Hvornår må baby få honning?

Hvornår må baby få honning?

Ingen honning til børn under 1 år!

Sundhedsstyrelsen fraråder at give børn under 1 år honning. Årsagen til dette er, at man mistænker honning for at give botulisme, ‘pølseforgiftning’ i daglig tale, til småbørn. 

‘Pølseforgiftning’ er en alvorlig madforgiftning, som skyldes et giftstof afgivet af en særlig bakterie. Denne bakterie er konstateret i honning. Større børn og voksnes kroppe kan uden problemer håndtere denne bakterie, hvorfor der ikke er nogen risiko hos almindelige sunde mennesker.

Anderledes er det dog for børn under 1 år, hvis tarmbakterier endnu ikke er tilstrækkeligt udviklet til at håndtere bakterien fra honningen.

LÆS OGSÅ: Hvornår må baby få banan?

Børn over 1 år kan uden problemer spise honning

Så snart barnet har fået sit første lys i lagkagen, kan du fint putte honning i kamilleteen eller servere en honningmad. Fra 1 år og op har alle børn tilpas veludviklede immunsystemer, så de kan bekæmpe de sygdomsgivende bakterier, som findes i honning. 

Det betyder også, at du som voksen ikke har noget at frygte i forhold til at spise honning – bare rolig.

Få svar på alle dine spørgsmål som nybagt forælder

Vil du have mulighed for altid at kunne få svar på de mange spørgsmål, du som nybagt forælder må støde på, så har vi den perfekte løsning for dig. 

Hos vores gode venner hos Gravid.dk kan du nemlig – for et beskedent beløb – blive medlem, hvilket giver dig følgende fordele:

  • Fri adgang til jordemoder & sundhedsplejerske
  • +25 videokurser om barnets udvikling, det første år osv.
  • Adgang til en masse relevante, velskrevne e-bøger
  • Gratis – og uforpligtende – medlemskab i en uge 

(affiliate-link)

Vil du vide mere om, hvad baby må og ikke må spise?

Det kan være svært at finde rundt i de mange kostråd og -vejledninger. Derfor har vi her hos Babyhelp.dk samlet til bunke, så du kan finde al den nødvendige viden om baby og mad i én artikel. Læs vores artikel om hvad baby må spise hvornår her.

Kildeliste

  • Sundhedsstyrelsen
  • Sundhedsguiden
Scroll til toppen