Guide til valg af slyngevugge

I det følgende vil der optræde affiliate-links.

Nonomo - slyngevugge

Nonomo

Vores favorit

Cozy Cradle

Med motor
Nonomo - slyngevugge

Nonomo

Vores favorit

Cozy Cradle

Med motor

En slyngevugge kan give dit barn en bedre og længere søvn, hvilket både er til gavn for dig og den lille. Der findes dog en del forskellige slyngevugger på markedet, og vi forstår godt, hvis du finder det en anelse udfordrende at finde frem til den slyngevugge, der er perfekt for dig og dit barn. Men frygt ej, vi hjælper dig! Med afsæt i grundig research har vi nemlig fundet frem til de – i vores øjne – bedste slyngevugger, som markedet p.t. byder på.

De bedste slyngevugger

Med afsæt i ekstremt mange timers research, der blandt andet har involveret læsning af et utal af produktbeskrivelser, forbrugeranmeldelser samt tests, har vi udvalgt vores yndlings-slyngevugger. 

I de kommende afsnit præsenteres disse slyngevugger i vilkårlig rækkefølge. Hver slyngevugge er ledsaget af en letforståelig produktbeskrivelse. Derudover har vi ved hver slyngevugge også indsat en prissammenligner, som automatisk indhenter priser på tværs af forhandlere på nettet. 

Nonomo

Derfor anbefaler vi denne 

Nonomo - slyngevugge
Anbefalet alder: 0-2,5 år

Last updated: 2022-12-06 12:24:17

Som at være tilbage i mors mave

Det kan måske være lidt svært at forholde sig til, at det skulle være rart at ligge i maven på et andet menneske, men for et lille barn var tiden i maven på mor lig med tryghed og ro, hvorfor de små af og til kan længes efter sin tidligere bolig i mavsen på mor. 

Det kan af gode grunde ikke lade sig gøre for barnet at komme tilbage i maven på sin mor, men i stedet kan du, med denne lækre slyngevugge fra Nonomo, give dit barn oplevelsen af at være tilbage i maven.

Resultatet er et roligere barn som har lettere ved at falde i søvn og som sover længere og bedre. 

Ergonomisk - hængevugge

Ergonomisk korrekt

Udover at dit barn kommer til at sove som en drøm i slyngevuggen, kan du også glæde dig over, at barnets rygsøjle bliver understøttet på en hensigtsmæssig måde, så selv længere perioder i slyngevuggen ikke kommer i vejen for ryggens naturlige udvikling. 

Hænges fra fjeder i loftet eller på stativ

Det er relativt let at montere slyngevuggen, som kun kræver en krog i loftet, hvorfra den kan hænge og gynge beroligende fra side til side. Vuggen hænger fra krogen i en fjeder, hvilket gør at den kan hoppe blidt op og ned, når barnet bevæger sig. De gyngende og lette hoppende bevægelser bidrager til, at barnet bliver beroliget og får lettere ved at finde ro. 

Har du ikke lyst til at have slyngevuggen hængende, kan du også vælge at tilkøbe et stativ. Stativet fungerer ligesom krogen i loftet, men du slipper for at finde boremaskinen frem, ligesom du får mere fleksibilitet, fordi du let kan flytte rundt på stativet. 

Du finder statviet til Nonomo slyngevugge her.

Specifikationer

 • Mål madras: 85 x 30 cm
 • Materiale: Økologisk bomuld og træ

Natures Sway Slyngevuggen

Derfor anbefaler vi denne 

Natures Sway - den originale slyngevugge
Anbefalet alder: 0-2 år

Last updated: 2022-12-06 07:23:57

Masser af tilbehør medfølger

Du får meget for pengene, hvis du vælger at købe Natures Sway slyngevuggen, for udover selve vuggen, får du også:

 • Madras (Lavet af uld foton og betrækket med 100% bomuld).
 • Et karmbeslag (galvaniseret stål – pulverlakeret).
 • Lagen (100% bomuld).
 • Sikkerhedsfjeder (galvaniseret stål, betrukket med stof).
 • 2 stk. monteringsskruer.
 • 2 stk. sikkerhedskarabiner.
 • Monteringskæde.
 • Tværpind af New Zealandsk hårdttræ.
 • Bæretaske.
Natures Sway slyngevugge tilbehør

Den originale slyngevugge

Natures Sway gjorde det først og det er fristende at sige, at de også gør det bedst. Om sidstnævnte er tilfældet, afhænger nok af personlige præferencer, men der er ingen tvivl om, at denne slyngevugge objektivt set er et rigtig godt valg.

Vi kan ikke garantere noget, men det skulle undre os meget, hvis ikke dit barn ender med at sove både længere og bedre, hvis du putter det i den originale slyngevugge fra Natures Sway. 

Kan hænges i krog, på stativ eller i dørkarmen

Der er gode muligheder for at hænge vuggen op og bruge den flere steder i hjemmet. Du vælger helt selv, om vuggen skal hænge i en krog i loftet, på et stativ du tilkøber eller fra en dørkarm. Sidstnævnte klares let ved hjælp af det medfølgende karmbeslag.

De mange monteringsmuligheder gør denne slyngevugge til et alsidigt og fleksibelt valg, uanset om den skal bruges derhjemme eller ude, hvor den medbringes som weekendseng. 

Specifikationer

 • Materiale: Økologisk bomuld og New Zealandsk hårdtræ
 • Maks. belastning: 15 kg

Cozy Cradle

Derfor anbefaler vi denne 

Anbefalet alder: 0-2 år
Ingen priser tilgængelige

Lækkert materiale

Cozy Cradle er fremstillet af 100 % økologisk bomuld, hvilket er et rigtig stort plus, da dette materiale er dejligt blødt og lækkert. 

Derudover skal slyngevuggen roses for baldakinen, der først og fremmest afskærmer baby mod sanseindtryk, men som også fungerer rigtig fint som myggenet i de varme måneder.

Ydermere er det bestemt ikke nogen ulempe, at karabinhagen er isoleret, da dette minimerer friktionen mellem metaller.

Som at ligge i mors mave

Slyngevuggen slynger sig om baby på en måde, så en række forhold fra mors trygge mave efterlignes. Dette bevirker, at enhver baby vil føle sig yderst tryg i en Cozy Cradle, og det siger næsten sig selv, at der er mange fordele forbundet med, at baby føler sig tryg.

Først og fremmest øges babys velbefindende, når baby er tryg, men derudover medfører tryghed som regel også fred og ro, hvilket far og mor formentlig trænger til i ny og næ, da forældrerollen til tider kan være rigtig udmattende.

Fin madras medfølger

Med til slyngevuggen følger en rigtig fin madras, hvis fyld består af 100 % uld. Derudover medfølger der et lagen, et myggenet, en fjeder, en loftkrog og karabinhager.

Mulighed for tilkøb af motor

Nogle babyer finder først ro i en slyngevugge, hvis den bevæger sig. Det er naturligvis rart, at baby trods alt vil kunne finde ro i vuggen, men det kan dog være en anelse anstrengende konstant at skulle bevæge vuggen for at undgå, at baby vågner og græder.

Løsningen på denne potentielle udfordring er en støjsvag vuggemotor, som vil kunne klare vuggearbejdet for dig. 

Og en sådan motor, der er skræddersyet til netop Cozy Cradle, kan købes seperat.

Specifikationer

 • Vægt: 2.7 kg
 • Kan anvendes op til 15 kg
 • Liggemål: 90 cm.

Leander Classic™ Vugge

Derfor anbefaler vi denne 

Anbefalet alder: 0-6 måneder

Virkelig smuk 

Hvis du er typen, der går op i indretning, er du formentlig på udkig efter baby- og børneudstyr, hvor der ikke blot er styr på praktikken, men hvor også det visuelle spiller, og det, må man sige, er tilfældet for denne vugge fra det anerkendte brand Leander. 

Ikke en decideret slyngevugge

Det vil være forkert at betegne vuggen som en decideret slyngevugge. Vuggen fra Leander slynges nemlig ikke om baby, som traditionelle slyngevugger gør.

Selvom vuggen ikke kan defineres som en decideret slyngevugge, har vi dog alligevel valgt at medtage den til vores liste over de bedste slyngevugger, og det skyldes i høj grad, at vuggen har rigtig meget til fælles med traditionelle slyngevugger, og at det er en vugge ud over det sædvanlige.

I forhold til lighedspunkterne med en almindelig slyngevugge er det værd at bemærke, at også i denne vugge vil baby føle sig yderst tryg og finde ro. Ligeledes vil de vuggende bevægelser i denne vugge stimulere babys motorik og balance – præcis som i en slyngevugge.

Monteres i et enkelt punkt

Når vuggen er korrekt monteret, vil den hænge fra et enkelt punkt enten i loftet eller i et stativ. 

Denne opsætning gør, at vuggen vil kunne svinge i samtlige retninger, og de vuggende bevægelser vil give baby mindelser om den dejlige, trygge tid i mors mave.

Lækker madras medfølger

Med til vuggen følger en lækker koldskumsmadras, der både byder på sublim liggekomfort og fin ventilation. Tilmed er madrassen allergivenlig.

Ydermere er det værd at nævne, at madrasbetrækket beskytter mod fugt, forhindrer sved og bidrager generelt til et tørt og behageligt soveklima.

Specifikationer

 • Mål: L: 84 x B: 50 x H: 30 cm.
 • Kan anvendes op til 10 kg.

Moonboon vugge samt motor

Derfor anbefaler vi denne 

Anbefalet alder: 0-2 år

Kendt fra Løvens Hule

Hvis du er fast seer af Løvens Hule, kender du formentlig allerede lidt til Moonboons slyngevugge. 

I 2021 deltog Marie Grew, der ejer Moonboon, nemlig i dette program med henblik på at få en eller flere dygtige investorer ombord. Christian Arnstedt blev så imponeret over Marie, hendes forretning og produktet, at han valgte at købe 19 % af virksomheden.

Hos Babyhelp.dk gætter vi på, at Christian Arnstedt på ingen måde har fortrudt sin involvering i projektet, for Moonboon har begået en slyngevugge ud over det sædvanlige, som flere og flere nybagte og kommende forældre vælger at investere i.

Af økologisk bomuld

Slyngevuggens stof består af rent, økologisk bomuld, et stof, som både er dejligt blødt og behageligt for kroppen. 

Fin madras medfølger

Med til slyngevuggen følger blandt andet en rigtig fin madras, der er fyldt med kapok, der er 100 % naturligt og allergivenligt.

Flot design

Foruden at bestå af fornuftige, gode materialer skal Moonboons slyngevugge roses for designet, der sidder lige i skabet.

Med vuggemotor

Vi er ret sikre på, at Moonboon fik så hurtigt vind i sejlene, som tilfældet var, fordi de som nogle af de første i Danmark begyndte at sælge vuggemotorer – og så tilmed en vuggemotor, de selv udviklede. Den slags motorer revolutionerede nemlig lidt slyngevugge-nichen.

Med en vuggemotor vil langt de fleste børn meget hurtigt kunne finde ro og tryghed i en slyngevugge. Nogle børn vil naturligvis også kunne finde ro og tryghed i en sådan uden rystende bevægelser fra en motor, men desværre ikke alle.

Hvis du køber det slyngevugge-sæt fra Moonboon, vi anbefaler, får du ikke blot slyngevugge samt madras, men også en rigtig fin vuggemotor, der er både holdbar, støjsvag og let at betjene.

Specifikationer

 • Længde: 90 cm
 • Kan bruges op til 15 kg.

Babyhelp hjælper dig med meget mere end blot slyngevugger

Husk på, at vi ikke blot har skrevet en udførlig produktguide om slyngevugger her på Babyhelp. Hos os finder du nemlig produktguides til stort set ethvert baby- og børneprodukt.

Find blandt andet produktguides til følgende produkter:
Vugger, tremmesenge, børnereoler, bæreseler, babynests og pusletasker.

Slyngevugge – hvorfor?

Med en slyngevugge kommer dit barn til at sove bedre og længere, ligesom det bliver lettere at putte og få barnet til at falde til ro.Der er naturligvis ingen garantier, men langt de fleste forældre vil opdage, at det bliver lettere at få barnet til at falde i søvn i en slyngevugge, ligesom luren og/eller nattesøvnen varer længere. Du vil formentlig også få et mere vågent og veloplagt barn, fordi kvaliteten på søvnen bliver forbedret.

Få din nattesøvn tilbage, vink farvel til de sorte render under øjnene og brug mindre tid på at putte – en slyngevugge lyder næsten som noget fra et eventyr og selvom vi ikke tror på magi, er der nu alligevel noget fortryllende over slyngevuggens effekt på et barn.

Har du et barn som har svært ved at finde ro, sove længe eller vågner flere gange i løbet af natten, skylder du dig selv og dit barn at prøve en slyngevugge.

Gode grunde til at få en slyngevugge

Der er mange gode grunde til, at du i det mindste bør overveje, om en slyngevugge måske kunne være noget for jer. Du skal vælge en slyngevugge fordi den:

 • Giver bedre søvn
 • Minder om tiden i mors mave
 • Beroliger baby med behagelige bevægelser
 • Giver tryghed

Vil du gerne, at dit barn sover længere, vågner mindre op i løbet af søvnen og er mere veloplagt og frisk i de vågne timer, så er der ingen vej udenom en slyngevugge. 

Kaldes også for en hængevugge

Det kan være en smule forvirrende, når ting har forskellige navne. Det er tilfældet med slyngevugger, som også kaldes for hængevugger. De to begreber dækker som udgangspunkt over det samme, så der er ingen grund til unødigt forvirring. 

Scroll til toppen

Bedste priser

Last updated: 2022-12-06 12:24:17

Bedste priser

Ingen priser tilgængelige