Babyseng – Oversigt over de bedste babysenge

Babyseng guide cover

En god babyseng er vigtig for den gode nattesøvn, men hvilken af de mange babysenge skal du vælge? Vi har udvalgt de 7 bedste på baggrund af anmeldser fra forbrugere og tests udført af andre. Du vil desuden blive præsenteret for de aktuelle priser på tværs af danske webshops, så du kan finde den bedste pris. 

De 7 bedste babysenge

Oversigten over de bedste babysenge er i vilkårlig rækkefølge. Hver babyseng er ledsaget af en letforståelig produktbeskrivelse. Ligeledes præsenterer vi dig for forhandlernes aktuelle priser på de enkelte babysenge.

Bemærk, at der i det følgende vil være en række affiliate-links, altså sponsorerede links.

FLEXA

Derfor anbefaler vi denne

 • Kan tilpasses barnet løbende
 • Kan bruges i mange år
 • Kendt dansk mærke
ForhandlerTotalprisLæs mere
3.499,00 DKK Besøg butikken
3.998,00 DKK Besøg butikken

Dansk producent

Den danske virksomhed FLEXA har gjort det til sit speciale at lave lækre ting til børneværelset. Kendetegnet for alle produkterne er, at de er af høj kvalitet og designet efter en skandinavisk tilgang. Derudover er FLEXAs produkter typisk funktionelle og en smule smartere end konkurrenternes produkter. 

Brug den i adskillige år

En investering i en FLEXA babyseng er umiddelbart en fornuftig investering. Du får nemlig en babyseng som kan bruges i adskillige år, fordi du kan tilpasse sengen til dit barns udvikling efterhånden som din guldklump vokser. 

Du får følgende praktiske indstillingsmuligheder:

→ Bunden i sengen kan hæves, så de mindste børn ikke ligger gemt væk nede i bunden af sengen, hvor du skal bukke dig forover som en olympisk gymnast for at nå dit barn. Når bunden er hævet, kan du let få fat i din lille øjesten – uden at få rygskader. 

→ Når barnet vokser sig større, kan du sænke bunden, så barnet ikke rejser sig og kravler ud. 

→ Efter at have skudt yderligere i vejret, kan du med fordel fjerne de midterste tremmer i sengen på den ene side, så barnet nu selv kan kravle ud og ind af sin seng.

→ Når barnet til sidst er så stort, at det ikke længere behøver tremmer om sin seng, kan disse fjernes helt, så du nu har en helt almindelig juniorseng, som kan bruges helt indtil barnet vokser sig for langt.

Praktiske oplysninger

  • Mål: L: 145 x H: 88 x B: 75 cm
  • Materiale: Massivt bøgetræ

Baby Dan Karla

Derfor anbefaler vi denne

 • Simpel og klassisk babyseng
 • Justerbar bund
 • Lav pris
Baby Dan Karla - babyseng
ForhandlerTotalprisLæs mere
899,00 DKK Besøg butikken
1.448,00 DKK Besøg butikken

Danske Baby Dan

Hos Baby Dan er der fokus på sikkerheden i deres kvalitetsudstyr til børneværelset. Baby Dan har en omfattende produktportefølje og kan derfor med rette kalde sig for specialister indenfor udstyr og produkter til de aller mindste. 

Siden kan åbnes

Det kan være en udfordring for ryggen på en træt forælder, at skulle bukke sig helt ned til bunden af babysengen, når baby skal samles op. Gør du det tilpas mange gange i løbet af en dag, ender du måske endda med at skulle have tid hos i kiropraktor. 

Heldigvis behøver du ikke frygte rygproblemer hvis du vælger Baby Dan Karla, som kan åbnes op i den ene side, så det er let adgang til dit barn. Det er utroligt let at åbne siden på babysengen – faktisk kan det klares i en enkelt bevægelse. 

Bunden kan justeres

Bunden i babysengen fra Baby Dan kan indstilles til tre forskellige højder, så sengen løbende kan tilpasses dit barns størrelse og fysiske formåen.

Når størrelsen og motorikken ellers tillader det, vil de fleste børn begynde at rejse sig op i sengen. Når den tid kommer, kan du køre sengen ned i midterste eller nederste højde, så der ikke er nogen risiko for, at dit barn kravler op og falder ud. 

Praktiske oplysninger

 • Mål: L: 125 x B: 65 x H: 94 cm
 • Materiale: New Zealandsk fyrretræ

Sebra Juno babyseng

Derfor anbefaler vi denne

 • Dansk designklassiker
 • Vokser med dit barn
 • Flere farver
ForhandlerTotalprisLæs mere
-0,02 DKK Besøg butikken
5.495,00 DKK Besøg butikken
5.495,00 DKK Besøg butikken
5.495,00 DKK Besøg butikken
5.495,00 DKK Besøg butikken
5.495,95 DKK Besøg butikken

Dansk design ikon

Langt de fleste danskere kender til Sebras babyseng. Hvad enten det er fordi de har set den i Lille Per, selv har sovet i den, eller har set den hos naboen, har de fleste af os kendskab til den ikoniske babyseng.

Bygningsarkitekten Viggo Einfeldt tegnede skitsen til babysengen allerede i 1942. Viggos geniale idé var, at sengen skulle kunne vokse i takt med at barnet gjorde det samme, så forældre slap for at købe ny seng hvert andet år. 

I 2016 fik den danske virksomhed Sebra rettighederne til sengen, som nu udgives under deres brand. Selvom der er foretaget små ændringer siden Viggo skitserede sin idé i ’42, er grundideen den samme som dengang. 

Babyseng som vokser med dit barn

Det er let at lade sig afskrække af den relativt høje pris på Sebra sengen, men hvis du finder kuglerammen frem og laver regnestykket, vil du hurtigt opdage, at det slet ikke er så dyrt igen. Du vil nemlig kunne bruge sengen fra dit barn er helt lille, indtil det er omkring 6-7 år gammelt. Ingen anden babyseng vi kender til, kan bruges så længe.

Årsagen til den lange brugstid er, at sengen kan justeres og tilpasses undervejs som barnet vokser. Siderne på sengen kan fjernes, så du har en almindelig seng, ligesom sengen kan trækkes ud, så den kan blive helt op til 43 cm længere.  

Opdateret udgave af den originale babyseng

Da Sebra fik overdraget rettighederne til sengen, gik de straks i gang med at optimere, så den i forvejen fremragende babyseng, kunne blive endnu bedre. Sengen er således blevet en smule større, ligesom den nu lever op til de nødvendige sikkerhedskrav for en seng til et barn. 

Sengen er nu behandlet med en særlig antibakteriel, miljøvenlig og giftfri træmaling, som sikrer et renere indeklima og værner om barnets sundhed. Samme type behandling bruges på danske sygehuse, for at undgå spredningen af bakterier. 

Vælg mellem flere farver

Sebra sengen fås i flere forskellige farver, så hvis den blå vi har valgt at fremhæve ikke falder i din smag, kan du også vælge blandt andet grå, beige, hvid, træ, rosa og mist green. 

Tryk nedenfor og se Sebra babysengen i flere farver.

Praktiske oplysninger

 • Mål: L: 112,5 (L: udtrukket: 155) x H: 88 x B: 70 cm
 • Materiale: Birketræ

Leander Linea babyseng

Derfor anbefaler vi denne

 • Stilfuldt skandinavisk design
 • Kan tilpasses barnets alder
 • Kan laves til sofa
Leander Linea Babyseng
ForhandlerTotalprisLæs mere
3.999,00 DKK Besøg butikken
3.999,00 DKK Besøg butikken

Tilpas sengen dit barns alder

Et barns behov er sjældent de samme særligt længe af gange, fordi de vokser og udvikler sig så hurtigt. Derfor er det rigtig smart og praktisk, at Linea Leander babyseng kan indstilles, justeres og ændres i takt med at dit barn vokser sig større. 

Når baby er helt lille, kan bunden hæves, så du har dit barn tæt på dig og slipper for at bukke dig alt for lang forover, når barnet skal op af sengen. 

Begynder din guldklump at kunne rejse sig i sengen, kan du sænke bunden igen, så baby ikke kan kravle op og falde ud. 

Er baby blevet en tumling og nu selv går rundt derhjemme, kan du opmuntre dit barns selvstændighed, ved at fjerne tremmerne i den ene side, så dit barn selv kan kravle ind og ud af sengen. 

