Guide til valg af rejseseng

I det følgende vil der optræde affiliate-links.

Babybjörn weekendseng

Babybjörn

Vores favorit
Baby Dan - rejseseng med hjul

Baby Dan

God til prisen
Chicco Next2Me - bedside crib

Chicco Next2Me

Den fleksible
Baby Dan - rejseseng med hjul

Baby Dan

God til prisen
Babybjörn weekendseng

Babybjörn

Vores favorit
Chicco Next2Me - bedside crib

Chicco Next2Me

Den fleksible

Hvis du har svært ved at vælge den helt rigtige rejseseng til dit behov, giver vi dig gerne en hånd med. Vi har nemlig udarbejdet en liste med vores bud på de bedste rejsesenge. De 9 rejsesenge på listen er håndplukket med afsæt i dybdegående research, hvor vi blandt andet har orienteret os i forbrugeranmeldelser og tests udført af andre.

De 9 bedste rejsesenge

Den kommende oversigt over de 9 bedste rejsesenge er i vilkårlig rækkefølge. Hver rejseseng er ledsaget af en letforståelig produktbeskrivelse. Ligeledes præsenterer vi dig for forhandlernes aktuelle priser på de enkelte rejsesenge.

Baby Dan Travel Cot

Derfor anbefaler vi denne

Baby Dan - rejseseng med hjul
Anbefalet alder: 0-18 måneder

Velkendt dansk producent

Den danske virksomhed Baby Dan er synonym med høj kvalitet til rimelige priser. Derfor er det ikke svært at forstå, hvorfor rigtigt mange børnefamilier vælger netop dette brand, fremfor de mange andre alternativer.

Ligesom en tremmeseng

Hvis dit barn er vant til at sove i en tremmeseng, er det ingen stor omvæltning at tage en overnatning i rejsesengen fra Baby Dan. Travel Cot er tydeligt inspireret af de traditionelle tremmesenge i sit design, hvorfor de fleste børn straks vil føle sig hjemme i rejsesengen.

Når sengen er velkendt, vil barnet hurtigere blive tryg og falde til ro, hvilket gør putningen væsentligt lettere – også selvom I er langt væk hjemmefra. 

Nem at flytte

Det er alfa omega at en rejseseng er mobil, så du kan have den med dig på farten. Travel Cot fra Baby Dan er i den grad mobil, da den kan foldes helt sammen og pakkes ned i den medfølgende taske, hvorefter du uden problemer kan tage sengen med dig. 

Det er dog ikke kun når den smarte rejseseng er foldet sammen, at den er let at flytte rundt med, for Travel Cot er udstyret med to hjul i den ene ende, som gør det nemt at skubbe rundt med sengen efter behov. 

God holdbarhed

Baby Dan Travel Cot er lavet af kraftig nylon med forede kantlister og tåler derfor at blive brugt. Du kan uden problemer pakke rejsesengen sammen igen og igen, uden at frygte den går i stykker.

Komforten i rejsesengen er ganske fornuftig, idet der medfølger en praktisk rullemadras, som pakkes sammen og transporteres sammen med resten af sengen. 

Praktiske oplysninger

 • Udklappet mål: 60 x 120 x 80 cm
 • Sammenklappet mål: 30 x 30 x 85 cm
 • Vægt: 11,2 kg

AeroMoov Pop-Up

Derfor anbefaler vi denne

Anbefalet alder: 0-24 måneder

Rejseseng til den aktive familie 

Til aktive familier og familier som er på farten, findes der næppe en bedre rejseseng end denne fra AeroMoov, som især er tiltænkt til brug i naturen, men som også er eminent til sommerhusturen, en overnatning hos venner eller på familieudflugter i det hele taget.

Udover en rejseseng får du også en kravlegård, hvor baby kan hygge sig for sig selv med sit legetøj, imens du foretager dig noget andet.

Nem at klappe op

Der er meget positivt at sige om denne rejseseng, men det er især værd at fremhæve, at rejsesengen får meget ros for at være let at klappe op og folde sammen igen. Det skulle angiveligt ikke tage den lettere øvede bruger af AeroMoov mere end 5 sekunder at pakke sengen ud.

Du bliver glad for, at du ikke skal bruge 10 minutter på at famle med sengen hver gang den skal pakkes sammen. Særligt hvis sengen skal pakkes sammen dagligt, fordi det er småt med pladsen det sted i overnatter. Hvis I skal videre dagen efter, er det et kæmpe plus, at det er så let at betjene rejsesengen. 

To praktiske højdeindstillinger

Der er ikke mange rejsesenge som er ligeså smarte som denne fra AeroMoov, som kan justeres og tilpasses i højden. At højden er justerbar gør, at du kan vælge den nødvendige indstilling efter dit barns størrelse, så du er garanteret at rejsesengen er sikker at bruge.

