Loading...
Produktguides

Ammepude – Vi præsenterer dig for de bedste ammepuder

Ammepude guide cover

En ammepude hjælper mor med at slappe af i kroppen, når baby skal ammes. Mor undgår på den måde at få ondt i ryggen eller skuldrene, samtidig med at baby ligger trygt og godt på den bløde pude.  

Babyer spiser hele tiden. Særligt i starten vil du – hvis du ammer – hurtigt føle dig som en malkeko som jævnligt bliver tappet for mælk af din lille kalv. Hvis ikke dine bryster står til rådighed når sulten indfinder sig hos baby, vil resultatet typisk være skrig og skrål, indtil du åbner op for BH’en og dermed buffetten, så den lille kan slubre modermælk i sig. 

Fordi du kommer til at sidde der så ofte og så længe, er det en enorm fordel, hvis du sørger for at sidde rigtigt undervejs. Det er desværre bare lettere sagt end gjort, og mange mødre ender derfor med ondt i nakke og ryg, fordi de ufrivilligt sidder og spænder op.

Den gode ammestilling kan heldigvis hjælpes godt på vej af en ammepude, som ikke bare sørger for at mor sidder godt, men som også gør det ekstra behageligt for baby at ligge og spise. 

Vi har udvalgt de 7 bedste!

Find en masse yderligere spændende produktguides på Babyhelp

Husk på, at vi ikke blot har skrevet en udførlig produktguide om ammepuder her på Babyhelp. Hos os finder du nemlig produktguides til stort set ethvert baby- og børneprodukt.

Find blandt andet produktguides til følgende produkter: barnevognsseler, weekendsenge, babydyner, legetæpper, juniorseng, bedside cribs og sengehimle til tremmesenge.

De 7 bedste ammepuder

På baggrund af brugeranmeldelser og tests, har vi udvalgt de – efter vores mening – 7 bedste ammepuder. Vi hjælper dig desuden med at finde den bedste pris ved hjælp af vores prissammenligner.

I det følgende vil der optræde affiliate-links. Det betyder, at vi tjener penge hvis du beslutter dig for at købe en af vores anbefalinger. 

Sebra ammepude – Ergonomisk pude med sødt motivSebra ammepude

Forhandler Totalpris Læs mere
298,00 DKK Besøg butikken
499,95 DKK Besøg butikken
499,95 DKK Besøg butikken
538,00 DKK Besøg butikken

Den danske virksomhed Sebra producerer højkvalitets babyudstyr med flotte farver og motiver – og så til en pris der er ganske rimelig!

Ergonomisk udformet

Sebra ved godt, at du kommer til at sidde med ammepuden og baby ovenpå i flere timer dagligt, og derfor har de gjort sig særligt umage med udformningen af puden, som støtter dit barn og dig selv, så ingen af jer får ondt, når det er tid til at amme. 

Ammepuden er sådan designet, at den uden problemer kan vendes og bruges i begge sider, så mor kan amme på begge bryster. 

Sødt print med sangfugle

Du har måske set printet med de små nuttede fugle før, for Sebra benytter det nemlig på flere af deres produkter. Der er altså mulighed for at samle på motivet, hvis du har lyst. 

Ammepuden fås også i blå til drenge, med små biler, busser og lignende køretøjer. 

Done by Deer ammepude – Populær pude i økologisk bomuld

Done by Deer ammepude

Forhandler Totalpris Læs mere
399,95 DKK Besøg butikken
399,95 DKK Besøg butikken
448,00 DKK Besøg butikken
448,95 DKK Besøg butikken
449,00 DKK Besøg butikken

Danske Done by Deer opstod i 2014, og siden da har designvirksomheden haft fart på salget af deres produkter til babyer og tumlinger. 

Allergivenlig

Betrækket på ammepuden består af certificeret økologisk bomuld, imens det indre er fyldt med polyesterfibre. 

Fordelen ved at anvende polyester som fyld er, at det ikke fremprovokerer allergiske reaktioner hos de mindste, samtidig med at materialet er behageligt og blødt at ligge på, uden det bliver ustyrligt. 

Materialet gør desuden også, at du let kan vaske pude og betræk på 60 grader i vaskemaskinen. 

Flere forskellige farver

Har på listen har vi valgt den kønsneutrale – uni-sex, om man vil – udgave af ammepuden fra Done by Deer. Hvis du ønsker det, kan du dog også vælge den i en lyseblå eller rosa udgave med søde prikker.

Er du ikke så begejstret for mønstret, men nysgerrig på hvad Done by Deer ellers byder på af ammepuder, så findes der også adskillige andre designs – se dem her.

Filibabba ammepude – Flot og allergivenlig pude

Filibabba ammepude

Forhandler Totalpris Læs mere

Filibbaba er et dansk designbrand som tager afsæt i nordisk design, samtidig med at der er fokus på miljø og valg af de rigtige materialer. 

Økologisk betræk med flot print

Kender du til danske Filibabba, så kender du med garanti også til deres ikoniske luftballon-mønster, som også er at finde på deres ammepude. 

Luftballonerne er printet på et betræk af økologisk bomuld som desuden tåler at blive vasket, så gylp, mælk og andet skidt kan fjernes helt fra puden. 

Ammepude med fossflakes – Blød og allergivenlig ammepude

 

Fossflakes ammepude

Forhandler Totalpris Læs mere
316,00 DKK Besøg butikken
318,00 DKK Besøg butikken
378,00 DKK Besøg butikken
414,00 DKK Besøg butikken

Allergivenlig, blød og let at vedligeholde – tre ord som opsummerer, hvorfor du skal overveje at vælge en ammepude med fossflakes. 

Bliv klogere på det fremragende alternativ til dun:

Fossflakes – hvorfor er det godt?

Fossflakes er fyld som kan bruges i dyner, puder eller som her, i en ammepude.

Fossflakes er en syntetisk form for dun, som foretrækkes af mange, fordi de kunstige dun er holdbare, komfortable og lette at vedligeholde. Vigtigst af alt, så er fyld af fossflakes allergivenligt, og vil altså ikke fremprovokere nys, besværet vejrtrækning og lignende symptomer på allergi hos baby. 

Fossflakes er på niveau med de bedste kvalitets-naturdun, men kan holde faconen og volumen længere end sit naturlige modstykke – også efter det er blevet vasket. 

Husk betrækket!

Ammepuden med fossflakes som vi har valgt, kommer ikke med noget betræk, så det anbefaler vi, at du husker at købe med. 

Der findes et utal af betræk til ammepuder, så du kan med garanti finde et design, en farve eller et print du vil synes om. 

Mamamilla ammepude – Luksus pude med fossflakes

MamaMilla - guide til ammepuder

Forhandler Totalpris Læs mere
428,50 DKK Besøg butikken

Prisen er muligvis i den høje ende, men kvaliteten er tilsvarende høj, hvorfor vi bestemt mener, at ammepuden her fortjener din opmærksomhed.

Luksus ind- og udvendigt

Der er ikke blevet sparet på kvalitetsmaterialer i produktionen af ammepuden, som består af 100% økologisk bomuldsbetræk og lækkert allergivenligt fossflakes indvendigt. 

Den høje kvalitet af materialerne sikrer, at dit barn kommer til at ligge godt og behageligt, samtidig med at puden kan tåle at blive brugt, hvorfor den vil kunne bruges til barn nummer 2, 3 og 4 også. Alternativt kan den også sælges, når du ikke længere har behov for den. Typisk er dyrere produkter bedre til at holde prisen når de sælges brugt og derfor kan du lettere holde dine penge hjemme.

Let at rengøre

Når der bliver ammet, er der en risiko for, at der bliver spildt mælk eller at baby gylper undervejs. Begge dele kan ofte tørres op uden større problemer, og så er det det.

Med tiden kan ammepuden dog godt ende med at trænge til en ordentlig rengøring, og det er heldigvis ikke noget større problem: 60 grader i vaskemaskinen (undgå at bruge skylle- eller vaskemiddel med enzymer) og så er den så god som ny! 

Candide Multirelax ammepude – smart 4-i-1 pude

Candide multirelax

Forhandler Totalpris Læs mere
468,00 DKK Besøg butikken

Candide er kendte for at gøre tingene lidt anderledes og smartere end de fleste andre på markedet. Deres bud på en ammepude er ingen undtagelse, for den scorer topkarakter i funktionalitet, fordi den kan benyttes til 4 forskellige formål.

Meget mere end en ammepude

Ammepuden fra Candide er meget mere end blot en ammepude, for den tjener nemlig hele 4 forskellige formål:

  1. Graviditetspude: Når maven er stor, rund og tung i slutningen af din graviditet, kan det være rart med noget støtte og aflastning. Brug Candide ammepuden til at støtte din mave, eller bruge mellem knæene når du sover. 
  2. Ammepude: Produktet er naturligvis først og fremmest til brug sammen med baby, når det er tid til amning, og har til opgave at støtte barnet så det ligger godt, og hjælpe mor med at undgå ondt i nakke eller skuldre – en opgave den klarer helt perfekt!
  3. Skråstol: Ved at knappe ammepuden sammen i enden, kan den rejses op, stå selv og bruges som skråstol, så dit barn kan sidde og følge med i hvad du laver. 
  4. Siddestøtte: Når babys ryg er klar – typisk omkring 6 måneder – er det tid for den lille til at sidde op. Det lyder simpelt, men når man aldrig har gjort det før, har man brug for al den hjælp der er tilgængeligt. Hjælpen kan passende komme fra Candide Multirelax, som kan sørge for at dit barn ikke vælter til siden og slår sig. 

Ergobaby ammepude – Udviklet af eksperter og mødre

Ergobaby - guide til ammepuder

Forhandler Totalpris Læs mere
448,00 DKK Besøg butikken
449,00 DKK Besøg butikken
498,00 DKK Besøg butikken
549,00 DKK Besøg butikken
588,00 DKK Besøg butikken

Hvis det vigtigste for dig er, at både du og baby får maksimal komfort, så er denne ammepude fra Ergobaby det helt rigtige valg. 

Komforten er i top

Virksomheden Ergobaby har taget udgangspunkt i mødres erfaringer med ammepuder, og på baggrund af deres feedback, har de udarbejdet deres bud på den perfekte ammepude. En pude som tager højde for og løser de udfordringer andre mødre har oplevet.

Du får således en ammepude lavet i fast skum, som hjælper med at støtte dit barn bedst muligt, samtidig med at det ligger behageligt. Den særlige form på puden gør, at babys hoved løftes en smule op, hvilket gør det lettere for baby at spise og fordøje sit måltid. 

Formen på puden gør desuden, at mor kan sidde ordentligt med en god holdning, som ikke giver ondt i ryg eller nakke senere hen. 

Udviklet sammen med mødre og eksperter

Markedet for ammepuder er i den grad mættet – der findes nemlig et utal af varianter allerede. Derfor skal der noget helt særligt til, hvis man vil have succes med sit produkt. Derfor gjorde Ergobaby det til sin mission, at udarbejde en ammepude, som er konkurrenternes overlegen. 

Men hvordan bærer man sig ad med det? – Man spørger selvfølgelig dem der har brugt og skal bruge produktet. 

Der er derfor blevet taget udgangspunkt i mødre, og på baggrund af deres input og viden fra eksperter indenfor området, er det lykkedes at designe en ammepude som komfortmæssigt er ud over det sædvanlige. 

Du får næppe bedre komfort i en ammepude, end du gør med Ergobaby.

På vores liste har vi valgt at fremhæve de ammepuder som, i vore optik, er de bedste du kan få. Har du været listen igennem, men uden at beslutte dig for den rigtige pude, så overvej at tjekke lidt flere ud, inden du finder dankortet frem. Trykker du på knappen nedenfor, vil du blive præsenteret for endnu flere ammepuder. 

Ammepude – hvorfor skal jeg bruge en?

Hos nybagte mødre er en ammepude altid et hit og i den grad et hjælpemiddel som de færreste vil være foruden. Amningen finder nemlig sted stort set hele døgnet (med pauser i ny og næ også, naturligvis) og derfor kommer der til at gå mange timer med baby i favnen. 

