yoghurt med hindbær

Hvornår må baby få yoghurt?

I artiklen her får du svar på, hvornår en baby må spise yoghurt. Ligeledes besvarer vi en række underspørgsmål, der relaterer sig til hovedspørgsmålet. 

En baby må få yoghurt og andre surmælksprodukter, når han/hun er 9 måneder gammel. Dog i små mængder. Det anbefales ikke, at du serverer meget mere end 0,5 dl for dit 9 måneder gamle barn. Når han/hun er fyldt 1 år, vil du kunne skrue mængden op til en 1 dl.

Køb neutrale produkter

Vi anbefaler, du køber neutrale yoghurt-produkter og selv tilslætter frugt som topping frem for at købe yoghurt med frugt. Vælger du at følge vores råd, så sørg for at mos eller riv den frugt, du tilsætter, så den bliver så let som muligt at spise for dit barn.

Undgå surmælksprodukter med højt proteinindhold

Nu hvor du i dette indlæg har fået tilladelse til at servere yoghurt for dit barn, så længe han/hun er over 9 måneder gammel, tænker du måske automatisk, at du godt må servere en masse ting, der minder om yoghurt.

Sådan er det desværre ikke. Der findes nogle lignende fødevarer, for eksempel A38, som du godt kan servere, men der er også en række lignende fødevarer, du bør vente med at introducere dit barn for. Med henblik på at bevare overskueligheden nævnes disse herunder:

  • Skyr
  • Fromage frais
  • Ymer
  • Ylette.

Alle ovenstående fødevarer bør dit barn først få serveret, når han/hun runder de 2 år.

LÆS OGSÅ: Hvor meget mælk skal baby have om dagen?

Flere spørgsmål omkring baby og mad?

Hvis du har flere spørgsmål angående, hvad baby må spise og hvornår, så tjek hellere end gerne vores store artikel om emnet, hvor vi kommer rundt om hele paletten.

Klik her, hvis du læse vores artikel om, hvad du må servere for babyer på babys forskellige alderstrin

Andreas

Kildeliste

  • Netsundhedsplejerske.dk