Guide til valg af babyseng

I det følgende vil der optræde affiliate-links. 

Sebra Juno

Vores favorit

Baby Dan Sofie

God til prisen

Stokke Sleepi

Den mobile

Baby Dan Sofie

God til prisen

Sebra Juno

Vores favorit

Stokke Sleepi

Den mobile

De 8 bedste babysenge

En god babyseng er vigtig for den gode nattesøvn, men hvilken af de mange babysenge skal du vælge? Vi har udvalgt de 8 bedste på baggrund af anmeldser fra forbrugere og tests udført af andre. Du vil desuden blive præsenteret for de aktuelle priser på tværs af danske webshops, så du kan finde den bedste pris.

Oversigten over de bedste babysenge er i vilkårlig rækkefølge. Hver babyseng er ledsaget af en letforståelig produktbeskrivelse. Ligeledes præsenterer vi dig for forhandlernes aktuelle priser på de enkelte babysenge.

FLEXA

Derfor anbefaler vi denne

Anbefalet alder: 0-4 år

Dansk producent

Den danske virksomhed FLEXA har gjort det til sit speciale at lave lækre ting til børneværelset. Kendetegnet for alle produkterne er, at de er af høj kvalitet og designet efter en skandinavisk tilgang. Derudover er FLEXAs produkter typisk funktionelle og en smule smartere end konkurrenternes produkter. 

Brug den i adskillige år

En investering i en FLEXA babyseng er umiddelbart en fornuftig investering. Du får nemlig en babyseng som kan bruges i adskillige år, fordi du kan tilpasse sengen til dit barns udvikling efterhånden som din guldklump vokser. 

Du får følgende praktiske indstillingsmuligheder:

→ Bunden i sengen kan hæves, så de mindste børn ikke ligger gemt væk nede i bunden af sengen, hvor du skal bukke dig forover som en olympisk gymnast for at nå dit barn. Når bunden er hævet, kan du let få fat i din lille øjesten – uden at få rygskader. 

→ Når barnet vokser sig større, kan du sænke bunden, så barnet ikke rejser sig og kravler ud. 

→ Efter at have skudt yderligere i vejret, kan du med fordel fjerne de midterste tremmer i sengen på den ene side, så barnet nu selv kan kravle ud og ind af sin seng.

→ Når barnet til sidst er så stort, at det ikke længere behøver tremmer om sin seng, kan disse fjernes helt, så du nu har en helt almindelig juniorseng, som kan bruges helt indtil barnet vokser sig for langt.

Praktiske oplysninger

  • Mål: L: 145 x H: 88 x B: 75 cm
  • Materiale: Massivt bøgetræ

Baby Dan Sofie

Derfor anbefaler vi denne

Anbefalet alder: 0-1 år

Last updated: 2022-12-06 12:24:16

Danske Baby Dan

Hos Baby Dan er der fokus på sikkerheden i deres kvalitetsudstyr til børneværelset. Baby Dan har en omfattende produktportefølje og kan derfor med rette kalde sig for specialister indenfor udstyr og produkter til de allermindste. 

Vaskeægte pletskud 

Denne babyseng, der bærer navnet Sofie, er et fint eksempel på, at Baby Dan i den grad er specialister inden for produktion af udstyr til de mindste.

Sengen er nemlig et vaskeægte pletskud, hvilket i høj grad skyldes, at den forener smukt design med kvalitet og stor praktisk anvendelighed.

Vuggende bevægelser, der gør baby søvning

Sengen er det, man kalder en svingvugge, og en sådan seng kan bevæge sig i bløde og behagelige bevægelser fra side til side, hvilket typisk vil have en forstærkende effekt på babys træthed. 

Derfor er det kun sandsynligt, at dit barn får meget let ved at falde i søvn, hvis du vælger denne her model som dit barns kommende seng.

