Guide til valg af natlampe til børneværelset

I det følgende vil der optræde affiliate-links.

Mr. Maria, Miffy - Kanin natlampe

Mr. Maria – Miffy

Vores favorit
A little lovely company - sky natlampe

A Little Lovely Company

God til prisen

Ferm Living

Den stilrene
A little lovely company - sky natlampe

A Little Lovely Company

God til prisen
Mr. Maria, Miffy - Kanin natlampe

Mr. Maria – Miffy

Vores favorit

Ferm Living

Den stilrene

De 9 bedste natlamper

I det følgende vil du – i vilkårlig rækkefølge – blive præsenteret for vores bud på de 9 bedste natlamper til børn. Udvælgelsen tager udgangspunkt i brugeranmeldelser samt tests udført af andre. Med vores prissammenligner kan du finde de bedste priser på vores anbefalede produkter, så du ikke betaler mere end højst nødvendigt.

Mr. Maria – Miffy

Derfor anbefaler vi denne

Mr. Maria, Miffy - Kanin natlampe

Natlampe som barnet kan lege med

Miffy er ikke bare en fremragende lille natlampe, det er også et sjovt legetøj, som barnet kan hygge sig med. Det søde udseende på Miffy vil tiltrække de fleste børns opmærksomhed og det bløde materiale, som lampen er lavet af, gør, at man uden bekymringer kan lade barnet lege med lampen, som tåler lidt af hvert.

Natlampen er hul og fyldt med luft som kan presses ud af lampen, så den nuttede kanin bliver trykket sammen. Når barnet slipper grebet om lampen, vil luften lige så stille vende tilbage til natlampen, hvorved den sammenkrøllede kanin vil folde sig ud. Det lyder lidt banalt, men børn elsker det!

Justerbar lysstyrke

Ved hjælp af en lille knap under bunden af Miffy kan du let justere lysstyrken og tilpasse den til jeres behov. Hvis du eksempelvis bruger Miffy som natlampe ved godnatlæsningen, er det rart at få rigeligt med lys, ligesom det er praktisk at kunne dæmpe lyset, når barnet skal til at sove. 

Natlampe som bruger batteri

Miffy kræver ingen stikkontakt, og kan derfor placeres hvor end du måtte ønske. Du kan tage natlampen med dig, når du bevæger dig rundt på børneværelset, så du ikke risikerer at falde over dukker eller træde på legoklodser. 

Natlampen bruger batteri og kan oplades med det medfølgende USB-kabel som dog kræver en adapter for at kunne komme i stikkontakten. Har du en smartphone kan du bruge opladeren eller adapteren fra denne. 

Praktiske oplysninger

 • Lyskilde: 5 watt LED
 • Justerbar: Ja. 5 trin. 
 • Strømkilde: Batteri (oplades med medfølgende USB-kabel)

Filibabba natlampe – Hvalen Christian

Derfor anbefaler vi denne 

Filibabba hval Natlampe, Christian - Natlampe som kan skifte farve

Kan skifte farve

Denne natlampe fra Filibabba, den nuttede hval med navnet Christian, er med sit tiltalende ydre og smarte funktioner en sikker vinder hos de fleste børn.

Når du klapper natlampen, hvalen Christian, skifter den mellem farverne rød, gul, grøn, blå og almindeligt lys. Fordi det kun kræver et lille klap på hovedet af hvalen for at skifte farve, kan selv de aller mindste hurtigt regne ud, hvordan den virker og få stor glæde af natlampen.

Acceptabel batteritid

Hvalen Christian fra Filibabba bruger batteri og er derfor ikke afhængig af at have en stikkontakt i nærheden. Du kan derfor bruge natlampen alle steder i hjemmet, uanset om det er i sofaen, i tremmesengen eller måske i den hjemmelavede hule.

Levetiden på det genopladelige batteri er 6-8 timer, hvilket er acceptabelt, men i den lavere ende. Skal lampen stå tændt hele natten, kan det hurtigt blive en udfordring, hvis ikke den er tilsluttet opladeren. Det tager omkring 2 timer at oplade batteriet med det medfølgende USB-kabel. 

