Guide til valg af sanse-, edderkoppe- og redegynge

I det følgende vil der optræde affiliate-links.

Original sansegynge

Sansegyngen

Vores favorit
KREA Sansegynge - Guide til babygynger

KREA redegynge

God til prisen
Hörby bruk - Sansegynge til udenfor

Hörby Bruk

Den holdbare
KREA Sansegynge - Guide til babygynger

KREA redegynge

God til prisen
Original sansegynge

Sansegyngen

Vores favorit
Hörby bruk - Sansegynge til udenfor

Hörby Bruk

Den holdbare

Navnet ‘Sansegynge’ kommer fra den gynge, som danske Erik Hougaard skabte i 2004. I realiteten er det kun netop dén gynge, som kan bære navnet sansegynge, men mange andre producenter kalder deres produkter for det samme. Det er dog ikke helt korrekt at gøre sådan, hvorfor vi her i artiklen vil omtale gyngerne som edderkoppegynger, redegynger eller – hvis der rent faktisk er tale om den originale – sansegynger. 

Uanset hvad man kalder gyngerne, er princippet og formålet dog det samme – så det behøver du egentlig ikke spekulere yderligere over. 

Se vores bud på de 6 bedste sansegynger og lignende

Den kommende oversigt over de bedste gynger er i vilkårlig rækkefølge.

Hver gynge er ledsaget af en letforståelig produktbeskrivelse. Ligeledes præsenterer vi dig for forhandlernes aktuelle priser på de enkelte gynger.

Uniflex sansegynge

Derfor anbefaler vi denne

Original sansegynge
Anbefalet alder: 1-10 år

Last updated: 2022-12-06 05:22:58

Vi kommer naturligvis ikke uden om den sansegynge som startede det hele i sin tid – nemlig den originale fra Uniflex, som Erik Hougaard i 2004 skabte i sit eget værksted. 

Håndlavet på dansk værksted

Sansegyngen fra Uniflex er ikke masseproduceret på en fabrik et sted i Asien, men i stedet håndlavet på et dansk værksted. Du er derfor garanteret, at der er kælet for detaljerne, og at kvalitet og sikkerhed er i top.

Kan gynge og rotere frit

Sansegyngen monteres ganske let i loftet i en krog, hvilket ikke bare gør den nem at komme i gang med at bruge, men som også bidrager til, at gyngen kan bevæge sig i alle retninger. Gyngen kan således gynge frem og tilbage, fra side til side og snurre om sin egen akse. Der er altså god mulighed for at få stimuleret sanserne og trænet barnets balanceevne. 

Praktiske oplysninger

 • Mål: Ø: 96 cm
 • Max vægt: 100 kg

KREA redegynge

Derfor anbefaler vi denne

KREA Sansegynge - Guide til babygynger
Anbefalet alder: 1-10 år

Redegynder, som stimulerer sanserne gennem leg, er ikke en ny opfindelse, men selvom de har eksisteret længe, behøver det ikke betyde, at der ikke er plads til forbedringer af den oprindelige model. KREA står bag en lækker og populær redegynge, som har sit afsæt i den klassiske sansegynge fra Uniflex.

Intet net – for bedre komfort og sikkerhed

Normalt består en redegynge af en rund ramme, hvori et net er spændt ud. Det er i nettet barnet ligger, når der skal gynges frem og tilbage. 

Gyngen fra KREA er dog uden det ellers så velkendte net, hvilket giver øget komfort og sikkerhed. Barnet ligger bedre, fordi nettet til tider kan være lidt ubehageligt at ligge på, hvis der altså ikke også bruges puder og tæpper.

Sikkerheden får også et løft opad, fordi barnet ikke længere risikerer at en arm eller et ben falder igennem hullerne i nettet. 

Kan bruges både ude og inde

Du vælger selv, om gyngen skal sprede glæde ude i haven eller inde i boligen – den egner sig nemlig fint til begge dele. 

Du bør dog ikke lade redegyngen hænge udendørs i al slags vind og vejr, da det vil gå ud over holdbarheden. 

Praktiske oplysninger

 • Mål: Ø: 100 cm
 • Max vægt: 100 kg

Nordic Play

Derfor anbefaler vi denne

Nordic Play gynge
Anbefalet alder: 1-10 år

Leder du efter en god og solid edderkoppegynge til en fornuftig pris, som kan bruges både ude og inde – så er Nordic Play et godt bud på din nye gynge. 

Tåler vind og vejr

De fleste edderkoppegynger kan bruges både ude og inde, men det er de færreste som rent faktisk kan tåle at stå ude i al slags vejr. Det er dog tilfældet med gyngen fra Nordic Play, hvorfor vi mener den fortjener at få en anbefaling med på vejen. 

Kan bruges i mange år

Edderkoppegyngen fra Nordic Play kan bruges i adskillige år, og vil derfor bringe glæde i det næste lange stykke tid. 

Det lille spædbarn kan få glæde af at ligge og slappe af i gyngen, som måske endda ender med at rokke baby i søvn. Når barnet bliver større, kan gyngen bruges mere til leg fremfor afslapning, hvilket altid er en kæmpe succes. Hvilket barn vil ikke sætte pris på en stor gynge at lege på?

Praktiske oplysninger

 • Mål: Ø: 100 cm
 • Max vægt: 100 kg

Hörby Bruk

Derfor anbefaler vi denne

Hörby bruk - Sansegynge til udenfor
Anbefalet alder: 1-10 år

Svenske Hörby Bruk sælger haveredskaber og legetøj til store dele af Europa, og er derfor et anerkendt brand med masser af erfaring. Det kommer bestemt også til udtryk i deres redegynge, som tåler at blive brugt.

Perfekt til brug udendørs

Redegyngen kan, ligesom de andre på vores liste, bruges både ude og inde. Det er dog når redegyngen monteres udenfor, at den for alvor kommer til sin ret. 

Gyngen består nemlig af et slidstærkt og vandafvisende materiale som tåler vind og vejr og kan derfor sagtens blive hængende ude, selv når gyngen ikke bruges og vejret er koldt, vådt og blæsende.

Høj sikkerhed

Du kan ganske trygt lade dit barn fornøje sig med redegyngen fra Hörby Bruk – den er nemlig både CE og TUV godkendt og lever derfor op til alle sikkerhedskrav for et produkt til børn. 

Gyngen hænges op i to kroge, hvilket gør den en smule mere besværlig at montere, men som til gengæld sikrer, at den ikke falder ned. 

Praktiske oplysninger

 • Mål: Ø: 98 cm
 • Max vægt: 70 kg

Hudora redegynge

Derfor anbefaler vi denne

Anbefalet alder: 1-10 år

Denne sansegynge-inspirerede børnegynge står det tyske brand Hudora bag, og vi må sige, at de har formået at skabe en rigtig fin sansegynge, som imødekommer de forskellige sikkerhedsgodkendelser, der gør, at forældre trygt kan anbringe deres et-og-alt i gyngen, blandt andet CE-godkendelsen og den tyske CS-godkendelse. 

At sansegyngen har disse sikkerhedsgodkendelser betyder ikke, at dit barn på ingen måde kan komme til skade på gyngen. Det betyder dog, at risikoen for uheld er ganske lille og nærmest ikke-eksisterende, hvis I tager jeres forholdsregler. 

Slidstærkt materiale, der ikke optager vand 

Gyngens betræk består af en kombination af polyester og polypropylen, og det er lykkedes for producenterne at give gyngen det bedste fra begge materialetyper, hvilket betyder, at gyngens betræk er både slidstærkt, og at det ikke optager vand. 

Ovenstående er afgørende for, at gyngen uden problemer kan bruges ude. Ønsker man at bruge den indenfor, kan dette dog også sagtens lade sig gøre. 

Udvikler dit barns motorik 

Man hænger gyngen op i to punkter, hvor imellem den kan gynge frem og tilbage. 

At gynge vil uden tvivl more og fornøje dit barn, men faktisk vil det meget mere end det. Gyngeriet vil nemlig også udvikle dit barns motorik og balanceevne.

Praktiske oplysninger

 • Mål: Ø: 110
 • Max vægt: 100 kg

Bino Toys

Derfor anbefaler vi denne

Anbefalet alder: 3-10 år

Last updated: 2022-12-06 05:23:02

Bino Toys’ edderkoppegynge er en gynge, der leverer varen på  langt de fleste parametre. Kvaliteten er fin, den er let at hænge op, og så fungerer den, som den skal, hvorfor dit barn vil blive både beroliget og afslappet af en gyngetur på denne.

Mindre end flere af dens alternativer

Gyngens diameter er blot 60 cm, hvilket betyder, at den er mindre end de fleste af dens alternativer. 