Praktiske oplysninger

 • Mål: H: 74 x B: 40 x D: 84 cm
 • Materiale: Bøgetræ

Sebra Juno babyseng

Derfor anbefaler vi denne

Anbefalet alder: 0-6 år

Dansk design ikon

Langt de fleste danskere kender til Sebras babyseng. Hvad enten det er fordi de har set den i Lille Per, selv har sovet i den, eller har set den hos naboen, har de fleste af os kendskab til den ikoniske babyseng.

Bygningsarkitekten Viggo Einfeldt tegnede skitsen til babysengen allerede i 1942. Viggos geniale idé var, at sengen skulle kunne vokse i takt med at barnet gjorde det samme, så forældre slap for at købe ny seng hvert andet år. 

I 2016 fik den danske virksomhed Sebra rettighederne til sengen, som nu udgives under deres brand. Selvom der er foretaget små ændringer siden Viggo skitserede sin idé i ’42, er grundideen den samme som dengang. 

Babyseng som vokser med dit barn

Det er let at lade sig afskrække af den relativt høje pris på Sebra sengen, men hvis du finder kuglerammen frem og laver regnestykket, vil du hurtigt opdage, at det slet ikke er så dyrt igen. Du vil nemlig kunne bruge sengen fra dit barn er helt lille, indtil det er omkring 6-7 år gammelt. Ingen anden babyseng vi kender til, kan bruges så længe.

Årsagen til den lange brugstid er, at sengen kan justeres og tilpasses undervejs som barnet vokser. Siderne på sengen kan fjernes, så du har en almindelig seng, ligesom sengen kan trækkes ud, så den kan blive helt op til 43 cm længere.  

Opdateret udgave af den originale babyseng

Da Sebra fik overdraget rettighederne til sengen, gik de straks i gang med at optimere, så den i forvejen fremragende babyseng, kunne blive endnu bedre. Sengen er således blevet en smule større, ligesom den nu lever op til de nødvendige sikkerhedskrav for en seng til et barn. 

Sengen er nu behandlet med en særlig antibakteriel, miljøvenlig og giftfri træmaling, som sikrer et renere indeklima og værner om barnets sundhed. Samme type behandling bruges på danske sygehuse, for at undgå spredningen af bakterier. 

Vælg mellem flere farver

Sebra sengen fås i flere forskellige farver, så hvis den blå vi har valgt at fremhæve ikke falder i din smag, kan du også vælge blandt andet grå, beige, hvid, træ, rosa og mist green. 

Tryk nedenfor og se Sebra babysengen i flere farver.

Praktiske oplysninger

 • Mål: L: 112,5 (L: udtrukket: 155) x H: 88 x B: 70 cm
 • Materiale: Birketræ

Leander Linea babyseng

Derfor anbefaler vi denne

Leander Linea Babyseng
Anbefalet alder: 0-3 år

Tilpas sengen dit barns alder

Et barns behov er sjældent de samme særligt længe af gange, fordi de vokser og udvikler sig så hurtigt. Derfor er det rigtig smart og praktisk, at Linea Leander babyseng kan indstilles, justeres og ændres i takt med at dit barn vokser sig større. 

Når baby er helt lille, kan bunden hæves, så du har dit barn tæt på dig og slipper for at bukke dig alt for lang forover, når barnet skal op af sengen. 

Begynder din guldklump at kunne rejse sig i sengen, kan du sænke bunden igen, så baby ikke kan kravle op og falde ud. 

Er baby blevet en tumling og nu selv går rundt derhjemme, kan du opmuntre dit barns selvstændighed, ved at fjerne tremmerne i den ene side, så dit barn selv kan kravle ind og ud af sengen. 

Kan forvandles til en lækker sofa

Før eller siden vil dit barn blive for stor til sin babyseng, hvorefter de fleste vil forsøge at sælge sengen eller gemme den væk på loftet eller i kælderen. 

Du behøver dog hverken gemme babysengen fra Leander væk eller sælge den, for når dit barn ikke længere skal sove i sengen, kan i transformere den til en vildt flot og hyggelig sofa, så dit barn har et sted at sidde og læse bog, kigge på iPad eller bare slappe af på værelset. 

På den måde kan sengen fortsat bruges og være nyttig, indtil den eventuelt skal bruges til næste barn. 

Tre farver

Afhængigt af din smag, kan du vælge sengen i bøg, eg eller i hvidlakeret træ. Du finder alle tre udgaver af babysengen ved at trykke nedenfor. 

Praktiske oplysninger

 • Mål: L: 132 x B: 65 x H: 90 cm
 • Materiale: Bøg

Babytrold Mia

Derfor anbefaler vi denne

Babytrold babyseng
Anbefalet alder: 0-3 år

Enkel og simpel tremmeseng til en god pris

En seng er er til at sove i og derfor er det væsentligste ved en god seng, at den er god at tage en skraber i. Mia fra Babytrold er netop dette – ikke meget hokus pokus eller fancy ekstra funktioner, bare en god gedigen babyseng, som ikke koster en halv månedsløn at erhverve sig. 

Justerbar bund

Bunden i Babytrolds babyseng kan justeres i tre forskellige højder, så du kan tilpasse højden til dit barn, i takt med at det vokser sig større. 

Der er desuden rigtig god ventilation i bunden af sengen og fordi der er tremmer hele vejen rundt, er der god mulighed for at få kontakt med dit barn fra alle vinkler. Barnet kan dermed også selv ligge og kigge sig lidt omkring og slappe af, inden det eventuelt falder i søvn i sengen. 

Praktiske oplysninger

 • Mål: L: 120 x B: 60 x H: 72 cm
 • Materiale: Fyrretræ

Done by Deer babyseng

Derfor anbefaler vi denne

Anbefalet alder: 0-4 år

God som babyseng – endnu bedre som juniorseng

Når baby er helt lille, er det praktisk med tremmer om sengen, fordi barnet ikke kan falde ud. Her er Done by Deer babysengen rigtig fin, da den med sine brede tremmer med afrundede kanter, sørger for at holde barnet indenfor sine trygge rammer i sengen. 

Det er dog når barnet bliver lidt større og Done by Deer transformeres til en juniorseng, at du for alvor bliver overbevist om Done by Deer sengens kvaliteter. 

Ifølge anmeldelser fra forbrugere er sengen rigtig god som babyseng, men decideret fremragende som juniorseng. 

Ved at fjerne tremmerne får du en flot og velfungerende seng, som dit barn selv kan kravle ind og ud af. På den måde bliver dit barn mere selvstændigt, ligesom det vænner sig til at sove i noget der minder om en rigtig seng – det gør overgangen fra babyseng til voksenseng lettere senere hen.

Flot og unikt design – i flere farver

Udseende er som altid en subjektiv ting og det er derfor en smagssag om man kan lide designet på Done by Deer babysengen. De fleste kan dog helt sikker blive enige om, at designet er unikt og derfor skiller sig ud fra de fleste andre babysenge på markedet. 

Sengen fås i hvid, grå, blå og pudder. Tryk nedenfor og se de forskellige farver.

Praktiske oplysninger

 • Mål: L: 120 x B: 60 x H: 90 cm
 • Materiale: MDF træ  

Stokke Sleepi

Derfor anbefaler vi denne

Stokke Sleepi babyseng
Anbefalet alder: 0-2 år

Når man kigger på tremmesenge kan det hele godt gå hen og blive lidt firkantet – bogstaveligt talt – og så er det rart med et lille afbræk. Det kommer her, i form af Stokke Sleepi, som en smule utraditionelt er oval i formen.

Oval babyseng med praktiske hjul

Vi er ret begejstrede for den ovale form, som til dels gør sengen unik og giver den charme, men som også gør at der ikke er skarpe kanter og hjørner som barnet kan slå sig på. 

Det er dog ikke kun det æstetiske som sengen gør rigtigt, for også på den praktiske konto er der flere plusser. Værd at nævne er blandt andet, at bunden i sengen kan hæves og sænkes efter behov, så du kan tilpasse højden til dit barn. 

Der medfølger desuden fire drejelige hjul, som du kan vælge at montere i bunden af sengen og på den måde gøre det let at flytte rundt. Når du skal støvsuge er det rart at du ikke skal til at løfte rundt på en tung babyseng, men i stedet blot kan skubbe den og lade hjulene gøre arbejdet for dig, så du kan komme til at gøre rent. 

Er du typen der ofte ændrer i indretningen, er det også dejligt praktisk, at der ikke skal stærke arme til at flytte på sengen. 

Der medfølger madras

En af dine første tanker da du så den ovale form var måske, at det må være en udfordring at finde en madras der passer til. Og ja, det tror vi faktisk også. 

Heldigvis komme Stokke dig i forkøbet og fratager dig besværet. De har nemlig besluttet, at der skal medfølge en lækker og blød madras til alle Stokke Sleepi babysenge. Madrassen passer perfekt ned i sengen og vælger du at udstyre med babysengen med en sengerand, har du en vildt hyggelig og dejlig lille hule til dit barn.

Flere forskellige farver

Hvis den hvide farve som vi har valgt er for kedelig for dig, så findes der heldigvis andre farver at vælge mellem. Tryk nedenfor og se udvalget af Stokke Sleepi babysenge.

Praktiske oplysninger

 • Mål: L: 120 x B: 60 x H: 90 cm
 • Materiale: MDF træ  

Cam Cam Harlequin

Derfor anbefaler vi denne

Cam Cam Harlequin tremmeseng
Anbefalet alder: 0-3 år

Last updated: 2022-12-07 15:21:12

Tilpas sengen løbende

Børn vokser hurtigt og i takt med at de små skyder i vejret og tilegner sig nye evner og færdigheder, vil kravene til babysengen ændre sig. 

Cam Cam Harlequin sengen er smart, fordi du løbende kan fortage små ændringer og justeringer, så sengen tilfredsstiller de nye og ændrede behov. 

Når barnet eksempelvis er helt lille og spæd, kan du hæve bunden i sengen, så det er lettere for de voksne at nå ned. I takt med at barnet vokser sig større, kan du igen sænke bunden, så barnet ikke kravler over kanten og falder ud. 

Når sengen ikke længere skal bruges til at sove i, kan tremmerne fjernes, hvorefter sengen nu kan benyttes som en super hyggelig lille sofa. 

Den er ikke billig

Vi kunne sagtens bruge adskillige linjer på at rose denne fremragende babyseng. I stedet for at liste alle de mange fordele, vil vi dog i stedet nævne det negative, som for mange nok vil være en stopklods i købsprocessen – nemlig den høje pris. 

Prisen for Cam Cam Harlequin er høj – måske endda for høj for de fleste – men til gengæld får du også et æstetisk mesterværk, som kan bruges længe og som er fleksibel, idet du kan tilpasse den undervejs. 

Er den pengene værd? Det er helt op til dig. Der er dog ingen tvivl om, at du får en babyseng fra øverste hylde, hvis du vælger Cam Cam Harlequin. 

Fås også i hvide og sandfarvede nuancer

Den grå udgave af Cam Cam Harlequin falder med garanti ikke i alles smag. Derfor er det heldigt, at du frit kan vælge mellem tre skønne farve:

 • Grå
 • Hvid
 • Sandfarvet

Du finder de andre farver, ved at trykke på knappen nedenfor. 

Praktiske oplysninger

 • Mål: L: 120 x B: 60 x H: 90 cm
 • Materiale: MDF træ  

Der er mange flere gode babysenge

Blev det ikke til et match mellem dig og en ny babyseng, efter du har været igennem vores liste, bør du stadig være ved godt mod. Vi har gjort vores ypperste for at udpege de bedste babysenge til vores liste, men der findes mange andre rigtigt fine senge til baby på det store internet. 

Vil du se flere babysenge, kan du trykke på knappen nedenfor.

Find en masse yderligere spændende produktguides på Babyhelp

Husk på, at vi ikke blot har skrevet en udførlig produktguide om babysenge her på Babyhelp. Hos os finder du nemlig produktguides til stort set ethvert baby- og børneprodukt.

Find blandt andet produktguides til følgende produkter:
Sandkasser, legetelte, weekendsenge, rejsesenge, vugger og slyngevugger

Sådan vælger du den rigtige babyseng

Kun det bedste er godt nok til vores børn – det kan de fleste af os forældre blive enige om. Spørgsmålet er så bare, hvad “det bedste” egentlig er. 

For at hjælpe dig med at vælge den bedste babyseng, har vi listet de 4 vigtigste faktorer, som afgør, om der er tale om en god babyseng. 

Sikkerhed

Sikkerheden er, naturligvis, ganske vigtig. Kan du ikke placere barnet i sengen med ro og god samvittighed, kommer hverken du eller baby til at sove godt om natten. I næste afsnit af denne artikel kan du læse mere om, hvordan du sikrer dig, at babysengen er sikker. 

Kvalitet

Både i forhold til sikkerheden og din egen pengepung er der god grund til at vælge en babyseng af høj kvalitet. Sengen kommer til at blive brugt rigtigt mange timer hver eneste nat, så er den ikke af tilpas høj kvalitet, ender den måske med at gå i stykker. 

Justerbar

I takt med at barnet vokser, vil behov ændre sig. Det gælder stort set over hele linjen i det daglige og altså også i forhold til barnets seng. 

Jo mere du kan justere på sengen, herunder især højden på bunden, des lettere vil du kunne imødekomme de ændrede behov. 

Pris

Der er naturligvis ingen vej udenom prisen, som for mange mennesker er en af de absolut vigtigste faktorer. 

Du finder babysenge i alle prisklasser, og hvor meget du er villig til at spendere, er naturligvis helt op til dig. Ligesom med meget andet, hænger pris og kvalitet ofte sammen. Der vil dog også være tilfælde, hvor du skal betale ekstra for et bestemt brand eller et særligt design, men det er ikke anerledes end med alle andre møbler. 

Sikkerheden er vigtig

Det kan næppe komme som nogen kæmpe overraskelse, at sikkerheden i babysengen skal være i top. Vil du gerne vurdere, om en babyseng er sikker, så bør du tjekke følgende:

 • Afstand mellem tremmerne – Afstanden skal være mellem 4,5 og 6 cm.
 • Højden på siderne – Siderne skal være minimum 60 cm høje, når sengen er i laveste position og 30 cm, når bunden er i top.
 • Lamelbund – Er der lamelbund i sengen, må afstanden mellem lamellerne ikke være mere end 6 cm.
 • Andre åbninger – skruehuller og lignende skal være under 0,7 cm eller mellem 1,2 og 2,5 cm.

Du kan blive meget klogere på, hvordan du tjekker at sikkerheden er i orden hos sikkerhverdag.dk.

Hvor længe bruger man en babyseng?

Der er intet facit for, hvornår det er det rigtige tidspunkt at skifte fra babyseng til en voksen- eller juniorseng.

Nogle skifter af praktiske årsager, fordi barnet er blevet for stort til babysengen eller fordi det kan kravle over tremmerne.
Andre skifter babysengen ud, fordi der er kommet en mindre søskende, som skal bruge den.

Og så er der dem, der bare beslutter et tidspunkt, hvor barnet skal lære at sove i en rigtig seng. 

Der er således ikke noget endegyldigt svar på, hvor længe man kan bruge en babyseng. Det er dog vores erfaring, at babysengen typisk bliver skiftet ud, når barnet er mellem 2,5 og 3 år gammelt. 

Babyseng – bedst i test

Listen over de bedste tremmesenge er udarbejdet på baggrund af blandt andet tests udført af andre. Er du nysgerrig efter at læse mere, så kan du blandt andet læse følgende tests af tremmesenge:

Scroll til toppen

Bedste priser

Last updated: 2022-12-06 12:24:16

Bedste priser