Guide til valg af søskendevogn

I det følgende vil der optræde affiliate-links.

Baby Jogger City Mini GT 2 Søskendevogn

Baby Jogger

Vores favorit
Nordic Crown Twinsitty Søskendevogn

Nordic Crown

God til prisen

Bugaboo Donkey 3

Premium
Nordic Crown Twinsitty Søskendevogn

Nordic Crown

God til prisen
Baby Jogger City Mini GT 2 Søskendevogn

Baby Jogger

Vores favorit

Bugaboo Donkey 3

Premium

Hvis du har mere end ét barn i familien, som skal transporteret i klapvogn, er en søskendevogn et oplagt valg. Med en søskendevogn kan begge børn nemlig sidde i samme vogn, hvilket er nemmere og mere praktisk end at have to klapvogne. På baggrund af anmelderser og tests udført af andre, har vi udvalgt de 5 bedste søskendevogne. Vi hjælper dig desuden med at finde den bedste pris ved hjælp af vores automatiske prissammenligner.

Vores bud på de 5 bedste søskendevogne

Oversigten over de 5 bedste søskendevogne er i vilkårlig rækkefølge. Hver søskendevogn er ledsaget af en letforståelig produktbeskrivelse. Ligeledes præsenterer vi dig for forhandlernes aktuelle priser på de enkelte søskendevogne.

Baby Jogger City Mini GT 2 søskendevogn

Derfor anbefaler vi denne

Baby Jogger City Mini GT 2 Søskendevogn
Anbefalet alder: 6 mdr. til 4 år

Testvindende søskendevogn

Baby Jogger City Mini GT 2 søskendevogn blev i 2016 kåret som testvinder af TÆNK. 

Fremragende manøvredygtighed

De fire store skumfyldte hjul på denne søskendevogn er komfortable og velegnede til det urbane miljø. De to forreste hjul er desuden drejelige i 360 grader, hvilket gør det til en smal sag at manøvrere med vognen. Forhjulene kan låses, hvis dette ønskes, således de ikke længere kan rotere. Når hjulene er låst, er det lettere at køre i ujævnt terræn som jord, sne og lignende. 

Rummelig søskendevogn

Der er ikke blot plads til to små børn i klapvognen, men også tasker, indkøbsvarer eller hvad du ellers måtte ønske at transportere. Under de to sæder finder du nemlig et rummeligt opbevaringsrum, som er praktisk og rart at have. 

Selve klapvognen er også yderst rummelig for børnene, som rigtig kan brede sig i de relativt lange og brede sæder. De store sæder gør, at denne søskendevogn kan benyttes i mange år, fordi barnet ikke vokser sig for stort før om mange år. 

Ryglænet på sæderne kan desuden ligges helt ned til en flad liggestilling, hvilket gør det muligt for barnet at sove i klapvognen. 

Fleksibel kaleche skærmer mod sol, vind og vejr

Kalechen på Baby Jogger City Mini GT 2 Double kan indstilles i flere vinkler og yder rigtig god afskærmning mod blæst, kulde og sol, så børnene kan sidde og hygge sig i klapvognen. 

Der er kiggehuller i klar plastik i kalechen, således forældrene kan holde øje med børnene, selvom kalechen er slået ned.

Kan let klappes sammen og tages med

De fleste der prøver denne søskendevogn første gang, er enige i, at det er overraskende nemt at klappe den sammen. Det eneste du skal gøre, er at trække op i to remme midt på sædet, hvorefter søskendevognen klappes sammen til en lille størrelse, som gør den let at have med i bagagerummet på selv de mindste biler. 

Den lille størrelse på den sammenklappede søskendevogn gør også, at du kan opbevare vognen derhjemme, uden den fylder det halve af skabet. 

Thule Urban Glide 2 Double Søskendevogn

Derfor anbefaler vi denne

Anbefalet alder: 6 mdr. til 4 år

Flere praktiske funktioner

Du får adskillige praktiske funktioner, hvis du vælger denne søskendevogn. Du får blandt andet:

  • Indbygget drejehåndbremse så du kan styre tempoet i svært terræn
  • Foldes sammen med én hånd
  • Justerbar kaleche med ventilation og vindue til forældre som kan se ned i vognen
  • Justerbart styr
  • Refleksfælge og reflekskant på kaleche for øget synlighed i mørke
  • Adapter kan tilkøbes således babylift kan benytte i vognen
  • Rummeligt opbevaringsrum med låg – plads til tasker, dagligvarer og lignende

Komfortable og rummelige sæder

De to sæder i klapvognen er tilpas bløde, så komforten er i top, dog uden de bliver så bløde, at børnene synker ned i dem. 

De to sæder kan ligges helt ned til flad liggestilling, så barnet kan sove i klapvognen. Du finder en smart ventilationsåbning ved barnets hoved, så der kan åbnes op for gennemløb af frisk luft, hvis barnet skal sove i klapvognen på en varm sommerdag. Der er ligeledes mulighed for at åbne for et ventilationshul i kalechen, så du er sikker på, at der kommer gang i luftgennemstrømningen.

De komfortable sæder er brede nok til, at en 4-årig uden problemer kan sidde behageligt, hvilket giver en relativt lang brugstid. 

Gøde køreegenskaber – velegnet til løbeture

Til trods for at Thule Urban Glide 2 kun er udstyret med 3 hjul, er det bestemt ikke på bekostning af stabiliteten, for vognen står stabilt og solidt fast, fordi den er yderst velafbalanceret. De store hjul og affjedringen gør, at det altid er en fornøjelse at rulle med denne søskendevogn. 

Forhjulet på klapvognen kan låses, hvilket gør det let at køre i ujævnt terræn såsom grus, græs, jord og lignende. Når forhjulet er låst, er vognen desuden perfekt til løbeturen. Selv ved høj hastighed, når mor eller far skubber vognen i løbende tempo, er vognen stabil og godt kørende, hvorfor den uden problemer kan komme med, når der skal motioneres. 

Skal du gå lange ture eller løbe med vognen, finder du næppe en bedre søskendevogn på markedet end Thule Urban Glide 2 Double.

Nem at klappe sammen

Det er relativt nemt og simpelt at klappe denne søskendevogn fra Thule sammen. Med bare én hånd kan du gøre søskendevognen helt flad, således den fylder mindre og derfor kan komme med i bagagerummet i bilen eller gemmes væk i skuret derhjemme. Klikker du hjulene af vognen, fylder den endnu mindre.

Bugaboo Donkey 3

Derfor anbefaler vi denne

Last updated: 2022-12-06 16:30:36

Testvinder

Bugaboo Donkey 3 er af Trustpilot blevet hædret som den bedste søskendevogn på markedet. 

I testen scorede vognen 4,5 stjerner ud af 5, og i vores øjne er og var denne høje score yderst velfortjent. Bugaboo Donkey 3 er nemlig et sandt lille mesterværk inden for søskendevogne, og i det kommende afsnit vil vi uddybe hvorfor.

To vogne i én

Med Bugaboo Donkey 3 får man to vogne i én. Vognen er nemlig udstyret med et stel, der kan udvides i bredden og omdanne Bugaboo Donkey 3 fra en smal enkeltvogn til en bred søskendevogn.

At foretage udvidelsen af stellet er yderst let og tager ikke meget mere end et minuts tid.

Forskellige kombinationsmuligheder 

En Bugaboo Donkey 3 egner sig både til tvillinger og søskende i forskellige aldre, og det er sgu fedt! 

Netop fordi vognen uden problemer kan bruges som enkeltvogn, kan den være et fremragende køb, hvis man planlægger at få flere børn inden for den nærmeste fremtid. En kommende lillebror eller -søster vil nemlig uden problemer kunne trone i vognen sammen med storebror eller -søster.

Vognen byder på en række forskellige kombinationsmuligheder. Eksempelvis er det muligt at kombinere to liggedele, en liggedel og et sæde samt to sæder. Vognen kan dermed tilpasses til stort set enhver brugssituation.

Muligt at montere babyautostole på vognen

Hvis man ønsker at montere en eller to babyautostole på vognen, kan dette også lade sig gøre med de rette adaptere. Med andre ord er vognen ganske samarbejdsvillig.

Ergonomiske sæder 

At være funktionel er godt, men ikke tilstrækkeligt som søskendevogn. Der skal mere til. Eksempelvis er det vigtigt, at der også er styr på komfortvenligheden, så ungerne sidder godt i vognen, og det må man sige, at der er i denne, hvor brugerne kommer til at sidde som royale.

Det gør de, fordi sæderne er ergonomiske og kan vinkles mellem sidde-, hvile og liggestilling. I hvert fald som bagudvendte. Er sæderne fremadvendte, er mulighederne sidde- og hvilestilling.

Leverer over hele linjen

Det er svært at sige noget dårligt om Bugaboo Donkey 3. Vognen leverer nemlig stort set over hele linjen. Den er ekstremt manøvredygtig og kan tilpasses stort set enhver brugssituation.

Også dens kaleche til liggedelen er rigtig fin og fleksibel. Ligeledes er baggagekurven ganske rummelig. Skal der siges noget lidt negativt, er det dog, at denne kurv er lidt svær at komme til, hvis man benytter liggedelen.

Babytrold – OS2 Tvillinge Klapvogn

Derfor anbefaler vi denne

Babytrold - OS2 Tvillinge Klapvogn
Anbefalet alder: 6-24 måneder

Last updated: 2022-12-06 16:30:37

Søskendevogn fra danske Babytrold

Den danske virksomhed Babytrold står bag denne fornuftige og prisvenlige søskendevogn, som udmærker sig på flere parametre. Virksomheden er kendt for sikkerhed, design og komfort, hvilket også afspejler sig i denne klapvogn. Alle produkter fra Babytrold lever op til EU’s sikkerhedskrav. 

Den smarte og prisvenlige søskendevogn kan foldes sammen, hvorefter den fylder ganske lidt, og derfor er let at pakke i bagagerummet i bilen eller opbevare derhjemme. 

Tilpas sæde og fodstøtte efter behov

De to sæder i denne søskendevogn er komfortable og sikre at sidde i, så du med god samvittighed kan placere dine to guldklumper i den. Børnene spændes fast med 5-punktsseler, som sikrer maksimal sikkerhed og gør det noget nær umuligt for barnet at falde ud. 

De to sæder kan desuden justeres individuelt. Hvis det ene barn bliver træt, kan sædet ligges ned, så det bliver behageligt at tage en lur. Imens kan det andet sæde med det vågne barn fortsat sidde i oprejst position. 

De to fodstøtter kan ligeledes reguleres individuelt, så de kan tilpasses efter hvert enkelt barns behov. 

Drejelige forhjul og plads til opbevaring

Manøvrering med søskendevognen er absolut intet problem, takket være de velkørende og punkterfrie hjul, som tilmed er drejelige forrest.

Under sæderne finder du en praktisk varekurv, hvor du kan opbevare eventuelle indkøbte dagligvarer eller barnets udstyr.  

Nordic Crown Twinsitty Søskendevogn

Derfor anbefaler vi denne

Anbefalet alder: 6 måneder-5 år

Last updated: 2022-12-06 16:30:38

Enkel og effektiv

Med Nordic Crown Twinsitty er der ikke tale om en luksus søskendevogn, men til gengæld er prisen også i den lavere ende. Samtidig er der tale om en robust og pålidelig søskendevogn, hvilket kombineret med den lave pris, gør den til et solidt valg til den pris- og kvalitetsbevidste køber. 

God siddeplads

Det vigtigste i en søskendevogn er, at barnet sidder godt. I Twinsitty kan du uden problemer sætte kryds i boksen ved kravet ‘høj komfort’, for det brede og bløde sæde er en fornøjelse at sidde i. 

De brede sæder kan bære 2×20 kg og har plads til to børn på op til 4-5 år, hvilket er mere end godkendt. 

Ryglænet kan indstilles i to forskellige vinkler, så børnene enten sidder ret op eller ligger en smule ned. Den liggende stilling er ikke helt flad, men der er alligevel hældning nok på, så barnet kan sidde og sove uden hovedet falder forover. 

Fodstøtten på Twinsitty justeres manuelt mellem flere forskellige vinkler ved hjælp af et lille stativ. Fodstøtten kan justeres efter behov og bidrager således til øget komfor. 

Plads til opbevaring

Under sædet på denne søskendevogn finder du en rummelig metalkurv, som kan bruges til opbevaring af tasker, indkøbsposer, legetøj, babyudstyr, mm. Der er rimeligt med plads i kurven, som tåler op til 5 kg., men fordi der er tale om en gitterkurv, kan du ikke placere smådele i den, da disse risikerer at falde ud. 

Vil du se flere søskendevogne?

Befandt din nye søskendevogn sig ikke iblandt vores udvalgte anbefalinger, kan du fortsætte jagten på den rigtige klapvogn ved at trykke på knappen nedenfor. Du har kun set toppen af isbjerget, for udvalget er fortsat stort. Held og lykke med den fortsatte søgning!

Guide til køb af søskendevogn

Hvis der er tvillinger på vej, eller hvis der skal være plads til både den større eller mindre søskende i vognen, er der ingen vej udenom en søskendevogn. Det er langt den smarteste løsning, som tilmed er praktisk og oftest billigere end at investere i to forskellige klapvogne. 

For at være sikker på at du køber den rigtige søskendevogn, er der en række overvejelser, du bør gøre dig, inden du køber.

Dit budget

For langt de fleste mennesker, særligt nybagte forældre, spiller økonomien en væsentlig rolle. Søskendevogne kan være rigtigt dyre, så det kan være fristende at kigge i retning af de billigere modeller, som ikke koster det første års samlede mængde børnepenge.

Vi anbefaler naturligvis ikke at du køber en dyrere søskendevogn end der er budget til, men gør dig alligevel opmærksom på, at pris og kvalitet ofte hænger sammen. Ligeledes vil det formentlig være lettere at sælge en lidt dyrere søskendevogn af et anerkendt mærke brugt, når I ikke længere har brug for den derhjemme. 

Mærket

Hos Babyhelp.dk er vi ikke mærkedyr. Vi går ikke efter, eller anbefaler produkter udelukkende fordi, de er fra et kendt mærke. Vi ved dog at mærket stadig spiller en væsentlig rolle for mange, og som regel er der også en årsag til det, når et brand er populært. Man kan sjældent slippe afsted med at lave skod-produkter og fortsætte med at være populær, så man kan godt forvente, at de kendte brands leverer varen.

Om mærket eller brandet på søskendevognen er vigtig for dig, ved du kun selv. Det er dog vores erfaring, at det kan være lettere at sælge den brugte vogn efterfølgende, hvis den er af et mærke som folk kender. Det du eventuelt ender med at betale mere for en mærkevare søskendevogn, kan du derfor (måske) også forvente at få retur, hvis du planlægger at sælge den igen bagefter. 

Hvor den skal køre

Når du skal købe en ny søskendevogn, kan det være fornuftigt at tage udgangspunkt i hvor den primært skal køre, hvordan den bliver kørt og hvor meget den skal køres med.

Skal søskendevognen eksempelvis primært bruges i byen, kan det være en fordel at vælge en mindre og mere manøvredygtig vogn, som måske er lidt mindre komfortabel, men som til gengæld kan køres rundt med de steder, hvor der kan være lidt småt med plads.

Skal søskendevognen køre lange ture, eventuelt i mere ujævnt terræn fx i en skov, er det fornuftigt at vælge en mere komfortabel søskendevogn med god plads og store og bløde hjul. 

Gør dig derfor lidt tanker om hvordan og hvor du kommer til at bruge din nye søskendevogn og brug dette som en del af beslutningsprocessen. 

Find en masse andre spændende produktguides på Babyhelp

Husk på, at vi ikke blot har skrevet en udførlig produktguide om søskendevogne her på Babyhelp. Hos os finder du nemlig produktguides til stort set ethvert baby- og børneprodukt.

Find blandt andet produktguides til følgende produkter:

Legegulve, cykelstole, juniordyner, puslepuder og vikler.

Scroll til toppen

Bedste priser

Bedste priser

Last updated: 2022-12-06 16:30:38

Bedste priser

Last updated: 2022-12-06 16:30:36