Guide til valg af sandkasse

I det følgende vil der optræde affiliate-links.

Sandkasse sørøverskib - De bedste sandkasser

Kidkraft

Vores favorit

Plus 120 x 120 cm

God til prisen

Little Tikes Turtle

Til de små

Plus 120 x 120 cm

God til prisen
Sandkasse sørøverskib - De bedste sandkasser

Kidkraft

Vores favorit

Little Tikes Turtle

Til de små

Leg i en sandkasse er yderst stimulerende og udviklende for et barns fantasi, så vi forstår godt, at så mange nybagte forældre investerer i den magiske kasse til haven. Markedet for sandkasser er dog så stort, at det faktisk er en kende uoverskueligt, men fortvivl ej. Vi har gjort det hårde arbejde og fundet de 7 bedste sandkasser til dig. 

De 7 bedste sandkasser

Kort herunder følger – i vilkårlig rækkefølge – vores bud på de 7 bedste sandkasser. Hver sandkasse er ledsaget af en letforståelig produktbeskrivelse, så du let kan vurdere, om den er, hvad du søger.

Ligeledes præsenterer vi dig for forhandlernes aktuelle priser på de enkelte sandkasser, så du kan få den sandkasse, du forelsker dig i, så billigt som muligt, hvis du har købehatten på.

Udvælgelsen af de 7 bedste sandkasser tager afsæt i forbrugeranmeldelser og vores samlede vurdering af de enkelte sandkasser. I vores vurdering har vi lagt vægt på kvalitet, brandets ry, muligheder for leg, pris og materialevalg.

Little Tikes Turtle sandkasse

Derfor anbefaler vi denne

Rigtig mange børn er fascinerede af dyr. Derfor er legeredskaber, der ligner dyr, også populære hos mange børn, hvilket også gør sig også gældende for denne lille fine sandkasse, som ligner en skildpadde.

Det er ikke nogen kæmpestor sandkasse, så hvis du har et helt kul af unger, bør du nok finde en sandkasse, der er et par numre større, hvis du ikke vil facilitere en masse kontroverser grundet uundgåelige uoverensstemmelser på grund af for lidt plads. 

Har du blot et enkelt eller to børn, er sandkassen dog til gengæld helt perfekt, hvad angår størrelsen.

Sandkasse med låg

Med til sandkassen hører et låg, som er formet som skildpaddens skjold. Dette låg beskytter mod ubudne gæster og bevirker tilmed, at man kan bruge sandkassen til opbevaring af udendørs legetøj. 

Praktiske informationer 

Målene for sandkassen er 99 x 109 x 30 cm, og den er i stand til at bære op til 68 kg sand. 

Det siger forbrugerne

Kilde: Pixizoo.dk

Rikke
5/5

“Rigtig fin lille sandkasse. Vores barn synes, den er så sød og bliver glad, når han ser dens ansigt. Mindre sandkasse med praktisk låg, så der ikke kommer ‘ubudne gæster’ i den.”

Nadin
5/5

“Vores datter er vild med denne sandkasse. Den er praktisk, mega sød at kigge på og ikke kæmpe stor. Super køb.”

Plus Sandkasse 120 x 120 cm m/ryglæn

Derfor anbefaler vi denne

Last updated: 2022-12-07 02:30:02

En sandkasse, hvor producenterne bag virkelig har haft fokus på komfort og praktisk anvendelighed. 

Sandkassen fylder ikke alverden med sin kvadratiske form på 120 x 120 cm. Den passer derfor ind i selv ganske små haver. 

Låget til sandkassen er indbygget i konstruktionen og kan vippes på, når man ikke bruger den og dermed beskytte mod ubudne gæster. Vildt smart. 

Sid ovre hos dit barn, mens det leger

Det er de færreste forældre, der lader sig lokke op i en sandkasse. Som voksen er det nemlig sjældent særligt komfortabelt at sidde i en sådan, og at få sand i skoene, strømperne og buksefolderne er tilmed ej heller vildt tillokkende. 

Disse irriationsmomenter har børn dog ikke. De er nemlig altid helt opslugt af deres levende leg. 

Denne her model er væsentlig mere komfortabel end mange af dens alternativer, og derfor vover mange forældre sig op i den. 

Når sandkassen er foldet ud, er der nemlig to fine bænke, som man sidder ganske okay på. Disse bænke åbner op for, at man, som forælder, kan sidde og hygge i sandkassen med sit barn uden at skulle bekymre sig om efterfølgende ømhed i kroppen.

