Guide til valg af børnevenlig trampolin

I det følgende vil der optræde affiliate-links. 

BERG Champ. 330

Vores favorit

My Hood Fitness

God til prisen
Salta Trampolin - De bedste trampoliner

Salta trampolin

Forbrugerhit

My Hood Fitness

God til prisen

BERG Champ. 330

Vores favorit
Salta Trampolin - De bedste trampoliner

Salta trampolin

Forbrugerhit

Når solen står højt på himlen, og græsset har fået den smukke grønne farve, der afslører, at sommeren har gjort sit indtog, så findes der ikke noget bedre end at tilbringe tid udenfor. Nogle børn kan dog være lidt svære at lokke væk fra Ramasjang og iPad’en, men hvis du investerer i en trampolin, lover vi dig, at det bliver en smal sag at lokke ungerne ud under den blå himmel. Så bliver udfordringen nærmere at lokke dem ind igen. 

Hvis du er på udkig efter en trampolin til haven, er du landet det helt rette sted. Vi har nemlig gjort det hårde arbejde og orienteret os dybdegående i, hvad markedet kan tilbyde, og efterfølgende udvalgt vores bud på de 6 bedste trampoliner. 

Buddene er foretaget med afsæt i tests, udført af andre, forbrugeranmeldelser og vores samlede vurdering af de enkelte trampoliner. I vores vurdering har vi særligt lagt vægt på følgende parametre: Sikkerhed, brandets ry, kvalitet, materialevalg og hoppeegenskaber. Vi har ydermere forsøgt at sammensætte en liste med noget for enhver smag.

De 6 bedste trampoliner

Herunder følger vores bud på de 6 bedste trampoliner. Buddene præsenteres i vilkårlig rækkefølge. Hvert bud ledsages af en letforståelig produktbeskrivelse, så du kan lære de enkelte trampoliner godt at kende. Foruden produktbeskrivelserne finder du ved hver trampolin forhandlernes aktuelle priser.

BERG Champion 330 inkl deluxe sikkerhedsnet

Derfor anbefaler vi denne

Denne trampolin kan bryste sig af at være testvinder hele to steder, nemlig både hos Testfakta.se og SVT REA. Trampolinen modtog den flotte hæder i 2008 og 2009, og siden da er den blevet forbedret adskillige gange. Der er dermed tale om en opdateret udgave af datidens testvinder.

Hvis man skal opnå titlen som testvinder, skal man virkelig levere varen, og det må man i den grad sige, at denne her trampolin gør, og det gælder faktisk, uanset om man kigger på sikkerhed, kvalitet, hoppeegenskaber eller noget helt fjerde.

Hvor mange egner trampolinen sig til?

Trampolinen måler 3,3 meter i diameter, hvilket er en perfekt størrelse for 1-2 ad gangen. Det anbefales ikke, at trampolinen bruges af meget mere end 2 personer ad gangen, da dette vil øge risikoen for sammenstød.

Styr på sikkerheden

Trampoliner er i løbet af de seneste ti år blevet allemandseje. Kører man gennem et villakvarter i sommerperioden, vil man spotte trampoliner i rigtig mange haver. 

I takt med at flere og flere har fået trampoliner privat, har historier om trampolinulykker også været tiltagende. 

En trampolin har aldrig været ufarlig – og bliver det helle aldrig – og derfor er det ikke nogen overraskelse, at antallet af ulykker er steget, i takt med at antallet af trampoliner er det samme. 

Antallet af ulykker kunne dog sagtens have været lavere, end det har været, hvis bare alle havde investeret i en trampolin som denne her, hvor der virkelig er gjort noget, hvad angår det sikkerhedsmæssige.

En af de sikkerhedmæssige forhold, der kendetegner denne trampolin, er trampolinens 3 cm tykke og 38 cm brede beskyttelseskant i slidstærkt vinyl, som overlapper både dug og ramme med adskillige centimeter.

Derudover bør sikkerhedsnettet nævnes. Dette bevirker naturligvis, at det er umuligt at falde ud over trampolinens kant. 

Selvom producenterne af denne trampolin har taget en masse sikkerhedsmæssige foranstaltninger, appellerer vi alligevel til, at man altid tager en grundig snak med sine børn om faren ved en trampolin og beder dem om at passe på sig selv og andre på trampolinen. Børn bør i øvrigt aldrig lege på en trampolin uden opsyn fra en voksen. En trampolin bliver nemlig aldrig helt ufarlig, men sådan er det jo ofte med det sjoveste legetøj, ikke?

Robust og støjsvag

Foruden at være en yderst sikker trampolin er BERG Champion 330 også en yderst robust samt støjsvag trampolin. Dette skyldes naturligvis, at der over hele linjen er brugt ekstremt gode og slidstærke materialer.

Gode hoppeegenskaber 

Hoppeegenskaberne er særligt gode på denne trampolin, hvilket hænger sammen med, at der er gjort brug af BERGs patenterede TwinSpring-løsning, der indebærer, at fjedrene sidder diagonalt frem for lige på rammen. 

Det lyder måske lidt som sort snak for ikke-fagfolk. Dog er effekterne ganske lette at forstå. Disse er nemlig, at trampolinen er behagelig at hoppe på, og at man kan hoppe yderst højt på denne.

Ovenstående forstærkes ydermere af AirFlow-hoppedugen, der – sammenlignet med mange andre trampoliner – lader 50% mere luft komme igennem dugen, når der hoppes, hvilket sikrer mindre modstand.

Praktiske informationer

 • Fjedre: 96 stk
 • Vægt: 76,8 kg
 • Højde inkl net: 260 cm
 • Diameter: 330 cm
 • Vægt inkl net: 113,7 kg.

BERG Favorit 380 grå inkl Comfort sikkerhedsnet

Derfor anbefaler vi denne

Der tegner sig et mønster… Og det gør der, fordi BERG virkelig kan sit kram, når det kommer til at producere trampoliner. 

Deres BERG Favorit er endnu et pletskud, som – ligesom den foregående model – også kan bryste sig af titlen som testvinder. Bäst-i-täst.se var nemlig helt på røven over denne trampolin, som de derfor valgte at kåre som testvinder i deres trampolin-test. 

Hos Babyhelp kårer vi ingen testvindere, men hvis vi gjorde, ville denne her model uden tvivl være med i opløbet om at vinde vores trampolin-test.

Perfekt til lidt ældre børn

Mens den forrige model var supergod til små og mellemstore børn, er denne her model ideel til lidt ældre børn samt legesyge voksne. 

Dette skyldes, at hoppedugen og fjedrene på denne her model er yderst spændstige og faste, og dette er en stor fordel, når trampolin-brugerne vejer lidt mere end små og mellemstore børn.

Sikkerheden er i top

Ligesom ved den foregående trampolin fra BERG spiller det sikkerhedsmæssige også for denne her. Det gør det blandt andet på grund af kantbeskyttelsen, der er i et kraftigt, slidstærkt materiale. Denne beskyttelse mindsker risikoen for, at man træder ned mellem fjedrene og kommer til skade.

Derudover medfølger der også et fint sikkerhedsnet, så man ikke skal frygte for at falde ud over kanten. Nettet er så højt, at selv folk med en springstyrke som Cristiano Ronaldo ikke skal frygte noget.

Fås i flere størrelser

Favorit-modellen fås i en række forskellige størrelser. Den model, som vi her præsenterer, hedder 380, og dette tal refererer faktisk til størrelsen. Det er nemlig diameteren på trampolinen. Foruden 380 cm fås trampolinen også med følgende diametre: 270, 330 og 430 cm.

Langtidsholdbar trampolin

Favorit-modellen har ry for at være yderst langtidsholdbar, og det skyldes, at der over hele linjen er brugt de bedste materialer i produktionen. Alle fjedre er beskyttet mod rust, og hoppedugen er ekstremt slidstærk. Du kan derfor godt forvente, at der er en masse gode år i trampolinen her.

BERG føler da også selv, at de har udviklet et helt igennem godt produkt, og derfor tilbyder de relativt lange garantier på de forskellige dele af trampolinen. På stålrammen er der hele 5 års garanti, mens der på fjedrene og hoppedugen er 2 år.

Praktiske informationer 

 • Vægt: 71 kg
 • Fjedre: 80 stk
 • Diameter: 380 cm
 • Højde på trampolin: 90 cm
 • Højde inkl net: 270 cm
  Maks personvægt: 110 kg.

Salta trampolin med net

Derfor anbefaler vi denne

Salta Trampolin - De bedste trampoliner
Ingen priser tilgængelige

Et vaskeægte forbrugerhit! Så simpelt kan det siges.

Trampolinen her har i skrivende stund stort set kun fået 5 ud af 5 stjerner fra forbrugerne på Coop.Shooping, og det forstår vi så udmærket godt. 

Saltas trampolin er nemlig en sindssygt god trampolin, der leverer varen over hele linjen.

Unique Selling Points

Inden for marketing-verdenen taler man om USP’er, som står for Unique Selling Points, altså en række forhold, der gør et givent produkt ekstra salgsbart. 

Listen over USP’er for denne her trampolin er meget, meget lang, da der er så meget godt at sige. Vi har dog skåret ind til benet og præsenterer dig herunder for de allerstørste fordele ved produktet:

 • Giver en ekstremt god hoppeoplevelse
 • Består udelukkende af kvalitetsmaterialer
 • Sikkerheden er i top
 • Rummelig
 • En rigtig flot trampolin
 • Med en masse nyttigt ekstraudstyr såsom stige, cover og stormsikringssæt.

I de følgende afsnit vil vi argumentere for, hvorfor ovenstående påstande er sandfærdige..

Derfor er hoppeoplevelsen i top

Hoppeoplevelsen hænger altid sammen med kvaliteten på fjedrene og hoppedugen – begge dele er i top med denne trampolin.

Fjedrene til trampolinen skal aldrig frygte ensomhed. Der er nemlig tale om en stor flok, der tilsammen udgør 96. 

96 er et virkelig højt antal, og det er blandt andet dette høje antal, der er afgørende for trampolinens gode hoppeeffekt.

Hver fjeder er guldfarvet og galvaniseret. Derfor er fjedrene også hårdføre og ganske vedligeholdelsesfrie, og man skal ikke frygte, at de ruster.

Fjedrene har en længde på 210 mm, hvilket er den ideelle længde for fjedre til trampoliner, hvorpå man skal hoppe højt og lande blødt.

En sikker trampolin 

Trampolinen har en unik, tyk, sort, pulverlakeret ramme, som er med til at sikre en ekstremt stærk og solid rammekonstruktion.

Denne stærke rammekonstruktion bevirker, at trampolinen altid føles som det, den er – nemlig hårdfør, stabil og standhaftig. Uanset hvor meget den bliver brugt, vil den aldrig føles vaklende.

Det er blandt andet den stærke konstruktion, der er med til at gøre trampolinen ekstremt sikker, men ikke dette alene. Sikkerhedsnettet yder også nemlig sit bidrag på den front, og det samme gør kantmåtten, der sikrer, at forbrugerne ikke kommer i kontakt med fjedrene.

Kan modstå al slags vejr

Hoppemåtten har en særlig UV-beskyttelse, hvilket gør, at den ikke bliver slidt af solens stråler. Heller ikke efteråret eller vinteren kan sådan lige få bugt med trampolinen her, da den består af yderst hårdføre og slidstærke materialer.

Når dette er sagt, kan man dog med fordel pakke trampolinen væk i de kolde måneder, hvor den alligevel ikke bruges.

Praktiske informationer

 • Diameter i cm: 427
 • Antal fjedre: 96
 • Højde (med net) i cm 271
 • Højde (uden net) i cm 88
 • Max. belastning i kg 180.

Det siger forbrugerne

Kilde: Shooping.Coop.dk

Storm2
5/5

“Fantastisk trampolin som nu står i min datter og svigersøns have. Jeg købte den til mine to skønne børnebørn og os andre. Den er absolut anbefalesværdig og fantastisk at hoppe på. Samt stabil og fremragende sikkerhed.”

November
5/5

“Jeg købte trampolinen for en måned siden – leveringen var upåklagelig, den var nem at samle og har fuldt ud levet op til forventningerne med mange timers underholdning. Det medfølgende cover virker dog til at være i ret dårlig kvalitet (er allerede gået op i syningen ét sted) og er lidt besværligt at tage af og lægge på.”

My Hood fitness-trampolin

Derfor anbefaler vi denne

Hvis man ikke har så meget plads, men stadigvæk et brændende stort ønske om at forære sin lille søn eller datter en trampolin, så er denne her model måske ikke så tosset?

Den fylder nemlig ikke alverden. 96 cm måler den i diameter, hvorfor den ikke egner sig til, at mere end en person ad gangen hopper på den. Hvis man synes, at 96 cm er lige i underkanten størrelsesmæssigt, så fås den også i en større model hos flere forhandlere, hvor diameteren er 140 cm.

Rigtig god til prisen

Som du kan se, er denne her trampolin væsentlig billigere end de foregående, vi har præsenteret dig for.

Vi skal dog også være ærlige at sige, at den ikke har helt samme format som de foregående, hvad angår kvaliteten af materialer, hoppeegenskaberne og det sikkerhedsmæssige; men selvom den måske ikke matcher de foregående eksempler, betyder det ikke, at den er et dårligt køb.

Alt handler nemlig om behov, og hvis denne her trampolin imødekommer dine behov, så er det jo den perfekte trampolin for dig, hvilket er det altafgørende.

Trampolinen leverer i øvrigt også ganske hæderligt, hvad angår hoppeevne takket været den kraftige springdug. Derudover er det værd at nævne, at trampolinen er yderst stabil, så hvis du kan nøjes med det næstbedste, kan du stensikkert sagtens nøjes med den her!

Praktiske informationer

 • Vægt: 7,5 kg
 • Diameter: 96 cm
 • Antal fjedre: 32
 • Højde: 22 cm.

Det siger forbrugerne

Kilde: Shooping.Coop.dk

Anonym
5/5

“Købte trampolinen til barnebarnet, og den har været en stor success. Der hoppes ikke mere I sofaen :)”

Stinehhe3322p0022+0
5/5

“Godt produkt som var nemt at samle og kom i brug med det samme.”

BERG Ultim Champion 330 Grøn inkl Deluxe sikkerhedsnet

Derfor anbefaler vi denne

Hvis du har læst fra toppen og så indtil nu, så ved du, at BERG leverer varen, når det kommer til trampoliner, og det er denne her lækre sag endnu et glimrende eksempel på. 

Den har meget tilfælles med de tidligere BERG-modeller, da også denne her scorer højt, hvad angår hoppeegenskaber, sikkerhed og kvalitet. Et punkt, hvor den dog adskiller sig, er formen. Modellen her er nemlig firkanten. 

Sjov og sikker leg

Lad os starte med at gentage: Ingen trampoliner er 100 % sikre, og derfor skal du også altid holde øje med dine børn, når de leger på trampolinen. Du bør ligeledes gør en dyd ud af at forklare dem, at leg på trampolinen ikke er ufarligt.

