Guide til valg af køjeseng

I det følgende vil der optræde affiliate-links. 

Vores favorit
Køjeseng Lara - fra Vipeck - De bedste køjeseng

Lara

God til prisen

Norlik køjeseng

Solidt valg
Hoppekids_vaningssang_basic_90x200cm - De bedste køjesenge

Hoppekids Basic

God til prisen

Norlik køjeseng

Vores favorit
Køjeseng Lara - fra Vipeck - De bedste køjeseng

Lara

Solidt valg
Hoppekids_vaningssang_basic_90x200cm - De bedste køjesenge

Hoppekids Basic

Der er mange praktiske fordele forbundet med en køjeseng. Den altoverskyggende er, at man kan få to – og nogle gange tre – senge, der blot fylder det samme som en.

Markedet for køjesenge er enormt stort – faktisk på grænsen til en kende uoverskueligt. Vi forstår derfor godt, hvis du får hovedpine ved tanken om at skulle gennemsøge hele dette for at finde den perfekte køjeseng til dit barn, men frygt ej. Vi har gjort det hårde researcharbejde og fundet vores bud på de 7 bedste køjesenge.  

De bedste 7 køjesenge til børn 

Herunder følger vores bud på de 7 bedste køjesenge til børn. Udvælgelsen tager afsæt i tests, udført af andre, forbrugeranmeldelser og vores samlede vurdering af de enkelte senge. I vores vurdering har vi lagt vægt på æstetik, materialevalg, brandets ry. funktionsmuligheder og pris. 

Køjesengene præsenteres i vilkårlig rækkeføle. Ved hver køjeseng finder du en letforståelig produktbeskrivelse, så du kan lære de enkelte senge godt at kende. Tilmed har vi tilføjet forhandlernes aktuelle priser på de forskellige senge. 

Norlik køjeseng – Hvid

Derfor anbefaler vi denne

Anbefalet alder: 5-15 år

Her på redaktionen er vi helt ekstremt pjattede med denne køjesengs stilrene ydre. Bor man lækkert og moderne, kan man vide sig helt sikker på, at sengen her passer perfekt ind på et af børneværelserne, og det fedeste ved denne køjeseng er, at den ikke kun leverer varen, når det kommer til det æstetiske. 

Man ligger nemlig også rigtig fint i sengen, så bekvemmelighed er også et område, hvor indenfor denne seng tager kegler. Vær dog opmærksom på, at der ikke medfølger madrasser, og kvaliteten af liggeoplevelsen naturligvis også er betinget af, hvilke madrasser man ender med at købe.

Mulighed for at dele i sengen i to 

Køjesengen kan uden besvær deles i to enkeltsenge. Dette er ganske smart, hvis man på et tidspunkt flytter til et sted med mere plads.

Det kan være, at ens børn har delt værelse i de første mange år, og at man – grundet pladsmangel – investerede i en køjeseng til dem. På et tidspunkt har man sparet sammen til noget større at bo i, hvilket muliggør, at ens børn kan få deres eget værelse. Hvis dette er tilfældet – og man har købt denne her seng – slipper man for besværet med at skulle anskaffe sig en ny, da den med et snuptag kan forvandles til to enkeltsenge.

Fine liggemål

En køjeseng skal helst have så store liggemål, at ens barn/børn ikke vokser ud af denne i løbet af et par nætter med vokseværk, og det må denne køjeseng siges at have. 

Med dens liggemål på 200 x 90 cm kan selv mange voksne tage en lur i sengen uden besvær. Når voksne kan være i sengen, er det næsten overflødigt at bemærke, at INGEN børn vil opleve pladsbesvær i denne fine seng. Ikke medmindre ens far er basketball-spiller i hvert fald.

Bemærk: Sengen leveres usamlet, og madrasser medfølger ikke.

Praktiske informationer

 • Materiale: Massivt fyrretræ 
 • Maksimal belastning: 100 kg
 • Mål (usamlet): 15,3 x 208,9 x 30,1 cm
 • Vægt: 35 kg

Det siger brugerne

Kilde: Coop.Shopping

Anonym
5/5

“Rigtig fin køjesenge i god kvalitet. En stor fordel at den kan deles i to individuelle senge og så har den voksen størrelse.”

MadsHP
5/5

“Vi havde brug for en køje seng til børnebørnene, og havde googlet en masse. Men den mest overbevisende fandt vi hos Coop. Prisen lå fornuftigt i forhold til ligende senge.”

Køjeseng med indbygget skrivebord og udtræksseng

Derfor anbefaler vi denne

Vipack køjeseng - De bedste køjesenge
Anbefalet alder: 5-15 år
Ingen priser tilgængelige

Her har vi en ganske utraditionel, men virkelig, virkelig smart køjeseng. Bag vidunderet står den belgiske møbelproducent Vipack Møbler, som er kendt for at producere ekstremt smukke og funktionelle børne- og ungdomsmøbler.

Og lige netop inden for æstetik og funktionalitet scorer denne her køjeseng også højt! 

Foruden at være en køjeseng fungerer den nemlig også perfekt som skrivebord. Med andre ord har vi altså at gøre med et møbel, der får det absolut maksimale ud af de kvadratmeter, som møblet fylder. Det er dog værd at bemærke, at man skal bruge et par yderligere kvadratmeter for at få alle sovepladser i brug, da sengen fylder mindre slået sammen end foldet ud.

Op til tre sovepladser 

Køjesengen tilbyder op til tre sovepladser. Den ene befinder sig allerøverst, mens de sidste to er i udtrækssengen. Selve udtræksmekanismen er yderst brugervenlig og kører som smurt. 

Over den nederste køje er der, som du kan se, et bredt udtræksskrivebrod, som går langs hele sengens bredde. Med til dette bord følger hylder i begge sider, hvor man kan opbevare alt fra skriveredskaber til bøger.

Fås i flere farver

Køresengen fra Vipack fås i mange forskellige farver, blandt andet blå, orange, grå, rosa og turkis. 

Du burde derfor uden besvær kunne finde sengen i en farve, der matcher det rum, som du planlægger, den skal indtage. 

Styr på sikkerheden 

Når man investerer i en køjeseng, er det vigtigt, at producenterne bag har haft øje for sikkerheden. 

En køjeseng er nemlig ikke ufarlig, og man kan komme noget så frygteligt til skade, hvis man falder ned fra øverste etage. Vipack har gjort alt, hvad de kan sikkerhedsmæssigt, for at der ikke sker ulykker med denne seng.

Selvom sikkerheden er i top, rådgiver vi dog stadigvæk alle til at være forsigtige samt til at tage en grundig snak med deres børn om faren ved en køjeseng. 

Vipack køjeseng - De bedste køjesenge - rosa

Fin størrelse 

Sengens mål er 90 x 200, når den er slået sammen. Der er derfor tale om en seng med en rigtig fin længde, som selv de fleste voksne kan ligge i uden besvær.

Praktiske informationer

 • Størrelse:
  • Indvendige mål: 200 x 90 cm
  • Udtræksseng: 200 x 90 cm
 • Materiale: MDF og metal

Hoppekids Basic Køjeseng 90 x 200 cm

Derfor anbefaler vi denne

Hoppekids_vaningssang_basic_90x200cm - De bedste køjesenge
Anbefalet alder: 5-15 år

Hvis du er til lækkert dansk design, god kvalitet og en fornuftig pris, er køjesengen her fra Hoppekids et rigtig godt valg. Ligesom mange af dens forgængere i denne artikel er der tale om en seng med fine mål, der sikrer, at dit/dine barn/børn ikke vokser ud af sengen i løbet af natten. 

Målene er nemlig 90 x 200 cm, hvorfor selv en del voksne vil kunne ligge i sengen uden besvær. Hvis de nævnte mål ikke passer dig, kan vi fortælle, at sengen også fås i andre mål, nemlig 70 x 160 cm samt 70 x 190 cm.

Mulighed for at dele sengen i to

Hvis du på et tidspunkt ikke længere ønsker en køjeseng i hjemmet, det kan være, I er flyttet til noget større, hvor dine børn har fået hver deres værelse, så behøver ikke du ikke ud og investere i en ny seng, hvis du køber denne model fra Hoppekids. Denne køjeseng kan nemlig uden problemer deles i to seperate senge.

Lavet af gode materialer

Det primære materiale, som udgør denne seng, er langsomtvoksende fyretræ, hvilket har en række fortrin. 

Dels er det et rigtig robust materiale, og derudover er det et materiale, som mange synes har et skønt look.

Svanemærket

Sengen er Svanemærket, hvilket betyder, at sengen er fremstillet på en miljøvenlig måde. Svanemærket gives nemlig udelukkende til de mindst miljøbelastende produkter. Derudover er Svanemærket en garanti for, at produktet ikke indeholder nogen sundhedsskadelige stoffer.

Bemærk: Madrasser medfølger ikke.

Praktiske informationer 

 • Størrelse:
  • Sengemål: B90 x L200 cm
  • Ydre mål: B98 x L208 x H56 cm.
 • Maksimal belastning: 100 kg
 • Højde under sengen: 20 cm.

Køjeseng med tre etager

Derfor anbefaler vi denne

Anbefalet alder: 5-15 år

Her har vi at gøre med en seng, der i den grad må siges at få det maksimale ud af mindst mulig plads. Den fylder nemlig det samme som en enpersonsseng, men tilbyder hele tre sovepladser. 

Sengen er perfekt til et værelse, der deles af flere børn. Ligeledes er den perfekt til de børn, der ofte har overnattende legekammerater på besøg.

Der skal være højt til loftet

Som du nok kan tænke dig til, kræver sengen, at man bor i et hjem med højt til loftet. Hvis du bor i et gammeldags hus, hvor en type som Christian Degn må bukke sig i hvert lokale for ikke at få en hjernerystelse, er denne her seng næppe en mulighed for dig. 

Bor du derimod i et hjem, hvor Christian Degn vil kunne hoppe på trampolin indendørs uden at skulle frygte for frisuren, så er denne her køjeseng en rigtig god mulighed for dig.  

Køjesengen måler i højden 190 cm. Vær opmærksom på, at der helst skal være lidt luft at give af i toppen, da det let kan føles klaustrofobisk at ligge i den øverste køje, hvis loftet er lige foran snudeskaftet på en. 

Praktiske informationer

 • Størrelse:
  • Indvendige mål: 90 x 200 cm
  • Udvendige mål: 209 x 99 cm
  • Højde: 190 cm
 • Materiale: Massivt fyrretræ

Køjeseng 90 x 200 cm, Lara, med udtræksseng

Derfor anbefaler vi denne

Køjeseng Lara - fra Vipeck - De bedste køjeseng
Anbefalet alder: 5-15 år
Ingen priser tilgængelige

Endnu en køjeseng fra den belgiske møbelproducent Vipack. Denne gang modellen, der bærer navnet Lara.

En yderst, yderst flot køjeseng, der kendetegnes af kvalitet over hele linjen. Den er standhaftig og robust, og man ligger rigtig godt i sengen, sæt man investerer i et sæt gode madrasser.

Foruden at være smuk og standhaftig er sengen også – særligt grundet skuffen i bunden – praktisk. Skuffen kan bruges til opbevaring af alt fra legetøj og blade til dyner og puder. 

Styr på sikkerheden

Når man befinder sig i den øverste køje, er man i sikkerhed – i hvert fald så længe man tager sine forholdsregler og ikke udfordrer skæbnen. Man er nemlig omgivet af et lille træhegn, der sørger for, at man ikke falder ud af sengen.

Praktiske informationer

 • Størrelse: 
  • Indvendige mål: 200 x 90 cm
  • Udvendige mål 97 (B) x 210 (L) x 174 (H) cm 
 • Materiale: Fyrretræ og MDF.

Flexa classic køjeseng

Derfor anbefaler vi denne

Anbefalet alder: 5-15 år

Flexa er et brand med en del år på bagen. Faktisk har brandet eksisteret siden 1972, og når man ser på denne her lækre køjeseng, kommer det også tydeligt til udtryk, at det langt fra er den første køjeseng, som de laver hos Flexa. 

