ammepude test

Hvornår stopper man med at amme om natten?

De fleste forældre glæder sig til dagen, hvor man endelig kan sove igennem en hel nat, uden at skulle op et par gange for at amme eller give sutteflaske. Men hvornår stopper man egentlig med at amme om natten? Få svaret her i artiklen!

Søvn er ofte en mangelvare, når man er forælder. Særligt når man har helt små børn, kan det være svært at få de nødvendige 8 timer på langs. Heldigvis er det kun en fase, for før eller siden skal baby nok lære at sove hele natten, uden du behøver stå op for at amme undervejs.

Hvornår stopper natamningen?

Et normalt barn, som trives i det daglige, har som udgangspunkt ikke længere behov for modermælk eller modermælkserstatning fra det er fyldt 1 år.

Nogle babyer begynder dog helt af sig selv at springe natamningen eller natflasken over tidligere – det skal du bare være glad for!

LÆS OGSÅ: Den ultimative guide til amning

Jo ældre barnet er, des længere vil der gå mellem opvågningerne om natten – sådan er det i hvert fald typisk. Babyer, som ammes, vil desuden ofte vågne hyppigere end dem, som får modermælkserstatning. Modermælken fra brysterne er nemlig lettere at fordøje, så baby hurtigere bliver sulten igen.

Du skal måske selv gøre en indsats, hvis natflasken eller natamningen skal stoppe

Der er ingen garanti for, at baby er enig med dig i, at det fra 1 års alderen skal være slut med at blive ammet eller få sutteflaske om natten, men fordi barnet ikke længere har et behov, kan du med god samvittighed forsøge at udfase spisetid om natten.

Du skal være forberedt på, at baby måske protesterer med gråd og utilfredshed, men det er naturligvis vigtigt, at du står fast på din beslutning. Gråd fra baby behøver ikke nødvendigvis betyde sult, men kan også blot være en måde at udtrykke behov for tryghed, nærvær og trøst, så prøv at tage barnet op og hold det tæt – det virker ofte!

Vil du vide mere, kan du læse vores guide: Sådan vænner du baby af med amning eller sutteflaske om natten

Du kan gøre natamningen lettere

Det kan være afsindigt hårdt og udmattende, når man nat efter nat bliver afbrudt i sin nattesøvn, men sådan er det desværre ofte at være forælder til et lille barn.

Heldigvis kan du gøre natamningen nemmere, så du kan få sovet lidt mere og undgå at ligne et trafikuheld dagen efter.

Am baby i en liggende ammestilling

Skal baby ammes hyppigt om natten, kan du overveje at samsove, altså have baby i sengen hos dig. Når baby gør opmærksom på, at det er spisetid, kan du lægge dig om på siden, finde brystet frem og amme dit sultne barn i en liggende ammestilling.

LÆS OGSÅ: Hvad gør amning ved kroppen?

På den måde slipper du for at skulle stå ud af sengen, og har du et tilpas godt sovehjerte, kan du måske endda sove videre, imens dit barn spiser fra brystet.

Hvis baby får sutteflaske, kan du sørge for at forberede så meget som muligt, så du ikke skal til at rengøre flasker, kæmpe for at åbne pakken med modermælkserstatning eller lede efter en stofble.

Invester i en maskine til tilberedning af modermælkserstatning

Er der plads i budgettet, kan du overveje at investere i en Babybrezza, som kan sørge for at tilberede modermælkserstatningen for dig.

Denne geniale maskine kan bedst sammenlignes med en en Nespresso-maskine til sutteflasker. Det er dog ikke kaffe, som fyldes i sutteflasken, men i stedet frisklavet modermælkserstatning.

Maskinen sørger selv for at dosere den rette mængde pulver og vand, så blandingsforholdet altid er perfekt.

Derudover varmer Babybrezza selv vandet op, så mælken i sutteflasken har den helt rette temperatur og derfor straks er drikkeklar.

Når baby skal have sutteflaske om natten, behøver du kun stå op, placere en flaske i maskinen, trykke på en knap og 10 sekunder senere har du en perfekt doseret sutteflaske i den helt rette temperatur.

Babybrezza kan købes her

Vi indrømmer gerne, at Babybrezza er mere ‘nice-to-have‘ end ‘need-to-have‘, men som forælder har man i forvejen så mange andre ting, som skal ordnes, hvorfor selv den mindste hjælp i dagligdagen er kærkommen.

Hvis du har råd, kan vi derfor på det varmeste anbefale at investere i en Babybrezza.