Hvor langt kan en baby se?

Hvornår begynder baby at grine?

I denne artikel kan du få svar på, hvornår baby begynder at grine. Ligeledes finder du svar på en række underspørgsmål, der relaterer sig til førnævnte hovedspørgsmål. 

Som regel begynder baby at grine, når han/hun er omkring 4 måneder gammel. Det allerførste grin vil som regel blive udløst af en forsigtig kilden på maven.

Vi mennesker forbinder smilet og grinet med hinanden, og derfor er det også nærliggende at tro, at smilet og grinet viser sig samtidigt for første gang hos en baby, men sådan er det ikke.

Smilet kommer nemlig væsentlig før grinet og kan faktisk vise sig ganske kort tid efter, at baby er blevet født. Baby kan nemlig smile allerede, når han/hun ligger i mors mave.

Kunne du tænke dig at læse mere om, hvornår en baby typisk begynder at smile og hvorfor, skal du klikke på linket herunder.

Tryk her, hvis du vil læse vores velskrevne artikel om, hvornår baby begynder at smile

Hvordan får man sit barn til at grine?

Babylatter er måske den bedste lyd i hele verden, og derfor elsker alle forældre at få deres lille guldklump til at grine, men hvad griner småbørn egentlig af?

Det kan du blive klogere på i de næste afsnit.

Når baby er helt lille

Når baby er det, man kalder for et spædbarn, efterligner vedkommende ens grimasser. I den alder vil man kunne få baby til at smile ved selv at smile.

Som tiden går, udvikler baby sig, og på et tidspunkt behøver baby ikke selv at få et smil for selv at diske op med et, nej, for før eller siden begynder baby at bruge smilet – og faktisk også grinet – som et redskab til at få opmærksomhed.

Som bemærket er du nødt til at væbne dig med lidt tålmodighed i forhold til at få et grin fra baby. Dette kommer nemlig som regel først, når baby er 4 måneder gammel.

Når dit barn er 4 måneder gammel

Lige når baby lærer at grine, er det typisk at kilde eller prutte barnet på maven, der udløser latteren.

LÆS OGSÅ: Hvornår må baby sove ude?

Aktiviteter, der får det til at kilde i maven, plejer dog også at være effektive.

Det være sig eksempelvis en lille lufttur eller lignende. Dog er fysisk stimulation i den alder det allermest effektive, når grinet skal lokkes frem.

Når dit barn er 5 måneder gammel

Allerede en måned efter at barnet har lært at grine, begynder nye ting at være sjove. Et 5 måneder gammelt barn vil typisk grine af titte-bøh-legen, hvor en voksen gemmer sit ansigt i sine hænder for derefter at lade ansigtet komme til syne, mens han/hun udbryder: “Titte-bøh!”

Når dit barn er mellem 6 og 9 måneder gammel

Når dit barn er over et halvt år gammel, vil det allerede begynde at udvikle sin egen humoristiske sans – det, synes vi, er lidt fantastisk, at det sker så tidligt i livet.

Det er ikke uhørt, at børn i den alder selv begynder at lege titte-bøh. 

Når dit barn er mellem 1 og 2 år gammel

Når dit barn er mellem 1 og 2 år, vil overdrivelser sandsynligvis være noget, der kan få ham/hende til at klukke løs af latter.

Ligeledes vil spøjse grimasser med lyd på være et effektivt redskab til at lokke den søde barnelatter frem.

At sammensætte ting, der ikke umiddelbart passer sammen, plejer også at være effektivt.

Det kan eksempelvis være, at man hævder, at bøflen siger vov, eller at man ifører sig noget babytøj, man slet ikke kan passe.

Kildeliste

  • Alt.dk