Det er ikke i sig selv noget problem at sidde med barnet og give det mad fra bryst eller flaske, men hvis man ikke sidder ordentligt, vil man før eller siden få bøvl med skuldre eller nakke, som ender med at blive ømme. Mange ender nemlig, typisk ubevidst, med at sidde og spænde i kroppen, hvilket på sigt altid ender med at gøre ondt. 

Med en ammepude behøver du dog ikke døje med ømme muskler og led, for den klarer nemlig det hårde arbejde for dig, så du i stedet kan sidde og slappe af og nyde samværet med din lille guldklump. Ammepuden bærer dit barns vægt, så du selv kan slappe af i arme og skuldre, og på den måde indtage en behagelig siddestilling. 

Mælken i brysterne flyder desuden også lettere når mor slapper af, så det er ikke kun din ryg og skuldre, men også dit barn som vil takke dig for at bruge ammepude. 

Hvordan bruger man en ammepude?

En ammepude bruges som udgangspunkt ved amning, men kan faktisk også benyttes til andre formål – mere om det lidt senere. 

Mor (eller far med sutteflaske) sætter sig til rette i sofaen, sengen eller et tredje sted, og placerer så først ammepuden i skødet, inden baby bliver lagt til rette ovenpå. Ammepuden bærer dermed babys vægt, så far eller mor ikke skal gøre det, og dermed kan slappe mere af. 

En ammepude kan med fordel bruges uanset om baby får mad fra mors bryster eller fra en flaske – sidestillingen er nemlig som udgangspunkt den samme. 

Sådan kan du også bruge puden

En ammepude tjener andre formål end aflastning af trætte forældre arme. Den bløde pude kan nemlig også bruges til:

  1. Støtte kvindens krop under graviditet – Én ting er, at man kan blive en smule øm af at amme, noget andet er, at kroppen kan blive udkørt, træt og øm allerede inden baby er kommet til verden. Det er nemlig ingen smal sag at gå rundt med en gravid mave, hvorfor det kan være rart at få støtte og aflastning i det omfang det kan lade sig gøre. Til det formål, kan ammepuden både fungere som støtte af lænden på kvinden, bruges under maven eller mellem knæene – alt sammen noget, som kan gøre graviditeten lidt mere behagelig. 
  2. Nakketræning af baby – Det er ikke alle babyer som synes om at blive lagt på maven – og så kan det være svært at få trænet nakken. Som et supplement til den almindelige nakketræning kan ammepuden bruges. Træningen foregår ved at du krydser babys arme under hovedet og placerer dem på puden. På den måde bliver dit barn hævet en smule, så dit barn pludselig kan se sig omkring i lokalet. På den måde bliver det forhåbentligt opmuntret til selv at løft det tunge kranie i ny og næ.
  3. Støtte når baby skal lære at sidde – Når barnet bliver lidt større, vil det på et tidspunkt skulle lære at sidde selv. Det er dog ikke helt uden risiko, når man skal balancere på numsen, uden tidligere at have trænet sin balance. Ammepuden kan til det formål hjælpe lidt til. Placer ammepuden på gulvet og sæt så baby i midten af puden. På den måde kan ammepudens kanter hjælp med at støtte dit barn, så det undgår at vælte, og har lyst til at sidde selv i længere tid.  

Hvornår skal man købe den?

Det giver god mening at købe ammepuden inden baby kommer til verden. Særligt fordi du kan bruge den allerede under din graviditet, men også fordi det er rart at have styr på alt det nødvendige udstyr inden barnet bliver født. 

Når først barnet er kommet til verden, drejer alt sig om det lille menneske. Samtidig får i næppe sovet alverden om natten det første lange stykke tid, så indkøb af babyudstyr er formentlig ikke den opgave som står øverst på jeres liste. Det giver derfor god mening at få styr på så meget som muligt inden baby gør sin entre, herunder altså også at finde og afprøve en ammepude. 

Ammepude test

I udarbejdelsen af listen med de bedste ammepuder, har vi taget udgangspunkt i anmeldelser og tests foretaget af andre. Er du nysgerrig efter at læse mere, kan du følge vores links nedenfor. 

  • Bloggeren Mette Lyngholm har testet Fossflake ammepude. Læs om hendes oplevelser her.
  • Testfamilien har blandt andet prøvet en ammepude med kapok. Læs om deres erfaring her.
Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *