Guide til valg af gåvogn

I det følgende vil der optræde affiliate-links. 

Vores favorit
Hape Wonder Walker gåvogn

Hape Wonder Walker

God til prisen
Brio gåvogn

BRIO

Den stilrene
Sebra gåvogn

Sebra

God til prisen
Brio gåvogn

BRIO

Vores favorit
Hape Wonder Walker gåvogn

Hape Wonder Walker

Den stilrene
Sebra gåvogn

Sebra

Udvalget af gåvogne er stort, så for at gøre det en smule lettere for dig at vælge den rigtige gåvogn, har vi – med afsæt i grundig research, hvor vi blandt andet har orienteret os indgående i  forbrugeranmeldelser og tests – udvalgt de bedste gåvogne, du kan få fingrene i.

Vi hjælper dig desuden også med at finde den bedste pris, så du ikke betaler mere end højest nødvendigt. 

De 8 bedste gåvogne

Den kommende oversigt over de bedste gåvogne er i vilkårlig rækkefølge. Hver gåvogn er ledsaget af en letforståelig produktbeskrivelse. Ligeledes præsenterer vi dig for forhandlernes aktuelle priser på de enkelte gåvogne.

BRIO gåvogn

Derfor anbefaler vi denne

Brio gåvogn
Anbefalet alder: 6-12 måneder

Hvis du ikke selv har haft den som barn, så kender du med garanti en der har. Gåvognen fra BRIO er nemlig en af de mest populære, og ofte den første folk tænker på, når snakken falder på vogne til børn. 

Justerbare bremser hjælper barnet med at gå

De første skridt dit barn tager, kommer til at være usikre og vaklende og risikoen for et styrt er høj. Derfor er det rart med lidt hjælp for den lille, i form af en gåvogn som barnet kan støtte sig til. 

Gåvognen fra BRIO er udstyret med justerbare bremser, så du selv kan tilpasse hvor meget der skal til, før vognen begynder at trille. På den måde sikrer du dig, at vognen ikke kører fra barnet. 

Transporter legetøj, bamser eller måske en søskende

Gåvognen excellerer ikke kun som hjælpemiddel når der skal trænes i at gå, den kan også bruges til transport af legesager. Foran på den lille vogn er der nemlig et lad, som kan opbevare favoritbamsen, BRIO-toget eller noget tredje. Mange børn finder det sjovt og underholdende, at de kan køre rundt med ting, som var de et lille postbud. 

Praktiske oplysninger

 • Mål: H 48 x B 30 x D 48 cm
 • Materiale: Træ og metal
 • Anbefalet alder: 6 – 12 måneder

Hape Wonder Walker

Derfor anbefaler vi denne

Hape Wonder Walker gåvogn
Anbefalet alder: 1-3 år

Den tyske legetøjsproducent Hape er især kendte for deres trælegetøj, som børn over store dele af verden får glæde af i det daglige. Kvaliteten er høj og fordi det er træ, at legetøjet også helt naturligt og uskadeligt for de kære små. 

Gåvogn og legestation i én

Gåvognen fra Hape er ikke bare fremragende når dit barn skal lære at gå, for også når vognen holder stille, er der gode muligheder for at blive underholdt. 

Vognen er nemlig udstyret med adskillige små fornøjelser som eksempelvis en kugleramme, tandhjul, en labyrint og meget mere – alt sammen noget, som dit barn med garanti vil elske at pille ved. 

Derfor skal du vælge Hape Wonder Walker

De 3 største grunde til at vælge denne gåvogn er:

 • Masser af aktiviteter
 • Justerbart håndtag
 • Gummihjul – skånsom mod gulvet

6 ud af 6 stjerner i ‘Vores Børn’

Du behøver ikke kun tage vores ord for, at Hape Wonder Walker er en fremragende gåvogn – i 2014 blev den kåret som den bedste af ‘Mødregruppen’ i magasinet ‘Vores Børn’.

Panelet var især begejstrede for det gode kvalitetsdesign i træ, de mange muligheder for leg og den gode kontrol barnet har med vognen, fordi tyngdepunktet er godt og håndtaget kan indstilles. 

Du kan se hele testen her.

Praktiske oplysninger

 • Mål:  50,5 x D 33,3 x B 46 cm
 • Materiale: Træ
 • Anbefalet alder: 1 – 3 år

Moover Baby Walker

Derfor anbefaler vi denne

Moover Baby Walker
Anbefalet alder: 8-36 måneder

Den danske virksomhed Moover har i den grad bevist sit værd som producent af legetøj. Beviset er en lang række priser, som er blevet uddelt fordi design, kvalitet og funktionalitet er i top. Gåvognen Moover Baby Walker er ingen undtagelse. 

Stabil gåvogn

Du kan trygt lade dit barn gå i krig med Baby Walker, for den er nemlig ganske sikker i brug, takket være de fire hjul som er skridsikre takket være gummikanter, som i øvrigt også sørger for, at hjulene ikke ridser gulvet derhjemme. 

De fire hjul er desuden alle udstyret med justerbare bremser, så du selv kan tilpasse dem efter dit barns behov. På den måde risikerer du ikke, at vognen stikker af fra barnet som ender med at vælte. 

Utrolig let at samle – intet behov for værktøj

Det er især værd at nævne, at gåvognen er rigtig let at samle – faktisk kræver det intet værktøj, for vognen er designet sådan, at delene blot skal klikkes sammen. 

Ikke én eneste skrue skal du i kontakt med for at samle gåvognen, hvilket understreger at der er tænkt over brugervenligheden. 

Praktiske oplysninger

 • Mål: H: 43 x L: 45 x B: 31 cm
 • Materiale: Træ
 • Anbefalet alder: 8 – 36 måneder

Kids Concept

Derfor anbefaler vi denne

Anbefalet alder: 1-3 år

“Børn skal være børn og ikke små voksne.” – Sådan lyder mottoet hos svenske Kids Concept, som 3 kvinder står bag. Målet for de tre bagkvinder er at producere produkter i spændende og stimulerende designs, som samtidig passer ind i ethvert børneværelse. 

Justerbare bremser

Hvis barnet ikke helt mestrer at gå, eller bruger vognen som støtte når barnet skal op at stå, er det en fordel, at bremserne kan strammes op, så vognen ikke er for let at trille rundt med. 

Når du strammer bremserne, kræver det mere modstand for at få vognen til at køre, hvilket gør den nemmere at bruge for dem som endnu ikke er helt sikre på benene. 

Praktiske oplysninger

 • Mål: 45 x 28 x 45 cm 
 • Materiale: Træ
 • Anbefalet alder: Fra 12 måneder

Hape Volkswagen bus T1

Derfor anbefaler vi denne

Hape Volkswagen T1 bus
Anbefalet alder: 10-24 måneder

Hape står bag den perfekte gåvogn til de bilinteresserede – en vogn som ligner den klassiske Volkswagen T1 – så bliver det ikke mere retro!

Hjælp til at gå

Gåvogne er ideelle som hjælpemiddel, når de små skal lære at gå. Det kan være svært at holde balancen, så hvis man har et håndtag at støtte sig til, bliver det hele en del lettere. 

Hape Volkswagen har gummihjul som står solidt fast på gulvet og undgår at efterlade ridser. Hjulene kan justeres så de kan blive strammere, hvormed det bliver lettere for barnet at støtte sig til vognen. 

Håndtaget kan desuden justeres så det passer til dit barn. 

Praktiske oplysninger

 • Mål: H48 x D47 x B37 cm
 • Materiale: Træ og metal
 • Anbefalet alder: fra 10 måneder

Plantoys gåvogn

Derfor anbefaler vi denne

Anbefalet alder: 6-12 måneder

“Hjulene på bussen kører rundt, rundt, rundt…” – Hvis dit barn er glad for busser og altid skråler med når I synger sangen om bussen, så er denne gåvogn et oplagt valg til guldklumpen. 

Designet gør dig glad

Man kan ikke undgå at blive en smule begejstret for den søde lille bus, som med garanti vil få smilet frem på læberne hos dit barn. Gåvognen er designet som en glad og smilende bus, med vinduer, dør, skyer og sol på hver side. 

Er dit barn særligt glad for køretøjer går vognen med garanti rent hjem, men også børn som ikke er specielt interesseret i biler eller busser, vil synes om det nuttede udseende. 

Miljøvenlig og bæredygtig

Alt legetøj som fremstilles af Plantoys er miljøvenligt og fremstillet af bæredygtigt materiale. Du skal ikke bekymre dig om kemikalier eller andre skadelige stoffer – så baby kan uden risiko sutte, slikke eller bide løs i legetøjet uden risiko.

Kommer i flere farver

Er du ikke til den blå farve – måske fordi du har en pige – så er der også mulighed for at vælge vognen i en flot gul farve, eller måske en sød rosa farve. 

Praktiske oplysninger

 • Mål: H 38 x D 23 x B 19 cm
 • Materiale: Træ
 • Anbefalet alder: 6 – 12 måneder

Childhome

Derfor anbefaler vi denne

Childhome gåvogn med kridttavle
Anbefalet alder: Fra 12 måneder

Lad dit barn udfolde sig kreativt på kridttavlen, når det er tid til pause fra gå-træningen. Gåvognen fra Childhome er et anderledes bud på den klassiske gåvogn.

Tavle så barnet kan tegne 

Gåvognen er naturligvis først og fremmest tiltænkt til at gå med, men når man nu før eller siden bliver træt i benene og trænger til et hvil, så kan man passende sætte sig til rette foran vognen og tegne krydseduller på den sorte kridttavle som gåvognen er udstyret med. 

Det er en lille ting, men det er med til at vognen her adskiller sig fra de andre på listen. 

Timevis af underholdning

Når dit barn ikke træner sin fin motorik og kreativitet på den lille kridttavle, så kommer tiden til at gå med at vandre rundt og øve sig i at gå. Til det formål er gåvognen perfekt, og det stor opbevaringsrum gør det ekstra sjovt at køre rundt, fordi barnet kan lege taxa med sine yndlings bamser. 

Flere farver

Gåvognen på billedet er mint-farvet, men er du mere til hvid eller lyserød, så kan du også vælge vognen i den farve. 

Du finder de forskellige farver ved at trykke her.

Praktiske oplysninger

 • Mål: 46 x 48 x 31 cm
 • Materiale: Træ

Sebra gåvogn

Derfor anbefaler vi denne

Sebra gåvogn
Anbefalet alder: Fra 8 måneder

Rummelig gåvogn

Der er rigeligt med plads til at transportere bamser, bøger og andet legetøj i gåvognen, som grundet de høje kanter, er ret dyb og rummelig. 

Udover at det er fedt for barnet, at der er plads til at køre rundt med al yndlings legetøjet, er det også ganske praktisk for forældrene, som kan bruge vognen som et lille mobilt opbevaringsmøbel. Pakker du eksempelvis vognen med barnets bøger, har I altid en smart lille bogreol som kan køres i stilling når der skal læses. 

God dansk kvalitet

Som altid med Sebra er du garanteret kvalitetsprodukter, som tåler at blive brugt. Den robuste gåvogn er lavet af træ og da den er forholdvis tung, er den også stabil at bruge for barnet som endnu er lidt usikker på sine små fødder. 

Gåvognen er dog ikke så tung, at den ikke er til at skubbe rundt på, for de små hjul får det hele til at glide let. Hjulene er med gummi, hvilket gør vognen så godt som lydløs, ligesom de heller ikke ridser gulvet derhjemme.

De forreste hjul er desuden monteret en lille smule fremskudt, så de tager fra hvis barnet kolliderer frontalt med en kommode, væggen eller en dør – på den måde undgår du forhåbentligt at få buler og mærker på vægge og møbler i boligen. 

Praktiske oplysninger

 • Mål: L: 42,2 x B: 29,1 x H: 42,7 cm 
 • Materiale: Samaktræ, krydsfinér, MDF

Find en masse yderligere spændende produktguides på Babyhelp

Husk på, at vi ikke blot har skrevet en udførlig produktguide om gåvogne her på Babyhelp. Hos os finder du nemlig produktguides til stort set ethvert baby- og børneprodukt.

Find blandt andet produktguides til følgende produkter: barnevognsseler, weekendsenge, babydyner, børnegitter, køjesenge, legetæpper, bObles, ammepuder og sengehimle til tremmesenge.

Undgå at vognen vælter

På langt de fleste gåvogne kan du justere bremserne på hjulene, så vognen bliver lidt sværere at skubbe med, men dermed også lettere at støtte sig op ad, hvis man har lidt svært at gå. 

Det er rigtig smart med bremserne, men det er ikke altid det er nok til at baby kan holde balancen, for de letteste af vognene kan veje så lidt, at de simpelthen risikere at tippe når din guldklump tager ved og støtter sig til den. 

Løsningen kan være at gøre vognen tungere ved at fylde ting i den. Med ting tænker vi ikke 2 bamser og en legetøjsbil – der skal lidt mere til – men måske et par fylde halvandenliters flasker, eller vægtskiverne fra en håndvægt. På den måde bliver gåvognen tungere og godt nok også lidt sværere at skubbe rundt på, men uden du risikerer at den tipper så dit barn kommer til skade. 

Hvorfor skal man have en gåvogn?

Det er ikke alle forældre der vælger at forkæle deres børn med en gåvogn, men dem der gør, fortryder det næppe. Det er ikke fordi vi vil kaste os ud i en større salgstale nu, men det er alligevel værd at nævne, at du gør dit barn en tjeneste ved at give det en gåvogn. Ikke kun fordi den er sjov at lege med, men også fordi det er et perfekt hjælpemiddel når man skal lære at gå.

Når man som barn endnu ikke har helt styr på balancen, er det rart at have noget at støtte sig til. Hvis dit barn er begyndt at rejse sig, så er det med garanti altid op ad et bord, en stol, væggen eller noget fjerde. Problemet er bare, at det kan være svært at komme videre derfra, fordi væggen ikke uden videre flytter sig med. 

Med en gåvogn kan dit barn først og fremmest rejse sig op ad noget, men også skubbe rundt på vognen, fordi den har hjul. På den måde kan dit barn opleve glæden ved at være mobil, når det triller rundt og støtter sig til gåvognen. 

Er du stadig ikke overbevist, så spørg venner eller familie som har børn – vi garanterer at langt de fleste har gode erfaringer med gåvogne.

Lær at gå med en vogn

En gåvogn kan være sjov at lege med – den er nemlig som en stor legetøjsbil man kan skubbe rundt med. Er gåvognen udstyret med et lille lad, så kan det desuden være udnerholdende at fylde ting på, såsom bamser, legoklodser og lignende. 

Udover at være sjov, så tjener gåvognen dog også det formål, at den er fremragende til de små som er ved eller snart skal lære at gå. 

En gåvogn gør det muligt for dit barn at gøre de første usikre skridt lidt mere sikre, fordi barnet hele tiden har noget at støtte sig op ad. Det hjælper med balancen her i starten, så barnet oplever glæden ved at kunne bevæge sig rundt, uden det bliver for svært. Der er ikke noget værre end at falde og slå sig på sin første gåtur, det kan være afskrækkende fremadrettet, så gør det nemmere for dit barn med en god og stabil vogn. 

Gåvogn – hvornår?

Dit barn kan for så vidt fornøje sig med en gåvogn fra det er helt lille, for selvom man ikke kan gå endnu, kan det være sjovt at kravle og skubbe rundt på vognen. 

Det vil dog typisk være når barnet begynder at kunne rejse sig op ad ting, at vognen for alvor kommer til sin ret. Det sker normalt tidligst når barnet er omkring 9 måneder gammelt. Det varierer dog meget, og der vil være børn som er tidligere og senere ude. 

Du gør bestemt ikke noget galt ved at anskaffe dig en gåvogn tidligt, for hvis barnet ikke er interesseret lige med det samme, så skal det nok komme senere hen. 

Gåvogn test

I udarbejdelsen af listen med gåvogne, har vi taget udgangspunkt i brugeranmeldelser og tests udført af andre. Nedenfor kan du se et udpluk af de tests, vi har brug som grundlag for vores liste med de bedste gåvogne:

Scroll til toppen