Fås også i en stor udgave

Vi har valgt at fremhæve den lille hval fra Filibabba, men Christian har også en storebror som er væsentligt større. Den store udgave måler 50 x 40 x 35 cm.

Praktiske oplysninger

 • Mål: 14,5 x 11 x 9,5 cm
 • Lyskilde: LED
 • Justerbar: Ja. Tre lysstyrker og 4 forskellige farver lys
 • Strømkilde: Batteri (oplades med medfølgende USB-kabel)

Liewood natlampe – Winston

Derfor anbefaler vi denne 

Liewood panda natlampe

Miljøvenlig natlampe med godt batteri

Materialet på lampen er miljøvenligt silikone, som ikke belaster planeten unødigt, ligesom det heller ikke er usundt for dit barn at røre ved. 

Lampen har desuden indbygget genopladeligt batteri, som derfor blot skal tilsluttes strøm i stikkontakten, når batteriet er ved at være fladt.

En opladning tager omkring 3 timer, hvorefter du kan forvente op til 12 timers lys fra den lille lampe.

Fås også som kat

Hvis du mod forventning ikke er faldet for den nuttede natlampe forklædt som en panda, finder du den også som en sød kat.

Liewood-Winston-Cat-Natlampe

Praktiske oplysninger

 • Mål: 13 x 11 x 11 cm
 • Lyskilde: LED
 • Strømkilde: Batteri (oplades med medfølgende USB-kabel)

Zazu PAM – Pingvin søvntræner

Derfor anbefaler vi denne 

Zazu - Søvntræner natlampe

Hjælper dit barn med at sove og stå op

For voksne er det ganske logisk, at man sover om natten og står op om morgenen. Det samme behøver dog ikke være logisk for et barn, som derfor kan have svært ved at finde ud af, hvonår det er tid til at sove, og hvornår det er tid til at vågne. 

Med Pingvinen fra Zazu kan du allerede, fra dit barn er helt lille, begynde at lære det om sengetider på en god og pædagogisk måde. 

Sådan virker det

Søvntræneren fungerer på følgende måde:

 1. Når det er aften kan Pingvinen spille en hyggeligt vuggevise, melodi eller måske en sang, så barnet forstår at det er sengetid. 
 2. Om morgenen vil natlampen, ved hjælp af farven på lyset, fortælle dit barn hvornår det er tid til at stå op. Når lampen lyser grøn, er det fint at stå op. 
 3. Lyser natlampen orange, er der 30 minutter eller mindre, til at det er tid til at stå op. 

Ved hjælper af farver, lys og lyd, kan du kommunikere gode søvnvaner til dit barn, som med tiden vil indrette sig efter dine anvisninger. 

Hvornår lampen skal lyse og hvilken melodi den skal spille, styrer du med din mobiltelefon. 

Tre forskellige farver

Vi har valgt at fremhæve den kønsneutrale grå pingvin, men den søde natlampe kan også fås i blå og pink, hvis der skal være lidt mere spræl i farverne. Tryk nedenfor og se de tre farvemuligheder.

Praktiske oplysninger

 • Mål: ca. 17 cm høj
 • Lyskilde: LED
 • Justerbar: Ja. 5 forskellige farver lys
 • Strømkilde: Batteri (oplades med medfølgende USB-kabel)

Ferm Living natlampe

Derfor anbefaler vi denne 

Trælampe til væggen

Behøver natlampen ikke bære flytbar eller bruge batteri, kan du vælge den mere traditionelle løsning og hænge en natlampe op på væggen på børneværelset. 

Der findes et utal af natlamper til væggen, men vi er særligt begejstrede for lamperne i træ fra danske Ferm Living, som forestiller alt lige fra dyr, køretøjer, planter til frugter. 

