Sansegynge – Få overblikket over de bedste sansegynger

Sansegynge guide cover

Leder du efter en sansegynge, men er du faret vild i det store udvalg? Fortvivl ej! Vi har udarbejdet en liste med de 5 bedste sansegynger, du kan finde på markedet lige nu. Listen er udarbejdet på baggrund af anmeldelser fra forbrugere og tests udført af andre. Find også den bedste pris med vores prissammenligner. 

Se vores bud på de 5 bedste sansegynger

Oversigten over de bedste sansegynger er i vilkårlig rækkefølge. Hver sansegynge er ledsaget af en letforståelig produktbeskrivelse. Ligeledes præsenterer vi dig for forhandlernes aktuelle priser på de enkelte sansegynger.

I det følgende vil der optræde affiliate-links. 

KREA

Moderne nyfortolkning af den klassiske sansegynge

KREA Sansegynge - Guide til babygynger
Forhandler Totalpris Læs mere
407,00 DKK Besøg butikken
408,00 DKK Besøg butikken
417,00 DKK Besøg butikken
417,00 DKK Besøg butikken
599,95 DKK Besøg butikken
599,95 DKK Besøg butikken
638,00 DKK Besøg butikken
638,95 DKK Besøg butikken

Sansegynger er ikke en ny opfindelse, men selvom de har eksisteret længe, behøver det ikke betyde, at der ikke er plads til forbedringer på den oprindelige model. KREA står bag en opdateret udgave af den klassiske sansegynge, som nu er endnu bedre end før. 

Intet net – for bedre komfort og sikkerhed

Normalt består en sansegynge af en rund ramme, hvori et net er spændt ud. Det er i nettet barnet ligger, når der skal gynges frem og tilbage. 

KREAs bud på en sansegynge er dog uden det ellers så velkendte net, hvilket giver øget komfort og sikkerhed. Barnet ligger bedre, fordi nettet til tider kan være lidt ubehageligt at ligge på, hvis der altså ikke også bruges puder og tæpper.

Sikkerheden får også et løft opad, fordi barnet ikke længere risikerer at en arm eller et ben falder igennem hullerne i nettet. 

Kan bruges både ude og inde

Du vælger selv, om sansegyngen skal sprede glæde ude i haven eller inde i boligen – den egner sig nemlig fint til begge dele. 

Du bør dog ikke lade sansegyngen hænge udendørs i al slags vind og vejr, da det vil gå ud over holdbarheden på gyngen. 

Praktiske oplysninger

  • Mål: Ø: 100 cm
  • Max vægt: 100 kg

Uniflex

Den originale danske sansegynge

Original sansegynge
Forhandler Totalpris Læs mere
679,15 DKK Besøg butikken
818,95 DKK Besøg butikken

Vi kommer naturligvis ikke uden om den sansegynge som startede det hele i sin tid – nemlig den originale fra Uniflex, som Erik Hougaard i 2004 skabte i sit eget værksted. 

Håndlavet på dansk værksted

Sansegyngen fra Uniflex er ikke masseproduceret på en fabrik et sted i Asien, men i stedet håndlavet på et dansk værksted. Du er derfor garanteret, at der er kælet for detaljerne, og at kvalitet og sikkerhed er i top.

Kan gynge og rotere frit

Sansegyngen monteres ganske let i loftet i en krog, hvilket ikke bare gør den nem at komme i gang med at bruge, men som også bidrager til, at gyngen kan bevæge sig i alle retninger. Gyngen kan således gynge frem og tilbage, fra side til side og snurre om sin egen akse. Der er altså god mulighed for at få stimuleret sanserne og trænet barnets balanceevne. 

Praktiske oplysninger

  • Mål: Ø: 96 cm
  • Max vægt: 100 kg

Nordic Play

Sansegynge til brug ude og inde

Nordic Play gynge
Forhandler Totalpris Læs mere
436,00 DKK Besøg butikken
538,95 DKK Besøg butikken
595,00 DKK Besøg butikken

Leder du efter en god og solid sansegynge til en fornuftig pris, som kan bruges både ude og inde – så er Nordic Play et godt bud på din nye gynge. 

Tåler vind og vejr

De fleste sansegynger kan bruges både ude og inde, men det er de færreste som rent faktisk kan tåle at stå ude i al slags vejr. Det er dog tilfældet med sansegyngen fra Nordic Play, hvorfor vi mener den fortjener at få en anbefaling med på vejen. 

Kan bruges i mange år

Sansegyngen fra Nordic Play kan bruges i adskillige år, og vil derfor bringe glæde i det næste lange stykke tid. 

Det lille spædbarn kan få glæde af at ligge og slappe af i gyngen, som måske endda ender med at rokke baby i søvn. Når barnet bliver større, kan sansegyngen bruges mere til leg fremfor afslapning, hvilket altid er en kæmpe succes. Hvilket barn vil ikke sætte pris på en stor gynge at lege på?

Praktiske oplysninger

  • Mål: Ø: 100 cm
  • Max vægt: 100 kg

Hörby Bruk

Udendørs sansegynge

Hörby bruk - Sansegynge til udenfor
Forhandler Totalpris Læs mere
638,00 DKK Besøg butikken
689,00 DKK Besøg butikken
699,00 DKK Besøg butikken

Svenske Hörby Bruk sælger haveredskaber og legetøj til store dele af Europa, og er derfor et anerkendt brand med masser af erfaring. Det kommer bestemt også til udtryk i deres sansegynge, som tåler at blive brugt.

Perfekt til brug udendørs

Sansegyngen kan, ligesom de andre på vores liste, bruges både ude og inde. Det er dog når redegyngen monteres udenfor, at den for alvor kommer til sin ret. 

Gyngen består nemlig af et slidstærkt og vandafvisende materiale som tåler vind og vejr. Sansegyngen kan derfor sagtens blive hængende ude, selv når gyngen ikke bruges og vejret er koldt, vådt og blæsende.

Høj sikkerhed

Du kan ganske trygt lade dit barn fornøje sig med sansegynge fra Hörby Bruk – den er nemlig både CE og TUV godkendt og lever derfor op til alle sikkerhedskrav for et produkt til børn. 

Sansegyngen hænges op i to kroge, hvilket gør den en smule mere besværlig at montere, men som til gengæld sikrer, at den ikke falder ned. 

Praktiske oplysninger

  • Mål: Ø: 98 cm
  • Max vægt: 70 kg

Hudora Sansegynge

Tysk kvalitetsgynge, der kan bruges både ude og inde

Forhandler Totalpris Læs mere
528,00 DKK Besøg butikken

Denne sansegynge står det tyske brand Hudora bag, og vi må sige, at de har formået at skabe en rigtig fin sansegynge, som imødekommer de forskellige sikkerhedsgodkendelser, der gør, at forældre trygt kan anbringe deres et-og-alt i gyngen, blandt andet CE-godkendelsen og den tyske CS-godkendelse. 

At sansegyngen har disse sikkerhedsgodkendelser betyder ikke, at dit barn på ingen måde kan komme til skade på gyngen. Det betyder dog, at risikoen for uheld er ganske lille og nærmest ikke-eksisterende, hvis I tager jeres forholdsregler. 

Slidstærkt materiale, der ikke optager vand 

Gyngens betræk består af en kombination af polyester og polypropylen, og det er lykkedes for producenterne at give gyngen det bedste fra begge materialetyper, hvilket betyder, at gyngens betræk er både slidstærkt, og at det ikke optager vand. 

Ovenstående er afgørende for, at gyngen uden problemer kan bruges ude. Ønsker man at bruge den indenfor, kan dette dog også sagtens lade sig gøre. 

Udvikler dit barns motorik 

Man hænger gyngen op i to punkter, hvor imellem den kan gynge frem og tilbage. 

At gynge vil uden tvivl more og fornøje dit barn, men faktisk vil det meget mere end det. Gyngeriet vil nemlig også udvikle dit barns motorik og balanceevne.

Praktiske oplysninger

  • Mål: Ø: 90
  • Max vægt: 50 kg

Find en masse yderligere spændende produktguides på Babyhelp

Husk på, at vi ikke blot har skrevet en udførlig produktguide om sansegynger her på Babyhelp. Hos os finder du nemlig produktguides til stort set ethvert baby- og børneprodukt.

Find blandt andet produktguides til følgende produkter: Tripp-Trapp-stolen, voksiposer, løbecykler, gåvogne
børnegitter, bOblesblespande og akvitetstæpper.