Til de mindste babyer er den øverste højdeindstilling ideel, da der er en smule mindre plads at sove på, samtidig med at mor og far lettere kan nå barnet. Denne indstilling er hævet 30 cm fra gulvet, hvilket din ryg kommer til at takke dig for, når du skal bukke dig forover for at samle baby op. 
 
Til de større børn som selv kan rejse sig, bør den nederste højdeindstilling benyttes. Her kan barnet nemlig ikke selv kravle op over kanten og falde ned. På nederste højdeindstilling er der plads til de fleste børn på helt op til 3 år. 

Praktiske oplysninger

 • Mål sammenklappet: 71 x 72 x 12 cm
 • Mål udslået: 130 x 92 x 63 cm
 • Vægt: 3,5 kg (5 kg med taske)

Beemoo Rejseseng

Derfor anbefaler vi denne

Beemoo Rejseseng - De bedste rejsesenge
Anbefalet alder: 0-18 måneder

Last updated: 2022-12-08 02:32:55

Forbrugerhit

I skrivende stund har denne fine rejseseng fra Beemoo stort set kun modtaget topkarakterer, når man læser forbrugeranmeldelser. Dette er rigtig flot og ganske velfortjent.

Hos Babyhelp.dk forstår vi nemlig udmærket godt, hvorfor forbrugerne hylder netop denne rejseseng. Den har nemlig en masse fortrin, og så er prisen mere end i orden. 

Let at transportere 

En rejseseng skal først og fremmest være let at transportere, og det må man sige, at denne her model er. Dette skyldes blandt andet materialet – bomuld og nylon – som er dejligt let, men i høj grad også, at den kan pakkes sammen og anbringes i en fin medfølgende taske med hank.

Tynd madras medfølger

Selvom prisen er lav, er der ikke sparet på udstyret for denne seng. Med til sengen følger nemlig både den føromtalte taske og en tynd madras. 

Madrassen er fin, men ikke en prinsesse værdig. Det kan derfor godt være, at du skal vælge at ofre lidt penge på at opgradere madrassen, hvis du ønsker, at dit barn skal sove himmelsk i denne seng.

Praktiske oplysninger

 • Mål:
  • Opslået: 76 x 60 x 120 cm 
  • Sammenfoldet: 73 x  21 cm
 • Vægt: 9,1 kg
 • Maksimal belasting: 15 kg.

Det siger forbrugerne

Kilde: Jollyroom.dk

Birgit Rask
5/5

“Fin seng – nem at have med at gøre . Og fylder ikke så meget , når man ikke bruger den”

Cathrine Lien
4/5

“Har brugt vores som kravlegård, da den er meget nem at slå op og pakke sammen. Fyller ikke ret meget da foldet sammen.”

BabyTrold-rejseseng

Derfor anbefaler vi denne

BabyTrold - rejseseng, bedst i test
Anbefalet alder: 0-18 måneder

Testvinder

I Januar 2018 blev BabyTrold weekendsengen kåret som ‘Bedst i test’ af ‘Vores Børn’. Her blev rejsesengen især rost for sit flotte design og bløde materialer. Den medfølgende transporttaske fik også ros, fordi den er praktisk at bruge. En ekstra lang rem gør desuden, at tasken kan bæres over skulderen.

I testen var der særligt stort begejstring for hvor robust rejsesengen er. Faktisk kan større søskende kravle op og ned ad sengen, uden sengen rokker sig. 

Et lille skår i glæden er dog, at madrassen er en smule tynd og hård. Det anbefales derfor at man bruger en ekstra lille madras eller et vattæppe, så den lille kan ligge dejligt. 

Flere praktiske funktioner

Weekendsengen fra BabyTrold er ikke bare let at pakke sammen og transportere i den medfølgende rejsetaske – den er også født med diverse praktiske funktioner såsom;

 • Opbevaringstaske i den ene ende
 • Net i siderne for bedre luftventilation
 • Hjul så du lettere kan rykke rundt på sengen
 • Kan åbnes i den ene ende, så barnet selv kan kravle ind og ud

Praktiske oplysninger

 • Mål sammenklappet: 78 x 21 x 20 cm
 • Mål udslået: 75 x 124 x 65 cm
 • Vægt: 7,6 kg

Babybjörn-rejseseng

Derfor anbefaler vi denne

Babybjörn rejseseng - bedst i test
Anbefalet alder: 0-36 måneder

Last updated: 2022-12-08 02:32:56

Bedst i test

Vi har inkluderet endnu en testvinder på vores liste over de bedste rejsesenge. Denne gang skal vi tilbage til 2015 hvor ‘Vores Børn’ testede rejsesenge.

