Guide til valg af cykelanhænger

I det følgende vil der optræde affiliate-links. 

Vores favorit
Thule chariot 2 - Bedste cykelanhænger til børn

Thule Chariot Cross 2

God til prisen

North 13.5 Roadster

Forbrugerhit
Hamax Outback One 2-in-1 - De bedste cykelanhængere

Hamax Outback One

God til prisen

North 13.5 Roadster

Vores favorit
Thule chariot 2 - Bedste cykelanhænger til børn

Thule Chariot Cross 2

Forbrugerhit
Hamax Outback One 2-in-1 - De bedste cykelanhængere

Hamax Outback One

Cykelture er gode for både dig og miljøet, og med en cykelanhænger kan du let have dit/dine barn/børn med. Mange børn synes i øvrigt, at det er vildt sjovt at sidde i en cykelanhænger, hvilket kun er en bonus.

Markedet for cykelanhængere er dog stort og en kende uoverskueligt, men frygt ej. Vi har gjort det tunge research-arbejde og fundet de 7 bedste til dig. 

De 7 bedste cykelanhængere til børn

Herunder følger oversigten over vores bud på de 7 bedste cykelanhængere. Hver cykelanhænger er ledsaget af en letforståelig produktbeskrivelse. Ligeledes præsenterer vi dig for forhandlernes aktuelle priser på de enkelte cykelanhængere.

Udvælgelsen er foretaget med afsæt i produktanmeldelser, tests, udført af andre, og vores samlede vurdering af de enkelte cykelanhængere. I denne vurdering har vi lagt vægt på følgende parametre: Pris, brandets ry, materialevalg og funktionalitet. 

Thule Chariot Cross 2 multisportstrailer

Derfor anbefaler vi denne

Thule chariot 2 - Bedste cykelanhænger til børn
Anbefalet alder: 1-4 år

Når det kommer til cykelanhængere, er der ikke mange brands, der har et bedre ry end Thule. Du går derfor ikke helt galt i byen med en cykelanhænger fra dem. Med denne her model går du faktisk slet ikke galt i byen, for den er nemlig cykelanhængernes svar på en ferrari.

Modellen og flere af dens forgængere har vundet afskillige tests. Blandt andet denne, som outdoorgearlab står bag, hvor Thule Chariot Cross 2 løb med hæderen som den bedste cykelanhænger, der findes. 

Tilmed er det værd at nævne, at en mindre udgave af denne model, af løbemediet runnersworld.com, blev udnævnt som den bedst allround-cykelanhænger i 2018. Ydermere er det værd at nævne, at anhængeren her i 2019 blev kåret som testvinder af Tænk.

En fantastisk cykelanhænger med mange fortrin 

Producenterne bag Thule Chariot Cross 2 har tydeligvis været meget forhippede på at lave en fantastisk allround-cykeltrailer, som ikke måtte have en eneste svaghed. Dette må siges at være et ambitiøst mål, men faktisk synes vi, at de er lykkedes med projektet.

Vi kan nemlig ikke få øje på nogen vækstpunkter ved denne cykelanhæng. Ikke udover prisen i hvert fald, som er i den høje ende. Vi kan derimod sagtens være øje på cykelanhængerens mange fortrin, hvor de største må siges at være, at:

 • Den er manøvredygtig i mange forskellige terræner
 • Den har yderst behagelige sæder – som tilmed kan lægges ned
 • Den har meget bagageplads 
 • Den har et flot og sporty look
 • Den er bygget af standhaftige materialer, som kan holde til al slags vind og vejr

Du finder næppe nogen mere alsidig cykelanhænger 

Thule Chariot Cross 2 er en multisportstrailer, og en sådan titel forpligter.

Nærmere bestemt forpligter titlen til, at trailen skal kunne klare flere opgaver end blot at agere cykeltrailer, og det kan den i allerhøjeste grad.

Uanset om traileren skal bruges i forbindelse med skiløb, gåture, løbeture eller cykelture, så klarer den strabadserne til UG.

Det er dog muligt, at det vil være nødvendigt at investere i lidt ekstraudstyr, før trailen kan klare samtlige opgaver til UG.

Yderst fleksibel cykelanhænger 

Thule Chariot Cross 2 er en yderst fleksibel og funktionel cykelanhænger, der sikrer, at enhver udfordring let elimineres som de letteste bosser i bip-bip-spil.

