Guide til valg af legekøkken

I det følgende vil der optræde affiliate-links. 

Vores favorit
mamamemo-legekokken-deluxe-lydlys-legekokken-mamamemo - De bedste legekøkkener

MaMaMeMo deluxe

God til prisen
Viga little chef køkken - De bedste legekøkkener

VIGA Little Chef

God kvalitet
Sebra legekøkken

Sebra

God til prisen
Viga little chef køkken - De bedste legekøkkener

VIGA Little Chef

Vores favorit
mamamemo-legekokken-deluxe-lydlys-legekokken-mamamemo - De bedste legekøkkener

MaMaMeMo deluxe

God kvalitet
Sebra legekøkken

Sebra

Et legekøkken indbyder til timevis af leg, hvor barnet får mulighed for at lege voksen, ved at gøre som mor og far, når de er i køkkenet. Vi har været en tur igennem det store internet og udvalgt de 8 legekøkkener, som vi mener er de bedste. 

Udvælgelsen tager afsæt i brugeranmeldser, tests, udført af andre, og vores samlede vurdering af de enkelte legekøkkener. I vores vurdering har vi lagt vægt på følgende parametre: Pris, kvalitet, materialevalg, funktionsmuligheder og æstetik.  

De 8 bedste legekøkkener

Oversigten over de bedste legekøkkener er i vilkårlig rækkefølge. Hvert legekøkken er ledsaget af en letforståelig produktbeskrivelse. Ligeledes præsenterer vi dig for forhandlernes aktuelle priser på de enkelte legekøkkener.

KidKraft Legekøkken

Derfor anbefaler vi dette

Anbefalet alder: Fra 3 år

Super gennemført

Et legekøkken bliver ikke meget federe og mere detaljerigt end denne model fra KidKraft, som er blandt de største modeller, som markedet p.t. byder på.

I legekøkkenet finder du blandt andet efterligninger af en håndvask, et komfur, en ovn, en mikrobølgeovn samt et køleskab. 

Med andre ord byder køkkenet på alt det, som et barn har brug for, hvis dette skal lege rollelege, hvor det indtager de roller i køkkenet, som det har bemærket, at de voksne plejer at indtage.

Forbrugerhit

I skrivende stund får legekøkkenet fine ord med på vejen på Jollyrooms Trustpilot-side fra forbrugere, der har investeret i køkkenet.

Noget af det, som legekøkkenet roses for, er kvaliteten og detaljerigdommen. Ligeledes bemærker flere forbrugere, at samlemanualen er rigtig, rigtig fin. 

Praktiske oplysninger

 • Mål: 111,2 x 45 x 112,1 cm
 • Materiale: MDF, plastik.

MaMaMeMo Legekøkken deluxe

Derfor anbefaler vi dette

mamamemo-legekokken-deluxe-lydlys-legekokken-mamamemo - De bedste legekøkkener
Anbefalet alder: Fra 3 år

Stor detaljerigdom

Dette deluxe legekøkken fra danske MaMeMeMo er uden tvivl et af de ypperste legekøkkener, der findes. Køkkenet er enormt detaljerigt og byder blandt andet på en ovn, skabe, en håndvask, et komfur samt en emhætte. 

De mange detaljer inspirerer til mange forskellige køkkenlege, og det er åbenlyst noget, der begejstrer forbrugerne. Køkkenet her scorer nemlig rigtig, rigtig fine forbrugeranmeldelser, hvilket er en af mange årsager til, at vi har taget det med til vores liste over de bedste legekøkkener. 

Mange fede funktioner

Legekøkkenet her er ikke blot enormt detaljerigt. Det er også fyldt med en masse seje funktioner, der uden tvivl vil begejstre dit barn uendeligt meget. 

Næsten alle børn elsker lege, hvori de indtager roller som voksne. Jo mere livagtige legene er, desto bedre, mener børnene som regel. 

Blandt andet derfor er det en stor fordel, at dele af dette legekøkken byder på funktioner, som et barn har set i mors og fars køkken. Nu skal du ikke få sarte nerver og frygte, at kogepladerne til dette køkken kan blive varme, for det kan de naturligvis ikke. 

De funktioner, som køkkenet byder på, er helt igennem sikre og børnevenlige. Vores favoritfunktion vedører emhætten, der både kan lyse og larme, som om der var gang i udsugningen. Bare rolig – lyden er til at holde ud.

Derudover ved vi, at mange børn begejstres for kogepladerne, der skifter farve til rød, når de tændes. Præcis som mange rigtige moderne kogeplader gør.

mamamemo-legekokken - Detaljer

Kan tilpasses barnets højde

Med til dette fine køkken følger fire ben, der kan forlænges. Dermed kan køkkenet uden besvær tilpasses dit barns højde.

Praktiske oplysninger

 • Mål: 70 x 91 x 30 cm. 

Det siger forbrugerne

Kilde: Mammashop.dk

Marie B.
5/5

“Vi er super glade for at vi valgte at købe netop dette køkken. Det passer perfekt i størrelsen og vi elsker at det ikke er særlig dybt, så det ikke fylder ret meget ud i lokalet. Lydene er udholdelig. Vi kan i hvert fald ikke høre dem, når vores egen emhætte kører. Det var desuden nemt at samle.”

Louise
5/5

“Super flot og stort legekøkken. Vi elsker det.”

Magni legekøkken

Derfor anbefaler vi dette

Magni legekøkken - De bedste legekøkkener
Anbefalet alder: Fra 3 år

Kompakt, men rigt på udstyr 

Hvis du og din familie ikke har oceaner af plads i privaten, er det næppe de store legekøkkener, der trækker. Heldigvis findes der da også en masse mindre legekøkkener, der kan være lykken for ethvert barn.

Et af disse legekøkkener er dette fra Magni. 

Køkkenet fylder ikke alverden, men byder alligevel på både komfur, ovn og vask. Der er derfor rigeligt af legemuligheder med dette køkken trods dets beskedne størrelse.

Der medfølger mange løse dele 

Med til køkkenet følger en masse løst køkkenudstyr, der utvivlsomt vil kunne inspirere til mange timers god og fantasifuld leg. 

For at konkretisere medfølgere følgende løse elementer:

 • Kasserolle med låg
 • Pande med låg
 • Salt- og peber-bøtter
 • Hviskestykke
 • Spatel
 • Ske
 • Grydehandske.

Udvikler barnet 

At lege ved et legekøkken er ikke blot sjovt og underfundigt tidsfordriv for et barn, nej, det er også ganske lærerigt. Leger dit barn foran dette legekøkken, vil han/hun udvikle sig på følgende områder:

 • Dit barn vil øve sig i rolleleg og blive bedre til at indtage forskellige roller
 • Dit barn vil opnå en øget forståelse af, hvad det vil sige at lave mad
 • Dit barns motorik udvikles, når barnet åbner lågen og skruer på de forskellige knapper.

Praktiske oplysninger

 • Mål: 76 cm. x 36 cm. x 27 cm.

VIGA Little Chef Legekøkken

Derfor anbefaler vi dette

Viga little chef køkken - De bedste legekøkkener
Anbefalet alder: Fra 3 år

Yderst charmerende køkken

Vi gætter på, at dit hjerte kommer til at smelte som softice på en hed sommerdag, når du ser din lille guldklump stå og fifle med lidt madlavning ved dette lille, fine, charmerende legekøkken. 

Køkkenet har nemlig et rigtig bedårende udseende, der gør, at synet af små puslinger, der leger ved det, er mere kært end synet af klodsede hundehvalpe. 

Køkkenets udseende gør blandt andet, at det altid tilføjer en masse cuteness til det børneværelse, som det anbringes i. Udseendet er dog langt fra legekøkkenets eneste force. Dets yderligere styrker kan du blive klogere på herunder. 

Meget tilbehør medfølger 

Prisen på dette køkken må siges at være enormt skarp med tanke på alt det tilbehør, der følger med. Foruden køkkenenheden medfølger følgende redskaber til dette køkken nemlig: 

 • 1 stegepande
 • 1 kasserolle med låg
 • 1 slev
 • 1 paletkniv
 • 2 krydderiglas
 • 1 stegt æg.

Mange af disse redskaber kan hænges over komfuret, når de ikke er i brug. Dermed slipper man for, at redskaberne ligger og flyder. I hvert fald hvis ens barn er nogenlunde god til at rydde op efter sig. Det er der selvfølgelig ingen garanti for.

Praktiske oplysninger

 • Materiale: Træ 
  • Vasken er af metal
 • Mål: 30 x 83,5 x 54 cm. 

Det siger forbrugerne

Kilde: Jollyroom.dk

Marit
5/5

“Flot køkken og nemt at samle”

Joan Nielsen
4/5

“Sødt, lille legekøkken. God kvalitet – fin samlevejledning.”

MaMaMeMo legekøkken

Derfor anbefaler vi dette

mamamemo legekøkken i træ
Anbefalet alder: 2-7 år

Moderne legekøkken

 Visse legekøkkener bærer præg af at være designet for adskillige år siden, hvilket ofte kommer til udtryk i selve køkkenet, som ligner noget fra 50 år siden. Skal dit barn rollespille en husmor fra starten af 60’erne er et sådan køkken perfekt. Det er dog vores erfaring, at de fleste børn synes det er væsentligt sjovere at lege i et køkken der minder nogenlunde om mors og fars.

Det smarte legekøkken fra MaMaMeMo kommer med en moderne ovn med digitalt legeur, kogeplader i keramisk look, et køleskab, en håndvask og en smart emhætte – alt sammen moderne og lig forældrenes køkken.

Kælet for detaljerne

Det er tydeligt at der er gjort ekstra ud af, at få det flotte køkken fra MaMaMeMo til at virke så ægte som muligt. At køkkenet fremstår som den ægte vare, skal i høj grad tilskrives de mange små detaljer, som tager legen til et højere niveau.

Af nævnværdige detaljer er blandt andet drejeknapperne på ovnen, som giver en lille kliklyd når de roteres, hvilket får dem til at fremstå ægte. En tavle på køleskabet gør det muligt at skrive dagens menu op, så barnet kan tage på indkøb og finde de nødvendige ingredienser. 

Matchende legekøleskab kan tilkøbes 

Skal dit barn virkelig forkæles, kan du tilkøbe et matchende køleskab fra MaMaMeMo som supplement til køkkenet, så din guldklump har et sted at opbevare madvarene. 

Du finder legekøleskabet fra MaMaMeMo her.

Praktiske oplysninger

 • Mål: H: 87 x B: 60 x D: 30 cm
 • Materiale: Træ
 • Medfølger: En køkkenpalet og en stegegaffel i træ

Sebra legekøkken

Derfor anbefaler vi dette

Sebra legekøkken
Anbefalet alder: 2-7 år

Flot dansk design

Danske Sebra har allerede af flere gange bevist, at de magter at lave baby- og børnemøbler i flotte designs, som man sagtens kan have til at stå fremme i stuen, uden at gå på kompromis med indretningen. Sebras møbler er ofte så flotte, at de rent faktisk bidrager til den hjemlige hygge og gavner indretningen – sådan er det bestemt ikke med alt børnelegetøj!

Gode muligheder for leg

Selvom legekøkkenet fra Sebra ikke er det mest komplekse og avancerede her på listen, er der stadig mulighed for timevis af sjov og hyggelig leg.

Der kan vaskes hænder i den lille metal håndvask med vandhane, tilberedes mad på de to små kogeplader og bages brød i den søde lille ovn. Temperaturen i ovnen “reguleres” med to drejelige knapper på komfurets forside. 

Vælg mellem 4 flotte farver

Det flotte legekøkken fra Sebra fås i 4 forskellige farver, som alle er afdæmpede og derfor ikke løber med alt opmærksomheden, når man træder ind i rummet med legekøkkenet. 

Vælg mellem hvid, varm grå, pink og rosa. 

Praktiske oplysninger

 • Mål: H: 50 x B: 38 x L: 58 cm
 • Materiale: Krydsfiner

Kidkraft legekøkken

Derfor anbefaler vi dette

Kidkraft Pepperpot - stort legekøkken med alt
Anbefalet alder: 2-7 år

Legekøkken med alt hvad hjertet begærer

Der finder næppe et mere komplet legekøkken end dette fra Kidkraft. Det store legekøkken har alt man finder i et almindeligt køkken. Ovn, håndvask, mikroovn, køleskab, kogeplade – det hele er der. 

Du får også en indbygget vaskemaskine, så barnet kan lege rigtig husmor, ligesom en medfølgende trådløs telefon gør, at der kan føres lange samtaler, imens der bliver lavet mad i køkkenet. 

Det store køleskab med fryser øverst oppe, har en tavle monteret på ydersiden, så der kan skrives opskrifter, indkøbslister eller søde beskeder ned. 

Stort med masser af plads

Hvor de fleste andre legekøkkener på vores liste mest er tiltænkt brug af ét barn af gangen, er dette køkken stort nok til, at flere børn kan hygge sig med at lege kok derhjemme på samme tid. 

Det store legekøkken kan desuden også rumme meget legemad i skabe og på hylder, så der kan ryddes ordentligt op efter endt leg.

Masser af fine detaljer for autentisk køkkenleg

Der er ikke sparet på noget i legekøkkenet fra Kidkraft, som næsten er ligeså detaljeres som den ægte vare. 

Der er adskillige drejelige knapper, så barnet kan lege, at temperaturen på ovnen og kogepladerne indstilles. “Knapper” på mikroovn, opvaskemaskine og ovn gør, at også disses kan indstilles i barnets leg – nøjagtigt ligesom mor og far gør det, når de laver mad. 

Praktiske oplysninger

 • Mål: 106,5 x 44,5 x 102,5 cm
 • Materiale: Træ
 • Medfølger: Legetøjs smartphone

Kids Concept

Derfor anbefaler vi dette

Anbefalet alder: 2-7 år

“Børn skal være børn og ikke små voksne.” – Sådan lyder mottoet hos svenske Kids Concept, som 3 kvinder står bag. Målet for de tre bagkvinder er at producere produkter i spændende og stimulerende designs, som samtidig passer ind i ethvert børneværelse.

Legekøkken med tilbehør

Et legekøkken kan være sjovt nok i sig selv, men de fleste bliver væsentligt mere underholdende, hvis der også er tilbehør med. Når mor og far er i køkkenet, bruger de potter, pander, skeer og andet værktøj – det samme kan dit barn med legekøkkenet fra Kids Concept. 

Her medfølger følgende: 

 • En gryde
 • En stegepande
 • En grydeske
 • En spatel
 • En paletkniv
 • Salt- og peberbøsser
 • Et låg, som både passer til gryden og panden

Praktiske oplysninger

 • Mål: H55 x D30 x B73 cm
 • Materiale: Træ
 • Medfølger: Køkkenudstyr

Vi har meget mere godt…

Vores målsætning er, at vi her på siden kan hjælpe med alle de spørgsmål du som forælder måtte have til babyudstyr, søvnvaner, putteritualer og hvad der ellers kan dukke op af spørgsmål. Vi har selv været der, så vi ved hvor svært det af og til kan være. 

Se blandt andet følgende guides: Bedste børnesange med fagter, Leander Matty puslepude, bedste cykelanhængere, bedste gåstole, bedste sandkasser, cykelstole, guide til babyshower, bedste legetelte og oversigt over de bedste brystpumper.

Scroll til toppen