Loading...
Produktguides

Natlamper – Vi viser dig de bedste natlamper til børn

Natlampe guide cover

De 7 bedste natlamper

I det følgende vil du blive præsenteret for vores bud på de 7 bedste natlamper til børn. Udvælgelsen tager udgangspunkt i brugeranmeldelser samt tests udført af andre. 

Med vores prissammenligner kan du finde de bedste priser på vores anbefalede produkter, så du ikke betaler mere end højest nødvendigt.

I det følgende vil der optræde affiliate-links, altså sponsorerede links.

Mr. Maria – Miffy

Sød kanin natlampe i blødt silikone

Mr. Maria, Miffy - Kanin natlampe
Forhandler Totalpris Læs mere
477,38 DKK Besøg butikken
569,95 DKK Besøg butikken
608,95 DKK Besøg butikken
618,00 DKK Besøg butikken

Natlampe som barnet kan lege med

Miffy er ikke bare en fremragende lille natlampe, det er også et sjovt legetøj som barnet kan hygge sig med. Det søde udseende på Miffy vil tiltrække de fleste børns opmærksomhed og det bløde materiale som lampen er lavet af gør, at man uden bekymringer kan lade barnet lege med lampen, som tåler lidt af hvert.

Natlampen er hul og fyldt med luft som kan presses ud af lampen, så den nuttede kanin bliver trykket sammen. Når barnet slipper grebet om lampen, vil luften ligeså stille vende tilbage til natlampen, hvorved den sammenkrøllede kanin vil folde sig ud. Det lyder lidt banalt, men børn elsker det!

Justerbar lysstyrke

Ved hjælp af en lille knap under bunden af Miffy, kan du let justere lysstyrken og tilpasse den til jeres behov. Hvis du eksempelvis bruger Miffy som natlampe ved godnatlæsningen, er det rart at få rigeligt med lys, ligesom det er praktisk at kunne dæmpe lyset, når barnet skal til at sove. 

Natlampe som bruger batteri

Miffy kræver ingen stikkontakt, og kan derfor placeres hvor end du måtte ønske. Du kan tage natlampen med dig, når du bevæger dig rundt på børneværelset, så du ikke risikerer at falde over dukker eller træde på legoklodser. 

Natlampen bruger batteri og kan oplades med det medfølgende USB-kabel som dog kræver en adapter for at kunne komme i stikkontakten. Har du en smartphone kan du bruge opladeren eller adapteren fra denne. 

Praktiske oplysninger

 • Mål: 15 x 15 x 30 cm
 • Lyskilde: 5 watt LED
 • Justerbar: Ja. 5 trin. 
 • Strømkilde: Batteri (oplades med medfølgende USB-kabel)

Filibabba natlampe – Hvalen Christian

Natlampe som kan skifte farve

Filibabba hval Natlampe, Christian - Natlampe som kan skifte farve
Forhandler Totalpris Læs mere
299,95 DKK Besøg butikken
328,00 DKK Besøg butikken
328,00 DKK Besøg butikken
328,95 DKK Besøg butikken
348,00 DKK Besøg butikken

Kan skifte farve

Denne natlampe fra Filibabba, den nuttede hval med navnet Christian, er med sit tiltalende ydre og smarte funktioner en sikker vinder hos de fleste børn.

Når du klapper natlampen, hvalen Christian, skifter den mellem farverne rød, gul, grøn, blå og almindeligt lys. Fordi det kun kræver et lille klap på hovedet af hvalen for at skifte farve, kan selv de aller mindste hurtigt regne ud hvordan den virker og få stor glæde af natlampen.

Hvalen Christian

Acceptabel batteritid

Hvalen Christian fra Filibabba bruger batteri og er derfor ikke afhængig af at have en stikkontakt i nærheden. Du kan derfor bruge natlampen alle steder i hjemmet, uanset om det er i sofaen, i tremmesengen eller måske i den hjemmelavede hule.

Levetiden på det genopladelige batteri er 6-8 timer, hvilket er acceptabelt, men i den lavere ende. Skal lampen stå tændt hele natten, kan det hurtigt blive en udfordring, hvis ikke den er tilsluttet opladeren. Det tager omkring 2 timer at oplade batteriet med det medfølgende USB-kabel. 

Fås også i en stor udgave

Vi har valgt at fremhæve den lille hval fra Filibabba, men Christian har også en storebror som er væsentligt større. Den store udgave måler 50 x 40 x 35 cm.

Praktiske oplysninger

 • Mål: 14,5 x 11 x 9,5 cm
 • Lyskilde: LED
 • Justerbar: Ja. Tre lysstyrker og 4 forskellige farver lys
 • Strømkilde: Batteri (oplades med medfølgende USB-kabel)

Liewood natlampe – Winston

Genopladelig panda natlampe

Liewood panda natlampe
Forhandler Totalpris Læs mere
249,95 DKK Besøg butikken
278,00 DKK Besøg butikken
278,00 DKK Besøg butikken
288,95 DKK Besøg butikken
288,95 DKK Besøg butikken

Miljøvenlig natlampe med godt batteri

Materialet på lampen er miljøvenligt silikone, som ikke belaster planeten unødigt, ligesom det heller ikke er usundt for dit barn at røre ved. Lampen har desuden indbygget genopladeligt batteri, som derfor blot skal tilsluttes strøm i stikkontakten, når batteriet er ved at være fladt.

En opladning tager omkring 3 timer, hvorefter du kan forvente op til 12 timers lys fra den lille lampe.

 Fås i flere nuttede udgaver

Hvis du mod forventning ikke er faldet for den nuttede natlampe forklædt som en panda, finder du den også som en sød kat, ligesom der er flere forskellige farver at vælge imellem.

Praktiske oplysninger

 • Mål: 13 x 11 x 11 cm
 • Lyskilde: LED
 • Strømkilde: Batteri (oplades med medfølgende USB-kabel)

Zazu PAM – Pingvin søvntræner

 Natlampe med højttaler som træner dit barn i at sove

Zazu - Søvntræner natlampe
Forhandler Totalpris Læs mere
403,65 DKK Besøg butikken

Hjælper dit barn med at sove og stå op

For voksne er det ganske logisk, at man sover om natten og står op om morgenen. Det samme behøver dog ikke være logisk for et barn, som derfor kan have svært ved at finde ud af, hvonår det er tid til at sove og hvornår det er tid til at vågne. 

Med Pingvinen fra Zazu, kan du allerede fra dit barn er helt lille, begynde at lære det om sengetider på en god og pædagogisk måde. 

Sådan virker det

Søvntræneren fungerer på følgende måde:

 1. Når det er aften kan Pingvinen spille en hyggeligt vuggevise, melodi eller måske en sang, så barnet forstår at det er sengetid. 
 2. Om morgenen vil natlampen, ved hjælp af farven på lyset, fortælle dit barn hvornår det er tid til at stå op. Når lampen lyser grøn, er det fint at stå op. 
 3. Lyser natlampen orange, er der 30 minutter eller mindre, til at det er tid til at stå op. 

Ved hjælper af farver, lys og lyd, kan du kommunikere gode søvnvaner til dit barn, som med tiden vil indrette sig efter dine anvisninger. 

Hvornår lampen skal lyse og hvilken melodi den skal spille, styrer du med din mobiltelefon. 

Tre forskellige farver

Vi har valgt at fremhæve den kønsneutrale grå pingvin, men den søde natlampe kan også fås i blå og pink, hvis der skal være lidt mere spræl i farverne. Tryk nedenfor og se de tre farvemuligheder.

Praktiske oplysninger

 • Mål: ca. 17 cm høj
 • Lyskilde: LED
 • Justerbar: Ja. 5 forskellige farver lys
 • Strømkilde: Batteri (oplades med medfølgende USB-kabel)

Ferm Living natlampe

Natlampe i træ til væggen – flere forskellige figurer

Forhandler Totalpris Læs mere
499,00 DKK Besøg butikken
499,00 DKK Besøg butikken
538,00 DKK Besøg butikken
538,95 DKK Besøg butikken

Trælampe til væggen

Behøver natlampen ikke bære flytbar eller bruge batteri, kan du vælge den mere traditionelle løsning og hænge en natlampe op på væggen på børneværelset. 

Der findes et utal af natlamper til væggen, men vi er særligt begejstrede for lamperne i træ fra danske Ferm Living, som forestiller alt lige fra dyr, køretøjer, planter til frugter. 

Praktiske oplysninger

 • Mål: 40×25 cm
 • Lyskilde: G4 led pærer (skal tilkøbes seperat)
 • Justerbar: Nej.
 • Strømkilde: Stikkontakt

Aloka

Sød natlampe med fjernbetjening

natlampe med fjernbetjening
Forhandler Totalpris Læs mere
399,95 DKK Besøg butikken

12 forskellige farver som styres med fjernbetjening

Du får imponerende 12 forskellige farver at vælge imellem, hvis du anskaffer dig en af de søde natlamper fra Aloka. Farverne vælger du mellem ved hjælp af den medfølgende fjernbetjening, som også bruges til at skifte mellem de 4 forskellige lysfunktioner:

 • Sleepmode – her bliver lyset dæmpet.
 • Timer – lyset dæmpes og slukker automatisk efter 40 minutter.
 • Rainbow – lampen skifter mellem alle farverne og slukkes automatisk efter 20 minutter ved brug af batterier.
 • Side Lamp – skarpt, hvidt lys, der fungerer som en natlampe, når der fx skal læses godnathistorie. Dette lys slukkes også efter 20 minutter ved brug af batterier.

Natlampe med adskillige spændende motiver

En natlampe behøver ikke udelukkende levere lys i mørket på børneværelset – den kan også være sjov og hyggelig at ligge og kigge på. Natlamperne fra Aloka kommer i flere forskellige motiver, så du kan vælge en figur dit barn vil kunne lide at kigge på. 

Er køretøjer det fedeste i verden for dit barn, kan du blandt andet vælge en traktor, et tog, en racerbil og brandbil. Til pigerne er der en sommerfugl, en havfrue, en enhjørning, en hest og mange flere søde motiver. 

Praktiske oplysninger

 • Mål: 14×18 cm
 • Lyskilde: LED
 • Justerbar: Ja, farve og lysstyrke kan justeres.
 • Strømkilde: Batteri eller stikkontakt

A Little Lovely Company

Stor natlampe som forestiller en sky

A little lovely company - sky natlampe
Forhandler Totalpris Læs mere
699,00 DKK Besøg butikken
808,00 DKK Besøg butikken

Miljø- og børnevenlig plastik

Lampen af lavet af et børne- og miljøvenligt materiale, så du med god samvittighed kan lade dit barn røre ved lampen. Det børnevenlig BPA og blyfri PVC er godt for både barn og planet. 

Justerbar timer

Hvis natlampen skal bruges ved sengetid, kan du indstille lyset, så det automatisk slukker efter 30 minutter. På den måde slipper du for at rejse dig fra sofaen for at slukke lyset, når dit barn er faldet i søvn – det sker helt automatisk!

Kan bruge batterier eller tilsluttes stikkontakt

Afhængigt af dine behov, kan du vælge at indsætte 6 stk. 1,5V AA batterier i lampen og på den måde have den til at lyse uanset hvor du placerer den. 

Skal natlampen stå det samme sted hver dag, kan du i stedet vælge at tilslutte den stikkontakten, så du ikke behøver bekymre dig om at skifte batterier. 

Du kan naturligvis også sætte batterier i lampen og tilslutte den stikkontakten når den skal stå stationært, men du kan desværre ikke lade batterierne op på denne måde. 

Praktiske oplysninger

 • Mål: 45 x 25 x 23 cm
 • Lyskilde: LED
 • Justerbar: Ja, lysdæmper.
 • Strømkilde: Stikkontakt eller batteri

Vi har meget mere godt til dig på Babyhelp.dk

Det er ikke kun natlamper vi har beskæftiget os med her på siden. Vi står også bag et hav af guides til alt det andet vigtige babyudstyr, du bør anskaffe dig. 

Find blandt andet produktguides til følgende produkter:
Pusletasker, Babynests, kravlegårde, slyngevugger og tremmesenge.

Natlampe tændt hele natten – er det en god idé?

Et spørgsmål vi ofte støder på i forbindelse med natlamper er, om det er okay at lade dem være tændt hele natten. 

Svaret er ikke så ligetil, som man måske skulle tro, for der er ikke umiddelbart noget rigtigt eller forkert. 

Forældre kan fristes til at lade natlampen være tændt hele natten, fordi det kan give barnet noget tryghed, at hele børneværelset ikke er dækket af mørke. Det er dog også sådan, at vores kroppe er skabt til at tilpasse døgnrytmen efter blandt andet mængden af lys omkring os. Når det bliver mørkt sidst på dagen, vil vi ofte føle os mere trætte end midt på dagen, hvor der er dagslys – det er fordi vores krop ved, at det ikke er nat endnu, fordi der stadig er lyst og derfor skal vi ikke sove.

Når natlampen lyser i løbet af natten, kan det risikere at have en indvirkning på barnets naturlige døgnrytme, men det er ikke nødvendigvis tilfældet. 

Hvis det er muligt, bør du så vidt muligt prøve at have natlampen slukket i løbet af natten, men i sidste ende er det vigtigste at barnet får sovet. Hvis dit barn kun kan sove med lyset tændt, så er det langt bedre end ingenting!

Læs mere hos Sundhedsplejersken.dk her.

Natlampe – hvorfor?

Når mørket gør dit barn bange, eller gør det umuligt for dig at finde vej på børneværelset, skal der en natlampe til. En natlampe kan bryde mørket med sit dæmpede lys og gøre rejsen fra vågen til drømmeland, lettere for din lille guldklump. Du bliver også selv glad for, at der er lys at tænde, hvis du skal kigge til dit barn i løbet af natten, læse en bog om aftenen eller noget tredje, som bliver besværliggjort af mørket. 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *