Guide til valg af cykelstol

I det følgende vil der optræde affiliate-links. 

Vores favorit
Cykelstol Yepp Maxi

Yepp Maxi

God til prisen

Polisport Bilby FFS

Forbrugerhit

Thule RideAlong

God til prisen

Polisport Bilby FFS

Vores favorit
Cykelstol Yepp Maxi

Yepp Maxi

Forbrugerhit

Thule RideAlong

Hvis du er på udkig efter en cykelstol til dit barn, er du landet det helt rette sted. Vi har nemlig gjort det hårde researcharbejde for dig ved at have finkæmmet hele markedet og herefter udvalgt vores bud på de 8 bedste cykelstole.

Buddene tager afsæt i tests, udført af andre, forbrugeranmeldelser og vores samlede vurdering af de enkelte cykelstole. I vores vurdering har vi lagt vægt på kvalitet, materialevalg, funktionsmuligheder, brandets ry samt pris. 

De 8 bedste cykelstole

Herunder følger vores bud på de 8 bedste cykelstole. Buddene præsenteres i vilkårlig rækkefølge. Ved hvert bud finder du en letforståelig produktbeskrivelse, så du kan lære de enkelte cykelstole godt at kende. Foruden produktbeskrivelsen har vi tilføjet aktuelle priser på samtlige cykelstole. 

Yepp Maxi Cykelstol

Derfor anbefaler vi denne

Cykelstol Yepp Maxi
Anbefalet alder: 9 måneder-6 år

Denne cykelstol, som skal monteres bagpå cyklen, er cremen af cremen inden for cykelstole, hvilket dokumenteres ganske godt af, at modellen her to gange i streg er løbet med titlen som ‘Bedst i test’ i forbrugerorganisationens, TÆNKs, tests af cykelstole – senest i 2018. 

Meget behagelig at sidde i

Når ens cykelstol får titlen ‘Bedst i test’ to gange i streg, så er det, fordi man som producent har gjort noget helt rigtigt, og en af de mange ting, som producenterne af denne stol har gjort rigtigt, vedrører selve dens udformning. 

Noget af det vigtigste for en cykelstol er, at den er behagelig, komfortabel og dejlig at sidde i for barnet, og i den forbindelse spiller sædet, polstringen af dette, cykelstolens form, samt at den har et behageligt ryglæn en central rolle. Alle de forhold, der er vigtige, for at man kan sidde behageligt og godt, er der styr på med denne vogn.

Sædet er nemlig dejligt blødt og behageligt, ryglænet giver den nødvendige støtte, og selve cykelstolens form er på en måde, der gør den ekstremt stødabsorberende, hvorfor ujævne veje og deslige bare kan komme an. 

Dejligt sikker

Cykelstolen er ikke blot komfortabel for dit barn, men også sikker. Dette skal dels tilskrives den fine og behagelige sele samt fodbespændingsdelen, der sikrer, at barnet ikke kan få fødderne i hjulet. 

Overskuelig præsentation af cykelstolens mange fordele 

Som du nok har gennemskuet, er vi store tilhængere af denne cykelstol. Faktisk er vi så begejstrede, at vi intet dårligt har at sige om den. Vi har allerede fremhævet en række af dens fortrin, men – tro det eller lade være – den har endnu mere at byde på. Med henblik på at gøre præsentationen af dens yderligere styrker så overskuelig som muligt, præsenteres disse herunder i punktform: 

 • Med alu-forstærket styrtbøjle
 • Fyldt med reflekser, så du og dit barn ses på selv mørke dage
 • Vandafvisende 
 • Med ventilationshuller, der sikrer mindre vindmodstand
 • Kan holde i mange år, da den kan bruges af børn, fra de er ni måneder, til de bliver seks år
 • Med integreret lås, der sikrer mod tyveri 
 • Beslaget kan vinkeljusteres 

Yepp Nexxt Mini

Derfor anbefaler vi denne

Anbefalet alder: 9 måneder-3 år

Du er allerede blevet introduceret for cremen af cremen, når det kommer til cykelstole, der skal monteres bagpå, og med denne her stol bliver du så også introduceret for cremen af cremen, når det kommer til cykelstole, der skal monteres foran.

Cykelstolen er produceret af den anerkendte producent Thule, som også stod bag den første model på vores liste. Cykelstolen her kan, ligesom den foregående model, bryste sig over at være kåret som ‘Bedst i test’, og faktisk kan vi ikke, uanset hvor umage vi gør os, finde på noget dårligt at sige om den. Til gengæld kan vi let finde på en masse pæne gloser at sige om den.