En række af de nyttige ting, som man kan med en Thule Chariot Cross 2, er:

 • Justering af højden på styret
 • Indstilling af affjedring
 • Mulighed for at lægge sædet ned
 • Tilpasning af traileren til den opgave, som den skal løse, med Thule VersaWing-systemet

Sikkerhed og komfort er i top

Ens børn er det, der betyder allermest for en. Tanken om, at der skulle ske dem et eller andet, er ikke til at bære.

Derfor er det, for samtlige forældre, meget vigtigt at finde en cykelanhænger, hvor sikkerheden er i top, og det må den siges at være her. 

Uanset terrænet kan du være helt sikker på, at dit barn sidder sikkert, trygt og komfortabelt i cykeltraileren, og hvis barnet bliver træt i løbet af tur over asfalten, er det muligt at lægge sædet ned, så barnet kan få sig en lille skraber, mens du suger en masse frisk luft til dig.

Let at have med i bilen 

Hvis du skal have cykeltraileren med i bilen, er dette intet problem. Det er nemlig meget let at folde anhængeren sammen, så den stort set intet fylder.

Når anhængeren er foldet sammen, kan den haves med i selv ganske små biler. 

Mustang cykelanhænger

Derfor anbefaler vi denne

Mustang Cykelanhænger
Anbefalet alder: 1-3 år

Her har vi en rigtig fin cykelanhænger af aluminum, som befinder sig i den mellemlave prisafdeling.

Du kan sagtens få billigere anhænger-modeller end denne, men hvis prisen bliver meget lavere, kommer du til at give afkald på stor funktionalitet og måske også sikkerhed. Og det ønsker du nok næppe.

Plads til 2 børn 

Denne cykeltrailer har plads til to børn, hvilket er guld værd for rigtig mange forældre.

Naturligvis er pladsen belejlig for dem, der har to små, men det kan også være rigtig rart for dem, der blot har et barn, da det muliggør, at man både kan have sit eget barn og en legekammerat til dette med på cyklen.

Cykelanhængeren er i stand til at transportere to børn á maksimalt 18 kg, så hvis dine børn er tungere end dette, anbefaler vi en anden model.

Sikker trailer med meget bagageplads

Cykeltraileren er yderst manøvredygtig og sikker på forskellige underlag.

Du skal derfor ikke frygte for dit barns sikkerhed, når I er ude at trille på den to-hjulede, hvilket vi ved, er af høj prioritet for rigtig mange. 

Foruden at være sikker har cykelanhængeren også en hel bagageplads, så du med lethed kan have alt dit barns grej med.

Det siger forbrugerne

Kilde: Shopping.Coop.dk

ChristinaKirkedal
5/5

“Vi købte denne så vi kunne komme på cykeltur med vores to drenge. Den er så nem at samle, og så er det et plus den ikke fylder ret meget når den er foldet sammen, da vi bor i lejlighed. Helt klart en vogn der er hele prisen værd +++++”

Sode-mus
4/5

“Super god allround cykelvogn, der er let at køre med og komme rundt med.”

Thule Coaster XT

Derfor anbefaler vi denne

Thule Coaster XT Blut - Oversigt over de bedste cykelanhængere
Anbefalet alder: 1-5 år

Så er Thule på banen igen! Denne gang med en lidt billigere model end den første, vi introducerede dig for.

Selvom prisen er lavere, er denne model stort set lige så rummelig som Chariot Cross 2-modellen. 

Chariot Cross er uden tvivl det ypperste inden for cykelanhængere, men det er ikke sikkert, at du har brug for alle dens funktioner og dens store alsidighed. Måske du kan nøjes med mindre, og i givet fald kunne Coaster XT være et godt bud på den perfekte cykeltrailer for dig.

Plads til to børn 

Cykelanhængeren har kapacitet til to børn. Derudover er der godt med bagageplads i vognen. 

Vægtkapaciteten er på 45 kg, og siddehøjden er på 60 cm. Typisk kan børn imellem 1 og 5 år være i cykeltraileren uden problemer. 

Det er vigtigt, at dit barn er i stand til at sidde stabilt selv, hvis det skal med ud og cykle. Hvis barnet endnu ikke kan det, bør du vente et par måneder, før I tager på cykeleventyr.

Fleksibel og sikker cykelanhænger 

Thule har altid et stort fokus på fleksibilitet og sikkerhed, når de producerer cykelanhængere, og dette fokus skinner også tydeligt igennem med denne model. 

Fleksibiliteten kommer blandt andet til udtryk ved, at styret er justerbart, og at vognen generelt er yderst manøvredygtig. 

Det sikkerhedsmæssige kommer blandt andet til udtryk ved, at vognen opfylder alle internationale sikkerhedsstandarder. 

Det siger forbrugerne

Kilde: Pixizoo

Emilie
5/5

“Som studerende er det ikke penge,  der er flest af, så jeg søgte en forholdsvis billig løsning fit. at kunne transportere min nu 8 måneder gamle datter rundt. Dog ville jeg ikke gå på kompromis med hverken komforten eller sikkerheden, og valget faldt derfor på denne cykeltrailer fra Thule.

Den lever helt op til mine forventninger! min datter elsker at sidde i den, og den køre rigtig fint. Derudover er der et forholdsvis stort bagagerum, som snildt kan indeholde 2 fyldte indkøbsposer.”

Thule Multisporttrailer Chariot Lite 1

Derfor anbefaler vi denne

Thule Multisporttrailer Chariot Lite 1 - Oversigt over de bedste cykelanhængere
Anbefalet alder: 1-4 år

Her har vi at gøre med letvægtsudgaven af den populære Thule Chariot Cross, som vi allerede har introduceret en gang. 

Vi gider ikke atter en gang skrive den samme lovprisende produktbeskrivelse, da du, hvis du har læst de foregående, allerede kender alt til dette produkt.

I stedet vil vi kort berøre de forskelle, der er mellem denne, og så den første cykeltrailer, som vi introducerede. 

Forskelle mellem Thule Chariot Cross 2 og så denne lite-udgave

Først og fremmest er vægten en forskel. Denne vogn vejer blot 11, 7 kg, mens den tilsvarende ikke-lite udgave vejer omkring et kg mere. Thule Chariot Cross 2, der er lidt større end denne model, vejer omkring 15 kg. 

Modsat Thule Chariot Cross 2, hvor der var plads til to børn, er der kun plads til et i denne.

Winther Dolphin XL

Derfor anbefaler vi denne

Anbefalet alder: 1-4 år

Hvis du har brug for højt til loftet i din cykelanhænger, så er Dolphin XL et godt bud på det perfekte match for dig. Hele 76 cm er siddehøjden i denne trailer nemlig.

Modellen leveres med almindelig trækstand og beslag, som passer til langt de fleste cykler med fodbremse. Sædvanligvis er den yderst let at montere. 

I cykelanhængeren er der plads til 2 børn. Den er udviklet med komfort og sikkerhed for øje, hvorfor dine unger kommer til at sidde som velstående konger uden at skulle frygte det mindste for deres sikkerhed.

Stilren cykelanhænger 

Cykelanhængeren kan på ingen måde betegnes som farverig. Den er nemlig mere eller mindre sort hele vejen rundt – lige med undtagelse af bagklappen, som er gul. Dette af sikkerhedsmæssige grunde, hvilket vi uddyber senere.

Cykeltraileren har det, som vi vil kalde for et meget stilrent og -sikkert look, så hvis æstetik betyder meget for dig, bør denne cykeltrailer byde sig godt til i forhold til at blive din kommende cykelanhænger.

Mulighed for at rulle kalechen op

På varme sommerdage kan det blive rigtig varmt inde i en cykelanhænger. 

Ikke alle anhængere har funktioner eller egenskaber, der gør de varme sommerdage udholdelige, men denne her model har heldigvis. 

I denne model er det nemlig muligt at rulle kalechen op, så dit/dine barn/børn kan få en masse frisk luft. 

Hvis du frygter, at en oprullet kaleche vil føre til myggestik, og det, der er værre, kan vi berolige dig med, at der sidder et net, som beskytter dit/dine barn/børn mod både sol og insekter. 

En sikker vogn

Sikkerhed er for mange et af de vigtigste kriterier, når de skal købe en cykelanhænger, og på dette punkt klarer denne vogn sig også rigtig godt. 

På samtlige sider af vognen finder man refleksstriber, så folk får øje på vognen, selvom det er mørkt. Ligeledes er det værd at gentage, at bagklappen er gul, hvilket er for at øge chancen for, at andre trafikanter ser vognen både ved højlys dag og efter mørkets frembrud.

Det siger forbrugerne

Kilde: Cykelpartner

Michelle L.
5/5

“Dejlig anhænger og min datter elsker den. Super hurtig levering og er stort set samlet ved levering det er kun små ting der skal samles, så selv en kvinde kan samle den på meget kort tid! 😀 Kan helt klart anbefales! Mvh. En meget tilfreds kunde!”

North 13.5 Roadster+ Cykelanhænger

Derfor anbefaler vi denne

Anbefalet alder: 1-4 år

En rigtig skøn vogn, hvor der er plads til op til to børn. Ønsker man kun at transportere et barn, kan dette dog også sagtens lade sig gøre, og vognen er så smart, at man let kan kompensere for barnets vægt i den ene side.

Det er uden tvivl en af de mest fleksible og omstillingsparate cykelanhængere, der findes, da den med et trylleslag kan forvandles til en smart barne-/klapvogn. 

Det gør den dermed ideel for dem, der gerne vil på cykelferie med deres små børn. På en sådan ferie er der nemlig ikke særligt meget plads til opbakning, og derfor er det super smart, at man med denne cykelanhænger får transporteret en barne-/barnevognen med uden at tænke over det. 

Opgraderet udgave

Som du måske har bidt mærke i, har modellen her et + i sit navn. Dette skyldes, at modellen, vi anbefaler, er en opgradering af den model, der blot hed North 13.5 Roadster.

Ved den opgraderede model er de små børnesygdomme, der prægede North 13.5, blevet godt og grundigt udryddet, hvorfor +-udgaven er en cykelanhænger, der mere eller mindre leverer varen inden for alle vigtige parametre. 

En af de opgraderinger, der er værd at nævne, er, at +-udgaven er væsentlig lettere at folde sammen end den forrige udgave. Dette var – med rette – et irritationsmoment for mange, hvorfor det er meget belejligt, at der er blevet arbejdet netop med dette forhold.

Derudover ønsker vi også at bemærke, at vi synes, at vognen har fået et løft, hvad angår det visuelle. Med andre ord er den nye udgave pænere end den gamle. 

Praktiske informationer

 • Anbefalet alder: Fra 1 – 4 år
 • Maksimal belastning: 36 kg (18 kg pr. sæde)
 • Vægt: 14 kg. 

Hamax Outback One 2-in-1

Derfor anbefaler vi denne

Hamax Outback One 2-in-1 - De bedste cykelanhængere
Anbefalet alder: 6 måneder-5 år

I skrivende stund har denne fine cykelanhænger scoret 4,5 stjerner ud af 5 hos Amazon, der blandt andet forhandler den. 

Derudover kan modellen bryste sig af at være testvinder hele to steder. Både ‘Bäst-i-test.se’ og ‘Foreldre & Barns’ var nemlig helt på røven over cykelanhængeren og titulerede den derfor som testvinder. Dette skete i henholdsvis 2017 og 2018.

Hos Babyhelp har vi da også svært ved at få armene ned, hvilket i høj grad skyldes, at der ikke blot er tale om en fantastisk cykelanhænger, men også en fremragende barne- eller joggingvogn. Outback er nemlig et 2-i-1-produkt, og både opgaven som cykelanhænger og opgaven som barnevogn klares til UG.

Ualmindelig let at manøvre rundt med

Uanset om Outback bruges som cykelanhænger eller barnevogn, er den meget, meget let at manøvre rundt med. Hjulene har et godt vejgreb og kører faktisk godt på stort set alle slags overflader.

Mange lækre detaljer 

Cykelanhængeren er fyldt med smarte detaljer, hvilket gør den overordnede oplevelse med produktet helt og aldeles eminent. 

En af detaljerne vedrører håndtaget, der er beklædt med skum, og som kan justeres, så det passer i højden.

Derudover er det værd at nævne de fine reflekser, der sidder rundt omkring på vognen. Disse sørger for, at den altid er synlig. Selv på de mest vintermørke dage.

Smart Doublel-Locking-system 

Det er meget nemt at forvandle cykelanhængeren til en barnevogn og omvendt. Man forestiller sig ellers, at en sådan forvandling kræver, at man har læst et par år på Hogwarts, men det er slet ikke tilfældet takket være det smarte Double-Locking system, som alle og enhver kan finde ud af efter få instrukser. 

Med til produktet følger desuden en indikatior, der viser, hvorvidt man har indstillet alt korrekt i forbindelse med et skifte fra cykelanhænger til barnevogn eller omvendt. Du vil derfor aldrig være i tvivl om, hvorvidt du har klaret forvandlingen, som den skal klares.

