Loading...
Produktguides

Puslepuder – Her er vores anbefalinger

Puslepude guide cover

En puslepude giver både sikkerhed og komfort for din lille baby, som kommer til at ligge på puden i lang tid hver eneste dag. Derfor er det vigtigt at finde den rigtige pude, som får dit barn til at ligge dejligt, og som samtidig giver dig ro i sindet, fordi baby ikke kan rulle væk. Se vores bud på de bedste puslepuder her.

En puslepude bruges når baby skal pusles. Baby bliver placeret på puden, som ofte har en let hældning på siderne som gør, at baby ikke kan trille væk. En puslepude bruges som oftest sammen med et puslebord – hvis du mangler sådan et, så se vores guide til pusleborde her

Der findes et utal af puslepuder på markedet. De adskiller sig fra hinanden på design, print, størrelse, blødhed og materiale. I det følgende får du vores bud på de bedste puslepuder du kan komme i nærheden af. 

Vores anbefalede puslepuder

Det følgende er de puslepuder, som vi har besluttet os at anbefale. Vi har udarbejdet listen på bagrund af brugeranmeldelser, popularitet og tests. 

Vi håber du finder en puslepude der falder i din smag. 

Vi gør opmærksom på, at der her på siden vil fremkomme affiliate-links. Det betyder ikke noget for dig, men for os er det vigtigt, fordi det sikrer os en lille andel af købesummen, hvis du skulle beslutte dig for at købe noget.

Cam Cam – Økologisk og blød puslepudeSashiko Cam Cam økologisk puslepude - Puslepuder

Puslepuden Sashiko fra Cam Cam fås i flere forskellige farver og mønstre, så du kan med garanti finde et look der falder i din smag. Fælles for dem alle er dog, at de er i afdæmpede farver, som vil passe ind i de fleste moderne hjem. 

Betrækket er af GOTS certificeret bomuld – og derfor er der ingen skadelige stoffer der kan påvirke din baby negativt. Betrækket kan desuden tages af og vaskes – noget du utvivlsomt kommer til i ny og næ, når baby har tisset, skidt eller gylpet udover det hele. 

Puslepuden fås i flere farver og med forskellige motiver.

  • Mål: 50×65 cm 

Find den bedste pris:

Forhandler Totalpris Læs mere
369,00 DKK Læs mere
378,00 DKK Læs mere
378,00 DKK Læs mere
379,95 DKK Læs mere
388,00 DKK Læs mere
388,00 DKK Læs mere
388,95 DKK Læs mere
398,00 DKK Læs mere

Leander –  Praktisk puslepude i unikt designLeander puslepude graa - guide til puslepuder

Vi ved godt, at puslepuden fra Leander er i den dyrere ende af prisskalaen, men vi mener også godt at man kan retfærdiggøre den høje pris. 

Leander puslepuden er nemlig ikke lavet af stof som de fleste andre puslepuder, men i stedet formstøbt skum. Det giver en 100% vandtæt overflade, hvilket gør den virkelig nem at rengøre når uheldet er ude. 

Ingen grund til at skrubbe i timevis eller ligge betrækket i blød – en våd klud, måske lidt sæbe, og så er den klar til brug igen. 

Den praktiske overflade er heldigvis ikke på bekostning af komforten, for puden er yderst behagelig at ligge på for bebs.

Derudover har vi også en lille svaghed for Leanders design, men det er jo altid en smagssag. 

Puslepuden kommer i flere forskellige farver.

  • Mål: 70×50 cm

Find den bedste pris:

Forhandler Totalpris Læs mere
775,00 DKK Læs mere
775,00 DKK Læs mere
775,00 DKK Læs mere
779,95 DKK Læs mere
814,00 DKK Læs mere

Done By Deer – Nuttet puslepude med print af elefant

Hvis du er til sødt print, så har Done By Deer begået et par puder du med sikkerhed vil synes om. Puden fås blandt andet med nuttet print af den ikoniske elefant, som er blevet varemærket for producenten. 

Derudover får du en puslepude med aftageligt betræk, så det hurtigt og let kan lynes af og få en tur i vaskemaskinen. 

Du finder puslepuder fra Done By Deer i mange forskellige afskygninger, så hvis vores anbefalinger ikke går rent hjem hos dig, så kan du med garanti finde puslepuden i en anden farve eller med et motiv du kan lide.

Puslepuden fås i flere farver og med forskellige motiver.

  • Mål: 64×48,5 cm

Find den bedste pris:

Forhandler Totalpris Læs mere
399,00 DKK Læs mere
399,95 DKK Læs mere
438,00 DKK Læs mere
438,95 DKK Læs mere
448,00 DKK Læs mere

Sebra – Sød puslepude med print af køretøjerSebra-puslepude-Little-Driver - guide til puslepuder

Sebras søde og hyggelige design går igen på samtlige af deres puslepuder – vi synes, at ensfarvede puslepuder kan blive lidt kedelige, så vi er ret begejstrede for print, mønstre og farver. 

Især print får du meget af, hvis du forelsker dig i en puslepude fra Sebra. 

Udover at puden er nuttet at se på, så får du også lidt praktisk idet betrækket er blevet coatet med et vandafvisende materiale. Du skal altså ikke bekymre dig om, at tis, bæ og andet ulækkert fra din søde baby, trækker ned i puden. 

Puslepuden fås i flere farver og med forskellige motiver.

  • Mål: 63×50 cm

Find den bedste pris:

Forhandler Totalpris Læs mere
349,00 DKK Læs mere
349,95 DKK Læs mere
378,00 DKK Læs mere
388,95 DKK Læs mere

Filibabba puslepudeFilibabba puslepude luftballoner - guide til puslepude

Puslepude fra Filibabba af 100% økologisk bomuld med vandtæt coating – så skal du ikke være bange for, at væsker trækker ned i puden. Coatingen gør, at du i de fleste tilfælde kan nøjes med at rengøre med en våd klud. Er det ikke nok, så kan betrækket tages af og smides i vaskemaskinen. 

Fyldet er blødt skum som sikrer at baby ligger behageligt. Skummet er desuden udformet så baby ligger i en lille fordybning i midten – det sikrer, at baby ikke uden videre triller ud. 

Det søde mønster med luftballonerne går igen på puslepuderne fra Filibabba, men puden fås i flere forskellige afdæmpede pastelfarver.

  • Mål: 65×50 cm

Find den bedste pris:

Forhandler Totalpris Læs mere
349,00 DKK Læs mere
349,95 DKK Læs mere
378,00 DKK Læs mere
388,95 DKK Læs mere

Puslepuden kan også bruges til træning af motorik

En puslepude behøver ikke bruges udelukkende til bleskift. Den er nemlig også fremragende til træning af motorik, når baby er lille. 

Puslepladsen og puden er et ideelt sted til motoriske øvelser, fordi baby ligger godt, og fordi du har den lille i en god højde. 

En god motorisk øvelse med baby på puselpuden kan være:

  • Placer baby på maven med hovedet ind mod dig og sæt dig så på hug så baby kan se dit ansigt. På den måde løfter baby formentlig hovedet, eller drejer det til siderne. Det er god træning for nakken, som er særligt vigtig i den første tid af babys liv. 

Hvordan skal en puslepude se ud?

Det er fuldstændigt op til dig. 

Det vidste du selvfølgelig godt, men mange spørger faktisk alligevel. De vil gerne vide om der en bestemt farve eller et mønster som er bedre for baby end andre. 

Vores svar er, at det som udgangspunkt er ligemeget. Hvordan puslepuden ser ud er mest noget forældre og eventuelle gæster får glæde af. Baby er bedøvende ligeglad. Delvist fordi det ikke er noget den tænker på, men i høj grad også fordi pusleriet foregår liggende på ryggen. Baby ligger altså ikke og stirrer ned i puden. 

Så når du vælger hvordan puslepuden skal se ud, så behøver du ikke have dit lille pus med i ligningen. Find en puslepude, som du synes er pæn – baby er ligeglad. 

Noget baby til gengæld ikke er ligeglad med, er komforten i puden. Puden må gerne være blød, men heller ikke så blød, at baby helt forsivnder ned i den som en sækkestol. Det er også lettere for dig at manøvrere rundt med den lille, hvis puden ikke er FOR blød.

Hvad skal en puslepude være lavet af?

De to vigtigste ting ved en puslepude er sikkerheden i form af kanter der gør det svært for baby at trille væk og så naturligvis at baby ligger godt. 

Når det kommer til at ligge godt, så spiller materialet på puslepuden selvfølgelig en stor rolle. Fælles for alle vores anbefalinger er dog, at de er behagelige for barnet at ligge på, også i længere tid af gangen. Hvis du vælger at bruge puslepuden til motorisk træning eller bare leg, så kan der hurtigt gå lang tid med at ligge på ryggen, og så skal underlaget selvfølgelig være rart. 

Materialet som puslepuden er lavet af spiller dog også en rolle i forhold til rengøring ved eventuelle uheld. Især i starten sker der ofte det, at baby får bleen af og åbenbart vurderer det er et godt tidspunkt at tisse eller lave afføring. Det er selvsagt et forfærdeligt svineri, og hvis puslepuden er hjemmehæklet af mormor, så kommer du til at bruge længe på at få den nogenlunde ren igen. 
De fleste af vores anbefalinger er dog nemme at rengøre fordi de er blevet coatet med en belægning der gør stoffet skidt- og vandafvisende. 

Vi har også en svaghed for Leander puslepuden som godt nok er i den dyre ende, men som til gengæld er af et materiale som er virkelig let at rengøre. 

Hvor længe bruger man en puslepude?

En puslepude kommer til at blive brugt meget – rigtig meget! Og faktisk også i lang tid. For som navnet antyder, så bruger du puden hver eneste gang baby skal pusles. Det vil sige når bleen skal skiftes, baby skal vaskes eller have skiftet tøj, når der skal øves motorik osv. 

Som hovedregel vil de fleste bruge puslepuden indtil barnet ikke længere skal have skiftet ble. De fleste børn er i alderen 2 – 3,5 år inden de er klar til at ligge bleen fra sig, så du kommer altså til at bruge puslepuden i adskillige år. 

Fordi puslepuden bliver brugt så mange gange i så lang tid, er det særligt vigtigt at kvaliteten er i orden. Ellers ender den måske med at gå i stykker inden dit barn stopper med at bruge ble. 

Hvilken puslepude skal du vælge?

Hvis du har været igennem vores anbefalinger og stadig ikke har truffet en beslutning, så kan du prøve at hjælpe beslutningen lidt på ve,j ved at spørge dig selv hvad der er vigtigt. 

Er det, at den er let at rengøre? At den er pæn og passer ind i indretningen? Skal det være af en høj kvalitet så du er sikker på, at den ikke går i stykker?

Med det i mente kan du prøve at kigge på vores anbefalinger én gang til. Spørger du os, så er kvaliteten og hvor let den er at rengøre det vigtigste. Udseendet er sekundært, men vi ved også, at det betyder meget for især kvinder – og forstå os ret, der er absolut ikke noget galt i at vælge en, som du godt kan lide at kigge på. Du kommer nemlig til at kigge på den rigtig lang tid hver eneste dag. 

Puslepuder – Her er vores anbefalinger
5 (100%) 8 votes
Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *