Guide til valg af bæresele

I det følgende vil der optræde affiliate-links. 

Vores favorit

Ergobaby Omni 360

God til prisen
Lillebaby Complete All Seasons - De bedste bæreseler

Lillebaby

Den smarte

Babybjörn One Air

God til prisen
Lillebaby Complete All Seasons - De bedste bæreseler

Lillebaby

Vores favorit

Ergobaby Omni 360

Den smarte

Babybjörn One Air

De 9 bedste bæreseler

Med en bæresele kan du have dit barn helt tæt på dig og bære rundt på det, samtidig med at du har arme og hænder fri til andre ting. Vi har læst brugeranmeldelser og tjekket tests i massevis og kan således præsentere dig for vores bud på de 9 bedste bæreseler. Vores prissammenligner giver dig desuden den bedste pris på tværs af adskillige danske webshops.

Ergobaby Omni 360 

Derfor anbefaler vi denne 

Ergobaby Omni 360 All in One bæresele
Anbefalet alder: 0-3 år

Begejstrede anmeldere

De to norske medier Aftenposten.no og Klikk.no har testet bæreselen og begge er enige om, at der grund til begejstring. 

Anmelderne fremhæver især ergonomien og kvaliteten på bæreselen, som de mener er i top, ligesom de mange justeringsmuligheder og det faktum, at den er nem at bruge, får anmeldernes arme i vejret. Selen fra Ergobaby bliver belønnet med 5 ud af 6 stjerner fra det ene medie, imens det andet kårer selen som testvinder. 

Hvis du virkelige vil vide hvor begejstrede anmelderne er, bør du se på kritikpunkterne som er, at brystselen kan være en smule svær at lukke og at der ikke medfølger vaskeinstrukser til selen. Hvis det dårligste man kan sige om en bæresele er, at man ikke ved om den må komme i tørretumbleren, kan der ikke være meget tvivl om dens værd. 

Fire bærepositioner

Selvom det er behageligt at have baby siddende i bæreselen, kan det ved længere tids brug alligevel blive lidt anstrengende. I et sådan tilfælde er det rart at kunne sætte selen anderledes og dermed lade andre dele af kroppen bære på barnet. 

Med Ergobaby Omni 360 har du mulighed for at bære barnet på fire forskellige måder: Indadvendt på maven, udadvendt på maven, på ryggen og på hoften.

Du vælger helt selv hvordan du vil bære dit barn, men det anbefales at barnet vender med ansigtet ind mod dig, indtil det er omkring 3 måneder gammel. Du kan læse mere om hvordan barnet skal vende her.

Ergobaby bærepositioner

Høj kvalitet giver lang levetid

Lad os bare få slået fast én gang for alle, at Ergobaby Omni 360 ikke er billig. Med henblik på hvad du får for pengene, er det dog ikke så uretfærdigt. Kvaliteten er i top og sammen med gode muligheder for at indstille selen så den passer til dit barn, er du garanteret at kunne bruge den længe og til et eventuelt barn nummer to eller tre. 

Selen kan bruges fra barnet er helt lille og op til det er omkring 36 måneder gammelt. Det er dog ikke alderen som er afgørende, men barnets vægt. Omni 360 kan bære op til 20 kg.

Praktiske oplysninger

 • Kan bruges fra: Spædbarn til 36 måneder
 • Maks. vægt: 20 kg
 • Farver: Adskillige

Beemoo Carry Comfort Air

Derfor anbefaler vi denne 

Anbefalet alder: ½-3 år

Last updated: 2023-02-06 20:27:01

Super behagelig

Hvis du er på udkig efter en rigtig behagelig bæresele til en skarp pris, så er denne model fra Beemoo ikke noget tosset bud.

Med bæreselen vil du kunne bære dit barn både foran, på din hofte og på din ryg.

Bæreselen udmærker sig på flere områder, blandt andet ved at den er yderst let at betjene, hvilket blandt andet kommer til udtryk ved, at du uden problemer og let selv kan placere dit barn og fastspænde selen, når barnet skal bæres på brystet.

Også behagelig for barnet

Det er ikke tilstrækkeligt, at en bæresele er komfortvenlig for far eller mor, nej, den skal naturligvis også være komfortvenlig over for barnet, og det må man sige, at denne her model er.

Bæreselen er nemlig udformet på en måde, der altid sikrer en yderst behagelig siddestilling for barnet.

Den høje grad af komfortvenlighed, som bæreselen byder barnet på, skyldes særligt, at bæreselen er udstyret med en hovedstøtte, der støtter barnets hoved, og at bæreselen er produceret i et yderst behageligt materiale – nemlig ventilerende mesh, som er et materiale, der føles rigtig, rigtig behageligt for huden.

Praktiske oplysninger

 • Kan bruges fra barnet er 5 måneder
 • Maksimal vægtbelastning: 15 kg.

Ergobaby original bæresele

Derfor anbefaler vi denne 

Anbefalet alder: 0-3 år

En bæresele du kan have i mange år

Ergobaby original er et populært valg herhjemme – med god grund! Du får en rigtig fornuftig bæresele til en tilsvarende fornuftig pris, som tåler at blive brugt i mange år frem. Anmeldere roser især selen for at være yderst robust og slidstærk, endda i en sådan grad, at de har svært ved at se den gå i stykker. 

Der er topkarakter til materialerne og kvaliteten, hvorfor du helt roligt kan købe denne sele med en forventning om, at du har en pålidelig bæresele til dit barn de næste mange år. Skulle i være så heldige at få et barn til, kan den grundet den høje kvalitet, sagtens gå i arv.

Bedst i test

I 2014 kiggede ‘Mødregruppen’ i magasinet ‘Vores Børn’ nærmere på bæreseler. 

Ergobabys diskrete design, mange smarte detaljer, bløde polstrede remme og ergonomiske justeringsmuligheder, var rigeligt til at overbevise mødrene om, at denne var den bedste af dem alle.

Det blev derfor til en kæmpe anbefaling og 6 ud af 6 stjerner. 

Kan bruges fra fødslen

Har du lyst, kan du bruge bæreselen allerede fra dit barn er helt lille. Det kræver dog at du køber en spædbarnsindsats, som kan støtte barnets hoved og nakke. 

Du finder indsatsten her.

Praktiske oplysninger

 • Kan bruges fra: Spædbarn (ved tilkøb af indsats) til 36 måneder
 • Maks. vægt: 20 kg
 • Farver: Adskillige

Babybjörn One Air

Derfor anbefaler vi denne 

Babybjörn One Air bæresele
Anbefalet alder: 0-3 år

Fremragende til varme dage

Du kender sikker til, hvordan man på varme sommerdage kan ende med at blive rigtig svedig og klam. Bedre bliver det ikke, hvis man har en rygsæk på ryggen, der er med til at holde på varmen, og som suger sved til sig som en tør svamp. 

Samme problem kan opstå med en bæresele, som på de varmeste dage kan være ulidelig at have på. Det er ikke bare varmt for personen der har selen på, men også for barnet der sidder i bæreselen. 

Varmen behøver dog ikke være et problem hvis du vælger Babybjörn One Air, som er skabt af et særligt trådnet som gør at luften bedre kan cirkulere, ligesom varmen kan forlade din krop, hvorved du undgår at blive overophedet.

Både barn og voksen vil have det køligere og dermed bedre i varmen, takket være den smarte teknologi. 

Det særlige trådnet tørrer desuden hurtigt og så er det dejligt blødt og komfortabelt.

Flere forskellige bærepositioner

Uanset om du foretrækker at bære barnet på maven, på ryggen, med barnets hoved indad eller udad, kan det lade sig gøre med den smarte bæresele fra Babybjörn.

Det er ganske let at skifte fra den ene bæreposition til den anden og sådan er det faktisk i det hele taget med One Air, som får ros for at være yderst brugervenlig. 

Kan også bruges derhjemme

Ergonomien er vigtig og med Babybjörn Air One, er den så god, at du med fordel kan bruge selen både ude og hjemme. Dagligdagens gøremål går ikke i vinterhi fordi du får et barn, men det kan være svært at tage opvasken eller smøre en rugbrødsmad, når man er nødt til at have sit barn i favnen. 

Fordi denne bæresele er ergonomisk og rar at have på, kan du dog sagtens have den på derhjemme og på den måde bære dit barn og have hænderne fri. Særligt praktisk er det, at udformningen på selen gør, at det er ganske let for de fleste børn at falde i søvn i selen. 

Praktiske oplysninger

 • Kan bruges fra: Spædbarn til 36 måneder
 • Maks. vægt: 15 kg
 • Farver: Adskillige

Stokke MyCarrier

Derfor anbefaler vi denne 

Stokke MyCarrier bæresele
Anbefalet alder: 4 uger-3 år

Luksus til en god pris

Den norske viksomhed Stokke er lig med luksus til baby. hvilket også gælder den utroligt lækre bæresele, som ovenikøbet kan erhverves til en ganske fornuftig pris. 

Det polstrede bomuldsstof, som selen er lavet af, gør, at baby sidder dejligt, samtidig med at bæreselen er behagelig for den voksne at have på. Komforten skal i høj grad også tilskrives de mange måder bæreselen kan justeres på. 

Gode muligheder for justering

Selv den bedste bæresele kommer til at irritere før eller siden, hvad enten det er, fordi den trykker et sted, som er blevet ømt, den kradser eller er blevet for tung, skal det nok ske før eller siden, at du får lyst til at tage den af. Det er bare ikke altid, det kan lade sig gøre, hvorfor det er smart, at du med Stokke MyCarrier kan foretage små justeringer på selen undervejs, så selen igen bliver behagelig at have på.

Udover de mange små stropper og remme du kan justere, kan du også vælge at sætte barnet i en helt anden siddestilling. I stedet for at bære barnet foran, kan du prøve at have det på ryggen og på den måde blive aflastet. 

Vokser med barnet

Der vil være tidspunkter, hvor du føler, at der ikke rigtigt sker noget med dit barn, men der vil også være de gange, hvor du tænker, at dit barn må have vokset et par centimeter i løbet af natten. Små børn tager ofte store ryk i deres mentale såvel som fysiske udvikling, hvorfor det blandt andet kan være svært altid at finde ud af det med størrelser i tøj. Den nye sweater baby havde på i går, passer pludselig ikke morgen efter. 

Med Stokke MyCarrier er det heldigvis ikke noget problem, hvis barnet skyder i vejret fra den ene dag til den anden, for du kan nemlig ganske nemt justere størrelsen, så der er plads til selv de største eller mindste børn. 

Bæreselen fra Stokke kan således bruges fra barnet er omkring 4 uger, helt op til det er 3 år gammel. 

Praktiske oplysninger

 • Kan bruges fra: 4 uger til 3 år
 • Maks. vægt: 15 kg
 • Farver: Adskillige

Tula Explore

Derfor anbefaler vi denne 

Tula bæresele
Anbefalet alder: 0-3 år

Flot og funktionel

Det vigtigste ved en bæresele er naturligvis, at den er sikker at bruge, ergonomisk og behagelig at have på. Hvordan bæreselen ser ud, er dog heller ikke uvæsentligt, for du kommer til at gå med den, som var den en rygsæk. 

Du ville med garanti ikke gå rundt med hvilken som helt rygsæk, ligesom du også er i din gode ret til at vælge en bæresele som er pæn. 

Tula Explore fås i et utal af farver, mønstre og med forskellige motiver. Hvor de andre bæreseler på vores liste kan være lidt kedelige og anonyme, er bæreselerne fra Tula garanteret at skille sig ud fra mængden.

Det er dog ikke kun udseendet som Tula har kælet for, for funktionaliteten er på niveau med de bedste bæreseler, ligesom komforten er i top.

Smarte detaljer

Det er ikke kun i designet, at Tula Explore er smart, for den er også født med små brugbare detaljer, såsom:

 • Lomme i taljebåndet til opbevaring
 • Aftagelig hætte som beskytter barnet mod sol og vind
 • Justerbar nakkestøtte til de mindste børn
 • Ekstra polstring for øget komfort

Tre bærestillinger

Uanset om du foretrækker at gå med dit barn på maven, udadvendt eller indadvendt, eller på ryggen, kan det lade sig gøre med den smarte bæresele fra Tula. Alle tre bærestillinger er ergonomisk designet, så de fremmer en sund udvikling af hofte og ryg hos baby. 

Praktiske oplysninger

 • Kan bruges fra: Nyfødt
 • Maks. vægt: 20 kg
 • Farver: Adskillige

Lillebaby Complete All Seasons

Derfor anbefaler vi denne 

Lillebaby Complete All Seasons - De bedste bæreseler
Anbefalet alder: 0-3 år

I Pricerunners store test af bæreseler klarede denne her model sig rigtig, rigtig fint. Den vandt dog ikke, men kan trods alt bryste sig af en podieplacering og en samlet karakter på 4,5 ud afb 5. Dette er rigtig godt gået og meget velfortjent, hvis du spørger os, da vi mener, at det er en yderst fantastisk bæresele, som Lillé Baby har begået. 

6 bærepositioner

Bæreselen har hele 6 bærepositioner, hvorfor den roligt kan betegnes som yderst fleksibel. De mange bærepositioner er en stor fordel for forbrugeren, da denne altid kan blive aflastet, hvis visse muskler eller områder på kroppen er ømme.

Bæreselen er yderst behagelig at have på, hvilket i høj grad skyldes de materialer, som den er lavet af. Selve selen er af bomuld, mens indersiden er af 3D-mesh.

Mange fine detaljer

Med til bæreselen følger en fin nakkestøtte, der kan foldes. Når barnet sover – og det vil dit barn uden tvivl komme til i bæreselen – er nakkestøtten guld værd.

Og hvorfor kan vi så være så sikre på, at dit barn får tunge øjenlåg i bæreselen?

Det kan vi, fordi ethvert barn føler ekstremt stor tryghed i bæreselen. At komme tæt på mor eller far og mærke kropsvarmen og de rolige hjerteslag gør barnet roligt og sommetider søvnigt. De vuggende bevægelser, som barnet vil opleve, forstærker ydermere chancen for, at barnet falder til ro.

Komforten er i højsædet

Bæreselens skulder- og hofteseler kan justeres, så de altid sidder godt – komforten er altså i højsædet!

Forrest på bæreselen finder du en praktisk lomme, så du kan have de vigtige ting lige ved hånden. Bæreselen er dermed ikke blot komfortvenlig, men også yderst praktisk.

Praktiske oplysninger

 • Materiale: 100% bomuld
 • Mål: 27,5 x 24,5 x 17 cm

Cybex Maira Click

Derfor anbefaler vi denne 

Cybex Maira Click - oversigt over de bedste bæreseler
Anbefalet alder: 0-2 år

‘Bedste køb’

De to britiske medier, Which.co.uk og Mumii.co.uk, har testet Cybex Maira Click, som de begge var svært begejstrede for. Bæreselen blev belønnet med 4 ud af 5 stjerner, ligesom den fik prædikatet ‘Best buy’.

Anmelderne var særligt imponerede over, hvor nemt det er at tage selen af og på. God nakkestøtte til baby og mulighed for at anvende 3 forskellige bærepositioner, er ligeledes med til at gøre bæreselen til et godt køb, fortæller de engelske anmelderne. 

Perfekt til nyfødte

Hvis bæreselen skal i brug tidligt, er Cybex Maira Click et godt valg, da der er gjort meget ud af, at gøre den så god for helt små spædbørn som muligt. Skulderselen, hofteselen og siddedelen sørger for, at barnet sidder både sikkert og ergonomisk korrekt. 

Helt små børn er stadig skrøbelige, og derfor er det vigtigt, at de sidder i den rigtige stilling, når de placeres i en bæresele. Cybex Maira Click er udformet således, at de helt små børn automatisk kommer til at indtage den rette siddestilling, som understøtter den naturlige udvikling hos barnet.

Super smart kliksystem

Stropper, spænder og seler kan være irriterende at bøvle med, det ved du sikkert godt. Med Cybex Maira Click kan du dog forvente mere eller mindre problemfri betjening, idet den fungerer ved hjælp af et smart kliksystem. Kliksystemet gør, at det er nemt at tage selen af og på – også selvom det skal gå hurtigt. 

Praktiske oplysninger

 • Kan bruges fra: Spædbarn til ca. 2 år
 • Maks. vægt: 15 kg
 • Farver: Blå og grå

Love Radius Je Porte Mon Bebe strækvikle

Derfor anbefaler vi denne 

Love Radius Je Porte Mon Bebe - De bedste bæreseler
Anbefalet alder: 0-3 år

Strækvikle – et alternativ til bæreselen

Om man foretrækker en bæresele eller en strækvikle er som udgangspunkt en smagssag. Den markante forskel er dog, at en bæresele typisk er lettere at bruge, da man hverken skal binde knuder eller have kendskab til vikle-teknikker. Det betyder dog også, at en bæresele er mindre fleksibel og sværere at tilpasse.

Når først du har styr på strækviklen, kan du selv finjustere og tilpasse den, nøjagtigt som det passer, så den sidder bedst muligt på dig selv og barnet. I en strækvikle kommer barnet typisk også væsentligt tættere på mor, far eller hvem, der har viklen på.

Særligt helt små børn finder tryghed i at høre mor eller fars åndedræt og hjertebanken. Du kan derfor forvente et barn som er roligere og mere trygt, hvis det placeres i en strækvikle, sammenlignet med en regulær bæresele. 

Det er slet ikke så svært

Det er let at lade sig afskrække fra en strækvikle, fordi det kan være lidt sværere at bruge, da man selv skal vikle den rundt om egen og barnets krop. Når først teknikken er på plads, er det dog ganske nemt.

For at gøre det endnu lettere at bruge Je Porte Mon Bebe strækviklen, har man tilmed gjort det helt tydeligt at se, hvis man har vendt viklen på vrangen. 

Knuden kan genbruges, så du kun skal binde én gang

Slutteligt er det værd at nævne, at når først du har bundet knuden én gang, kan den bruges igen og igen. Du kan uden problemer tage barnet ud og ind af viklen, uden du behøver vikle og binde på ny. 

Praktiske oplysninger

 • Kan bruges fra: Spædbarn til ca. 3 år
 • Maks. vægt: 14 kg
 • Farver: Sort

Se flere spændende produktguides på Babyhelp

Husk på, at vi ikke blot har skrevet en udførlig produktguide om bæreseler her på Babyhelp. Hos os finder du nemlig produktguides til stort set ethvert baby- og børneprodukt.

Find blandt andet produktguides til følgende produkter:
Barnevogne, vikler, skoletasker, klapvogne, sansegynger, skråstole og ammepuder

Hvorfor bruge bæresele?

Det er på ingen måde en nødvendighed at eje en bæresele, men det kan gøre tilværelsen med baby lettere, hvorfor det bestemt er værd at overveje, om ikke en bæresele kunne være noget for jer. 

Få armene fri

Har du et barn som man ikke kan lægge fra sig uden skrig, skrål og dårlig stemning, kan en bæresele være en kæmpe hjælp, fordi du kan bære rundt på barnet og samtidig have dine hænder fri til andre ting. Man siger, at det er et fuldtidsjob at være forælder, men vasketøjet skal stadig vaskes, gulvet støvsuges og aftensmaden laves, og så nytter det ikke noget, at du aldrig har hænderne fri, fordi du konsekvent har et barn hængende i armene. 

Alternativ til klap- eller barnevognen

Det er ikke alle steder som er lige egnede til manøvrering med en barnevogn eller en klapvogn; det være sig skoven, i supermarkedet, gågaden eller et fjerde sted. 

Det skal dog ikke holde dig hjemme, for du kan altid tage barnet i favnen og lade vognen stå derhjemme. Desværre ender du nok med ondt i armene før eller siden, fordi du skal slæbe rundt på dit barn, hvilket i øvrigt ikke er særligt praktisk, hvis du skal bruge dine hænder.

Med en bæresele kan du dog imidlertid sagtens både have armene fri, samtidig med at du transporterer rundt på dit barn. Med barnet spændt fast på maven af dig, gør det ikke noget at der ikke er meget plads at bevæge sig på – kan du være der, kan dit barn også. 

Fordele ved at bruge bæreseler

Hvis du vil bære rundt på dit barn er der tre muligheder; 

1. du bærer dit barn i dine arme.
2. du bruger en slynge.
3. du bruger en bæresele.

Ulempen ved at bære barnet i dine arme er, at du før eller siden kommer til at blive træt i musklerne. Uanset om du er en enorm bodybuilder eller dit barn vejer det samme som en plastikpose med fjer, vil du før eller siden få ondt og/eller blive udmattet. 

I stedet kan du vælge at bruge en slynge, men det kan være besværligt at skulle sno den rundt, binde knuder og hvad der ellers skal til, hvilket i øvrigt også kræver viden og erfaring. Medmindre du er sikker på hvad du laver, vil der være en risiko for, at du gør noget galt. 

Den tredje og sidste løsning, den vi anbefaler, er at bruge en bæresele. Her får du ikke ondt i armene, fordi du med en bæresele bruger hele kroppen til at bære barnet, hvilket gør dig langt mere udholdende. De fleste bæreseler er relativt simple at bruge og du risikerer derfor ikke at noget går galt, fordi du ikke monterer eller bruger den rigtigt, ligesom det kan være tilfældet med en slynge. 

Ulemper ved at bruge bæreseler

Det kan være usundt for det helt lille barn at sidde i en bæresele for lang tid ad gangen. Når dne lille rygsøjle endnu ikke har vokset sig stor og stærk, kan det være skidt for den, hvis baby sidder for meget op. I en siddende stilling er belastningen på rygsøjlen stor, hvorfor det anbefales at baby ikke sidder op mere end højest nødvendigt.

Alternativt kan du vælge at bruge en slynge eller en vikle, hvor barnet ligger ned og derfor har lettere ved at skifte stilling. 

Det er vores klare opfattelse, at sund fornuft får dig rigtigt langt og at det mest af alt handler om at beherske sit forbrug. Selvfølgelig skal dit barn ikke tilbringe den halve dag i en bæresele – det ville du helt sikkert heller ikke selv kunne tåle. Bruger du bæreselen fornuftigt, rigtigt og med måde, er der ingen grund til bekymring. 

Husk desuden at bæreseler er godkendt til brug i Danmark – det blev de altså ikke, hvis de var farlige for vores små guldklumper. 

Hvornår må man bruge bæresele? Hvor gammel skal barnet være?

Hvornår dit barn kan sidde i en bæresele afhænger af den pågældende bæresele. Der findes rigtigt mange forskellige, og hvor nogle er designet til at blive brugt mere eller mindre fra fødslen, må andre først bruges når barnet er lidt større. Vores bedste råd er derfor, at du undersøger hvor gammel barnet skal være, inden du køber og placerer dit dyrebareste i selen.

I de fleste tilfælde handler det dog mere om barnets vægt, end det handler om alder.

Hvor meget skal barnet veje, for at sidde i en bæresele?

Hvor meget dit barn skal veje, afhænger af den enkelte bæresele. Der kan være stor forskel fra sele til sele, men for det fleste gælder det dog, at barnet skal veje mindst 3,5 kg og højest 10 kg. Der findes dog ingen regler uden undtagelser og der findes således også bæreseler som kan bære helt op til 15 kg. 

Hvilken vej skal barnet vende i bæreselen?

Du har måske hørt, at det ikke er uvæsentligt hvilken vej barnet vender i bæreselen. I så fald har du hørt rigtigt! 

Så længe barnet er helt lille og endnu ikke kan holde sit eget hoved, skal det vende ind mod dig. Barnets ansigt skal have front mod din brystkasse. Når barnet vender ind mod dig, bliver den lille krop aflastet, samtidig med at barnet ikke bliver bombarderet med indtryk fra omverdenen. Bliver det for meget med indtryk for barnet, kan det dreje hovedet og gemme sig lidt væk ved dig. Små babyer kan være særligt følsomme overfor stimuli og derfor bør du altid give dit barn mulighed for at trække sig og lukke af for omverdenen. 

Når barnet bliver større og er stærkt nok til at holde sit eget hoved, kan du begynde at overveje at vende barnet rundt, så det vender ud mod omgivelserne og væk fra dig. Dette sker typisk når barnet er omkring 3 måneder gammelt, selvom det kan variere fra barn til barn.

Hvor længe må baby sidde i bæreselen?

Selvom de fleste bæreseler er sådan indrettede, at der er et minimum af belastning på barnets krop, kan det stadig være anstrengende for baby at sidde i selen. Man siger derfor, som tommelfingerregel, at babyer ikke må sidde mere end 20 minutter i selen af gangen. 

I takt med at barnet vokser sig større og bliver stærkere, kan barnet tåle at sidde i selen længere og længere. 

Det bedste for dit barn er dog, at det ligger et sted hvor det kan bevæge sig, da en passiv stilling ikke er sund for barnets ryg. Det er derfor altid at foretrække, at have barnet i barnevogn eller klapvogn når det kan lade sig gøre. 

Hvilken bæresele skal jeg vælge?

Samtlige bæreseler på vores liste er fornuftige bud på din nye sele til baby. 

Alternativt bør du gå efter bæreseler som i sig selv ikke vejer for meget og som er lavet af et åndbart materiale. På den måde er den behagelig for dig at gå rundt med, ligesom den er komfortabel for barnet at sidde i. 

Det er desuden et plus, hvis bæreselen er let at justere. På den måde kan den passe til andre end dig, og er den let at indstille, kan I også klare det på farten, så du kan hvile dig lidt imens din partner, bedsteforældre eller lignende tager over. 

Slutteligt skal selen være let at tage af og på. På den måde kan du minimere risikoen for et uheld som resulterer i, at dit barn bliver tabt. 

Læs mere om hvad der vigtigt ved en bæresele her.

Sådan placerer du barnet sikkert i bæreselen

Følgende er en lille håndfuld gode tips og tricks, så du på sikker vis kan placere baby i bæreselen. 

Få hjælp fra din partner

Til at starte med vil det formentlig ikke være let for dig at få dit barn placeret i selen, hvorfor vi anbefaler at du får assistance de første par gange. Bed din partner om at holde barnet imens du får justeret selen, rettet til og spændt fast, så der ikke går noget galt.

Sørg for at babys luftveje er frie

Det er selvsagt vigtigt at baby kan trække vejret uhindret, selvom det sidder i bæreselen. Når vi alligevel nævner det, er det fordi der er en risiko for, at man glemmer det når først baby er sat til rette. 

Sørg for at der altid er fri plads omkring babys ansigt, så der kan cirkulere luft. 

Det skal være behageligt for jer begge

Babys kommer i første række, men lige derefter kommer du selv. Sørg derfor for, at baby sidder godt og behageligt, ligesom bæreselen også skal være rar for dig at have på. 

Er selen ubehagelig at gå med, får du den enten ikke brugt, eller også ender du med at blive øm og gå med forkert kropsholdning, hvilket leder os til næste punkt.

Husk kropsholdningen – både din og babys

Hvis du går foroverbøjet, skævt eller med ryggen bøjet bagud, vil du før eller siden blive øm og udmattet. Det er derfor vigtigt, at du så vidt muligt, har en ret og korrekt kropsholdning. På den måde kan du holde til at bære rundt på baby i bæreselen i længere tid ad gangen. 

Barnet kropsholdning er også vigtig, hvorfor du bør sørge for, at barnet rygsøjle får rigeligt med støtte. Barnet sidder rigtigt, når knæene er over numsehøjde og en smule bøjet. Denne position kaldes for M-position eller Frø-position og er den mest korrekte måde for små børn at sidde på.

Bæresele test

Bæreselerne på vores liste er udvalgt på baggrund af anmeldelser fra brugere af selerne og tests udført af andre. Vil du se nærmere på disse tests af bæreseler, kan du trykke dig videre nedenfor:

Scroll til toppen