Hvilke bleer er bedst? | Gennemgang af danske bletests

Hvilke bleer er bedst?

Hvilke bleer er de bedste? Dette spørgsmål forsøger vi – med afsæt i tests, som er udført af andre medier – at besvare i artiklen her. 

Vær opmærksom på, at der optræder affiliate-links i artiklen

Vi forstår godt, hvis du finder blemarkedet en smule uoverskueligt. I dag er der nemlig rigtig, rigtig mange bletyper at vælge imellem, når man står i dagligvarebutikkens blesektion, og priserne varierer – mildt sagt – en hel del. Er de dyre de bedste, eller kan du sagtens nøjes med en discountudgave til dit barn?

Svaret på dette spørgsmål vil du gradvist nærme dig, i takt med at du gnaver dig igennem artiklen her. 

Træt af de rutinemæssige blekøb?
– Få bleer på abonnement

For blot 400 kroner om måneden kan du slippe for alle bekymringer om blekøb. Hos Babykasse.dk kan du nemlig få kvalitetsbleer på abonnement. 

Herunder følger gennemgange af to forskellige bletests. Den første står ALT for Damerne bag, mens TÆNK er afsender på nummer to.

ALT for Damernes test af bleer

ALT for Damerne har testet følgende ni forskellige bletyper og givet følgende karakterer (angivet i parentes):

 • Mamia maxi str. 4 (4/6)
 • Rema1000 Maxi str. 4 (4/6)
 • Lupilu Junior str. 4 (4/6)
 • Grøn Balance Maxi str. 4 (4/6)
 • Libero Touch Open, str. 4 (5/6)
 • Levevis Junior regulær (4/6) 
 • Tibelly sensitiv str. 4 (4/6)
 • Änglamark maxi str. 4 (4/6)
 • Minirisk 365 Maxi str. 4 (4/6)

Som du kan se, er Libero Tough Open den ble af de ni testede, som modtog den bedste bedømmelse.

Da ALT for Damerne udførte testen, vægtede de særligt følgende kriterier højt: Design, sugeevne og pasform.

Udover at testen indikerer, at Libero Tough Open er en lidt bedre ble end de fleste andre, så indikerer testen også, at bundniveauet inden for bleer er højt. Ingen bleer faldt nemlig igennem. Alle – udover Libero Tough Open – scorede 4 ud af 6 i bedømmelse, hvilket må siges at være ganske hæderligt. 

Hvis man kigger på udbudspriserne for de testede bleer, vil man opdage, at Libero Tough Open er en markant dyrere ble end de otte andre. 

Faktisk er stykprisen for denne ble typisk 2,6 kroner, mens mange af de andre kan erhverves for en stykpris på blot 1,06 kroner.

TÆNKs test af bleer 

I 2015 testede forbrugerrådsorganisationen TÆNK bleer, og i samme forbindelse medvirkede en talsperson fra TÆNK i TV 2-programmet ‘Spiegelhauer i forbrugernes tjeneste’, hvor resultaterne fra bletesten blev fremlagt. 

Også TÆNK kunne i deres bletest konstatere, at generelt set er bundniveauet af bleer faktisk rigtig højt. Ganske få bleer decideret skuffer.

Enkelte bletyper er dog på et lidt højere niveau end konkurrenter, og Hos TÆNK kårede man Libero Comfort-bleen som den allerbedste.

Denne ble blev blandt andet hædret for at være blød, tynd og have en rigtig god pasform. Derudover blev den rost for at være miljøvenlig.

Herunder følger top 5 i TÆNKs bletest – de enkelte bletypers samlede bedømmelse er angivet i parenteser. 

 1. Libero Comfort (72 ud af 100)
 2. Levevis (70 ud af 100)
 3. Rema1000 Bleer (64 ud af 100)
 4. Pampers Active Fit (55 ud af 100)
 5. Moltex Nature No. 1 Ökowindeln (47 ud af 100).

Godt så… Hvilken ble er så bedst?

Ovenstående to tests er indiskutabelt de to største danske bletests, der er blevet lavet i de seneste ti år. 

I begge tests løb en ble fra Libero med titlen som testvinder. Vi mener derfor, at der er god grund til at antage, at de bedste bleer kommer fra Libero.

Libero er dog også et af de dyreste blemærker, hvilket du bør medtænke, når du skal beslutte dig for, hvilke bleer du vil investere i til dit barn. 

I den forbindelse er det også værd at huske på, at mange af de væsentligt billigere alternativer til Libero-bleerne faktisk klarer sig rigtig hæderligt i diverse bletests. 

LÆS OGSÅ: Guide til blestørrelser

Alternativerne scorer ganske vist ikke helt lige så høje karakterer som Libero-bleerne, men de hagles på ingen måde ned. Tværtimod får de ganske meget ros og leverer fint, hvad angår pasform, sugeevne og design. 

Træt af de rutinemæssige blekøb?
– Få bleer på abonnement

For blot 400 kroner om måneden kan du slippe for alle bekymringer om blekøb. Hos Babykasse.dk kan du nemlig få kvalitetsbleer på abonnement. 

Scroll til toppen