Loading...
Produktguides

Puslepude – Se vores bud på de 9 bedste puslepuder

Puslepude guide cover

En puslepude giver både sikkerhed og komfort for din lille baby, som kommer til at ligge på puden i lang tid hver eneste dag. Derfor er det vigtigt at finde den rigtige pude, som får dit barn til at ligge dejligt, og som samtidig giver dig ro i sindet, fordi baby ikke kan rulle væk. Se vores bud på de bedste puslepuder her.

En puslepude bruges når baby skal pusles. Baby bliver placeret på puden, som ofte har en let hældning på siderne som gør, at baby ikke kan trille væk. En puslepude bruges som oftest sammen med et puslebord – hvis du mangler sådan et, så se vores guide til pusleborde her

Der findes et utal af puslepuder på markedet. De adskiller sig fra hinanden på design, print, størrelse, blødhed og materiale. I det følgende får du vores bud på de bedste puslepuder du kan komme i nærheden af. 

Find en masse yderligere spændende produktguides på Babyhelp

Husk på, at vi ikke blot har skrevet en udførlig produktguide om puslepuder her på Babyhelp. Hos os finder du nemlig produktguides til stort set ethvert baby- og børneprodukt.

Find blandt andet produktguides til følgende produkter: pusletasker, vugger, tremmesenge, væghængte pusleborde, barnevogne og babyalarmer.

Vores anbefalede puslepuder

Det følgende er de puslepuder, som vi har besluttet os at anbefale. Vi har udarbejdet listen på bagrund af brugeranmeldelser, popularitet og tests. 

Vi håber du finder en puslepude der falder i din smag. 

Vi gør opmærksom på, at der her på siden vil fremkomme affiliate-links. Det betyder ikke noget for dig, men for os er det vigtigt, fordi det sikrer os en lille andel af købesummen, hvis du skulle beslutte dig for at købe noget.

Filibabba puslepude – Flot pude med vandtæt coating

Filibabba puslepude luftballoner - guide til puslepude

Forhandler Totalpris Læs mere
308,00 DKK Besøg butikken
378,00 DKK Besøg butikken
379,95 DKK Besøg butikken

Den danske virksomhed Filibabba, har sat sig tungt på markedet herhjemme, og ser man nærmere på deres produkter, så forstår man godt deres succes. 

Udover at lave produkter der er gode for øjnene, så leverer de også varen når de bruges i det daglige.

Lækker udenpå og indeni

Puslepude fra Filibabba af 100% økologisk bomuld med vandtæt coating – så skal du ikke være bange for, at væsker trækker ned i puden.

Coatingen gør, at du i de fleste tilfælde kan nøjes med at rengøre med en våd klud. Er det ikke nok, så kan betrækket tages af og smides i vaskemaskinen. 

Fyldet er blødt skum som sikrer at baby ligger behageligt. Skummet er desuden udformet så baby ligger i en lille fordybning i midten – det sikrer, at baby ikke uden videre triller ud. 

Flere farvemuligheder

Det søde mønster med luftballonerne går igen på puslepuderne fra Filibabba, men puden fås i flere forskellige afdæmpede pastelfarver.

Praktiske oplysninger:

 • Mål: 65×50 cm
 • Betræk: Økologisk bomuld
 • Fyld: Skum

Cam Cam puslepude – Økologisk og blød

CamCam puslepude

 

Forhandler Totalpris Læs mere
369,00 DKK Besøg butikken
378,00 DKK Besøg butikken
378,00 DKK Besøg butikken
379,95 DKK Besøg butikken
388,00 DKK Besøg butikken
398,00 DKK Besøg butikken
418,00 DKK Besøg butikken

Puslepuden Sashiko fra Cam Cam fås i flere forskellige farver og mønstre, så du kan med garanti finde et look der falder i din smag. Fælles for dem alle er dog, at de er i afdæmpede farver, som vil passe ind i de fleste moderne hjem.

GOTS-certificeret betræk som let kan vaskes

Betrækket er af GOTS-certificeret bomuld – og derfor er der ingen skadelige stoffer der kan påvirke din baby negativt.

Betrækket kan desuden tages af og vaskes – noget du utvivlsomt kommer til i ny og næ, når baby har tisset, skidt eller gylpet udover det hele. 

Puslepuden fås i flere farver og med forskellige motiver.

Praktiske oplysninger:

 • Mål: 50×65 cm
 • Betræk: Bomuld
 • Fyld: Koldpresset skumgummi

Leander puslepude –  Praktisk pude med unikt design

Leander - guide til puslepuder

Forhandler Totalpris Læs mere
799,00 DKK Besøg butikken
799,00 DKK Besøg butikken
799,00 DKK Besøg butikken

Vi ved godt, at puslepuden fra Leander er i den dyrere ende af prisskalaen, men vi mener også godt at man kan retfærdiggøre den høje pris. 

