludre, sove eller hvile på egen hånd. Det er sundt for barnet at have lidt tid for sig selv, nøjagtigt ligesom du sikkert også kan have behov for at være alene. Barnet lærer desuden at det er okay at tilbringe tid med sig selv og at mor og far nok skal komme tilbage igen.   

Hvor længe bruger man kravlegård?

I teorien kan du bruge kravlegården så længe du har lyst. Før eller siden vil dit barn dog blive for stort til at kunne få noget ud af at være i den. 

Størrelsen på barnet er én ting, vægten er en anden. Bliver dit barn for tungt, kan du risikere at kravlegården går i stykker, vælter eller på anden måde er til fare for barnet. Sørg derfor for at tjekke manualen og finde en eventuel maksimal vægtbelastning, hvis du er i tvivl. 

Hvornår bruger man kravlegård?

Kravlegården kan med fordel tages i brug, når du skal ordne noget hvor barnet ikke lige umiddelbart kan deltage. Det kan være svært at tømme opvaskemaskinen hvis man har et barn i favnen, så her vil det eksempelvis være praktisk at kunne placere barnet i kravlegården, hvor det er både trygt, sikkert og hyggeligt at være. 

Værd at vide når du skal vælge

Vi står inde for samtlige af ovenstående anbefalinger, så vælger du en af dem, går du med garanti ikke galt i byen. Er du ikke helt overbevist endnu, eller vil du bare gerne afsøge markedet på egen hånd, får du her en række anbefalinger til hvad du bør være opmærksom på, når du skal vælge en kravlegård.

Afstanden mellem tremmerne

Det anbefales at afstanden mellem tremmerne er mellem 4,5 og 6 cm. 

Højden på siderne

Siderne på kravlegården skal gerne være mindst 60 cm høje. Tjek at siderne er faste og nogenlunde solide, så barnet kan støtte sig op ad dem, når det begynder at rejse sig op. På den måde kan barnet træne sin balanceevne, uden du risikerer at barnet kommer til skade. 

Underlaget

Barnet i kravlegården bør være hævet en smule over gulvet, for på den måde at undgå at fryse grundet et eventuelt koldt gulv. Underlaget skal være blødt og rart at sidde og ligge på og meget gerne skridsikkert, så det ikke glider under barnets fødder, hvis det rejser sig.  

Scroll til toppen