Paradiso Toys sandkasse

Derfor anbefaler vi denne

Vi ved, at folk har forskellige ønsker og behov til en sandkasse. Derfor har vi også forsøgt at sammensætte et så varieret bud på de bedste sandkasser som overhovedet muligt, og denne her model er i høj grad medtaget for også at få en god sandkasse til de mindste repræsenteret på oversigten..

Hvis dit barn er over 4 år eller bare generelt stor af sin alder, er denne her model ikke en, som vi anbefaler dig at investere i. Sandkassen egner sig nemlig, som bemærket, primært til de mindste. Til dette formål er den dog også helt fantastisk.

Skildpadder er et hit

Det er anden sandkasse på listen, som tager form som en skildpadde, og det skyldes i høj grad, at dyr er et hit blandt børn. At producenterne lige vælger at efterligne udseendet af en skildpadde er næppe tilfældigt.

Dels skyldes det, at skildpaddens form egner sig fint som sandkasse. Derudover har skildpadden et fint skjold, som kan bruges som låg i en sandkasse. Den mulighed har man ikke med samtlige dyr.

Kan både bruges som sandkasse og lille pool

Du behøver ikke at fylde sand i denne her model. Du kan også sagtens fylde vand i den og lade dit barn bruge den som et lille, fint soppebassin.

Praktiske informationer

Målene for sandkassen er 27 x 96 x 68 cm.

Det siger forbrugerne

Kilde: Shopping.Coop.dk

Nanang 130513
4/5

“Mig og min børn er bar glad for dette. Altid så dejlige og ser dem og hygger sig,”

SL-A
5/5

“God til både vand og sand leg. Ingen kattelorte i sandkassen, fordi der er låg til.”

VidaXL – Sandkasse og legehus

Derfor anbefaler vi denne

VidaXL sandkasse - De bedste sandkasser

Her får du en kombination af et legehus og en sandkasse. Denne konstruktion gør, at dit barn kan sidde i læ for regndråber og lege i sandkassen. Ligeledes bevirker taget samt de fire stolper, at sandkassen føles mere hyggelig og intim.

Gode materialer

Det er vidaXL, der står bag sandkassen, og de har tydeligvis lagt vægt på, at materialerne skulle være af allerhøjeste kvalitet. 

Træet, der bruges til sandkassen, er FSC-certificeret, imprægneret fyrretræ, som er både stabilt, holdbart og stærkt. Dette er vigtigt, da sandkassen kommer til at stå udenfor, og så ønsker man altså ikke sløje materialer, der må lade livet, så snart Moder Jord for åndedrætsbesvær. 

Praktiske informationer 

Sandkassen har følgende mål: 120 x 110 x 28 cm, mens hele produktet måler 128 x 120 x 145 cm.

Kidkraft sørøverskib-sandkasse

Derfor anbefaler vi denne

Sandkasse sørøverskib - De bedste sandkasser

En super inspirerende sandkasse, der kan være centrum for mange timers fornøjelig leg. Dens aparte udseende vil helt sikkert inspirere til en række særlige lege, som en almindelig sandkasse ikke vil. Det være sig hæsblæsende og intense skattejagte samt generelt bare vilde sejladser, hvor man forestiller sig, at man erobrer verdenshavene.

Mange fede detaljer

Vi har virkelig at gøre med en gennemført sandkasse her, hvor der er kælet for enhver detalje. Rundt omkring på sandkassen finder man en række fede motiver, der forstærker ideen om, at vi har at gøre med et vaskeægte sørøverskib. 

Over sandkassen befinder der sig et sejl. Dette sejl har ikke blot en visuel funktion, men også en praktisk, da det er vendt på en måde, der gør, at ens barn/børn sidder i læ, når de(tte) leger i sandkassen. Super smart!

Praktike informationer 

 • Kan indeholde op til 300 kg sand
 • Sand medfølger ikke
 • Mål: 200 x 116 x 151 cm
 • Lavet af træ
 • Anbefalet til børn, der mindst er 3 år.

Nordic Play sandkasse

Derfor anbefaler vi denne

Med til denne fine sandkasse følger +200 kg specialsand, hvilket naturligvis er et kæmpe plus. Selvom det kan lyde som en selvfølge, at der følger sand med til en sandkasse, er dette langt fra tilfældet, hvilket du sikkert også har bemærket med en række af de ovenstående modeller. 

Et andet stort plus ved sandkassen her er, at den i sig selv er rigtig fin. Den leverer nemlig både varen, hvad angår anvendelsesmuligheder, kvalitet og æstetik.

Mulighed for at male sandkassen

Sandkassen består af hårdført lærketræ, der i sig selv har et rigtig smukt look. Derfor vælger mange at lade sandkassen forblive i den farve, som træet er i. 

Hvis du ønsker, at sandkassen skal være en særlig farve, kan den dog uden besvær males. Lærketræet tager let imod maling, og det er derfor en yderst overkommelig opgave at give sandkassen en tur med penslen.

Kan omdannes til blomsterbed eller urtehave

På et tidspunkt bliver dit/dine barn/børn så gamle, at de ikke længere finder nogen fornøjelse ved at lege i en sandkasse. Det er desværre uundgåeligt.

Heldigvis er sandkassen her yderst fleksibel, og når dine børn er vokset fra at bygge sandslotte i den, behøver den derfor ikke bare stå og fylde uden at have en funktion. Den kan nemlig nemt omdannes til en urtehave eller et blomsterbed.

Praktiske informationer

 • Materiale: Lærketræ
 • Mål: H 150 x B 150 x D 25 cm
 • Anbefalet alder: Fra 3 år

Det siger forbrugerne

Kilde: Shopping.Coop.dk

AstridNE
5/5

“Den er et hit!! Dejligt med kanten rundt, hvor både store og små kan sidde. Den bringer stor glæde i gården til opgangens børn 🙂 Og så er den nem at samle – sandet er dejligt blødt – og nettet over holder kattene væk ;)”

mads0053
5/5

“Sandkassen blev leveret til tiden, og den var nem at samle. Lærketræet er flot at se på, og det afgiver ikke skadelige stoffer.”

Plus sandkasse

Derfor anbefaler vi denne

En god all-round sandkasse med adskillige attraktive fortrin. Den er for eksempel ganske rummelig, hvorfor flere børn ad gangen uden problemer kan lege i den. 

Tilmed er den yderst robust, hvorfor man ikke skal frygte for, at den splittes til atomer, når vejret hidser sig op.

Foruden sandkassen medfølger en fin fiberdug til bunden af kassen samt et overdækningsnet, som kan ubudne gæster ude i løbet af natten. 

CE-godkendt

Sandkassen er CE-godkendt, hvilket betyder, at sandkassen er konstrueret og fremstillet i overensstemmelse med de fælles europæiske sikkerhedskrav i normen DS/EN 71-8 til privat brug.

Med andre ord er CE-godkendelsen altså en garanti for, at sandkassen er sikker.

Gode, holdbare materialer 

Da en sandkasse sædvanligvis placeres udendørs, er det vigtigt, at den er bygget af gode, bestandige materialer, der kan modstå forskellig slags vind og vejr. 

Med denne fine sandkasse kan man sidde trygt inde i varmen, når Moder Jord er i dårligt humør. Man behøver nemlig ikke at frygte, at sandkassen går i stykker, da den er lavet af gedigne, stækre materialer. 

Plankerne er i trykimprægneret træ, mens hjørnemodulerne er i galvaniseret stål med en top af genbrugsgummi. De møtrikker, som sandkassen samles med, kan let skjules med de medfølgende møtrikhætter, så man ikke er i fare for at skære sig på disse.

Det siger forbrugerne

Kilde: Shopping.Coop.dk

Stork
5/5

“Varen er i super kvalitet, levering og det hele er i topklasse.”

Mettekj
5/5

“Lækker kvalitet, godt tilbud og hurtig levering til døren.”

Vil du se flere sandkasser?

Hvis ingen af ovenstående sandkasser var lige, hvad du søgte, så fortvivl ej. Vi har nemlig blot introduceret dig for et lille udsnit af det samlede udvalg. Klik herunder, hvis du kunne tænke dig at se endnu flere sandkasser.

Find en masse yderligere spændende produktguides på Babyhelp

Husk på, at vi ikke blot har skrevet en udførlig produktguide om sandkasser her på Babyhelp. Hos os finder du nemlig produktguides til stort set ethvert baby- og børneprodukt.

Find blandt andet produktguides til følgende produkter:
Dukkehuse, autostole, legetelte, cykelanhængere, legekøkkener, brystpumper og gyngeheste.

Tilbehør til sandkassen

En sandkasse uden sand er mere eller mindre det samme som Nik uden Jay. De to ting hører altså bare uløseligt sammen, men det mener de fleste sandkasseforhandlere faktisk ikke. De sælger nemlig sandet og sandkassen hver for sig. 

Vær derfor opmærksom på, at du formentlig også skal investere i en del sandsække, når du køber en sandkasse til dit barn. Herunder finder du aktuelle priser på 200 kg kvalitetssand.

[afp id="260"]

Legetøj til sandkassen

Langt de fleste børn har en levende fantasi, og de vil derfor kunne lege i mange timer i en sandkasse uden andet end sand. 

Antallet af fornøjelige timer i sandkassen bliver dog mangedoblet, hvis du investerer i lidt legetøj til sandkassen, og ting som skovle og spande er næsten alfa omega i en sandkasse, hvis dit barn da ikke skal slide sine hænder op.

Sådan vælger du den rette sandkasse

Mangfoldigheden for sandkasser er nærmest større end for mennesker på Nørrebro. Ja, når det kommer til sandkasser, findes der virkelig noget for enhver smag, må man sige. 

Hvis du vil være helt sikker på at finde en sandkasse, der er lige, hvad du søger, er det vigtigt, at du gør dig en del overvejelser, inden du kører plastikkortet igennem. 

Herunder gennemgår vi de forhold, som du bør have overvejet, inden du køber en sandkasse.

Materialet

Er materialet vigtigt for dig? 

Overordnet set er der to materialetyper, der går igen for sandkasser, nemlig plastik og træ. Inden for disse typer er der en masse undertyper med hver deres fordele og ulemper.

Vi ønsker ikke at dykke ned i alle undertyperne, men vil blot fokusere på fordele og ulemper ved to hovedtyper.

En sandkasse af plastik

Fordele:

 • Rimelig stor variation, hvad angår farver
 • Fås i mange sjove former
 • Sandkasser af denne type er ofte billige
 • Mobile sandkasser
 • For det meste meget lette at samle – hvis de overhovedet skal samles

Ulemper:

 • Sjældent lige så holdbare som sandkasser af træ
 • Fås ikke i vildt store udgaver

En sandkasse af træ

Fordele:

 • Bestandigt materiale, der står imod al slags vind og vejr
 • Fås i mange størrelser
 • Fås med bænk(e) og tag
 • Ofte rigtig flotte
 • Større udvalg end sandkasser af plastik

Ulemper:

 • Du skal selv samle sandkassen
 • Mange af dem er ikke mobil

Skal der være låg på sandkassen?

Der findes sandkasser med og uden låg. Fordelene ved et låg er naturligvis, at det hjælper med at holde ubudne gæster ude, og at sandkassen kan bruges som opbevaringsrum for udendørslegetøj. 

Et låg er dog ikke et ’must have’ for alle, så du skal finde ud af, hvorvidt det er dette for dig.

Skal din sandkasse kunne flyttes?

Hvis du er helt sikker på, hvor sandkassen skal placeres, har du formentlig ikke brug for en mobil en af slagsen. Har du derimod en idé om, at det kunne være rart med en nomade-sandkasse, så gør du naturligvis klogt i at finde en model, der relativt let kan flyttes.

Det bør dog siges, at selv små sandkasser bliver ret så tunge, når kommer sand i, hvorfor det en flytning ikke bare er et fingerknips.

Som tommelfingerregel vil det være en sandkasse af plastik, du skal have fat i, hvis den skal kunne flyttes. Der findes dog også sandkasser af træ, der kan flyttes, men mange af dem er ret så stationære, når de først er sat op.

Skal den graves ned?

Måske vil det være pænt at grave sandkassen ned, så den bliver en fast del af terrassen eksempelvis. 

Det er ikke alle sandkasser, der egner sig til at blive gravet ned, så hvis du ved, at dette er et krav til din kommende sandkasse, vil du formentlig have indsnævret feltet en hel del fra begyndelsen og vil kunne se bort fra en stor del af markedet.

Hvor stor skal sandkassen være?

Dette afgøres af flere ting. Dels afgøres det naturligvis af, hvor meget plads du har. Dette vil sætte naturlige begrænsninger.

Derudover er vigtige forhold, hvor mange børn der formentlig skal lege i sandkassen, og hvor store disse børn er.

Prisen

Du bliver nødt til at undersøge, hvor stort et budget du har og så holde dig inden for dette. 

Når man klikker sig igennem det samlede marked, kan man let blive fristet af de dyreste modeller, da de typisk er de lækreste, men det er ganske enkelt for dumt at bruge en stor sum penge, som man ikke har. Sæt derfor et loft fra start, og hold dig under dette.

Scroll til toppen

Bedste priser

Last updated: 2022-12-07 02:30:02