Guide til valg af elbil

I det følgende vil der optræde affiliate-links. 

Vores favorit
Azeno Buffalo Jeep - De bedste børnekøretøjer

Azeno Buffalo

God til prisen

Alex’s Garage

Den smarte
Mercedes 300S - De bedste elbiler

Mercedes 300S

God til prisen

Alex’s Garage

Vores favorit
Azeno Buffalo Jeep - De bedste børnekøretøjer

Azeno Buffalo

Den smarte
Mercedes 300S - De bedste elbiler

Mercedes 300S

En elbil står øverst på rigtig mange børns ønskeseddel, og det forstår vi faktisk godt. En elbil er nemlig super sej, fyldt med muligheder og noget ekstraordinært legetøj. 

Det er da også de færreste forældre, der fortryder investeringen i en elbil til deres guldklump, da en sådan bil altid vækker stor glæde og bliver genstand for ekstremt mange timers underholdning. 

Markedet for elbiler til børn er enormt – faktisk en kende uoverskueligt. Derfor kan researchfasen, hvor man finder frem til den perfekte elbil, virke ret uoverskuelig. 

Der er dog ingen grund til at få stress, for du er landet det helt rette sted. Vi har nemlig gjort det hårde arbejde og været hele det samlede udvalg igennem med henblik på at finde de 6 allerbedste elbiler, som vi så kan præsentere på denne side.

Vores udvælgelse har taget afsæt i tests, udført af andre, forbrugeranmeldelser og vores samlede vurdering af de enkelte biler. I vores vurdering har følgende parametre været særligt vigtige: Ladetid, batterilevetid, funktionsmuligheder, sikkerhed, design og pris. 

De 6 bedste elbiler

Herunder følger oversigten over de 6 bedste elbiler. Oversigten er i vilkårlig rækkefølge. Hver bil ledsages af en letforståelig produktbeskrivelse, så du kan lære de enkelte biler godt at kende.

Foruden produktbeskrivelsen vil du ved hver bil finde en oversigt over forhandlernes aktuelle priser. 

BMW i8 Spyder 12B

Derfor anbefaler vi denne

BMW i8 Spyder 12B - De bedste børnekøretøjer
Anbefalet alder: Fra 3 år

Den største ulempe ved at give denne elbil til sit barn er, at man bliver decideret misundelig over, at ens barn kommer til at være bedre kørende end en selv…

Der er nemlig tale om en mere eller mindre komplet elbil, der leverer varen inden for samtlige centrale parametre.

Designet er lige i skabet, funktionaliteten spiller, sikkerheden er i top, og så er bilen fyldt med et utal af lækre detaljer, hvilket vi vil nuancere i de kommende afsnit.

Har BMW overhovedet noget med bilen at gøre?

Skeptikere vil hurtigt antage, at BMW-mærket forrest på bilen blot er et billigt salgstrick, og at bilen ikke har noget med BMW at gøre, men dette er ikke tilfældet.

Bilen er nemlig lavet med assistance fra BMW, og mange af de designmæssige detaljer er da også hentet fra BMW’s rigtige modeller.

Bilen kan køre både for- og baglæns

Bilen her har to gear samt et bakgear, hvorfor dit barn uden problemer både kan komme frem og tilbage i bilen. Det er let at skifte mellem gearne, hvorfor selv kan ganske små børn hurtigt lærer denne mekanisme.

Frygt ikke bilulykker med denne vogn

Sikkerheden er, som sagt, i top med denne bil, og det er den blandt andet, fordi tophastigheden er relativt beskeden – nemlig 4,5 km/t. 

Når tophastigheden ikke er højere, er det begrænset, hvor store ulykker bilen kan blive involveret i. Den relativt beskedne hastighed gør nemlig, at man skal være meget lidt forudseende for at ende i problemer.

Hvis du, trods bilens relativt beskedne tophastighed, ikke er meget for at overlade styringen til dit barn, behøver du skam heller ikke det. Med til bilen følger nemlig en fjernbetjening, som du kan styre bilen med.

Selvom 4,5 km/t ikke lyder af særligt meget, mener vi ikke, at du skal bekymre dig om, hvorvidt bilen måske kommer til at kede dit barn. Dette, tør vi nemlig godt love, ikke kommer til at ske, fordi 4,5 km/t vil føles hurtigere for et barn bag rattet.

Hvorfor?

Jo, ser du… Det er klassikeren med børn… Ting føles bare vildere fra deres perspektiv. Vi har vist alle oplevet, at et barn forventingsfuldt og stolt spørger: “Hoppede jeg ikke bare højt? Hoppede jeg ikke helt op til himlen?” efter et hop, hvor fødderne kun lige akkurat hævede sig fra jorden. Børn har en tendens til at opleve ting vildere, end de er, og hvis vi voksne bare spiller lidt med, tror børnene fuldt og fast på, at alting er så vildt, som de føler.

Mange fede detaljer

Som sagt er bilen fyldt med en masse fede, smarte detaljer. Nogle af dem vedrører blot det visuelle, mens andre også har smarte praktiske funktioner. 

Herunder præsenterer vi i punktform vores yndlingsdetaljer og -muligheder med bilen:

 • Smarte saksedøre, som man kender fra en række BMW-modeller
 • Skridsikre, stødabsorberende gummihjul
 • Et lækkert og flot rat
 • Bilen kan afspille musik
 • LCD-voltmeter, der viser, hvor meget batteritid der er tilbage.
BMW i8 Spyder 12B - De bedste børnekøretøjer - saksedøre

Praktiske informationer

 • Anbefalet alder: Fra 3 år
 • Batteri: 12V
 • Køretid pr. opladning: 1-2 timer
 • Ladetid: 8-12 timer.

Porsche elbil – 918 Spyder Hybrid

Derfor anbefaler vi denne

Porsche elbil - De bedste børnekøretøjer
Anbefalet alder: Fra 3 år

Atter en gang er det største kritikpunkt ved denne elbil, at junior bliver væsentlig bedre kørende end en selv. Denne gang er der nemlig tale om en Porsche, en bil, som langt de fleste må nøjes med at kigge misundeligt efter fra motorvejens inderbane. 

Få får dog lov at sætte sig bag rattet i sådan en drøm af en bil, og en af disse få kan blive din søn/datter, hvis du investerer i denne elbil, og det er der ganske mange gode grunde til at gøre. 

En af disse er naturligvis designet, som vi allerede har lovprist, men derudover er der en masse funktioner og detaljer, der gør denne bil særligt attraktiv. Disse introducerer vi dig for i løbet af de kommende afsnit.

Lækre, støjsvage gummihjul

Med til bilen følger fire lækre støjsvage gummihjul, som sikrer et rigtig godt greb på asfalterede underlag. Hjulene kan dermed bryste sig af at være både smukke og praktiske.

Men det stopper ikke her…

De lækre detaljer stopper dog ingenlunde ved hjulene. Der er meget, meget mere, der er værd at nævne. 

Blandt andet at der i bilen er en MP3-indgang samt en FM-radio, hvilket muliggør, at din lille guldklump kan høre Marcus & Martinus, mens vedkommende ræser rundt i sin lækre slæde.

Ydermere er det værd at nævne, at bilen indeholder to stærke 30W motorer. 

Det er ligeledes værd at nævne, at bilen har et LCD-voltmeter, hvorpå du kan se, hvor meget strøm der er tilbage på bilens batteri.

Sidst, men ikke mindst vil vi i dette afsnit også lige bemærke bilens kørelys, som vi anser for værende prikken over i’et. Kørelyset er nemlig med til at gøre bilen til en yderst komplet imitation af en rigtig Porche.

Mor og far kan styre bilen, hvis de vil 

Hvis du ikke er super tryg ved at lade dit barn have styringen over denne bil, behøver du heldigvis heller ikke det. Med til bilen følger nemlig en fjernbetjening, som du kan styre bilen med. 

Fjernbetjeningen er yderst brugervenlig og intuitiv, så selvom du ikke skulle særligt tech-kyndig, lover vi dig, at du kan finde ud af at betjene denne.

Fornuftig hastighed

Bilen har to fremadkørende gear og et bakgear, hvorfor den både kan køre frem og tilbage.

Dens tophastighed er 4,5 km/t, hvilket er ganske passende. Det er hurtigt nok, til at dit barn synes, det er sjovt at køre i bilen, og samtidig er det så langsomt, at risikoen for ulykker er ganske minimal. 

Praktiske informationer

 • Anbefalet alder: Fra 3 år
 • Batteri: 12 V
 • Køretid pr. opladning: 1-2 timer

Azeno Buffalo Jeep

Derfor anbefaler vi denne 

Azeno Buffalo Jeep - De bedste børnekøretøjer
Anbefalet alder: Fra 2 år

Flere steder online kan man læse, at denne her model er blevet kåret som testvinder af FDM og MOTOR. Vi har dog ikke været i stand til at finde en officiel kilde, der bekræfter dette. Hos forhandleren Wheels4kids.dk, som er et af flere steder, hvor det hævdes, er der et link til FDM, hvor man efter sigende skulle kunne læse mere om testen.

Linket er dog dødt, hvilket tyder på, at FDM af den ene eller anden grund har fjernet informationerne om testen på deres hjemmeside. 

Da så mange uafhængige kilder hævder, at denne elbil løb med titlen som testvinder, vælger vi at tro på, at det er sandt og viderebringer derfor denne information.

Kan køre på mange forskellige overflader

Elbilen er yderst alsidig og kan uden besvær køre på forskellige overflader. Alt fra asfalt og fliser til græs og andre ikke-asfalterede områder klarer den med lethed, og dette er der særligt to årsager til.

Den ene er bilens to kraftige motorer, der bevirker, at bilen har et fornuftigt træk.

Den anden er bilens store terrængående gummihjul, som sikrer et solidt vejgreb uanset overflade. 

2 fremadgående gear og 1 bakgear

Bilen kan både køre fremad og bagud. Den har nemlig 2 fremadgående gear og 1 bakgear. Bejteningen af gearene er yderst let, så dit barn vil hurtigt lære at skifte mellem de 3 muligheder.

Mulighed for fjernstyring

Hvis du ikke synes, at dit barn er gammelt og ansvarligt nok til at køre bilen selv, betyder det ikke, at dit barn ikke kan få sig en munter tur i slæden.

Bilen kan nemlig fjernstyres via en fjernbetjening, som er yderst let at betjene.

Mange fine detaljer

Bilen er fyldt med mange fine og sjove detaljer, og herunder vil du – i punktform – kunne se vores favoritdetaljer:

 • Med til bilen følger en fin sikkerhedssele
 • Der er et horn indbygget i ratten
 • To fine sæder, hvorfor der er plads til to personer
 • Bilen har kørelys.

Lidt hurtigere end mange alternativer

Elbilen her er en af de hurtigere modeller, da den har en tophastighed på hele 6 km/t. 

Selvom den er lidt hurtigere end mange af dens alternativer, mener vi ikke, at der er nogen grund til bekymring for, at ens barn ender i ulykker og slår sig. 6 km/t svarer nemlig til almindelig gang, så medmindre ens barn er en vovehals ud over det sædvanlige, bør han/hun med en smule forstighed og fornuft holde sig ude af problemer.

Praktiske informationer 

 • Motor: 2 x 12V 
 • Størrelse: L110 x B64 x H77cm 
 • 12 Volts batteri
 • Vægt: 26,5kg

Audi Q7 12v elbil med fjernbetjening

Derfor anbefaler vi denne

Audi Q7 12v elbil med fjernbetjening - De bedste børne-elbiler
Anbefalet alder: Fra 3 år

Denne elbil minder sandsynligvis om de flestes drømmepartner. Her er det nemlig både det indre og ydre, der spiller. 

Bilen har hentet stiltræk fra et par af Audis allermest populære modeller, og alt fra forlygter til bagskærme er smukt, detaljerigt og ligner nærmest den ægte vare.

Yderst funktionsdygtig

Det er dog ikke nok at se godt ud, når man er elbil. Man skal også være funktionsdygtig, og det må man sige, at denne model er. 

Med til bilen følger en fin fjernbetjening, som man kan fjernstyre bilen med, sæt man synes, det er lidt for tidligt at overlade styringen til sin lille guldklump. Efter sigende skulle fjernbetjeningens rækkevidde være rigtig god, og forbindelsen evigt stabil.

Derudover er det værd at nævne, at bilen er udstyret med fire kvalitetsgummihjul, der sikrer en fantastisk affjedring.

Tilmed skal det nævnes, at bilen er udstyret med et sæt kraftige motorer, der bidrager med fint træk på begge baghjul. Dette bevirker, at bilen kan manøvre rundt i selv besværligt terræn. Der er dermed ikke noget krav om, at den SKAL køre på jævn asfalt. 

Mange fede funktitoner

Denne elbil er – ligesom en række af de foregående – lidt mere end bare en almindelig elbil.

Det ‘lidt mere’ kommer til udtryk via de mange smarte funktioner og detaljer, som kendetegner denne bil. 

En af de lækre detaljer er bilens indbyggede LED-lys, der dels bidrager til at gøre bilen endnu mere smart og nydelig, men også mere sikker, da lyset sørger for, at bilen også er synlig i aftentimerne.

Ligeledes er en smart ekstra detalje bilens indbyggede batteriindikator, hvorpå man kan se, hvor meget strøm der er tilbage på batteriet.

Noget andet, der gør bilen ekstraordnært smart, er, at den kan afspille musik. Det er nemlig muligt at tilslutte en mobiltelefon eller en MP3-afspiller. I bilen er der tilmed et smart display, hvorpå man kan styre musikken. 

Fin hastighed 

Elbilen her er en af de hurtigere på markedet. Den har nemlig en tophastighed på 6 km/t. 

Selvom det er hurtigere end mange af dens alternativer, skal man ikke være bange for, at ens barn laver hjulspænd for derefter at blive en mindre og mindre prik ude i horisonten. 6 km/t er nemlig, hvad der svarer til almindelig gang, så man kan sagtens følge med sin lille racerkører, når denne trykker speederen i bund.

Praktiske informationer

 • Anbefalet alder: fra 3 år
 • Batteri: Genopladeligt 12V 10AH
 • Motor: kraftige 2 X 35W
 • Oplader: 220-240V
 • Maksimal belastning 35 kg

Alex’s Garage Jeep

Derfor anbefaler vi denne

Anbefalet alder: Fra 3 år
Ingen priser tilgængelige

Hvis budgettet til en elbil ikke er kæmpestort, bør du overveje denne fra Alex’s Garage. Her får du virkelig noget for pengene!

Jeepen har mange fine og sjove detaljer, som uden tvivl vil fungere stimulerende for dit barns fantasi. Der kan ikke herske nogen tvivl om, at dit barn vil blive ellevild ved synet af denne elbil, og at barnet vil føle sig ti meter høj og som en voksen, når dette tager plads bag rattet. 

Bilen har mange fine detaljer

Selvom der er tale om en relativt billig elbil, er det ikke, fordi der fra producenternes side er sparet på de smarte detaljer. Dem er bilen nemlig fyldt med.

En af detaljerne er lygterne bagpå, som lyser rigtigt. Disse lygter bidrager dels til at give bilen et endnu mere livagtigt look, og så har de også en sikkerhedsmæssig funktion, da de sørger for, at bilen er synlig i de mørke timer.

Derudover er en sjov detalje, at der er indbygget et horn i bilen, som kan aktiveres ved hjælp af nogle knapper, som er inden for barnets rækkevidde, når det tager plads i førersædet.

Foruden ovenstående vil vi gerne fremhæve følgende yderligere detaljer:

 • MP3-afspiller, så barnet kan afspille musik
 • Bilen bremser automatisk, når barnet slipper speederen
 • En fin sikkerhedssele

En topfart på 5 km/t

Ingen elbiler er bygget til at vinde et Formel 1-race, og gudskelov for det da. Mange af os har nemlig overmodige børn, der ikke vil kunne håndtere for mange hestekræfter. 