God affjedring, der kan justeres

Vognen har en rigtig god affjedring, så dit barn slipper for voldsomme stød fra ujævne veje. Det er muligt at justere affjedringen efter vægten. 

Justeringen er så let at foretage, at denne kan klares med blot én hånd, hvilket er til stor glæde for mange travle forældre, der sjældent har mere fri, hvis de eksempelvis har været ude at handle eller lignende.

Nem at folde sammen

Hamax Outback kan uden besvær foldes sammen. Når den er sammenfoldet, passer den ind i stort set ethvert bagagerum, hvorfor du uden problemer vil kunne have den med på både korte og lange ture.

Praktiske informationer

 • Anbefalet alder: Fra 6 måneder – 5 år
 • Vægt: 15,5 k
 • Mål: L109 x H95 x B72 cm.
 • Maks belastning: 32 kg.

Det siger forbrugerne

Kilde: Pinkorblue.dk

Trine
5/5

“Super lækker kvalitet med god polstring i sædet. Meget nem at komme rundt med og god plads både til bagage og barnet.”

Find en masse yderligere spændende produktguides på Babyhelp

Husk på, at vi ikke blot har skrevet en udførlig produktguide om cykelanhængere her på Babyhelp. Hos os finder du nemlig produktguides til stort set ethvert baby- og børneprodukt.

Find blandt andet guides til følgende produkter og begivenheder:
brystpumper, børnecykler, køretøjer til børn, legehuse, Leander Matty puslepude, cykelstole, babyshower og babyalarmer.

Hvad skal du overveje, når du køber en cykelanhænger?

Her til sidst vil vi kort berøre, hvilke forhold du med fordel kan overveje, inden du investerer i en cykelanhænger. 

Overvejer du disse forhold, øger du chancen for at ende med en cykelanhænger, der matcher dine behov helt perfekt.

Hvor meget plads har du brug for?

Hvis du har læst vores produktbeskrivelser ovenfor, så ved du, at der kan være stor forskel på størrelserne for de enkelte cykelanhængere.

Nogle anhængere kan rumme to børn, mens andre kun kan rumme et. Der er tilmed stor forskel på siddehøjden for de forskellige cykelanhængere.

Vi anbefaler, at du måler dit barn, når det sidder ned – også med cykelhjelm på. På den måde ved du, hvor høj siddehøjden som minimum skal være. Det giver altid god mening at finde en anhænger, hvor der er et par centimeter at give af i højden. Ellers risikerer du, at dit barn meget hurtigt vokser ud af cykelanhængeren, og så skal den nærmest udskiftes, før du får taget emballagen af.

Husk, at der også skal være plads til bagage i en cykelanhænger. Derfor gør du klogt i at finde en model, hvor der ikke kun lige er plads til dit barn.

Passer cykelanhængeren overhovedet til din cykel?

Hvis du tager ud og køber en cykelanhænger i en fysisk butik, så tag meget gerne din cykel med, så du kan undersøge, hvorvidt cykelanhængeren passer til din cykel.

Mange af de cykelanhængere, vi har anbefalet, passer til langt de fleste cykler, men der kan dog være undtagelser.

Hvordan ved jeg, at cykelanhængeren er sikker?

Hvis du er, som forældre er flest, vil ‘sikkerhed’ være et vigtigt kriterie for din kommende cykelanhænger, men hvad skal du lige kigge efter for at vurdere, i hvilket omfang en cykelanhænger er sikker? 

Det får du svar på herunder!

Du skal blandt andet kigge efter reflekser. Som minimum skal der være en gul refleks på hver side af anhængeren. Tilmed skal der være mindst en gul refleks på hvert hjul. Foran skal der være mindst to hvide reflekser, og bagpå skal der være mindst to røde.

En anhængerbremse, der bremser på aksen, vil ydermere altid være at foretrække frem for at bremse direkte på dækket, da dette giver unødvendigt slid, når vognes skal parkeres.

Ligeledes skal du holde øje med, at diverse standarder overholdes fra producenternes side.

Den europæiske sikkerhedsstandard for cykeltrailere til transport til børn hedder EN 15918. Hvis du vælger en trailer, der også kan bruges som gå- og løbevogn, skal den også opfylde den europæiske sikkerhedsstandard for klapvogne. Denne hedder EN1888.

Scroll til toppen