En komplet og langtidsholdbar cykelstol

Thule Yepp Nexxt Mini er både let, sikker og flot, så uanset hvilke krav du stiller til din kommende cykelstol, bør denne her model imødekomme disse. 

Sædet er robust, stabilt og samtidigt dejligt blød. Dette medvirker til at gøre cykelstolen komfortvenlig samt sikker. Sikkerheden styrkes yderligere af den fine fempunktssele, som følger med. Når man taler sikkerhed, er det – foruden selen – også værd at nævne det fine håndtag, der er på cyklen. Dette kan dit barn nemlig hive fat i når som helst, hvilket vil øge barnets tryghedsfølelse markant. 

Sidst, men ikke mindst, vil vi fremhæve den fine fodstøtte, som barnet kan hvile sine små fusser på. Denne fodstøtte kan i øvrigt justeres, så cykelstolen kan vokse med dit barn. 

Dette forhold, kombineret med materialernes høje kvalitet, gør, at du kan forvente, at denne cykelstol kan holde i adskillige år. Cykelstolen anbefales til børn i alderen ni måneder til tre år. 

Polisport Bilby FFS Cykelstol

Derfor anbefaler vi denne

Anbefalet alder: 9 måneder-5 år

Ifølge Cykelpartner, som forhandler cykler og cykeludstyr, er der med denne her model igen tale om en testvinder. Vi har dog ikke haft held med at finde frem til, hvilken test som denne cykelstol har vundet, men vi stoler dog på Cykelpartner og tager deres ord for gode varer. 

I øvrigt vil vi lige bemærke, at uanset hvilken test der er tale om, er titlen som testvinder yderst velfortjent, for det er virkelig en god cykelstol, som Politisport har begået her.

Sikkerhed og komfort i top 

Med til cykelstolen følger en fin fempunktssele, der gør, at dit barn i den grad er sikkert, når det sidder i stolen. Foruden sikkerhedsselen er det værd at nævne de mange reflekser på stolen, når man taler sikkerhed. Disse sørger nemlig for, at stolen altid er meget synlig. 

Sædet i stolen er blødt og polstret, hvilket er afgørende for, at denne stol også scorer højt, når det kommer til komfort. I samme forbindelse er det værd at nævne dens lækre ryglæn på 48 cm. Dette ryglæn er formet på en måde, så der er plads til, at barnet i stolen kan have cykelhjelm på, uden at hjelmen kommer i karambolage med ryglænet eller andet på stolen.

Derudover scorer stolen højt, hvad angår fleksibilitet, og det skyldes, at den er helt ekstremt nem at montere på cyklens stel. Og nu vi er ved fleksibiliteten, skal det også nævnes, at de medfølgende fodstøtter kan justeres og tilpasses barnet. 

Som du nok fornemmer, er vi meget, meget begejstrede for denne cykelstol. Der er stort set ikke noget negativt at sige om vidunderet. 

Dog vil vi lige her til sidst bemærke, at en række forbrugere kritiserer den medfølgende brugsanvisning, som skulle være forvirrende og uoverskuelig. Dette er naturligvis irriterende, men heldigvis et irritationsmoment, der forsvinder, så snart man har lært at montere cykelstolen uden vejledning.  

De siger forbrugerne

Kilde: Coop.Shopping

L. Andersen
4/5

“Nem at montere og god cykelstol som lever op til dét den skal. Eneste minus var at den ikke helt passer til min ellers så almindelige bedstemorcykels baggagebæger. Jeg fik den dog til at sidde godt fast alligevel og vi er meget tilfredse med stolen.”

Lbm67
5/5

“Det er en rigtig god stol, barnet sidder godt og armlæn hvor barnet kan holde, kan kun anbefale”

Thule RideAlong Cykelstol

Derfor anbefaler vi denne

Anbefalet alder: 9 måneder-6 år

Dette er den tredje cykelstol fra Thule i vores oversigt over de bedste cykelstole, og det er på ingen måde noget tilfælde, at Thule er repræsenteret så mange gange, som de er. 

Thule har nemlig styr på sit fagområde, og der findes næppe nogen bedre producent, når det kommer til babycykeludstyr, hvilket denne her cykelstol er et glimrende bevis på. 

Komfortvenlig stol med mange tilpasningsmuligheder 

Med en cykelstol fra Thule kan man altid vide sig sikker på at få en komfortvenlig stol. Dette gælder naturligvis også for denne model, der er udstyret med god affjedring samt et lækkert sæde, der kan vippes og tilpasses barnets behov. Helt præcist er der fem forskellige sædeindstillinger, hvorfor der stensikkert nok skal være mindst en indstilling, der behager dit barn i høj grad.