Modellen her har en tophastighed på 5 km/t, hvilket for de fleste er ideelt. Det er nemlig tilstrækkeligt hurtigt til, at barnet morer sig gevaldigt over at køre i bilen, samtidigt med at det langsomt nok til, at forældrene ikke går ud af deres gode skin af bare bekymring.

Praktiske informationer

 • Anbefalet alder: Fra 3 år
 • Motor: 2 x 35 V
 • Hastighed: 5 km/t
 • Vægt: 20 kg.

Mercedes 300S V12

Derfor anbefaler vi denne

Mercedes 300S - De bedste elbiler
Anbefalet alder: Fra 3 år
Ingen priser tilgængelige

I skrivende stund har denne fine elbil scoret 4,2 ud af 5 stjerner hos forbrugerne på Amazon, der er en af flere forhandlere af bilen. Det overrasker ikke os, at bilen hædres med så flotte karakterer, som den gør, for Mercedes 300S er en rigtig fin elbil, der leverer varen hele linjen.

Lavet på licens af Daimler

Elbilen er lavet på licens af Dailmer – altså producenten bag Mercedes Benz – og det er naturligvis forklaringen på bilens stilede, lækre ydre. 

Hvis du synes, at bilen skinner ekstra flot, er dit syn, præcis som det skal være. Modellen her har nemlig fået en ekstra lakering, og dette bidrager altså til, at bilen står ekstra skinnene og skarpt.

Udstyret med 2 kraftige motorer

Elbilen er udstyret med 2 kraftige motorer og kan køre 5-6 km/t, hvilket er yderst passende for langt de fleste. 

5-6 km/t er nemlig en fart, der er så tilpas høj, at barnet bag rattet ikke kommer til at kede sig, og samtidig er hastigheden så tilpas lav, at forældre sagtens følge med bilen i gåtempo.

Bilen har 2 fremadgående gear og 1 bakgear. 

Med fine gummihjul

Elbilen er udstyret med fine gummihjul i stedet for plastikhjul, der ellers sidder på mange andre elbiler. At der er tale om gummihjul gavner i stor stil kørekomforten, og så er det afgørende for, at bilen kan køre på stort set alle slags underlag uden problemer. 

Mange lækre detaljer

Bilen er propfyldt med lækre detaljer, som du nok fornemmer. En række af de mest fremhævelsesværdige detajler, som vi endnu ikke har nævnt, er følgende:

 • Lækkert lædersæde, som barnet sidder godt og bekvemt i
 • Indbygget LCD-voltmerer, så man altid kan se, hvor meget batteri der endnu er tilbage
 • Bilen kan spille musik. Der er både indbyggede numre samt mulighed for tilslutte en MP3-afspiller
 • Bilen har et flot og lækkert kørelys
 • Der medfølger fjernbetjening, så forældrene kan overtage styringen af bilen, hvis de mener, at det er for tidligt at overlade denne til barnet.

Praktiske informationer

 • Gear: 2 x fremadgående og bakgear
 • Hastighed: 5-6km i timen
  Batteri: 1 x 12V7AH
  Motor: 2 x 12V
 • Max. førervægt: 30kg
 • Størrelse samlet: 115 x 58 x 30cm
 • Vægt: 20kg
 • Ladetid: 8-10 timer

Vil du se flere elbiler til børn?

Hvis du endnu ikke har fundet den – for dit barn – perfekte elbil, så fortvivl ej. Der findes mange flere elbiler derude, og du kan se en en masse flere ved at klikke på knappen herunder.

Find en masse andre spændende produktguides på Babyhelp

Husk på, at vi ikke blot har skrevet en udførlig produktguide om elbiler her på Babyhelp. Hos os finder du nemlig produktguides til stort set ethvert baby- og børneprodukt.

Find blandt andet produktguides til følgende produkter:
Legehuse, legetelte, køretøjer til børn, autostole, trampoliner, skoletasker, kælke,
babysoveposerbabysenge, gyngeheste, sandkasser og brystpumper.

Scroll til toppen