Hvornår må baby få honning?

Hvornår må baby få honning?

Ingen honning til børn under 1 år!

Sundhedsstyrelsen fraråder at give børn under 1 år honning. Årsagen til dette er, at man mistænker honning for at give botulisme, ‘pølseforgiftning’ i daglig tale, til småbørn.

‘Pølseforgiftning’ er en alvorlig madforgiftning, som skyldes et giftstof afgivet af en særlig bakterie. Denne bakterie er konstateret i honning. Større børn og voksnes kroppe kan uden problemer håndtere denne bakterie, hvorfor der ikke er nogen risiko hos almindelige sunde mennesker.

Anderledes er det dog for børn under 1 år, hvis tarmbakterier endnu ikke er tilstrækkeligt udviklet til at håndtere bakterien fra honningen.

LÆS OGSÅ: Hvornår må baby få banan?

Børn over 1 år kan uden problemer spise honning

Så snart barnet har fået sit første lys i lagkagen, kan du fint putte honning i kamilleteen eller servere en honningmad. Fra 1 år og op har alle børn tilpas veludviklede immunsystemer, så de kan bekæmpe de sygdomsgivende bakterier, som findes i honning.

Det betyder også, at du som voksen ikke har noget at frygte i forhold til at spise honning – bare rolig.

Vil du vide mere om, hvad baby må og ikke må spise?

Det kan være svært at finde rundt i de mange kostråd og -vejledninger. Derfor har vi her hos Babyhelp.dk samlet til bunke, så du kan finde al den nødvendige viden om baby og mad i én artikel. Læs vores artikel om hvad baby må spise hvornår her.

Kildeliste

  • Sundhedsstyrelsen
  • Sundhedsguiden