Guide til valg af skoletaske

I det følgende vil der optræde affiliate-links.

Ergobag Prime

Vores favorit

Beckmann

God til prisen
smallstuff-lille-rygsaek-navy - De bedste skoletasker

Smallstuff

Til de små

Beckmann

God til prisen

Ergobag Prime

Vores favorit
smallstuff-lille-rygsaek-navy - De bedste skoletasker

Smallstuff

Til de små

Sidder du og grubler over, hvilken skoletaske du skal vælge til dit barn, så er du landet det helt rette sted. I denne her artikel præsenterer vi dig nemlig for vores bud på de 7 bedste skoletasker. Buddene tager afsæt i grundig research, der vedrører læsning af adskillige tests, forbrugeranmeldelser samt produktbeskrivelser.

De 7 bedste skoletasker til børn

Herunder følger vores bud på de 7 bedste børneskoletasker. Buddene præsenteres efter størrelse, og vi starter med de tasker, der er anbefalet til de mindste. Hvert bud ledsages af en letforståelig produktbeskrivelse, så du kan lære de enkelte skoletasker godt at kende.

Foruden produktbeskrivelserne vil du ved hver skoletaske finde prisoversigter, der viser samtlige forhandleres aktuelle priser. 

Smallstuff – Lille Rygsæk – Navy

Derfor anbefaler vi denne

smallstuff-lille-rygsaek-navy - De bedste skoletasker
Anbefalet alder: Fra 3 år

En super flot og smart skoletaske til de mindste til en virkelig, virkelig skarp pris. 

Skoletasken egner sig særligt godt til dem, der går i børnehave, eller som skal til at starte i skole.

Hvis du har brug for en meget rummelig taske, er det ikke denne her, du skal vælge. Har du derimod brug for en lille fin, bedårende taske, som din lille guldklump kan bære uden problemer, er det her det perfekte valg. 

Fås i flere farver

Tasken fås i flere forskellige farver, blandt andet sort, støvet lilla, koksgrå og lyserød. Du burde derfor uden problemer kunne finde tasken i en farve, der matcher din smag til fulde.

Smallfolk skoletaske lyserød

Fint materiale

Skoletasken er lavet af kanvas-materiale, der både er smuds- og vandafvisende. Dette øger chancen for, at tasken forbliver pæn i lang tid, selvom man måske ikke lige får rengjort den.

Med 2 rum

Smallstuff rygsækken har i alt 2 rum: Et stort rum, hvor der er plads til bøger, madpakke og så videre, og så et mindre rum lige under læderstjernen, hvori der er plads til små ting.

God komfort

Skoletaskens stropper er dejligt behagelige og tilmed justerbare. Foran på tasken er der en kliklås, der gør, at tasken altid sidder godt på barnet. Alt i alt er tasken faktisk ganske komfortvenlig og behagelig at have på. 

Den er, som sagt, ikke kæmpe stor, og derfor er det også begrænset, hvor meget man kan fylde i den, hvorfor den aldrig kommer til at veje så meget, at den belaster dit barns ryg. Altså ikke medmindre du fylder mursten i den i hvert fald.

Praktiske oplysninger

 • Anbefalet alder: Fra 3 år.

Det siger forbrugerne

Kilde: Gucca.dk

Sussi Læssøe
5/5

“Super produkt, og hurtig levering”

Ergobag Prime

Derfor anbefaler vi denne

Anbefalet alder: Fra 6 år
Ingen priser tilgængelige

I 2015 blev skoletasken her kåret som ‘Bedst i test’ af TÆNK, da forbrugerorganisationen testede skoletasker til 0. klasseselever. 

Skoletasken blev stemplet som ‘meget god’, og den blev blandt andet rost for sin støtte, polstring og de mange indstillingsmuligheder, som den tilbyder.

TÆNK er ikke de eneste, der er begejstrede for skoletasken. Her hos Babyhelp er vi også ‘in love’, og derfor var den uundgåelig på vores oversigt over de bedste skoletasker.

Fås i mange farver

Skoletasken fås i mange forskellige farver og mønstre.

Eksemplet længere oppe er i den drengede afdeling, men der findes også en række tasker af denne model med et mere piget udseende, så uanset hvilket køn dit barn er, vil du kunne finde Ergobag Prime, der udseendemæssigt er lige, hvad du søger.

Praktisk og miljøvenlig 

Ergobag Prime er både en miljøvenlig og praktisk skoletaske. Det praktiske vedrører, at den har flere fine rum med plads til det fornødne, og at den er let at lyne og pakke. Nærmere bestemt er der en hovedlomme med åbne lommer til bøger, papir, penalhus og så videre. Det er derfor ganske let at holde styr på sine ting i tasken. 

Det miljøvenlige derimod vedrører materialet, som skoletasken er lavet af. Der er tale om et slidstærkt tekstil, som er fremstillet af genbrugte PET-flasker uden brug af skadelige kemikalier.

Kan vokse med barnet

Skoletaskens rygpanel kan uden besvær forlænges, hvorfor man kan sige, at tasken kan vokse med dit barn. Dette træk – kombineret med taskens høje kvalitet – gør, at du roligt kan forvente at få en taske, der holder i rigtig mange år, hvis du vælger at investere i netop denne.

Ekstremt behagelig at have på

Skoletasken har polstrede og justérbare skulder-, bryst- og hofteremme, hvilket gør, at den altid kan tilpasses en given brugssituation, og at den ikke gnaver i huden.

Praktiske oplysninger

 • Mål: 22 x 35 x 25
  Volume
 • 20 L
 • Vægt: 1,1 kg.

Beckmann Classic Rygsæk

Derfor anbefaler vi denne

Anbefalet alder: Fra 6 år

Super fin skoletaske i god kvalitet med en masse smarte detaljer og funktioner, som vi vil redegøre for i det følgende. 

Inden vi når så langt, vil vi dog lige indskyde, at skoletasken fås i forskellige farver med forskellige motiver. Ovenstående skoletaske er i den pigede afdeling, men der findes også en masse drengede udgaver af tasken. 

Derfor bør du også kunne finde denne taske i en udgave, som er lige det, du søger, hvad angår det udseendesmæssige. Så er spørgsmålet bare, om skoletaskens egenskaber står mål med, hvad du søger. Det gætter vi dog på, da der er tale om en rigtig habil skoletaske. 

Ganske rummelig

Skoletasken kan rumme 22 liter, og den er lavet med henblik at kunne bære tung vægt, uden at dette bliver ubehageligt for forbrugeren. Selvom tasken er fyldt godt op, føles den derfor ikke særligt tung, hvilken hænger sammen med måden, hvorpå den er lavet.

Skoletasken har mange remme med henblik på at optimere tilpasning på dit barns ryg. Både remmene og bagsiden af tasken er polstret, så tasken ikke gnaver nogen steder, men bare er helt igennem rar at have på.

Regnen kan bare komme an

Tasken har et indbygget regnslag i toppen, så regnen kan bare komme an. Bøger, iPad, penalhus, og hvad der ellers måtte ligge i tasken, skal nok forblive tørt, når regnslaget er i brug.

Ses i mørket

Der er adskillige reflekser på tasken, hvilket sikrer, at dit barn også bliver set i de mørke vintermåneder efter solnedgang. Foruden reflekserne er der også en lille blinkende lampe på tasken, som har samme formål som reflekserne – nemlig at sørge for, at dit barn bliver set selv de steder, hvor der ikke er gadebelysning.

Praktiske oplysninger

 • Mål: 38 x 24 x 18 cm.
 • Materiale: 100 % Polyester.

Det siger forbrugerne

Kilde: Jollyroom.dk

Rikke Hansen
4/5

“Flot skoletaske med fine detaljer. God kvalitet. Madkasse rummet er for lille. Gode stropper.”

Pia Dyrmose Jørgensen
5/5

“Flot skoletaske, samt rummelig til en der skal starte i 2 klasse”

Lego Ninjago Kai Optimo School Bag

Derfor anbefaler vi denne

lego-optimo-skoletaske - De bedste skoletasker
Anbefalet alder: 6-10 år
Ingen priser tilgængelige

Man må virkelig tage hatten af for LEGO, som i efterhånden rigtig mange årtier har fascineret og begejstret børn verden over. 