Praktiske oplysninger

 • Mål: 40×25 cm
 • Lyskilde: G4 led pærer (skal tilkøbes seperat)
 • Justerbar: Nej.
 • Strømkilde: Stikkontakt

Aloka

Derfor anbefaler vi denne 

12 forskellige farver som styres med fjernbetjening

Du får imponerende 12 forskellige farver at vælge imellem, hvis du anskaffer dig en af de søde natlamper fra Aloka. Farverne vælger du mellem ved hjælp af den medfølgende fjernbetjening, som også bruges til at skifte mellem de 4 forskellige lysfunktioner:

 • Sleepmode – her bliver lyset dæmpet.
 • Timer – lyset dæmpes og slukker automatisk efter 40 minutter.
 • Rainbow – lampen skifter mellem alle farverne og slukkes automatisk efter 20 minutter ved brug af batterier.
 • Side Lamp – skarpt, hvidt lys, der fungerer som en natlampe, når der fx skal læses godnathistorie. Dette lys slukkes også efter 20 minutter ved brug af batterier.

Natlampe med adskillige spændende motiver

En natlampe behøver ikke udelukkende levere lys i mørket på børneværelset – den kan også være sjov og hyggelig at ligge og kigge på. Natlamperne fra Aloka kommer i flere forskellige motiver, så du kan vælge en figur dit barn vil kunne lide at kigge på. 

Er køretøjer det fedeste i verden for dit barn, kan du blandt andet vælge en traktor, et tog, en racerbil og brandbil. Til pigerne er der en sommerfugl, en havfrue, en enhjørning, en hest og mange flere søde motiver. 

Praktiske oplysninger

 • Mål: 14×18 cm
 • Lyskilde: LED
 • Justerbar: Ja, farve og lysstyrke kan justeres.
 • Strømkilde: Batteri eller stikkontakt

A Little Lovely Company – Minilampe

Derfor anbefaler vi denne 

A little lovely company - sky natlampe

Miljø- og børnevenlig plastik

Denne lille søde lampe er af lavet af et børne- og miljøvenligt materiale, så du med god samvittighed kan lade dit barn røre ved lampen. Det børnevenlig BPA og blyfri PVC er godt for både dit barn og planeten. 

Justerbar timer

Hvis natlampen skal bruges ved sengetid, kan du indstille lyset, så det automatisk slukker efter 30 minutter. På den måde slipper du for at rejse dig fra sofaen for at slukke lyset, når dit barn er faldet i søvn – det sker helt automatisk!

Kører på batterier batterier

Lampen kører 3 LR44 batterier, som medfølger. 

Den lille udgave

Der findes både en stor og en lille udgave af lampen, og vi har valgt at anbefale den lille udgave, da den – i vores øjne – er  endnu mere bedårende end den store. 

Der er nemlig bare noget særligt sødt ved små ting, ikke? Bare tænk på dit barns små hænder og fusser eksempelvis. Så bedårende! 

Praktiske oplysninger

 • Mål: 16x9x8,5 cm
 • Lyskilde: LED
 • Justerbar: Ja, lysdæmper.
 • Strømkilde: 3 LR44 batterie

Mr. Maria Nanuk

Derfor anbefaler vi denne

Mr. Maria har gjort det igen!

Efter den bragende succes, som den populære natlampe ‘Miffy’ har været, er der ikke noget at sige til, at producenten prøver lykken med endnu en ultra-cute natlampe til børn.

Denne gang er figuren ikke en kanin, men i stedet en nuttet isbjørn, som har fået navnet ‘Nanuk’.

Energivenlig

Lyskilden i ‘Nanuk’ er LED-pærer, som har adskillige fordele. Den altoverskyggende fordel er, at disse bruger minimalt med strøm, hvorfor lampen har A++ energimærkning. Derudover har LED-pærer en utroligt lang forventet levetid, så du med stor sandsynlighed aldrig skal bekymre dig om at skifte dem ud.

Det leve energiforbrug gør, at du sagtens kan lade lampen stå tændt natten igennem, hvis barnet har behov for det.

Når natlampen på et tidspunkt løber tør for strøm, kan du genoplade det indbyggede batteri fra stikkontakten ved hjælp af det medfølgende opladerkabel.

Lyset kan dæmpes

Når der skal læses godnathistorie fra en bog, er det en god idé med rigeligt med lys, så mor og far rent faktisk kan se de små bogstaver på siderne. På den anden side er det ikke specielt smart, hvis man har en lille projektør til at stå og oplyse hele børneværelset, når det er sengetid.

Det er derfor ganske smart og praktisk, at man kan justere lysstyrken på ‘Nanuk’, så den altid passer til de skiftende behov. 

Praktiske oplysninger

 • Mål: L: 35 x B: 35 x H: 41 cm
 • Lyskilde: LED
 • Justerbar: Ja
 • Strømkilde: Genopladeligt batteri

Lumipets Natlampe Bjørn

Derfor anbefaler vi denne

9 forskellige farver

Du eller dit barn vælger helt selv hvilken af de i alt 9 forskellige farver, som den søde lille lampe skal lyse med. Farven på lyset kan nemt ændres ved hjælp af den lille, smarte fjernbetjening, som medfølger.

Mange smarte funktioner og indstillinger

Der er mange gode grunde til, at børnelampen fra Lumipets fortjener en anbefaling. Mange af disse grunde hænger sammen med funktionerne, som den smarte lampe har.

Den kan blandt andet:

 • Skifte automatisk mellem farver
 • Indstilles med timer-funktion, så den selv slukker
 • Tændes når man klapper dyret på hovedet
 • Nemt rengøres, da den den er af silikone
 • Lades op med det medfølgende USB-kabel

Kan også bruges til leg

En lampe er normalt ikke noget oplagt legetøj til et barn, men i dette tilfælde er natlampen faktisk skabt til formålet, så du uden bekymringer kan lade den lille guldklump fornøje sig med den sjove og søde lampe. 

Det brugte materiale fri for BPA, bly, latex og pthalater, så den sagtens kan komme i munden.

Derudover afgiver det indbyggede LED-lys minimalt med varme, hvorfor lampen ikke bliver varm at røre ved. 

Praktiske oplysninger

 • Mål: 15 x 8 x 15 cm
 • Lyskilde: LED
 • Justerbar: Ja
 • Strømkilde: Genopladeligt batteri

Vil du se flere natlamper?

Hvis du har været hele vores liste med anbefalinger igennem, og stadig ikke har fundet den helt rigtige natlampe til dit barn, kan du fortsætte din søgning ved at trykke på knappen nedenfor. 

Vi har meget mere godt til dig på Babyhelp.dk

Det er ikke kun natlamper vi har beskæftiget os med her på siden. Vi står også bag et hav af guides til alt det andet vigtige babyudstyr, du bør anskaffe dig. 

Find blandt andet produktguides til følgende produkter:
Pusletasker, Babynests, kravlegårde, slyngevugger og tremmesenge.

Natlampe tændt hele natten – er det en god idé?

Et spørgsmål vi ofte støder på i forbindelse med natlamper er, om det er okay at lade dem være tændt hele natten. 

Svaret er ikke så ligetil, som man måske skulle tro, for der er ikke umiddelbart noget rigtigt eller forkert. 

Forældre kan fristes til at lade natlampen være tændt hele natten, fordi det kan give barnet noget tryghed, at hele børneværelset ikke er dækket af mørke. Det er dog også sådan, at vores kroppe er skabt til at tilpasse døgnrytmen efter blandt andet mængden af lys omkring os. Når det bliver mørkt sidst på dagen, vil vi ofte føle os mere trætte end midt på dagen, hvor der er dagslys – det er fordi vores krop ved, at det ikke er nat endnu, fordi der stadig er lyst og derfor skal vi ikke sove.

Når natlampen lyser i løbet af natten, kan det risikere at have en indvirkning på barnets naturlige døgnrytme, men det er ikke nødvendigvis tilfældet. 

Hvis det er muligt, bør du så vidt muligt prøve at have natlampen slukket i løbet af natten, men i sidste ende er det vigtigste at barnet får sovet. Hvis dit barn kun kan sove med lyset tændt, så er det langt bedre end ingenting!

Læs mere hos Sundhedsplejersken.dk her.

Natlampe til børn – hvorfor?

Når mørket gør dit barn bange, eller gør det umuligt for dig at finde vej på børneværelset, skal der en natlampe til. En natlampe kan bryde mørket med sit dæmpede lys og gøre rejsen fra vågen til drømmeland, lettere for din lille guldklump. Du bliver også selv glad for, at der er lys at tænde, hvis du skal kigge til dit barn i løbet af natten, læse en bog om aftenen eller noget tredje, som bliver besværliggjort af mørket. 

Scroll til toppen