Kan forvandles til en lækker sofa

Før eller siden vil dit barn blive for stor til sin babyseng, hvorefter de fleste vil forsøge at sælge sengen eller gemme den væk på loftet eller i kælderen. 

Du behøver dog hverken gemme babysengen fra Leander væk eller sælge den, for når dit barn ikke længere skal sove i sengen, kan i transformere den til en vildt flot og hyggelig sofa, så dit barn har et sted at sidde og læse bog, kigge på iPad eller bare slappe af på værelset. 

På den måde kan sengen fortsat bruges og være nyttig, indtil den eventuelt skal bruges til næste barn. 

Tre farver

Afhængigt af din smag, kan du vælge sengen i bøg, eg eller i hvidlakeret træ. Du finder alle tre udgaver af babysengen ved at trykke nedenfor. 

Praktiske oplysninger

 • Mål: L: 132 x B: 65 x H: 90 cm
 • Materiale: Bøg

Babytrold Mia

Derfor anbefaler vi denne

 • Enkel tremmeseng
 • Bunden kan justeres i højden
 • Pris i den lave ende
Babytrold babyseng
ForhandlerTotalprisLæs mere
898,00 DKK Besøg butikken

Enkel og simpel tremmeseng til en god pris

En seng er er til at sove i og derfor er det væsentligste ved en god seng, at den er god at tage en skraber i. Mia fra Babytrold er netop dette – ikke meget hokus pokus eller fancy ekstra funktioner, bare en god gedigen babyseng, som ikke koster en halv månedsløn at erhverve sig. 

Justerbar bund

Bunden i Babytrolds babyseng kan justeres i tre forskellige højder, så du kan tilpasse højden til dit barn, i takt med at det vokser sig større. 

Der er desuden rigtig god ventilation i bunden af sengen og fordi der er tremmer hele vejen rundt, er der god mulighed for at få kontakt med dit barn fra alle vinkler. Barnet kan dermed også selv ligge og kigge sig lidt omkring og slappe af, inden det eventuelt falder i søvn i sengen. 

Praktiske oplysninger

 • Mål: L: 120 x B: 60 x H: 72 cm
 • Materiale: Fyrretræ

Done by Deer babyseng

Derfor anbefaler vi denne

 • Unikt design
 • Perfekt som juniorseng
 • Flere farver at vælge imellem
ForhandlerTotalprisLæs mere
3.699,00 DKK Besøg butikken
3.699,00 DKK Besøg butikken
3.699,00 DKK Besøg butikken
4.635,00 DKK Besøg butikken

God som babyseng – endnu bedre som juniorseng

Når baby er helt lille, er det praktisk med tremmer om sengen, fordi barnet ikke kan falde ud. Her er Done by Deer babysengen rigtig fin, da den med sine brede tremmer med afrundede kanter, sørger for at holde barnet indenfor sine trygge rammer i sengen. 

Det er dog når barnet bliver lidt større og Done by Deer transformeres til en juniorseng, at du for alvor bliver overbevist om Done by Deer sengens kvaliteter. 

Ifølge anmeldelser fra forbrugere er sengen rigtig god som babyseng, men decideret fremragende som juniorseng. 

Ved at fjerne tremmerne får du en flot og velfungerende seng, som dit barn selv kan kravle ind og ud af. På den måde bliver dit barn mere selvstændigt, ligesom det vænner sig til at sove i noget der minder om en rigtig seng – det gør overgangen fra babyseng til voksenseng lettere senere hen.

Flot og unikt design – i flere farver

Udseende er som altid en subjektiv ting og det er derfor en smagssag om man kan lide designet på Done by Deer babysengen. De fleste kan dog helt sikker blive enige om, at designet er unikt og derfor skiller sig ud fra de fleste andre babysenge på markedet. 

Sengen fås i hvid, grå, blå og pudder. Tryk nedenfor og se de forskellige farver.

Praktiske oplysninger

 • Mål: L: 120 x B: 60 x H: 90 cm
 • Materiale: MDF træ  

Stokke Sleepi

Derfor anbefaler vi denne

 • Ingen skarpe kanter eller hjørner
 • Praktiske hjul
 • Madras medfølger
Stokke Sleepi babyseng
ForhandlerTotalprisLæs mere
4.999,00 DKK Besøg butikken

Når man kigger på tremmesenge kan det hele godt gå hen og blive lidt firkantet – bogstaveligt talt – og så er det rart med et lille afbræk. Det kommer her, i form af Stokke Sleepi, som en smule utraditionelt er oval i formen.