Det er der naturligvis flere årsager til, at LEGO har formået. Først og fremmest er LEGO-konceptet i sig selv genialt; at bygge med LEGO er stimulerende for fantasien og legelysten.

Derudover har LEGO altid været dygtige til at udvikle gode produkter. Ydermere skyldes de mange års popularitet uden tvivl, at de hos LEGO har været gode til at brande virksomheden og udtænke nye sprudlende koncepter, som blandt andet Ninjago.

Og apropos Ninjago… 

Det er lige netop en figur fra dette univers, der prydrer denne fine skoletaske, der demonstrerer, at LEGO i allerhøjeste grad evner at producere meget andet end blot små legeklodser.

Perfekt til mindre skolegængere 

Skoletasken her er perfekt til mindre skolegængere af flere årsager, dels dens udseende, som appellerer til rigtig mange børn i de mindre klasser.

Derudover egner den sig også rigtig godt til de mindre skolegængere, fordi den er dejligt let. Mindre børn har sjældent så meget råstyrke og fysik at stå imod med, og derfor er det vigtigt at finde en let skoletaske, der gør, at ens barn ikke falder bagover, når han/hun tager den over skuldrene.

Taskens ryglæn er designet på en måde, så dette tilpasser sig rygsøglen perfekt, og vægten fordeles ligeligt.

Både de polstrede skulderstropper og brystremmen kan let justeres, hvilket i den grad gør, at tasken kan betegnes som komfortvenlig.

Smuds- og vandafvisende materiale 

Skoletasken er kreeret af et smuds- og vandafvisende materiale, så selvom du måtte have dig lidt af en krudtugle, som ofte kommer hjem møgbeskidt fra skole, så burde tasken her kunne holdes ganske nydelig og ren.

En sikker og rummelig taske

Hvis dit barns rute til skole er trafikeret, er det naturligvis vigtigt for dig at finde en skoletaske med reflekser, så travle billister får øje på dit barn på selv helt mørke dage, og her leverer denne taske heldigvis også.

Der er nemlig tydelige reflekser på alle fire sider, så uanset hvilken vinkel man betragter tasken fra, lyser den op.

Skoletasken her har altså det meste kørende for sig, men men men… 

Hvad hjælper alt ovenstående, hvis nu ikke tasken er rummelig og evner at opmaganisere alt det udstyr, dit barn skal have med i skole?

Få du bare pulsen ned…

Skoletasken leverer nemlig også varen på det område og vil uden besvær kunne rumme madpakke, bøger, penalhus og deslige.

Praktiske oplysninger

 • Anbefalet aldet: Fra 0.-2. klasse
 • Mål: 40 x 22 x 28 cm
 • Vægt: 0.7 kg
 • Materiale: Polyester.

Minecraft Skoletaske – Creepy Creeper Backpack

Derfor anbefaler vi denne

Anbefalet alder: 8-12 år

Rigtig mange børn elsker Minecraft-universet og dyrker det nærmest på en helt religiøs måde. Hvis din søn eller datter er en af de mange fans, vil vedkommende sikkert bliver ellevild over at få denne skoletaske, der netop indeholder motiver fra det populære univers.

Udstyret med store, gode rum

Udseendet er ikke det eneste argument for at investere i skoletasken her. Betragter man taskens egenskaber, falder man nemlig over en række yderligere argumenter, og at prisen er i den lave ende gør da bestemt heller ikke noget. 

Tasken er udstyret med store rum til opbevaring af bøger, penalhus, iPad, compter og så videre. Den er derfor rummelig nok til at kunne indeholde alle nødvendige redskaber til selv de længste skoledage.

Fin komfort

Skoletaskens polstrede, justerbare skulderremme sikrer maksimal komfort, hvorfor tasken er yderst behagelig at have på. Det er meget vigtigt, da dit barn samlet set ender med at bære rundt på tasken i ekstremt mange timer. 

Praktiske oplysninger

 • Anbefalet alder: 8-12 år
 • Materiale: 100% Polyester
 • Størrelse: 18L

Det siger forbrugerne

Kilde: Gucca.dk

Trine Olesen
5/5

“Det er en fantastisk taske og der kan være meget i den. Min søn er lykkelig for sin nye skoletaske”

Anonym
5/5

“Rigtig flot taske og super hurtig levering.”

Polo Ralph Lauren Rygsæk

Derfor anbefaler vi denne

Anbefalet alder: 8-12 år

Hvis du godt kan lide, at der er stil over din søn, så er denne her skoletaske fra Ralph Lauren noget af det ypperste, du kan finde. Taskens design er i vores optik lige i skabet, og når kvaliteten er det samme, tøver vi ikke med at stemple den som et ‘fantastisk køb’.

Dejligt rummelig

Skoletasken består af ét stort rum, der åbnes med lynlås. Inde i dette rum er der en computerlomme med lynlås, hvor dit barn kan anbringe – wait for it… – sin computer. Foruden denne lomme finder du en netlomme, der lukkes med lynlås, en lomme, der lukkes med velcro, samt tre små lommer.

Der er altså god mulighed for at skabe system og struktur i tasken.

På skoletaskens forside finder du en stor lynlåslomme, der egner sig perfekt til en madpakke eller lignende. På siden af tasken er der en lille netlomme, der er ideel til et buskort, en drikkedunk eller noget tredje.

Praktiske oplysninger

 • Mål: 
  • Højde: 42 cm
  • Bredde: 29 cm
  • Dybde: 14 cm

Jeva Supreme

Derfor anbefaler vi denne

Anbefalet alder: 8-16 år
Ingen priser tilgængelige

En rigtig fin skoletaske til større børn. Skoletasken byder på to store rum, hvorfor der uden tvivl er plads til alle de bøger og det udstyr, som dit barn skal bruge i forbindelse med en hvilken som helst skoledag – både de korte og de lange. 

Med minirygsæk

Forrest på tasken befinder der sig en ti-liters minirygsæk. Denne sidder fast i fire hægter og kan let afmontes og bruges seperat, hvis dette ønskes. 

Den lille rygsæk er særligt velegnet til de skoledage, hvor dit barn ikke skal have meget udstyr med eller i sammenhænge uden for skolen, hvor dit barn skal transportere en smule grej.

Når minirygsækken er afmonteret, kan du desuden bruge frontlommens regulerbare snøre til opbevaring af alt fra dit barns cykelhjelm eller trøje til et tæppe eller en jakke

Yderst ergonomisk 

Skoletasken er meget ergonomisk, hvilket i høj grad skyldes taskens polstrede og faconsyede remme, som sidder rigtig godt og behageligt over skuldrene.

Derudover skal komfortvenligheden også tilskrives taskens tre støttepunkter i form af bløde polstrede puder, der fordeler vægten bedst muligt. Dette bevirker, at tasken aldrig føles særligt tung.

Med til tasken følger desuden en regularbar brystrem, der ligeledes højner taskens ergonomiske kvaliteter.

Praktiske oplysninger

 • Mål: H45 x B32 x D17 cm.

Det siger forbrugerne

Kilde: Bog-ide.dk

Susan Kappendrup
5/5

“En mega god ergonomisk og lækker rygsæk / skoletaske, prima materialer og kvalitet, nogle gode muligheder for at vælge flere forskellige størrelser samt flere forskellige designs til både piger og drenge. Jeg har lige købt nr. 2 Jeva supreme taske (30 l.) til en af mine egne børn der skal starte i 4. kl. efter sommerferien. Den 1. købte jeg sidste år, også til et 4. klasses barn. Begge børn er meget tilfredse, super god holdbarhed og til en meget rimelig pris. Jeg fik selv Jeva skoletasker da jeg gik i skole. :-)”

Vil du se flere skoletasker?

Hvis ingen af ovenstående skoletasker var, hvad du søgte, så fortvivl ej. Husk på, at vi blot har vist dig et lille udsnit af det samlede udvalg, og at der derfor stadigvæk er masser skoletasker, du endnu ikke har set.

Hvis du stadigvæk er i kiggehumør, kan du blive præsenteret for en stor del af disse ved at klikke på knappen herunder.

Find en masse yderligere spændende produktguides på Babyhelp

Husk på, at vi ikke blot har skrevet en udførlig produktguide om skoletasker her på Babyhelp. Hos os finder du nemlig produktguides til stort set ethvert baby- og børneprodukt.

Find blandt andet produktguides til følgende produkter: Barnevognsseler, legegulve, weekendsenge, kombivogne, ammepuder, badekar til baby og kælke.

Guide til køb af skoletaske til dit barn

Ovenfor finder du vores bud på de bedste skoletasker til børn. Som du kan se, indeholder listen med bud yderst forskelligartede skoletasker, og dette er på ingen måde noget tilfælde.

Vi ved nemlig, at folk har forskellige behov, og hvad der er den perfekte skoletaske for en, behøver ikke at være det for en anden. Den perfekte skoletaske er nemlig den taske, der imødekommer den enkeltes ønsker og behov bedst muligt.

Hvis du vil øge dine chancer så meget som muligt for at finde den perfekte skoletaske til dit barn, skal du blot pudse læsebrillerne og fortsætte, hvad du har gang i. Herunder kommer vi nemlig ind på, hvilke forhold du med fordel kan overveje samt tage stilling til, når du skal investere i en skoletaske til dit barn.

Størrelsen

Skoletasken til dit barn skal hverken være for stor eller lille. Først og fremmest er det vigtigt, at stropperne passer dit barn. Tasken bør hverken hænge for løst eller stramme. Dernæst er det vigtigt, at skoletaskens rummelighed er tilsvarende behovet.

Du kan med fordel lave en liste over de ting, som dit barn med garanti skal have plads til i tasken. Når du har lavet denne liste, har du en klar idé om, hvor rummelig den taske, du køber, som minimum skal være.

Design

Der er enormt stor variation, når det kommer til udseende og design for skoletasker, og i mange tilfælde kan det være en god idé at vende dette punkt med sit barn.

Nogle børn er bedøvende ligeglade med udseendet på skoletasken, mens andre går rigtig meget op i det. Vores erfaring er, at der kan være stor stolthed forbundet med at bære en skoletaske med motiver af barnets helte, og at det derfor som oftest vil tage kegler at finde en skoletaske med motiver. Dette afhænger naturligvis lidt af alderen på barnet.

Kvalitet

Hvis du ønsker en skoletaske til dit barn, der kan bruges adskillige år, er kvaliteten meget, meget vigtig. Hvis du derimod har planer om at udskifte skoletasken efter relativt kort tid, kan du sagtens slippe af sted med at købe en skoletaske af lidt lav kvalitet.

Kvalitet vil rigtig ofte være betinget af pris. Som regel vil de dyre skoletasker nemlig være mere kvalitative end de billige. Som regel betyder dog ikke ‘altid’, hvorfor der kan være undtagelser.

Vi anbefaler, at du forsøger at opsnuse information om den specifikke skoletaske, du har indstillet sigtekornet på. Hvis kvaliteten er jammerlig, vil dette stensikkert blive bemærket af andre forbrugere online, da utilfredshed typisk lokker danskerne til tastaturet.

Prisen

Vi ønsker ikke at pege nogen i retning af luksusfælden, og derfor er det vigtigt for os at pointere: Brug aldrig flere penge, end du har.

Man kan let lade sig forelske i en af de dyreste skoletasker, da de som regel er de lækreste og mest komfortvenlige, men hvis man ikke har råd til den skoletaske, som får hjertet til at slå dobbelt, er man ganske enkelt nødt til at modstå fristelsen, og i den forbindelse er det vigtigt at minde sig selv om, at der findes ekstremt mange gode prisvenlige tasker, som virkelig leverer varen. Et par af disse finder du længere oppe blandt vores anbefalinger.

Nogle gange kan den mest økonomisk fornuftige løsning dog være at købe en dyr taske. Dette være sig i tilfælde, hvor tasken enten skal gå i arv eller bruges mange år af den samme person. 

Som sagt hænger pris og kvalitet nemlig som regel sammen, og det vil i nogle tilfælde – på langt sigt – være billigere at købe én dyr taske, som kan holde i mange år, frem for en billig skoletaske, som vil skulle udskiftes efter relativt kort tid.

Scroll til toppen

Bedste priser

Ingen priser tilgængelige

Bedste priser