Flexa Classic-køjesengen er nemlig stort set perfekt over hele linjen. Designet er dejligt enkelt og sidder – i vores øjne – lige i skabet. Materialerne er hårdføre og lækre, og stigen er nem at gå op og nedad grundet dens skridsikre trin. Der er så mange små fine detaljer, der gør den overordnede oplevelse med denne seng til noget ekstraordinært fantastisk.

Fleksibel køjeseng

Vi ønsker at betegne denne køjeseng som værende fleskibel, og det gør vi høj grad, fordi der er frit valg i forhold til placering af stige. Denne kan nemlig placeres i begge sider af sengen. 

Sikkerheden er god, men pas alligevel på…

Selvom vi har at gøre med en fantastisk køjeseng, hvor der fra producenternes side er gjort en række tiltag med henblik på at øge sikkerheden, er det stadigvæk vigtigt at minde sig selv om, at man kan komme til skade på sengen. 

Der er naturligvis tremmer i den øverste køje, der sørger for, at man ikke falder ud – heller ikke selvom man ligger uroligt. Hvis man er tilstrækkeligt uforsigtig, er der dog risiko for, at man falder ud over kanten, og så gør det altså frygteligt ondt, når man rammer gulvet. 

Derfor anbefales det altid, at øverste del udelukkende benyttes af børn over otte år. Nederste del kan derimod benyttes af børn fra tre år og op. Uanset alderen på dit barn, bør du dog tage en alvorlig snak med vedkommende om potentielle farer ved en køjeseng.

Praktiske informationer

 • Mål:
  • Sengelængde: Cirka 198,5 cm
  • Sengebredde: Cirka 100 cm
 • Materiale: Massivt fyrretræ

FLEXA Popsicle med stige

Derfor anbefaler vi denne

Ny flexa seng - De bedste køjesenge
Anbefalet alder: 5-15 år

Hvis budgettet er stort, og du egentlig bare vil have det bedste af det bedste, så er det denne her køjeseng fra Flexa, du skal vælge. 

Den koster meget, ja, men du får virkelig også, hvad du betaler for. Der er nemlig ikke mange andre køjesenge, der matcher denne, hvad angår kvalitet, design og robusthed. 

Massiv og smuk

Først og fremmest er sengen yderst smuk og nydelig. Designet er stilrent og moderne. Det gider vi ikke argumentere yderligere for, da billedet af sengen siger det hele.

Senge er dog ikke som menneskelige modeller. For en seng er det nemlig ikke nok blot at se godt ud; en seng skal også have andet at byde på, hvis forbrugeren virkelig skal begejstres, og det har denne her model heldigvis i allerhøjeste grad.

En af dens andre forcer er, at den er massiv og hårdfør, hvilket i særligt høj grad skyldes, at den er lavet af massivt egetræ.

Fås i flere farver

Sengen fås i farverne rosa, grøn og blå. Du bør derfor uden problemer kunne finde en udgave af sengen, der farvemæssigt passer perfekt ind i det rum, som du har tiltænkt som værende sengens kommende hjem.

Flexa køjeseng - Rosa

Montér stigen, hvor du har lyst

Med til sengen følger en fin stige. Foruden stigen medfølger et valg – nemlig valget omkring hvor stigen skal placeres. Du bestemmer selv, om det skal være på højre eller venstre side.

Stigen er – ligesom resten af sengen – yderst massiv og hårdfør. Derudover er den med skridsikre trin, hvorfor risikoen for at snuble på vej op på første sal er nærmest ikke-eksisterende.

Praktiske informationer

 • Madrasmål: 90 x 200 cm
 • Højde: 184,5 cm
 • Længde: 204 cm
 • Bredde: 102 cm
 • Sikkerhed: Tüv testet

Vil du se flere køjesenge?

Hvis du slet ikke er mættet af at blive præsenteret for køjesenge, kan vi glæde dig med, det samlede udvalg tæller mange, mange flere end ovenstående. 

Hvis ingen af dem var, lige hvad du søgte, så prøv at klik på knappen herunder, så præsenteres du nemlig for endnu flere køjesenge. 

Find en masse yderligere spændende produktguides på Babyhelp

Husk på, at vi ikke blot har skrevet en udførlig produktguide om børnekøjesenge her på Babyhelp. Hos os finder du nemlig produktguides til stort set ethvert baby- og børneprodukt.

Find blandt andet produktguides til følgende produkter:
Legehuse, kælke,
babysoveposerbabysenge, gyngeheste, sandkasser og brystpumper.

Guide til køb af køjeseng

Når man skal ud og købe en køjeseng, er der en række forskellige forhold, som man med fordel kan være ekstra opmærksom på. Herunder gennemgår vi de – i vores øjne – vigtigste forhold at rette sin opmærksomhed mod, hvis man vil øge chancen for at gøre det perfekte køb.

Hvor skal køjesengen stå?

Allerede inden du køber køjesengen, bør du få helt styr på, hvor den skal stå. Først og fremmest skal du vide, hvilket rum der skal have æren af den. Når du ved det, bliver det nemlig lettere for dig at finde en køjeseng, der stilmæssigt passer ind i dette rum.

Inde i rummet skal du også vide, hvor sengen præcist skal placeres, da du dermed bliver bevidst om, hvilke størrelseskrav du skal indordne dig efter.

Hvem skal bruge køjesengen?

Hvis køjesengen er til dine børn, behøver køjesengen ikke at være lige så stor, som hvis den er til sommerhuset, hvor den både skal bruges af voksne og børn.

Når du ved, hvem der skal bruge køjesengen, ved du også, hvilke krav der stilles til størrelse, udseende og så videre.

Hvor ofte skal køjesengen benyttes?

Skal køjesengen bruges dagligt, eller er tanken blot, at den skal benyttes af overnattende gæster? Dette har også noget at sige i forhold til, hvilken køjeseng du bør vælge.

Hvis køjesengen skal bruges hver eneste nat, er det vigtigt, at du investerer i en standhaftig, robust køjeseng, mens en køjeseng, som blot i snit skal bruges 1-2 gange månedligt, ikke behøver at være den mest robuste på markedet.

Har du brug for ekstrafunktioner?

En køjeseng kan sagtens være meget mere end en køjeseng. Der findes eksempelvis køjesenge med indbyggede skuffer i bunden. Har du brug for opbevaringsplads, giver det naturligvis mening at anskaffe en køjeseng med sådanne skuffer.

Tilmed vil du opleve, at du også kan få køjesenge med et indbygget skrivebord. Hvis dette er fordelagtigt for dig, bør du naturligvis gå efter en sådan model.

Hvad må prisen være?

Køjesenge fås i mange forskellige prisklasser. Det vil sige, at der både er noget for dem, der lever på et stramt budget, og så dem, der er ved muffen og ikke bekymrer sig særligt meget om økonomien.

Pris og kvalitet hænger som regel sammen, og det gør det også, når det kommer til køjesenge. Derfor er de dyre modeller som oftest de billige overlegne.

Dette betyder dog ikke, at der ikke findes nogle gode billige køjesenge, for det gør der i allerhøjeste grad.

Vi anbefaler, at du fastsætter et budget, allerede inden du begynder at kigge efter din kommende køjeseng. Sæt budgettet efter, hvad du har råd til, og så sørg for at holde dig inden for dette. Ingen køjesenge er nemlig så gode, at det kan betale sig at gamble med sin økonomi for at få fingre i dem.

Skal køjesengen være ny?

Hvis du ikke har det største budget, er en mulighed at købe en brugt køjeseng frem for en ny. På den måde vil du kunne få en bedre model til færre penge.

Det er meget forskelligt fra person til person, om man er til brugt udstyr, men hvis du ikke har noget imod brugte ting, og du samtidig er en tålmodig sjæl, der gerne venter på den rette mulighed, vil det, at købe en brugt seng, være en rigtig god model for at få høj kvalitet for få penge. 

Scroll til toppen