Oval babyseng med praktiske hjul

Vi er ret begejstrede for den ovale form, som til dels gør sengen unik og giver den charme, men som også gør at der ikke er skarpe kanter og hjørner som barnet kan slå sig på. 

Det er dog ikke kun det æstetiske som sengen gør rigtigt, for også på den praktiske konto er der flere plusser. Værd at nævne er blandt andet, at bunden i sengen kan hæves og sænkes efter behov, så du kan tilpasse højden til dit barn. 

Der medfølger desuden fire drejelige hjul, som du kan vælge at montere i bunden af sengen og på den måde gøre det let at flytte rundt. Når du skal støvsuge er det rart at du ikke skal til at løfte rundt på en tung babyseng, men i stedet blot kan skubbe den og lade hjulene gøre arbejdet for dig, så du kan komme til at gøre rent. 

Er du typen der ofte ændrer i indretningen, er det også dejligt praktisk, at der ikke skal stærke arme til at flytte på sengen. 

Der medfølger madras

En af dine første tanker da du så den ovale form var måske, at det må være en udfordring at finde en madras der passer til. Og ja, det tror vi faktisk også. 

Heldigvis komme Stokke dig i forkøbet og fratager dig besværet. De har nemlig besluttet, at der skal medfølge en lækker og blød madras til alle Stokke Sleepi babysenge. Madrassen passer perfekt ned i sengen og vælger du at udstyre med babysengen med en sengerand, har du en vildt hyggelig og dejlig lille hule til dit barn.

Flere forskellige farver

Hvis den hvide farve som vi har valgt er for kedelig for dig, så findes der heldigvis andre farver at vælge mellem. Tryk nedenfor og se udvalget af Stokke Sleepi babysenge.

Praktiske oplysninger

 • Mål: L: 120 x B: 60 x H: 90 cm
 • Materiale: MDF træ  

Find en masse yderligere spændende produktguides på Babyhelp

Husk på, at vi ikke blot har skrevet en udførlig produktguide om babysenge her på Babyhelp. Hos os finder du nemlig produktguides til stort set ethvert baby- og børneprodukt.

Find blandt andet produktguides til følgende produkter:
Sandkasser, legetelte, weekendsenge, rejsesenge, vugger og slyngevugger

Babyseng – bedst i test

Listen over de bedste tremmesenge er udarbejdet på baggrund af blandt andet tests udført af andre. Er du nysgerrig efter at læse mere, så kan du blandt andet læse følgende tests af tremmesenge:

Sikkerheden er vigtig

Det kan næppe komme som nogen kæmpe overraskelse, at sikkerheden i babysengen skal være i top. Vil du gerne vurdere, om en babyseng er sikker, så bør du tjekke følgende:

 • Afstand mellem tremmerne – Afstanden skal være mellem 4,5 og 6 cm.
 • Højden på siderne – Siderne skal være minimum 60 cm høje, når sengen er i laveste position og 30 cm, når bunden er i top.
 • Lamelbund – Er der lamelbund i sengen, må afstanden mellem lamellerne ikke være mere end 6 cm.
 • Andre åbninger – skruehuller og lignende skal være under 0,7 cm eller mellem 1,2 og 2,5 cm.

Du kan blive meget klogere på, hvordan du tjekker at sikkerheden er i orden hos sikkerhverdag.dk.

Hvis du er i shoppehumør, så tjek hellere end gerne vores shop.

Vores smarte opsætning muliggør, at vi kan vise dig alt tøj og samtlige sko fra en række af de bedste forhandlere af børne- og babytøj. I vores shop har vi derfor ALT inden for baby- og børnetøj samt -sko. Tilmed har vi mulighed for at vise dig den allerbedste pris!

Lyder det fristende?

Så tag eksempelvis et kig på vores børnebuksedragter, børnebukser, elefanthuer, børneklipklapper, børneovertrækssko, fleecetøj til børn eller børnegymnastiktøj.

Om forfatteren

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll til toppen