Foruden ovenstående er der også en række træk ved selve stolen, der bidrager til at øge komfortventligheden; blandt andet at stolen er polstret og har integrerede beskyttelsesvinger, der hjælper med at passe på dit barns små fingre. 

En sikker cykelstol

Hvis man har børn, så ved man, at der ikke findes noget vigtigere i verdenen end dem. Derfor er ‘sikkerhed’ altid et vigtigt kriterium, når forældre investerer i udstyr til deres børn.

Sikkerheden for denne cykelstol er i top og resulterer derfor ikke i søvnløse, bekymringsfyldte nætter. En af hovedårsagerne til cykelstolens høje sikkerhed er dens mange reflekser, som gør den tydelig selv i de mørke timer. Hvis man ikke finder reflekserne tilstrækkelige, er det tilmed muligt at montere en sikkerhedslygte på stolen.

En anden hovedårsag til den høje sikkerhed er stolens justerbare trepunktssele, der sørger for, at dit barn kommer til at sidde trygt og sikkert fastspændt, når du tager det med på cykeleventyr. Ud over at være sikker er selen også nem at håndtere, hvilket i høj grad skyldes spændets store knapper. Dermed har vi også taget hul på næste område, hvor indenfor cykelstolen leverer, nemlig brugervenlighed.

Faktisk er denne stol så brugervenlig, at du med blot en hånd kan justere fodstøtter samt remme, hvilket er praktisk i situationer, hvor du ikke har begge hænder fri. Det kan være, du har en bærepose med dagligvarer i hånden eller er nødt til at tage et opkald, som ikke kan vente. Uanset årsagen vil du let kunne montere dit barn i cykelvognen, hvis da bare du har en hånd fri. 

Nem og hurtig montering

Stolen er yderst let at montere, hvilket i høj grad skyldes beslagets hurtigudløser, der gør det nemt og hurtigt at af- og påmontere cykelstolen.

Cykelstolen kan både monteres på stel med runde rør samt stel med ovale rør.

Kan bruges i mange år

Cykelstolen anbefales til børn i alderen ni måneder til seks år, hvorfor der er tale om en cykelstol, som kan bruges i rigtig mange år.

De siger forbrugerne

Kilde: Coop.Shopping

MariaT38
5/5

“Skøn cykelstol hvor den lille kan sidde afslappet og sikkert. Samt let at fastspænde”

Britax Römer Jockey Comfort Cykelstol

Derfor anbefaler vi denne

Britax Römer Jockey Comfort Cykelstol - De bedste cykelstole
Anbefalet alder: 9 måneder-5 år

Britax har med denne cykelstol, der bærer navnet Jockey3 Comfort, begået en rigtig, rigtig fin cykelstol, som kendtegnes ved at være både robust, sikker og fleksibel. 

Mange justeringsmuligheder

Det fleksible vedrører blandt andet muligheden for at justere ryg- samt fodstøtten, så disse elementer passer til barnet. Justeringensmulighederne af disse elementer er så brugervenlige, at de kan foretages med blot én hånd. 

Styr på sikkerheden

Når det kommer til sikkerhed, leverer denne cykelstol også varen. Den fine trepunkssele sikrer, at barnet sidder trygt og sikkert i stolen, mens de store egebeskyttere i bunden sørger for, at barnet ikke kan vikle sine fødder ind i hjulet. 

Monteres på stellet

Cykelstolen monteres direkte på stellet, hvorfor den både kan anvendes på cykler uden bagagebærere samt cykler med. 

Polisport Guppy Mini

Derfor anbefaler vi denne

Polisport Guppy Mini - De bedste cykelstole
Anbefalet alder: 9 måneder-3 år

Cykelstolen er perfekt til børn, der vejer op til 15 kg. Den passer til stort set alle cykler og monteres foran, så man som forælder hele tiden kan bevare fokus på sit barn, når man cykler. Stolen er dermed rigtig god for dem, der har lidt sarte nerver, og som ikke bryder sig om, at ens barn befinder sig i en blind vinkel. 

God komfort

På stolen finder man flere steder nogle bløde puder, blandt andet på sædet samt ryglænet. Disse puder er afgørende for, at komfortvenligheden er så høj for denne stol, som tilfældet er. Foruden puderne bidrager de justerbare fodstøtter også positivt til denne del.

En sikker cykelstol

Det nytter ikke alverden, at en cykelstol er komfortvenlig, hvis ikke også den er sikker. Stolen her er heldigvis begge dele!

At den kan betegnes som sikker skyldes en række forskelle elementer, blandt andet dens fine justerbare 5-punkssele, dens egerafskærmning, samt at den består af massive, hårdføre materialer.

Barnestolen er desuden godkendt efter de europæiske sikkerhedskrav og EN 14344, hvilket i den grad dokumenterer, at stolen excellerer inden for ‘sikkerhed’.

Nem at montere

Cykelstolen er yderst let at montere. Forhandleren medsender en fin monteringsvejledning, der med garanti vil kvæle den smule tvivl, der kunne være hos dig, om, hvordan stolen monteres.

De siger forbrugerne

Kilde: Cykelpartner.dk

Anika N.
5/5

“Min baby på 9 mdr har aldrig været så begejstret for noget som da han kom i cykelstolen 1 gang.. Den er fin og nem at håndtere.. Et super godt køb”

Bobike One Maxi

Derfor anbefaler vi denne

Bobike One Maxi
Anbefalet alder: 9 måneder - 6 år

One Maxi fra Bobike er en fleksibel cykelstol, som takket være et smart system, nemt kan flyttes fra en cykel til en anden, så far ikke behøver trille afsted til børnehaven på mors damecykel og omvendt. Sikkerheden er god og komforten ditto, hvorfor vi ikke tøver med at anbefale denne cykelstol.

Komfortabel for din guldklump

En af de afgørende egenskaber for en god cykelstol er komforten. Det skal være behageligt at sidde i stolen, så barnet ikke stritter imod ved udsigten til en cykeltur.

Komforten er rigtig god på denne cykelstol, som blandt andet har polstrede skulderstropper og justerbare fodstøtter, som kan tilpasses barnet størrelse for maksimal komfort og sikkerhed. 

Rigtig god sikkerhed

Endnu vigtigere end komforten er sikkerheden – også her udmærker Bobike Maxi One sig.

Først og fremmest er det værd at nævne, at cykelstolen opfylder alle relevante sikkerhedsstandarder, så den er godkendt til brug på cyklen.

Derudover er der en række små detaljer, som gør stolen ekstra sikker at bruge. Af disse kan vi blandt andet nævne det velfungerende selesystem, som i kombination med skridsikre puder på stolen sørger for, at barnet ikke rustjer rundt, men bliver siddende på sin plads under hele cykelturen. 

Den røde farve på cykelstolen, som du sikker har bemærket, er med vilje gjort ekstra iøjefaldende for øget synlighed i trafikken. Det er ikke altid de andre trafikanter er opmærksomme, men den flotte knaldrøde farve skal med sikkerhed nok sørge for, at du bliver set på vejen eller cykelstien. 

Click & Go

Du kan vælge at tilkøbe en ekstra base til cykelstolen, så den nemt kan monteres på både mors og fars cykel, så man kan køre på sin egen cykel. 

Click & Go-systemet gør det simpelt at klikke stolen af basen på den ene cykel, hvorefter den ligeså simpelt kan klikkes på en anden.

Hamax Caress

Derfor anbefaler vi denne

Anbefalet alder: ca. 9 - 5 år

Den stilrene cykel ‘Hamex Caress’ udmærker sig ved at have en række smarte og praktiske funktioner såsom: lynbeslag, sovestilling, affjedring og nem montering. Det kan du blive klogere i det følgende.

God til trætte børn

Efter en lang dag i institution kan man som barn godt have brug for en lille lur for igen at komme til kræfter – den lur kan sagtens finde sted under cykelturen hjem, for ‘Hamax Caress’ kan justeres til sovestilling. 

Stolen kan vippes bagud i en vinkel på op til 20 grader, så det bliver nemmere og mere afslappende for barnet at tage en skraber, imens mor eller far jokker i pedalerne. Den indbyggede affjedring i cykelstolen sørger desuden for, at en uventen kantsten eller et hul i vejen ikke vækker det sovende barn.

Selv når barnet sidder i stolen, kan den vippes bagud til sovepositionen. I denne position kommer barnets hoved ikke til at falde forover.

Vokser med barnet

De vokser hurtigt, de kære små, så fra den ene dag til den anden, kan din lille guldklump måske ikke længere være i sin cykelstolen. Det bliver dog næppe et problem med ‘Hamax Caress’, som kan justeres og tilpasses i takt med at barnet skyder i vejret. 

Med blot en enkelt hånd på et håndtag på ryglænet af stolen kan du hæve selen, så den passer barnet. Fodstøtterne kan du ligeledes justere i højden, så barnet kan sidde godt og sikkert. 

Fordi du kan indstille stolen løbende, passer den faktisk ligeså godt til en 1 årig som en 5 årig.

Smart lås modvirker tyveri

Du behøver ikke bekymre dig om, at en bandit stikker af med cykelstolen, for den er udstyret med en lås, som du kan låse op med de to medfølgende nøgler. 

Find en masse andre spændende produktguides på Babyhelp

Husk på, at vi ikke blot har skrevet en udførlig produktguide om cykelstole her på Babyhelp. Hos os finder du nemlig produktguides til stort set ethvert baby- og børneprodukt.

Find blandt andet produktguides til følgende produkter:
Legehuse, børnereoler, autostole, legetelte, børnecykler,
babysoveposerbabysenge, gyngeheste, sandkasser og brystpumper.

Guide til køb af cykelstol

Folk har forskellige ønsker og behov, når det kommer til cykelstole, og derfor er det ikke sikkert, at nogen af ovenstående fremragende cykelstole er, hvad du søger. Vi har ellers forsøgt at præsentere et varieret udvalg med noget for enhver smag, men det er svært at ramme noget for alle.

Hvis du ikke fandt, hvad du søgte blandt vores anbefalinger, skal du ud på det brede marked og lede videre, og hvis du skal det, vil du sikkert godt vide, hvilke forhold du skal være særligt opmærksom på for at øge chancen for at vælge den – for dig – perfekte cykelstol.

Herunder gennemgår de – i vores øjne – vigtigste forhold, når det kommer til valg af cykelstol.

Hvor skal cykelstolen placeres?

Der findes både cykelstole, der kan placeres forrest på cyklen, og nogle, der kan placeres bagerst. Enkelte cykelstole kan placeres begge steder, men det er altså langt fra alle.

Du skal derfor gøre op med dig selv, hvorvidt din kommende cykelstol skal placeres foran eller bagved dig. Herunder opremser vi fordelene ved de forskellige valg, hvilket forhåbentlig kan spore dig ind på, hvad der er det rette for dig.

Fordele ved cykelstole, der monteres foran på cyklen

 • Mulighed for at cykle med en stor taske på ryggen
 • Du har altid øje på dit barn.

Fordele ved cykelstole, der monteres bagerst på cyklen

 • Disse cykelstole kan typisk holde til mere vægt
 • Din krop beskytter barnet mod vind og vejr.

Hvor høj bærevne skal cykelstolen have?

Der er forskel på, hvor meget de forskellige cykelstole kan bære, og hvor store de er. Du skal naturligvis finde en cykelstol, der hverken er for stor eller lille for dit barn, og så skal cykelstolens bæreevne naturligvis også være så høj, at den uden besvær kan bære dit barn.

Informationer om bæreevne kan du altid finde på produktsider. Hvis du handler i en fysisk forretning, spørger du naturligvis bare en af de ansatte, hvis bæreevnen ikke fremgår visuelt.

Find en cykelstol, der passer til dit budget

Når man kigger på cykelstole, er det let at blive forelsket i de dyreste modeller, da de – som regel – er de allerbedste. Det nytter dog bare ikke noget at købe en af disse, hvis man slet, slet ikke har råd.

Vi anbefaler derfor, at du fastsætter dit budget, inden du begynder at kigge på cykelstole. På den måde kan du ekskludere alle de modeller, du ikke har råd til, i din søgning, og dermed undgå at blive fristet af disse.

Hvis du rigtig gerne vil have en af de ypperste modeller, men ikke har råd til dette, kan en mulighed være at købe en cykelstol brugt. De dyreste modeller er som regel af ekstremt høj kvalitet, hvorfor de kan bruges i adskillige år, og hvis du køber en af disse brugt, vil den være markant billigere end som ny.

Der skal være styr på komfort og sikkerhed

Alle – og vi gentager – ALLE – er bedst tjente med en cykelstol, der leverer varen, hvad angår sikkerhed og komfort. Det må være de to absolut vigtigste parametre, der er, når man finder en cykelstol. 

Gør derfor dig selv den tjeneste og sæt dig ind i, hvilke cykelstole der har ry for at være både sikre og komfortventlige. Det kan du gøre ved at læse forbrugeranmeldelser samt orientere dig i tests af cykelstole.

Skal udseendet spille?

For nogle er udseendet af cykelstolen vigtigt, mens det for andre er bedøvende ligegyldigt. Hvis det er vigtigt for dig, kan vi glæde dig med, at der er lavet ekstremt mange smukke cykelstole, så du skal nok finde en, der falder i din smag, og som samtidigt er både komfortvenlig og sikker.

Scroll til toppen