Autostole købsguide – Se vores bud på de 5 bedste autostole

Autostol guide cover

Når ens barn skal med på køretur, er en autostol uundværlig. Faktisk er det lovpligtigt med en autostol til børn under 135 cm. Derfor er en autostol et must-have for stort set alle forældre med mindre børn.

Men hvilken autostol skal man lige vælge..? Markedet er jo så uoverskueligt stort! 

Måske bringer denne artikel dig tættere på svaret. Vi har nemlig haft arbejdshandskerne på og udført det hårde researcharbejde og orienteret os i det samlede udvalg af autostole samt tests af disse. Med afsæt i vores grundige research har vi udvalgt vores bud på de 5 bedste autostole. Måske en af disse er det perfekte valg for dig?

 Vigtige parametre i udvælgelsen har været sikkerhed, komfort, funktionalitet, pris, materialevalg og brandets ry.

De 5 bedste autostole

Herunder følger vores bud på de 5 bedste autostole. Stolene præsenteres i vilkårlig rækkefølge. Hver autostol er ledsaget af en letforståelig produktbeskrivelse, så du kan lære de enkelte stole godt at kende. Foruden produktbeskrivelsen vil du ved hver stol finde aktuelle priser. 

Vores liste indeholder både autostole til de allermindste og autostole til lidt større børn.

Bemærk, at der i det følgende vil være en række affiliate-links, altså sponsorerede links.

Maxi Cosi Jade + 3wayFix | Anbefalet alder: op til 6 måneder

Derfor anbefaler vi denne​

 • 6 stjerner i FDM's store test
 • Sikkerheden er i top
 • Meget komfortvenlig
MAXI-COSI JADE - De bedste autostole
ForhandlerTotalprisLæs mere
1.846,00 DKK Besøg butikken

Inden vi lovpriser denne autostol, er det vigtigt for os at påpege, at prisen ovenfor blot er for Maxi Cose Jade – altså selve liften/stolen – og at du er nødt til også at investere i 3wayFix, hvis du vil bruge Maxi Cosi Jade som autostol.

Hvis du i det følgende bliver overbevist om, at autostolen er det rette valg for dig, vil du kunne købe 3wayfix her.

6 stjerner i FDM’s store test af autostole

I FDM’s store test af autostole fra 2019 blev denne autostol hædret med hele 6 stjerner, og det er altså det maksimale, hvis du skulle være i tvivl. 

Den flotte bedømmelse skyldes blandt andet, at autostolen blev vurderet som værende yderst sikker. FDM’s test viste blandt andet, at barnet kun blev belastet i meget lav grad, hvis uheldet skulle ske, og man kørte galt. 

Derudover kvitterede FDM med store roser angående stolens komfortvenlighed. Takket være stolens benstøtte, gode sædepolstring samt udformning kommer barnet til at sidde eller ligge som en konge i denne stol.

Meget nem at installere

Hvis man investerer i 3wayfix’en, er autostolen ekstremt nem at montere. Monteringen sker ved hjælp af ISOFIX.

Praktiske informationer 

 • Anbefalet alder: Op til 6 måneder
 • Maksimal bæreevne: 9 kg
 • Længde: 40-70 cm.

Cloud Z i-Size Autostol | Anbefalet alder: op til 18 måneder

Derfor anbefaler vi denne​

 • 5 stjerner i FDM's store test
 • Vokser med barnet
 • Ekstrem sikker
ForhandlerTotalprisLæs mere
1.679,30 DKK Besøg butikken

Inden vi giver os i kast med en præsentation af denne fantastiske autostol, vil vi lige gøre opmærksom på, at stolen udelukkende fungerer med Base Z-monteringsdelen. Denne kan du – hvis du forelsker dig i stolen – købe her.

5 stjerner i FDM’s test

Også denne autostol medvirkede i FDM’s enorme test af autostole i 2019. Autostolen blev hædret med en bedømmelse på 5 og blev blandt andet rost for at være ekstrem sikker. At stolen er yderst sikker er ikke noget tilfælde. Folkene bag autostolen har nemlig implementeret en række forskellige tiltag, der netop har til formål at øge stolens sikkerhed så meget som muligt.

Med smart L.S.P-system

Et af disse tiltag er det L.S.P-system, som stolen er udstyret med. Dette system bevirker en mindre risiko for, at dit barn kommer til skade i forbindelse med sidekollisioner. Med denne stol er dit barn dermed både beskyttet i tilfælde af kollisioner forfra, bagfra samt fra siden.

Lad dit barn sove videre 

Stolen har noget, der kaldes en ‘lie-flat’-position, hvilket betyder, at den også kan bruges uden for bilen. Skulle det ske, at dit barn indløser billetten til drømmeland i løbet af en køretur, behøver du ikke vække barnet, når I er hjemme. Stolens lie-flat-position gør nemlig, at barnet uden problemer kan sove videre uden for bilen.

Med babyindsats

Med til autostolen følger en babyindsats, der kan afmonteres, når baby er blevet tilpas stor.

Indsatsen er beregnet til nyfødte babyer og gør, at de kan ligge i en næsten horisontal position, hvilket bevirker, at hovedet ikke tipper forover, og vejrtrækningen ej forringes. Hvis din baby måler over 60 cm, skal babyindsatsen fjernes, men indtil da er den guld værd.

Vokser med barnet

Der er tale om en yderst fleksibel autostol, der kan vokse med barnet. 

Autstolen har hele 11 højdeindstillinger, hvorfor det altid er muligt at tilpasse stolen til ens barn. Altså så længe dit barn ikke er vokset helt ud af stolen i hvert fald, hvilket formentlig sker, når barnet er omkring 18 måneder gammelt.

Nemt at installere barnet i stolen

Autostolen kan drejes 180 grader i Z-basen, så den vender mod bildøren, hvilket gør det ekstremt nemt at montere og installere sit barn i stolen.

Praktiske informationer

 • Anbefalet alder: Op til 18 måneder
 • Maksimal bærevne: 13 kg
 • Højde: 45-87 cm.

Sirona Z i-Size Auto Stol Stardust | Anbefalet alder: op til 4 år

Derfor anbefaler vi denne​

 • 5 stjerner i FDM's store test
 • Vokser med barnet
 • Ekstrem sikker
ForhandlerTotalprisLæs mere
2.399,25 DKK Besøg butikken

Inden vi giver os i kast med en præsentation af denne fantastiske autostol, vil vi lige gøre opmærksom på, at den udelukkende fungerer med Base Z-monteringsdelen. Denne kan du – hvis du forelsker dig i denne autostol – købe her.

5 stjerner i FDM’s test

Også denne autostol indgik i FDM’s test, hvor den markerede sig som den bedste i sin størrelsesklasse. 5 stjerner blev det til samt en masse rosende ord om alt fra autostolens sikkerhed til dens komfortvenlighed.

Sikkerheden er i top

Vi forstår udmærket godt, at FDM har rost autostolen for dens sikkerhed, for den har en masse detaljer og funktioner, der netop skærper sikkerheden. 

Blandt andet dens L.S.P-system, der øger sikkerheden i forbindelse med særligt sidekollisioner. Derudover er det værd at nævne, at stolen er udstyret med Energy Redcution Technology, der øger sikkerheden samt reducerer skader på barnets nakke i forbindelse med frontale kollisioner.

12 højdeindstillinger

Hovedgærdet kan indstilles i hele 12 forskellige højder, hvorfor man kan sige, at stolen kan vokse med dit barn.

Nem at håndtere

Stolen er yderst nem at håndtere, og mange af dens funktioner og indstillinger kan aktiveres med blot én hånd. Dette er praktisk, da man i en travl hverdag sommetider ikke har mere fri, når ens barn skal monteres i stolen. 

Base Z, som denne stol skal monteres på, kan drejes 180 grader, hvilket gør montering af barnet i stolen meget, meget let.

Med Driving Direction Control

Foruden ovenstående er Base Z udstyret med Driving Direction Control, hvilket er en funktion, der forhindrer stolen i at vende fremad, før barnet er mindst 76 cm.

Og hvorfor er det så smart?

Det er det, fordi fagfolk og eksperter anbefaler, at barnet vender bagud, indtil det når en vis alder, ja faktisk indtil det er omkring fire år gammelt. 

Vender barnet bagud, reduceres skader ved frontal kollision med op til 80%, sammenlignet med hvis barnet havde vendt fremad.

Praktiske informationer 

 • Anbefalet alder: 9 måneder-4 år
 • Maksimal bæreevne: 18 kg
 • 45 – 105 cm.

Cybex autostol – Pallas M-Fix SL | Anbefalet alder: op til 12 år

Derfor anbefaler vi denne​

 • Testvinder
 • Forbrugerne elsker den
 • Kan bruges i rigtig mange år
ForhandlerTotalprisLæs mere
2.599,00 DKK Besøg butikken

I maj 2017 blev denne autostol kåret som ‘bedst i test’ af Stiftung Warentest og ADAC. Derudover fik den også en del ros i FDM’s test i 2017, hvor dens overordnede bedømmelse lød på ‘god’. 

Autostolen kan monteres både med og uden ISOFIX.  Det betyder, at du sagtens bruge stolen, selvom din bil ikke har ISOFIX. Ved selemontering skal du dog være meget opmærksom på, at autostolen er monteret korrekt af sikkerhedsmæssige årsager.

Velfortjent titel som testvinder

Titlen som testvinder er i allerhøjeste grad fortjent, hvis du spørger os. Autostolen er nemlig både yderst sikker, nem at håndtere og samtidig dejligt komfortvenlig. 

Lang levetid

Stolen har en ekstremt lang levetid. Det her den dels, fordi den er af høj kvalitet, men i endnu højere grad fordi den kan bruges af dit barn, allerede når dette er 9 måneder, og så helt indtil dette fylder 12 år.

Der medfølger en fin sikkerhedspude, som skal i brug, hvis dit barn vejer under 18 kg. Sikkerhedspuden giver barnet ekstra beskyttelse, komfort og tryghed.

Når dit barn vejer omkring 18 kg, er sikkerhedspuden ikke længere nødvendig. Til den tid er det tilstrækkeligt at fastspænde barnet i stolen.

Beskytter mod alle slags kollisioner 

Autostolen beskytter mod kollisioner fra siden, bagfra og forfra. Sikkerheden er derfor helt i top med denne autostol.

Justér hovedstøtten efter behag

Den medfølgende hovedstøtte kan justeres i 12 forskellige positioner, hvorfor det ikke burde være noget problem at finde en indstilling, der behager dit barn.

I takt med at dit barn vokser, kan du indstille hovedstøtten, så denne passer. Med andre ord kan autostolen altså vokse med dit barn.

Med integreret ventilationssystem

Autostolen har et integreret ventilationssystem i både sædet og ryglænet, der sikrer en optimeret luftcirkulation. Dette bevirker en behagelig siddetemperatur på selv de varmeste dage.

Praktiske informationer

 • Anbefalet alder: Fra 9 mdr til 12 år
 • Maksimal bærevne: 36 kg.

Det siger forbrugerne

Kilde: Coop.Shopping

Nikolaj1
4/5

“Ganske udmærket autostol, måske især til f.eks. bedsteforældre med børnebørn i flere aldre, og andre, som ikke skal bruge den i det daglige. Den dækker sikkerhedsbehovene og er rimeligt komfortabel, men mangler nogle af de finesser, som findes i lidt dyrere modeller, bl.a. mulighed for at dreje stolen rundt og højde til, at også små børn kan kigge ud ad vinduet – derfor 4 og ikke fulde 5 stjerner.”

JanneMae
5/5

“Vi kører ofte med vores små børnebørn, og de skal selvfølgelig være sikret bedst muligt. Denne stol kan jo ligefrem vokse med den mindste.”

BeSafe iZi Kid X3 | Anbefalet alder: op til 4 år

Derfor anbefaler vi denne​

 • Fine karakterer i diverse tests
 • Komfortvenlig
 • Sikkerheden er i top
ForhandlerTotalprisLæs mere
4.239,00 DKK Besøg butikken

Autostolen her er både blevet testet af Pricerunner og af FDM. I begge tests har stolen klaret sig hæderligt og nærmet sig topkarakter. Hos FDM fik den en samlet score på 4 ud af 6, mens den hos Pricerunner scorede 4 ud af 5. 

Hverken Pricerunner eller FDM tøver med at kritisere et produkt, hvis der er god grund til dette. Det har der dog ikke været med denne stol, som også har sneget sig med blandt vores favoritter.

Styr på sikkerheden

For langt de fleste, der er på udkig efter en ny autostol, er parameteret sikkerhed det absolut vigtigste af alle parametre. Autostolen, der vælges, skal yde sit maksimale for at sikre, at ens barn beskyttes mest muligt mod eventuelle uheld. 

Når det kommer til sikkerhed, leverer denne her autostol heldigvis varen, hvilket blandt andet dokumenteres af, at den har bestået den strenge svenske Plus Test, som er en test, der angår sikkerhed.

Komforten også i top

Foruden sikkerhed er det for langt de fleste vigtigt at finde en autostol, der er yderst komfortvenlig. Mange mennesker bruger meget tid i bilen og kører sommetider lange ture. Derfor er det helt ekstremt vigtigt, at ens barn sidder godt i autostolen, så de lange køreture ikke fører til brok over smerte eller lignende fra bagsædet.

‘Komfortvenlig’ er heldigvis et ganske beskrivende tillægsord for denne autostol, og det er der en del gode grunde til, blandt andet at autostolen er udrustet med en god bodyhugger.

Materialet, som denne bodyhugger består af, er fleksibelt og former sig efter barnet i stolen og bidrager med den mængde støtte, som barnet har brug for, for at sidde dejligt og behageligt.

Bodyhuggern er beregnet til børn op til 2 år, men kan tages af tidligere, hvis barnet har brug for mere plads i stolen.

Bagudvendt autostol, der er nem at montere

Der er tale om en bagudvendt autostol, hvilket er yderligere styrkende for sikkerheden, da små børn har væsentlig lavere risiko for at komme til skade ved frontale kollisioner i bagudvendte autostole end ved i fremadvendte.

Stolen monteres med ISOFIX, og montering er både nem og praktisk.

Mulighederne for at justere stolen, så den passer til dit barn, er mange. Dels er det muligt at justere benpladsen, men også hoved- og nakkestøtte kan tilpasses efter dit barns behov og ønsker.

Praktiske informationer

 • Anbefalet alder: Op til 4 år
 • Maksimal bærevne: 18 kg.

Vil du se flere autostole?

Hvis ingen af ovenstående autostole var, præcist hvad du søgte, så fortvivl ej. Der findes nemlig mange flere autostole end det lille udsnit, som vi har introduceret dig for. Klik herunder, hvis du er i humør til at se endnu flere.

Find en masse yderligere spændende produktguides på Babyhelp

Husk på, at vi ikke blot har skrevet en udførlig produktguide om autostole her på Babyhelp. Hos os finder du nemlig produktguides til stort set ethvert baby- og børneprodukt.

Find blandt andet produktguides til følgende produkter:
Legehuse, børnekøretøjer,
babysoveposerbabysenge, gyngeheste, sandkasser og brystpumper.

Om forfatteren

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll til toppen