Når dette er sagt, så kan der dog ikke herske nogen tvivl om, at visse trampoliner er mere sikre end andre, og denne her model er uden tvivl en af de mest sikre på markedet.

Det er der flere årsager til. En af disse er det medfølgende sikkerhedsnet, der sørger for, at ingen falder ud over trampolinens kant.

Derudover er der en beskyttende kant hele vejen rundt i trampolinens bund. Denne mindsker risikoen for, at man kommer i karambolage med fjedrene.

Praktiske informationer

 • Omkreds: 220×330 cm
 • Højde: 90 cm
 • Maks. belastning: 100 kg
 • Fjedertype: Twinspring Gold

JumpMaster 430 inklusive sikkerhedsnet

Derfor anbefaler vi denne

Da Pricerunner senest testede trampoliner, indgik denne her lækre sag i deres test. Den vandt ikke hele testen, men klarede sig dog meget fint og blev blandt andet stemplet som ‘Bedste lavprisvalg’ og scorede 4,5 ud af 5 stjerner.

Når man belønnes med næsten fuld plade, er det, fordi man har meget godt kørende for sig. Derfor fremhævede Pricerunner da også en masse styrker ved denne trampolin, blandt andet dens gode affjedring, generelle kvalitet og høje sikkerhedsniveau.

Hos Babyhelp.dk er vi, ligesom Pricerunner, yderst pjattede med modellen her. Derfor var det også en no brainer, hvorvidt trampolinen skulle med på vores oversigt over de bedste trampoliner eller ej, for selvfølgelig skulle den det. Når man leverer over hele linjen og samtidig ikke koster det hvide ud af øjnene, er man nemlig et hamrende godt valg for langt de fleste! 

Måler 430 cm

Trampolinens diameter er 430 cm, hvorfor der er tale om en ganske stor trampolin. Har man masser plads i haven, er størrelsen kun en fordel, men hvis ens have ikke ligefrem oser af plads, bør man måle op og finde ud af, hvorvidt man har plads til trampolinen, inden man investerer i denne.

Sikkerheden er i top

Som vi har været inde på et par gange, så bliver en trampolin aldrig helt ufarlig. Visse trampoliner er dog farligere at lege på end andre, og modellen her er heldigvis en af de allersikreste. Dette skyldes blandt andet det medfølgende sikkerhedsnet, der sikrer, at man ikke flyver ud over kanten. 

Ydermere skyldes trampolinens høje sikkerhedsniveau den fine kantpolstring på hele 38 cm, som mindsker risikoen for, at man kommer i karambolage med fjedrene. 

Modstandsdygtig og holdbar

Trampolinens ramme er lavet af galvaniseret stål, hvilket blandt andet bevirker, at den er modstandsdygtig over for rust. Både rammen og benene er yderst kraftige og kan stort set ikke slides op. Netop derfor tøver producenten da heller ikke med at give livstidsgaranti på selve rammen.

Praktiske informationer

 • Fjedre: 96 stk
 • Diameter: 430 cm
 • Maks personvægt: 120 kg
 • Vægt: 106 kg.

Vil du se flere trampoliner?

Hvis ingen af ovenstående trampoliner var, lige hvad du søgte, så fortvivl ej. Der er nemlig mange flere trampoliner at vælge imellem, og hvis du stadigvæk er i kiggehumør, kan du jo klikke på knappen herunder for at blive introduceret for en slat af disse.

Find en masse andre spændende produktguides på Babyhelp

Husk på, at vi ikke blot har skrevet en udførlig produktguide om trampoliner her på Babyhelp. Hos os finder du nemlig produktguides til stort set ethvert baby- og børneprodukt.

Find blandt andet produktguides til følgende produkter:
Legehuse, løbecykler, legetelte, køretøjer til børn
babysoveposerbabysenge, gyngeheste, sandkasser og brystpumper.

Scroll til toppen

Bedste priser

Bedste priser

Ingen priser tilgængelige