Her belønnede de Babybjörn Travel Cot Light med 6 ud af 6 stjerner. Det blev fremhævet at sengen var let at folde ud og folde sammen. 

Samtidig er der ingen skarpe kanter på rejsesengen, som også får ros for at stå stabilt på gulvet, så den ikke vælter. Slutteligt var der begejstring for madrassen, som var både tyk og lækker. 

Solid og sikker rejseseng

Samtlige sikkerhedsstandarder er overholdt, så du kan være sikker på at sengen lever op til alle krav til rejsesenge til børn. Rejsesengens materialer lever blandt andet op til Oeko-Tex Standard 100 og indeholder således ingen sundhedsskadelige stoffer.

Rejsesengen fra Babybjörn er desuden robust i sin konstruktion og er praktisk talt umulig at vælte for et barn, fordi den står så stabilt på gulvet. Du behøver derfor ikke frygte, at der sker et uheld når du vender ryggen til. 

Uanset om du bruger rejsesengen til babys lur, eller som en kravlegård, kan du trygt lade barnet være lidt alene.

Praktiske oplysninger

 • Mål sammenklappet: 49 x 60 x 14 cm
 • Mål udslået: 82 x 112 x 64 cm
 • Vægt: 6 kg

Chicco Next2Me

Derfor anbefaler vi denne

Chicco Next2Me - rejseseng og bedside crib
Anbefalet alder: 0-6 måneder

Last updated: 2022-12-08 02:32:57

Kan også bruges som almindelig seng

Rejsesengen fra Chicco adskiller sig fra de andre senge på listen, idet den også er tiltænkt brug derhjemme. Den høje kvalitet og solide konstruktion gør, at rejsesengen er oplagt til brug som bedside crib eller tremmeseng på børneværelset. 

Det er en kæmpe fordel for barnets søvn, at det kan sove i sin egen velkendte seng, når I er langt væk hjemmefra, hvilket kan lade sig gøre med denne robuste og mobile rejsenseng / babyseng.

Kan pakkes sammen så den let kan transporteres

Det er måske ikke umiddelbart til at se på billedet, men weekendsengen fra Chicco kan uden større besvær pakkes sammen og tages under armen når baby skal sove ude. 

Der medfølger en transporttaske som gør det let at tage sengen med ud af døren. 

Praktiske oplysninger

 • Mål udslået: 93 x 69 x (justerbar højde) 35-52 cm
 • Vægt: 9 kg

Kinderkraft Sofi Rejseseng

Derfor anbefaler vi denne

Anbefalet alder: 0-2 år

Så kan du virkelig godt holde på hat og briller! Kinderkraft Sofi kommer nemlig til at blæse dig bagover af benovelse.

Sengen er i vores øjne den mest innovative rejseseng på markedet. Investerer du i denne, får du nemlig ikke blot en lækker rejseseng.

Du får også en flot vugge, en rigtig god almindelig seng samt en fin lille kravlegård. 

Med tanke på at du får hele fire produkter i et – ja det er faktisk mere end i et Kinderæg – så mener vi, at prisen er mere end fair. Faktisk mener vi, at den er så skarp, at du skal passe på, du ikke skærer dig på den!

Forbrugerhit 

I skrivende stund har Kinderkraft Sofi scoret 4,7 stjerner ud af 5 hos forbrugerne på Amanzon.co.uk, der forhandler sengen. 

Derfor tøver vi ikke med at stemple sengen som et vaskeægte forbrugerhit! 

Madras medfølger

Der følger en rigtig fin madras med til sengen. Denne kan placeres på to forskellige måder.

Eksempelvis kan den placeres i gulvhøjde. Dette gøres, hvis sengen skal bruges som kravlegård. 

Det er dog også muligt at placere madrassen et niveau længere oppe. Dette gøres, hvis rejsesengen skal bruges som seng. 

Placeres madrassen på dette niveau 2, bliver rummet under madrassen udnyttet til fulde. Dette forvandles nemlig til opbevaringsplads.

Med praktisk opbevaringstaske

En rejseseng skal naturligvis være let at transportere, hvilket Kinderkraft Sofi i den grad må siges at være takket være den smarte opbevaringstaske, der følger med.

Folder du sengen sammen, kan den let være i denne taske, som kan tages over skulderen, når du skal på farten.

Praktiske oplysninger

 • Maksimal bærevægt: 15 kg
 • Mål
  • Indvendige mål: 97 x 64 x 14 cm
  • Udvendige mål: 107 x 63 x 71 cm.
 • Vægt: 8,7 kg.

Deryan luksus Box

Derfor anbefaler vi denne

Anbefalet alder: 0-5 år

Hvis du er på udkig efter en smart, innovativ rejseseng, som du vil kunne bruge i mange år, så er denne her model ikke noget tosset valg. Den appellerer nemlig til aldersgruppen 0-5 år.

