Guide til graviditetsmassage – sådan gør du

Sådan giver du graviditetsmassage
Sp indhold

Hvis du p.t. befinder dig i en fase, hvor ømheden – forårsaget af din graviditet – plager dig rigtig meget, kan du med fordel forsøge at lokke din partner til at give dig graviditetsmassage. I artiklen her finder du en letforståelig step-by-step-guide til, hvordan denne form for massage kan udføres.

Det er nærmest umuligt at gennemgå en graviditet uden på et tidspunkt at blive ramt af en vis form for ømhed. Nogle er heldige og slipper med milde gener, mens andre får rigtig, rigtig ondt i alt fra lænd og ben til bækken og nakke.

Hvis du døjer meget med ømhed, kan du med fordel forsøge dig med graviditetsmassage. Denne type massage vil du kunne få hos langt de fleste professionelle massører samt fysioterapeuter. Du behøver dog ikke at alliere dig med fagfolk for at få en omgang blid massage som gravid. Har du en sød partner, vil vedkommende nemlig stensikkert kunne lokkes til at give dig, hvad du har brug for.

Måske ved hverken du eller din partner, hvordan man giver graviditetsmassage, men det er heldigvis ikke et problem, der er større, end at det hurtigt vil kunne løses. Faktisk er løsningen ikke langt fra din næsetip lige nu. Kort herunder følger nemlig en step-by-step-guide til, hvordan man kan give en omgang vidunderlig graviditetsmassage.

LÆS OGSÅ: Hvornår føder man?

Inden den guide kommer vi dog lige med en generel anbefaling i forhold til graviditetsmassage.

Husk massageolie!

Massageolie

Hvis en massage skal være rigtig god, er en forudsætning, at man hertil benytter en god massageolie. Med en god massageolie får hænderne nemlig væsentligt lettere ved at arbejde og glide rundt på kroppen.

Men hvad er en god massageolie?

Det er der naturligvis flere holdninger til, men hos Babyhelp.dk mener vi, at en god massageolie er en olie uden tilsætningsstoffer, parfume eller nogen problematiske ingredienser. Ligeledes mener vi, at en god olie er både blød og let at arbejde med.

Step-by-step-guide til graviditetsmassage

Herunder følger – som lovet – vores step-by-step-guide til at give en fortryllende omgang graviditetsmassage.

  1. Hæld lidt massageolie ud i dine hænder. Varm olien op ved at gnide håndfladerne mod hinanden.
  2. Når olien er varmet op, anbringer du hænderne på det område, der skal masseres. Typisk vil det være enten lænden, fødderne, nakken eller benene, når der er tale om graviditetsmassage.
  3. Med cirklende bevægelser med hænderne samt lidt cirklende bevægelser med dine tommelfingre giver du massage. Hvis huden er meget tør i området, der masseres, så brug gerne mere olie undervejs. Hav ligeledes dialog med din partner om, hvorvidt massagen bør være mere hård eller blidere.

Et par videoguides

Ovenstående er en super simpel guide til at give en almindelig graviditetsmassage. 

Den slags massage kan dog både forfines og varieres, og der findes naturligvis en masse smarte tricks, du kan bruge undervejs, når du giver en gravid kvinde massage. 

LÆS OGSÅ: Hvornår fortæller man, at man er gravid?

Herunder følger en række videoer, hvor du vil blive introduceret for et par af disse tricks samt et par yderligere typer massager, som enhver gravid kvinde vil værdsætte.

Scroll til toppen