Hvor længe bløder man efter en fødsel?

Hvor længe bløder man efter en fødsel?

Det er helt normalt at bløde fra skeden efter en fødsel. Særligt de første par dage kan det virke voldsomt, inden blødningen stilner lidt af. Men hvor længe bløder man? Få svaret i denne artikel!

Hvis du bløder fra skeden, efter at have født din baby, kan du være helt rolig – det er ganske normalt! De første dage efter fødslen vil blødningen typisk være kraftig. Forestil dig din menstruation, når den er allermest voldsomt.

Med tiden vil blødningen blive mindre og mindre, og skifte til en mere gullig/brunlig farve. Denne form for blødning efter en fødsel kaldes for barselsudflåd, og er helt normalt og forventeligt.

Hvor længe blødningen står på, er forskelligt. For nogle kvinder stopper det hurtigt, imens andre kan forvente blødning i flere uger. For de fleste vil blødningen helt være stoppet indenfor 6 til 8 uger.

Pas på i badet

Efter en fødsel trænger du med sikkerhed til et bad. Heldigvis er der intet til hinder for, at du tager dig et langt og lunt brusebad.

Du bør dog undgå at bade i badekar, spabad, svømmehal og lignende, så du undgår betændelse.

LÆS OGSÅ: Hvor længe har man ondt efter en fødsel?

Så længe du bløder, er der stadig sår på livmoderen på det sted, hvor moderkagen sad. Indtil du er helet og er god som ny, er risikoen for infektion stor, hvorfor du bør undgå ovenstående.

Det anbefales ligeledes at undlade at bruge tampon de første måneder efter fødslen.

Gravide har mere blod i kroppen end andre

Mængden af blod øges i løbet af en graviditet, så den gravide faktisk har mere blod i sig end inden hun blev gravid. Denne øgede blodmængde gør blandt andet, at de fleste gravide kan bløde op til 1 liter blod, uden det giver nogen former for symptomer eller problemer.

Bløder man for meget, vil man typiske opleve svimmelhed og ubehag i kroppen. Det er ikke unormalt, at man bliver synligt bleg, hvis man mangler blod.

Hvis blødningen giver symptomer, skal du ikke tøve med at hive fat i den læge eller vagtlæge.

LÆS OGSÅ: Hvornår får man menstruation igen efter fødslen?

Kilder:

  • Sundhed.dk
  • Rigshospitalet.dk