Rejsesengen har – foruden dens lange brugstid – mange fordele, blandt andet at den er ekstremt let at slå op og pakke sammen, samt at den stort set intet vejer, hvorfor den er yderst let at transportere.

Kan også bruges som kravlegård

Med til sengen følger en aluminiumsramme, og hvis du slår sengen op med denne, vil sengen fungere perfekt som kravlegård. Der er dermed tale om et 2-i-1-produkt.

Perfekt til udendørs brug

Nogle rejsesenge egner sig udelukkende til at blive brugt indenfor, men dette er ikke tilfældet med modellen her. Den kan nemlig uden besvær bruges både ude og inde.

Hvis du bruger den udenfor, kommer du til at værdsætte det medfølgende net, der beskytter dit barn mod både sol og insekter. Ligeledes har produktet en udformning, der tilgodeser ventilationen, hvorfor dit barn vil få rigeligt med luft, når dette bevæger sig i sengen/kravlegården.

Madras medfølger

Med til sengen følger en selvoppustelig madras, der er skræddersyet til rejsesengens bund. 

Derudover får du også en praktisk opbevaringstaske med.

Praktiske oplysninger

 • Anbefalet alder: Fra 0-4,5 år
 • Mål:
  • Opslået: 136 x 84 x 62 cm
  • Pakket sammen: 80 x 45 x 13 cm
 • Farve: Silver/Grå.

Maxi-Cosi Iora

Derfor anbefaler vi denne

Anbefalet alder: 0-9 måneder

Hvis du er på udkig efter en fantastisk rejseseng til de mindste, så er denne her model blandt cremen af cremen. Kvaliteten er høj, designet lækkert, funktionaliteten i top og tilpasningsmulighederne mange.

Der er faktisk ikke noget dårligt at sige om denne rejseseng, udover at den skal udskiftes, når dit barn passerer en kampvægt på 9 kg. Sengens bæreevne rækker nemlig ikke til mere.

Brug enten som co-sleeper eller fritstående vugge

Rejsesengen kan både bruges som co-sleeper eller fritstående vugge. 

Sengen har en let glidefunktion, der bevirker, at den får den perfekte pasform ved siden af din seng. 

Ligeledes tør vi godt love, at den højdemæssigt passer til din seng, og det skyldes, at du kan vælge mellem 5 forskellige højdeindstillinger.

Lækker madras

Med til sengen følger en rigtig fin madras med fantastiske liggeegenskaber. Derudover medfølger der en opbevaringskurv, som tager plads under sengen. I denne kan du opbevare alt det, du ønsker at have i nærheden af dine sovende baby. Det kunne være sutteklude, sutter og lignende.

Let at løfte dit barn op fra sengen

Den ene side af sengen kan åbnes via en lynlås, hvorefter du vil have fri tilgang til dit barn.

Denne funktion er med til at skåne din ryg, da den gør det væsentligt lettere for dig at tage dit barn op, når sovelysten og -trangen ikke længere er til stede.

Praktiske oplysninger

 • Maskimal vægtbelastning: 9 kg
 • Vægt: 10 kg
 • Mål: 74 (H) 93 (L) 55 (B) cm.

Find en masse yderligere spændende produktguides på Babyhelp

Husk på, at vi ikke blot har skrevet en udførlig produktguide om rejsesenge her på Babyhelp. Hos os finder du nemlig produktguides til stort set ethvert baby- og børneprodukt.

Find blandt andet produktguides til følgende produkter:
Tremmesenge, voksiposer, bObles tumlemøbler, gåvogne, Leander Matty puslepude og løbecykler.

Hvad bruger man en rejseseng til?

En rejseseng er en seng som er kendetegnet ved, at den kan foldes sammen og dermed transporteres. En rejseseng kan bruges på rejsen sydpå, sommerhusturen, overnatning hos venner eller familie og hvor der ellers er behov for en lur eller nattesøvn. 

Rejsesengen har du med dig, når du og baby skal overnatte væk hjemmefra, og der ikke umiddelbart er en tremmeseng eller decideret babyseng på destinationen.

Som en ekstra bonus, kommer baby også tit til at sove bedre, end hvis det var i en fremmed seng du puttede din lille guldklump.

Du har måske bemærket, at du sover bedre hjemme i den egen seng, end du gør ude i en fremmed. Det samme gør sig gældende for dit barn, som har lettere ved at finde ro og tryghed og dermed falde i søvn, når det er en velkendt seng.

Scroll til toppen

Bedste priser

Last updated: 2022-12-08 02:32:56

Bedste priser

Last updated: 2022-12-08 02:32:57