Vandtæt puslepude af skum – for lettere rengøring

Leander puslepuden er nemlig ikke lavet af stof som de fleste andre puslepuder, men i stedet formstøbt skum. Det giver en 100% vandtæt overflade, hvilket gør den virkelig nem at rengøre når uheldet er ude. 

Ingen grund til at skrubbe i timevis eller ligge betrækket i blød – en våd klud, måske lidt sæbe, og så er den klar til brug igen. 

Høj komfort

Den praktiske overflade er heldigvis ikke på bekostning af komforten, for puden er yderst behagelig at ligge på for bebs, som desuden vil kunne bruge puslepuden i længere tid, fordi den er en smule længere end de fleste andre puder på markedet.

Derudover har vi også en lille svaghed for Leanders design, men det er jo altid en smagssag. 

Puslepuden kommer i flere forskellige farver.

Praktiske oplysninger:

 • Mål: 70×50 cm
 • Materiale: Blødt formstøbt skum

Done By Deer puslepude – Nuttet pude med print af elefant

Forhandler Totalpris Læs mere
399,00 DKK Besøg butikken
399,95 DKK Besøg butikken

Hvis du er til sødt print, så har Done By Deer begået et par puder du med sikkerhed vil synes om. 

Puden fås blandt andet med nuttet print af den ikoniske elefant, som er blevet varemærket for producenten. 

Aftageligt og vandafvisende betræk

Puslepuden er udstyret med aftageligt betræk, så det hurtigt og let kan lynes af og få en tur i vaskemaskinen. 

Det bliver dog ikke nødvendigt særligt ofte, for bomuldsbetrækket er belagt med et vandafvisende materiale, som gør at du ofte kan klare rengøringen med en våd klud. 

Flere farver og motiver

Du finder puslepuder fra Done By Deer i mange forskellige afskygninger, så hvis vores anbefalinger ikke går rent hjem hos dig, så kan du med garanti finde puslepuden i en anden farve eller med et motiv du kan lide.

Puslepuden fås i flere farver og med forskellige motiver.

Praktiske oplysninger:

 • Mål: 64×48,5 cm
 • Betræk: Akryl-belagt bomuld
 • Fyld: Polyetherskum

Sebra puslepude – Sød pude med print af køretøjer

Sebra-puslepude-Little-Driver - guide til puslepuder

Forhandler Totalpris Læs mere
349,95 DKK Besøg butikken
349,95 DKK Besøg butikken

Kigger man på baby- og børneudstyr, er der ingen vej udenom danske Sebra, som leverer kvalitetsprodukter i flotte designs til overkommelige priser.

Mange farver og mønstre at vælge 

Sebras søde og hyggelige design går igen på samtlige af deres puslepuder – vi synes, at ensfarvede puslepuder kan blive lidt kedelige, så vi er ret begejstrede for print, mønstre og farver. 

Især print får du meget af, hvis du forelsker dig i en puslepude fra Sebra. Vi har udvalgt en blå puslepude med print af køretøjer, men du finder også puden i flere andre farver og mønstre, som eksempelvis rosa med søde sangfulge.

Betrækket er let at rengøre

Udover at puden er nuttet at se på, så får du også lidt praktisk idet betrækket er blevet coatet med et vandafvisende materiale. Du skal altså ikke bekymre dig om, at tis, bæ og andet ulækkert fra din søde baby, trækker ned i puden. 

Puslepuden fås i flere farver og med forskellige motiver.

Praktiske oplysninger:

  • Mål: 63×50 cm
  • Betræk: Økologisk bomuld
  • Fyld: Polyetherskum

Candide – Komfortabel og sikker pude med bælte

Candide puslepude med bælte - Guide til puslepuder

Forhandler Totalpris Læs mere

Denne puslepude fra Candide er både sikker og praktisk at bruge, samtidig med at den er behagelig at ligge på for dit barn. 

Vælger du at købe puslepuden får du desuden et håndklæde med i prisen.

Puslepude med bælte for lettere bleskift

Det lyder måske en smule voldsomt at skulle spænde sit barn fast når det er tid til at blive puslet, men der er kun tale om et lille bælte tik fiksering og ikke en spændetrøje.

Undertegnede har selv bøvlet med en lille baby, som bestemt ikke altid har haft lyst til at ligge stille på sin puslepude, hvorfor vi i perioder har været nødsaget til at være to personer om bleskift. Havde vi haft en puslepude med bælte, havde processen været en del lettere og hurtigere overstået, hvilket havde kommet os såvel som baby til gode. 

Selen betyder desuden også, at du kan fjerne blikket fra puslepuden uden at frygte at baby triller og falder på gulvet. 

Komforten er i top

Puslepuden fra Candide er yderst behagelig at ligge på, takket være det patenterede pusleunderlag som består af micro EPS-kugler, som former sig efter barnets krop.

Praktiske oplysninger:

 • Mål: 70×50 cm
 • Betræk: Bomuld
 • Fyld: EPS-kugler

Müsli puslepude – Enkel og flot pudeMüsli - guide til puslepuder 

Forhandler Totalpris Læs mere
283,15 DKK Besøg butikken
299,00 DKK Besøg butikken
337,00 DKK Besøg butikken
338,00 DKK Besøg butikken

Det danske brand Müsli gør en dyd ud af at producere miljøvenlige produkter i designs som er diskrete og afdæmpede, uden de dog bliver kedelige at se på. 

Aftageligt og vaskbart betræk

Det økologiske og vandafvisende betræk gør, at du ofte kan slippe afsted med at rengøre med en våd klud. 

I de tilfælde det ikke er nok, er det ganske let at give betrækket en tur i vaskmaskinen, så det igen er så godt som nyt.

Medfølgende mulepuse

Det er også værd at nævne, at du får puslepuden leveret i en stor og matchende mulepose, som naturligvis kan bruges til at opbevare og transportere selve puslepuden, men den kan også med fordel bruges til andet, som eksempelvis opbevaring af lege- eller vasketøj.  

Vælg mellem flere farver

Hvis du ikke er til den søde og afdæmpede rosa-farve som du ser på billedet, kan du også vælge blandt andet blå, grøn, mørkerød, ligesom du også kan få puden med striber eller prikker. 

Fælles for dem alle er dog, at Müslis afdæmpede farvevalg og design går igen. 

Praktiske oplysninger:

 • Mål: 63×50 cm
 • Betræk: Økologisk bomuld
 • Fyld: Skum

Småfolk puslepude – Med motiv af den populære Sophie La Girafe

Småfolk puslepude med Sophie La Girafe - Guide til puslepuder

Forhandler Totalpris Læs mere
263,50 DKK Besøg butikken
397,00 DKK Besøg butikken
408,00 DKK Besøg butikken

De fleste babyer vi kender, har bide-giraffen Sophie La Girafe i samlingen af legetøj.  

Var det noget med en puslepude som passer til det populære legetøj, så har Småfolk lavet en lækker og blød puslepude med print af den nuttede giraf.

Coatet betræk for nemmere rengøring

Det økologiske betræk – som i øvrigt er GOTS-certificeret, så det er helt uden farlige kemikalier – kan let rengøres med en fugtig klud. Betrækket er nemlig belagt med en vand- og skidtafvisende coating, som gør at den sjældent bliver beskidt. 

Skulle det alligevel ske, kan du tage betrækket af og vaske det i maskine på 60 grader. 

Puden findes også i gul.

Praktiske oplysninger:

 • Mål: 64×50 cm
 • Betræk: Økologisk bomuld
 • Fyld: Skum

Petit by Sofie Schnoor puslepude – Pude med flotte blade fra dansk designerSofie Schnoor Petit - puslepude

Forhandler Totalpris Læs mere
213,50 DKK Besøg butikken
255,85 DKK Besøg butikken

Den danske tøjdesigner Sofie Schnoor har kastet sig ud i en moderigtig serie af babyudstyr. Serien hedder Petit og består af en lang række babyudstyr, herunder også en moderigtig puslepude. 

Lækker kvalitet

Udover at der er blevet kælet for det visuelle udtryk, er der også blevet gjort en dyd ud af udformning og materialevalg som sikrer, at dit barn kommer til at ligge godt når det er pusletid.

Det bløde betræk af bomuld er coatet så du let kan klare rengøringen med en fugtig klud. Er puden særligt beskidt, kan du ganske let pille betrækket af og give det en tur i vaskemaskinen.

Puden findes også i grå og blå.

Praktiske oplysninger:

 • Mål: 65×50 cm
 • Betræk: Bomuld
 • Fyld: Skum

Fandt du den rigtige puslepude? Hvis ikke, så er der ingen grund til at give fortabt endnu! Udvalget er stort, og du er kun blevet præsenteret for toppen af isbjerget. Vil du se hvad der ellers gemmer sig under havoverfladen, så tryk på knappen nedenfor, og se det store udvalg af puslepuder. 

Brug puden til træning af motorik

En puslepude behøver ikke bruges udelukkende til bleskift. Den er nemlig også fremragende til træning af motorik, når baby er lille. 

Puslepladsen og puden er et ideelt sted til motoriske øvelser, fordi baby ligger godt, og fordi du har den lille i en god højde. 

En god motorisk øvelse med baby på puselpuden kan være:

 • Placer baby på maven med hovedet ind mod dig og sæt dig så på hug så baby kan se dit ansigt. På den måde løfter baby formentlig hovedet, eller drejer det til siderne. Det er god træning for nakken, som er særligt vigtig i den første tid af babys liv. 

Hvordan skal en puslepude se ud?

Det er fuldstændigt op til dig. 

Det vidste du selvfølgelig godt, men mange spørger faktisk alligevel. De vil gerne vide om der en bestemt farve eller et mønster som er bedre for baby end andre. 

Vores svar er, at det som udgangspunkt er ligemeget. Hvordan puslepuden ser ud er mest noget forældre og eventuelle gæster får glæde af. Baby er bedøvende ligeglad. Delvist fordi det ikke er noget den tænker på, men i høj grad også fordi pusleriet foregår liggende på ryggen. Baby ligger altså ikke og stirrer ned i puden. 

Så når du vælger hvordan puslepuden skal se ud, så behøver du ikke have dit lille pus med i ligningen. Find en puslepude, som du synes er pæn – baby er ligeglad. 

Noget baby til gengæld ikke er ligeglad med, er komforten i puden. Puden må gerne være blød, men heller ikke så blød, at baby helt forsivnder ned i den som en sækkestol. Det er også lettere for dig at manøvrere rundt med den lille, hvis puden ikke er FOR blød.

Hvad skal en puslepude være lavet af?

De to vigtigste ting ved en puslepude er sikkerheden i form af kanter der gør det svært for baby at trille væk og så naturligvis at baby ligger godt. 

Når det kommer til at ligge godt, så spiller materialet på puslepuden selvfølgelig en stor rolle. Fælles for alle vores anbefalinger er dog, at de er behagelige for barnet at ligge på, også i længere tid af gangen. Hvis du vælger at bruge puslepuden til motorisk træning eller bare leg, så kan der hurtigt gå lang tid med at ligge på ryggen, og så skal underlaget selvfølgelig være rart. 

Materialet som puslepuden er lavet af spiller dog også en rolle i forhold til rengøring ved eventuelle uheld. Især i starten sker der ofte det, at baby får bleen af og åbenbart vurderer det er et godt tidspunkt at tisse eller lave afføring. Det er selvsagt et forfærdeligt svineri, og hvis puslepuden er hjemmehæklet af mormor, så kommer du til at bruge længe på at få den nogenlunde ren igen. 
De fleste af vores anbefalinger er dog nemme at rengøre fordi de er blevet coatet med en belægning der gør stoffet skidt- og vandafvisende. 

Vi har også en svaghed for Leander puslepuden som godt nok er i den dyre ende, men som til gengæld er af et materiale som er virkelig let at rengøre. 

Hvor længe bruger man en puslepude?

En puslepude kommer til at blive brugt meget – rigtig meget! Og faktisk også i lang tid. For som navnet antyder, så bruger du puden hver eneste gang baby skal pusles. Det vil sige når bleen skal skiftes, baby skal vaskes eller have skiftet tøj, når der skal øves motorik osv. 

Som hovedregel vil de fleste bruge puslepuden indtil barnet ikke længere skal have skiftet ble. De fleste børn er i alderen 2 – 3,5 år inden de er klar til at ligge bleen fra sig, så du kommer altså til at bruge puslepuden i adskillige år. 

Fordi puslepuden bliver brugt så mange gange i så lang tid, er det særligt vigtigt at kvaliteten er i orden. Ellers ender den måske med at gå i stykker inden dit barn stopper med at bruge ble. 

Hvilken puslepude skal du vælge?

Hvis du har været igennem vores anbefalinger og stadig ikke har truffet en beslutning, så kan du prøve at hjælpe beslutningen lidt på ve,j ved at spørge dig selv hvad der er vigtigt. 

Er det, at den er let at rengøre? At den er pæn og passer ind i indretningen? Skal det være af en høj kvalitet så du er sikker på, at den ikke går i stykker?

Med det i mente kan du prøve at kigge på vores anbefalinger én gang til. Spørger du os, så er kvaliteten og hvor let den er at rengøre det vigtigste. Udseendet er sekundært, men vi ved også, at det betyder meget for især kvinder – og forstå os ret, der er absolut ikke noget galt i at vælge en, som du godt kan lide at kigge på. Du kommer nemlig til at kigge på den rigtig lang tid hver eneste dag. 

Puslepude – Se vores bud på de 9 bedste puslepuder
5 (100%) 21 votes
Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *