Guide til valg af vikle

I det følgende vil der optræde affiliate-links. 

Aldoria Bambu Soft Vikle - De bedste vikler

Aldoria Bambu

Vores favorit

Moby vikle

God til prisen
Fidella Fly Tai Vikle Toddler Chevron

Fidella Fly Tai

Den smarte

Moby vikle

God til prisen
Aldoria Bambu Soft Vikle - De bedste vikler

Aldoria Bambu

Vores favorit
Fidella Fly Tai Vikle Toddler Chevron

Fidella Fly Tai

Den smarte

En strækvikle er perfekt for dig, der leder efter en bekvem måde, hvorpå du kan bære dit barn tæt på kroppen. De bedste strækvikler leverer nemlig ekstremt god bærekomfort, samtidig med at de sørger for, at du har dit barn helt tæt på dig, men hvilke strækvikler er lige de bedste? 

Jo, ser du… Det er her, vi kommer ind i billedet. I denne artikel giver vi nemlig vores bud på de 7 bedste vikler. Buddene tager afsæt i omfattende research, hvor vi har læst et utal af tests af strækvikler, en masse produktbeskrivelser samt en stor del forbrugeranmeldelser.

De 7 bedste vikler

Herunder følger vores bud på de 7 bedste strækvikler. Buddene er i vilkårlig rækkefølge. Hvert bud ledsages af en letforståelig produktbeskrivelse, så du kan lære de enkelte strækvikler godt at kende. Foruden produktbeskrivelserne vil du ved hver vikle også finde forhandlernes aktuelle priser.

Aldoria Bambu Soft Vikle

Derfor anbefaler vi denne

Aldoria Bambu Soft Vikle - De bedste vikler
Anbefalet alder: 0-12 måneder

Vi lægger ud med en vaskeægte testvinder! 

Viklen her vandt nemlig Pricerunners tests af vikler i 2019. Et af de elementer ved viklen, som Pricerunner særligt fremhævede med begejstring, var viklens materiale, som er dejligt silkeblødt. Foruden at være blødt er materialet også eminent til at udlede varme og fugt samt til at holde på varmen i kolde stunder. 

Materialet er derfor altafgørende for, at viklen her egner sig til at blive brugt året rundt. Selv på varme sommerdage, hvor en række vikler ellers kan finde på at klistre en smule ubehageligt mod ens hud, er denne her helt perfekt.

Stoffet er ikke blot behageligt for forælderen 

Stoffet er ikke blot behageligt for forælderen, der bærer denne vikle. Det er også super behageligt for baby at blive indsvøbt i, og her gælder det samme som for forælderen. Om sommeren er viklen ej for varm, og om vinteren er viklen ej for kold.

Som sagt er stoffet dejligt silkeblødt, og det har den herlige konsekvens, at hverken forælder eller baby skal frygte at få slidsår, uanset hvor meget viklen tages i brug.

Allergivenlig

Vi har allerede lovprist viklens stof til skyerne, men rent faktisk har vi lidt mere ros på bedding, hvad angår dette område. 

Det har vi, fordi stoffet også er allergivenligt og besidder antibakterielle egenskaber. I fremstillingsprocessen er der ikke brugt nogen former for kemikalier, hvorfor stoffet er godt både for huden og miløet.

Ergonomisk design

Viklen er ergonomisk designet og giver god støtte omkring barnets krop og hoved. Derudover er viklen også yderst behagelig at have på for mor eller far.

Praktiske informationer

 • Anbefalet alder: 0-1 år.
 • Mål: 0,5 x 5 m.
 • Materiale: 100 % Bambusjersey.
 • Vaskeanvisning: Maskinvask ved 40°C.

Babylonia Tricot-slen Organic

Derfor anbefaler vi denne

Anbefalet alder: 0-18 måneder

Da Pricerunner i 2019 testede denne model, markerede de den som ‘Godt køb’. Derudover hædrede de den med 4,5 ud af 5 stjerner. Altså meget tæt på fuld plade!

Deres begejstring skyldes naturligvis flere ting. Særligt at viklen kan bruges så lang tid, som den kan, gav plusser hos dem. Den lange brugstid skyldes, at vinklen er slidstærk og modstandsdygtig. Den kan bære op til 18 kg, og et barn kan benytte den allerede som nyfødt.

Lækkert materiale

Derudover lovpriste Pricerunner også viklens lækre materiale – økologisk bomuld – for at være blødt, lækkert og at forme sig efter både forælderens og babyens krop.

Pricerunner havde faktisk kun et enkelt kritikpunkt, og det var, at viklen var ret varm at bære om sommeren.

Yderst fleksibel

Viklen er meget let at knytte, hvilket gør den ekstremt fleksibel, da dette medfører, at barnet kan bæres på et utal af forskellige måder. Med til viklen følger en fin manual, hvorpå du kan se de forskellige grundknytninger og positionsmuligheder, der er.

Det er meget let at amme sit barn, mens det er i viklen, hvilket værdsættes af rigtig mange.

Praktiske informationer

 • Størrelse: One size
 • Længde: 550 cm
 • Materiale: 100 % Økologisk bomuld
 • Vaskeråd: 30 grader.

Ergobaby aura strækvikle

Derfor anbefaler vi denne

Anbefalet alder: 0-18 måneder

I 2015 vandt en forgænger til denne model ALT for damernes tests af vikler og bæreseler. Forgængeren blev særligt rost grundet stoffet, der var dejligt blødt, fleksibelt og strækbart, hvorfor stort set alt var muligt med viklen.

Det er sjældent, at producenter bliver dårligere med tiden. Derfor kan du også godt forvente, at denne her vikle som minimum er lige så god og fantastisk som viklen, der i 2015 løb med titlen som testvinder.

Sikrer nærhed

Med denne vikle kommer baby helt tæt på den forælder, der bærer viklen. Forælderens hjerteslag vil fungere beroligende for baby, og brugen af viklen vil styrke båndet og nærheden mellem forælder og baby.

Let at binde

Hvis du ikke er super fiks på fingrene, kan det faktisk godt være lidt svært at binde en vikle. Viklen her er dog en af de absolut letteste at binde, hvorfor den egner sig særligt godt til alle dem, der endnu ikke har erfaring med vikler.

Lækkert stof

Stoffet er toplækkert! 

Det er strækbart, fleksbielt og ekstremt åndbart. Ydermere er det behageligt for både forælder og baby grundet dets bløde tekstur.

Praktiske informationer

 • Anbefalet alder: Fra 3,6–13,6 kg.
 • Vaskeanvisning: Tåler maskinvask på 30°C

Det siger forbrugerne

Kilde: Mamamilla.dk

Eva B.
5/5

“Jeg bestilte en vikle, og var egentlig sådan lidt ‘nu må vi se om den overhovedet bliver brugt’ men det har bare vist sig at være et af de bedste baby-køb jeg har gjort! Det er en fantastisk vikle som er enormt nem at bruge – kæmpe succes!”

Chili S.
5/5

“Jeg er vild med den vikle jeg har købt!”

Moby vikle – Wrap Classic

Derfor anbefaler vi denne

Anbefalet alder: 0-18 måneder

En rigtig fin vikle, der leverer varen, når det kommer til komfort, tilpasningsevne og stil. Det gør den særligt, fordi den er fremstillet af blødt, fleksibelt og slidstærkt stof, som sørger for at fordele vægten fra barnet jævnt over vikle-brugerens ryg og hofter. Med andre ord leverer viklen altså også varen, hvad angår det ergonomiske.

Fås i flere farver

Hvis du af den ene eller anden grund ikke er til den sorte farve, kan vi glædeligt informere om, at viklen fås i andre farver, blandt andet i grå og mørkeblå.

Moby Classic Vikle - Grå

Skaber nærhed mellem forælder og baby

Med viklen vil du have din baby helt tæt på kroppen, hvilket vil fylde baby med tryghed. Din kropsvarme og beroligende og tryghedsgivende hjerteslag vil minde baby om tiden inde i maven. Derfor kan du være helt sikker på, at baby hurtigt finder ro, når den anbringes i denne vikle.

Praktiske informationer

 • Anbefalet alder: Nyfødt – 15,5 kg
 • Maskinvaskes ved 30 grader

Det siger forbrugerne

Kilde: Shopping.Coop.dk

Lhaop
5/5

“Super lækker vikle, som er let at bruge og have med på farten”

Fidella Fly Tai Vikle Toddler Chevron

Derfor anbefaler vi denne

Fidella Fly Tai Vikle Toddler Chevron
Anbefalet alder: 9 måneder-5 år

Fly Tai fra Fidella er en smart kombination mellem en strækvikle og en bæresele, som kendetegnes ved at være både sikker og behagelig. Som du kan se ovenfor, er denne vikle i den dyre ende, men man får virkelig også, hvad man betaler for. Der er nemlig tale om en helt og aldeles komplet vikle, som vi ærlig talt ikke kan finde på noget dårligt at sige om.

Ekstremt brugervenlig

Pasformen er yderst let at justere efter sit barn. De polstrede skulderstropper samt taljebæltet bindes og justeres let med henblik på at sikre mest mulig komfort for dig og baby.

Med smart, praktisk hætte

Med til viklen hører en smart indbygget hætte, som både fungerer som beskyttelse mod vind samt vejr og nakkestøtte.

3 forskellige positioner

Viklen tilbyder 3 forskellige ergonomiske positioner: På maven, på hofterne eller på ryggen. Det er rart med noget at skifte mellem, da det godt kan være en smule anstrengende at bære rundt på sin baby i lang tid.

Lækkert materiale

Viklen er fremstillet af 100 % økologisk bomuld, hvilket har en række fordelagtige karakteristika, blandt andet er dette materiale dejligt blødt samt varmt, hvilket er en fordel i de kolde måneder.

Kan bruges mange år

Viklen kan bruges i mange år. Den egner sig nemlig til børn på 9 måneder, og så helt op til de er 5 år.

Praktiske informationer

 • Anbefalet alder: 9 måneder – 5 år
 • Anbefalet højde: 74 – 104 cm.

Najell Wrap

Derfor anbefaler vi denne

Anbefalet alder: 0-12 måneder

Også Najell Wrap medvirkede i Pricerunners store test af vikler, og her blev den belønnet med en ganske hæderlig karakter. 4 ud af 5 stjerner blev det nemlig til for viklen.

Hos Babyhelp forstår vi godt, at Najell Wrap nærmede sig topkarakter i Pricerunners test. Der er nemlig tale om en vikle, der er både lækker, yderst brugervenlig og dejligt, dejligt blød.

Ekstremt brugervenlig

Hvis du ikke er super fingernem, en anelse klodset og derfor frygter, at du får svært ved at håndtere en traditionel vikle, så bør du i den grad overveje Najell Wrap i stedet. 

Denne – lidt alternative – vikle skal nemlig hverken bindes eller vikles rundt om dig. I stedet tages den blot på som en almindelig T-shirt, hvilket må siges at være noget, der volder de færreste besvær.

Mulighed for at amme med viklen på

Du har mulighed for at bruge viklen over en almindelig bluse, hvilket er dejligt på kolde dage. Endnu dejligere er det dog, at du på varme dage kan bruge viklen uden at have noget indenunder. 

Når viklen er på, dækker stoffet hele din ryg, så du kommer ikke til at føle dig bar, når du er iført viklen. Når baby er monteret i viklen, kan du uden besvær amme baby, hvis du ønsker dette. Derfor kan viklen også aflaste dig i forbindelse med amning.

Praktiske infromationer

 • Anbefalet alder: Nyfødt – 1 år
 • Fremstillet i OEKO-TEX 100 certificerede materialer.
  Vaskes i maskinen ved 40 grader.

Tula Vikle

Derfor anbefaler vi denne

Anbefalet alder: 0-12 måneder

Denne vikle har – så vidt vi er orienteret – endnu ikke vundet nogen tests, men dette bør ene og alene skyldes, at den ikke har deltaget i nogen, for det er virkelig en god og lækker vikle, som er hele sin høje pris værd. 

Så lækkert et stof!

Forestil dig blødt med blødt på! Sådan er stoffet nemlig!

Det er lavet af lækkert bomuld, hvilket bevirker, at baby end ikke på de helt kolde fryser i viklen. 

Dog bevirker materialevalget også, at viklen er en anelse varm både for baby og den, der bærer viklen, de varmeste sommerdage.

Fås i flere størrelser

Langt de fleste vikler fås kun i én størrelse, men dette gælder ikke for denne. 

Viklen her fås nemlig i to forskellige størrelser. Derfor burde du uden besvær kunne finde den i en størrelse, der passer dit barn nærmest perfekt. 

Yderst smuk vikle 

Hvis du går meget op i æstetik, vil du stensikkert elske denne vikle. I vores øjne er det nemlig klart en af de smukkeste på markedet, og det fedeste af det hele er, at viklen ikke blot er smuk; den er også komfortvenlig.

Praktiske informationer 

 • Materiale: 100 % Bomuld.

Find en masse yderligere spændende produktguides på Babyhelp

Husk på, at vi ikke blot har skrevet en udførlig produktguide om strækvikler her på Babyhelp. Hos os finder du nemlig produktguides til stort set ethvert baby- og børneprodukt.

Find blandt andet produktguides til følgende produkter: Tripp-Trapp-stolen, voksiposer, sandkasser, cykelanhængere, løbecykler, gåvogne, børnegitter, køjesenge, bOblesblespande og sengehimle til tremmesenge

Guide til køb af vikle

Når man skal investere i en vikle, er det altafgørende at finde en, der passer til ens behov. Ovenfor finder du vores bud på de bedste vikler, og som du kan se, er flere af disse ganske forskellige. Dette er ikke noget tilfælde, men derimod ganske overlagt.

Vi ved nemlig, at folks behov er forskellige, og for os har det været vigtigt at sammensætte et varieret udvalg af gode vikler, så der med garanti vil være noget for alle og enhver. Det, håber vi meget, er lykkes.

Herunder vil vi gennemgå de forhold, du bør tage stilling til, når du skal investere i en vikle.

Størrelsen

Der kan være ret stor forskel på viklers størrelser. Det er naturligvis meget vigtigt, at du finder en vikle, der passer til dit barns nuværende størrelse, hvis du ønsker at bruge viklen her og nu.

Ligeledes bør du gruble over, hvor lang tid du mon kommer til at bruge din kommende vikle. Hvis du anser det som værende realistisk, at du bærer rundt på dit barn, til og med dette fylder fem år, findes der enkelte vikler, der kan bruges så langt tid. Hvis du derimode nærmere forventer, at viklen blot skal bruges et år af barnets levetid, skal du naturligvis gå efter en vikle til 0-1-årige.

Stoffet

Stoffet kommer til at få stor betydning for, hvor meget glæde af din kommende vikle du kommer til at få. Rigtig mange vikler er lavet af bomuld. Dette materiale har en række særtegn, blandt andet at det er dejligt blødt samt varmt. At bomuld er blødt er ubetinget godt – både for brugeren af viklen samt baby. At bomuld er varmt er en stor fordel om vinteren, men knapt så fedt om sommeren.

Hvis du ved, at du kommer til at bruge viklen en del i sommermånederne, så bestræb dig på at finde en vikle, der egner sig godt til det. Der findes nemlig en del vikler, der er lavet af åndbart stof, der både fungerer perfekt om vinteren samt om sommeren.

Skal du have en simpel eller kompleks vikle?

Det er selvfølgelig de færreste vikler, der har lige så mange features som nye Apple-produkter. Når dette er sagt, er det dog værd at bemærke, at nogle vikler har væsentlig flere funktions- og anvendelsesmuligheder end andre.

Ønsker du eksempelvis en vikle, der både kan bruges som vikle og bæresele, er det en relativt kompleks bandit, du skal have fat i, mens en yderst simpel vikle er det rette for dig, hvis du er født med ti tommelfingre og frygter, at alene det, at få viklen på, bliver vanskeligt for dig grundet viklens som regel lidt aparte natur. I den forbindelse er det værd at bemærke, at der findes vikler, som man kan iføre sig på samme måde som almindelige T-shirts.  

Æstetikken

Ikke alle vikler er lige pæne desværre. Hvis det æstetiske betyder meget for dig, skal du naturligvis finde en vikle, som du føler, vil klæde dig. 

Dette burde heldigvis kunne lade sig gøre, da der findes en del vikler, hvor designerne bag virkelig har lagt sig i selen for at skabe et smukt produkt.

Prisen

Som du kan se ovenfor, når du kigger på priserne på vores bud på de bedste vikler, varierer de en hel del.

Vi er med på, at det kan være fristende at købe en af de dyreste modeller, da de som regel har flest fortrin, men men men… Har du overhovedet behov for alt det, som de modeller kan? Dette er langt fra sikkert. 

Hvis du kan nøjes med en af de prisvenlige modeller, så køb da en af dem!

 

 

Scroll til toppen