Hvad gør en sansegynge?

En sansegynge består af en stor kurv, som hænges fra loft eller stativ. I kurven kan barnet sætte sig til rette eller ligge sig ned på mave eller ryg og gynge frem og tilbage. Der er altså tale om et alternativ til den traditionelle gynge, som sammenlignet med en sansegynge, virker en smule kedelig.
 

En sansegynge er først og fremmest et stykke legetøj som børn kan fornøje sig med i timevis. En sansegynge har dog også den positive effekt, at den er med til at stimulere barnets balanceevne og motorik, hvilket er ganske vigtigt for barnets generelle udvikling. 

Gyngen kan bruges til leg, men den kan også fungere rigtig godt til afslapning. De fleste børn finder ro og afslapning i at blive vugget blidt, hvilket er muligt i en sansegynge. Den kan derfor være et fint sted at komme til hægterne efter en hektisk dag i vuggestuen eller børnehaven.

Hjælper med udviklingen

Motorisk træning er vigtig for børn, fordi det lærer dem at mestre bevægelser, så de får lettere ved at gå, hoppe, slå kolbøtter, bruge en gaffel, samle ting op osv. Desværre er det ikke altid særligt sjovt at øve sin motoriske kunnen, hvorfor nogle børn vælger at springe det over og se fjernsyn eller spille på iPad i stedet. 

I sådanne tilfælde handler det om at gøre træning af motorikken sjov, interessant og indbydende. Med en sansegynge gør du netop det! 

Sansegyngen indbyder til leg. Leg som gavner dit barn, fordi det undervejs lærer om egen motorik, samtidig med at det kan træne balancen, ved at sidde eller stå på gyngen som bevæger sig under dem.

Kan bruges ude såvel som inde

En stor fordel ved sansegynger er, at de ikke nødvendigvis behøver at være forbeholdt leg udendørs – flere af dem er faktisk netop tiltænkt til brug inde.

Alle sansegynger kan som udgangspunkt bruges udenfor, men det er ikke alle der tåler at blive hængende udenfor i al slags vejr. Tjek derfor meget gerne brugsanvisningen hvor det vil fremgå, om sansegyngen kan tåle at overnatte i det fri, eller om den skal med ind i boligen, når I er færdige med at bruge den. 

Hvor skal sansegyngen hænge?

Det står dig frit for, hvor du har lyst til at hænge sansegyngen op derhjemme. På gyngestativet i haven, under altanen, i stuen eller på barnets eget værelse – det er helt op til dig. 

Særligt mindre børn nyder at holde øje med forældrene, hvorfor det måske kan være en fordel at hænge gyngen op i nærheden af, hvor I typisk befinder jer. På den måde får barnet mulighed for at iagttage jer, samtidig med at I kan holde øje med barnet. 

De lidt større børn vil måske have glæde af at have gyngen på værelset, da den sagtens kan bruges som en siddeplads når der skal læses bog, spilles på iPad eller måske bare slappes af. 

Det eneste afgørende for hvor sansegyngen skal placeres, er at den skal hænge fra en solid forankring, så gyngen ikke falder ned under brug. 

Sansegynge – hvornår?

Der er ikke nogen nedre aldersgrænse for at bruge en sansegynge. Er det tanken at dit barn skal bruge den alene, så kræver det selvfølgelig at barnet har bestemte færdigheder, men ellers kan alle børn i alle aldre få glæde af den sjove gynge. 

De helt små babyer kan få glæde af gyngen som kan bruges som en vugge der blidt kan gynge dem i søvn, og de større børn kan få timevis til at gå med at kravle op og ned, gynge frem og tilbage og lignende. 

Hvis du er i shoppehumør, så tjek hellere end gerne vores shop.

Vores smarte opsætning muliggør, at vi kan vise dig alt tøj og samtlige sko fra en række af de bedste forhandlere af børne- og babytøj. I vores shop har vi derfor ALT inden for baby- og børnetøj samt -sko. Tilmed har vi mulighed for at vise dig den allerbedste pris!

Lyder det fristende?

Så tag eksempelvis et kig på vores badesandaler til børn, ballerinasko til børn, heldragter til børn, jakkesæt og blazere til børn, børnejeans, leggings til børn, børnenattøj eller nederdele.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll til toppen