Netop fordi gyngen ikke er større, end den er, er den blevet et populært valg hos dem, der ikke har super meget plads i hjemmet.

Praktiske oplysninger

 • Mål: Ø: 60 cm
 • Max vægt: 100 kg.

Find en masse yderligere spændende produktguides på Babyhelp

Husk på, at vi ikke blot har skrevet en udførlig produktguide om sansegynger, redegynger og edeerkoppegynger her på Babyhelp. Hos os finder du nemlig produktguides til stort set ethvert baby- og børneprodukt.

Find blandt andet produktguides til følgende produkter: Tripp-Trapp-stolen, voksiposer, løbecykler, gåvogne
børnegitter, bObles, legegulve, blespande og akvitetstæpper.

Hvad gør en sansegynge?

Sansegyngen består af en stor kurv, som hænges fra loft eller stativ. I kurven kan barnet sætte sig til rette eller ligge sig ned på mave eller ryg og gynge frem og tilbage. Der er altså tale om et alternativ til den traditionelle gynge, som sammenlignet med en sansegynge, virker en smule kedelig.
 

En sansegynge er først og fremmest et stykke legetøj som børn kan fornøje sig med i timevis. En sansegynge har dog også den positive effekt, at den er med til at stimulere barnets balanceevne og motorik, hvilket er ganske vigtigt for barnets generelle udvikling. 

Gyngen kan bruges til leg, men den kan også fungere rigtig godt til afslapning. De fleste børn finder ro og afslapning i at blive vugget blidt, hvilket er muligt i en sansegynge. Den kan derfor være et fint sted at komme til hægterne efter en hektisk dag i vuggestuen eller børnehaven.

Hjælper med udviklingen

Motorisk træning er vigtig for børn, fordi det lærer dem at mestre bevægelser, så de får lettere ved at gå, hoppe, slå kolbøtter, bruge en gaffel, samle ting op osv. Desværre er det ikke altid særligt sjovt at øve sin motoriske kunnen, hvorfor nogle børn vælger at springe det over og se fjernsyn eller spille på iPad i stedet. 

I sådanne tilfælde handler det om at gøre træning af motorikken sjov, interessant og indbydende. Med en sansegynge gør du netop det! 

Sansegyngen indbyder til leg. Leg som gavner dit barn, fordi det undervejs lærer om egen motorik, samtidig med at det kan træne balancen, ved at sidde eller stå på gyngen som bevæger sig under dem.

Kan bruges ude såvel som inde

En stor fordel ved sansegynger er, at de ikke nødvendigvis behøver at være forbeholdt leg udendørs – flere af dem er faktisk netop tiltænkt til brug inde.

Alle sansegynger kan som udgangspunkt bruges udenfor, men det er ikke alle der tåler at blive hængende udenfor i al slags vejr. Tjek derfor meget gerne brugsanvisningen hvor det vil fremgå, om sansegyngen kan tåle at overnatte i det fri, eller om den skal med ind i boligen, når I er færdige med at bruge den. 

Hvor skal sansegyngen hænge?

Det står dig frit for, hvor du har lyst til at hænge sansegyngen op derhjemme. På gyngestativet i haven, under altanen, i stuen eller på barnets eget værelse – det er helt op til dig. 

Særligt mindre børn nyder at holde øje med forældrene, hvorfor det måske kan være en fordel at hænge gyngen op i nærheden af, hvor I typisk befinder jer. På den måde får barnet mulighed for at iagttage jer, samtidig med at I kan holde øje med barnet. 

De lidt større børn vil måske have glæde af at have gyngen på værelset, da den sagtens kan bruges som en siddeplads når der skal læses bog, spilles på iPad eller måske bare slappes af. 

Det eneste afgørende for hvor sansegyngen skal placeres, er at den skal hænge fra en solid forankring, så gyngen ikke falder ned under brug. 

Sansegynge – hvornår?

Der er ikke nogen nedre aldersgrænse for at bruge en sansegynge. Er det tanken at dit barn skal bruge den alene, så kræver det selvfølgelig at barnet har bestemte færdigheder, men ellers kan alle børn i alle aldre få glæde af den sjove gynge. 

De helt små babyer kan få glæde af gyngen som kan bruges som en vugge der blidt kan gynge dem i søvn, og de større børn kan få timevis til at gå med at kravle op og ned, gynge frem og tilbage og lignende. 

Scroll til toppen

Bedste priser

Last updated: 2022-12-06 05:22:58

Bedste priser