Guide til valg af højstol

I det følgende vil der optræde affiliate-links. 

Vores favorit

Evomove

God til prisen

Baby Dan

Klassikeren

Tripp Trapp

God til prisen

Baby Dan

Vores favorit

Evomove

Klassikeren

Stokke Tripp Trapp

Den rigtige højstol gør det lettere for dit barn at sidde med ved bordet, hvilket giver hyggelige stunder og familiehygge, når det er spisetid.

Har du problemer med at finde den helt rigtige højstol, så hjælper vi dig ved at præsentere dig for vores bud på de 8 bedste højstole. Vores udvælgelse er foretaget med afsæt i omfattende research, hvor vi blandt andet har orienteret os indgående i forbrugeranmeldelser og tests udført af andre. 

De 8 bedste højstole

Den kommende oversigt over de bedste højstole er i vilkårlig rækkefølge. Hver højstol er ledsaget af en letforståelig produktbeskrivelse. Ligeledes præsenterer vi dig for forhandlernes aktuelle priser på de enkelte højstole.

Stokke Tripp Trapp højstol

Derfor anbefaler vi denne 

Anbefalet alder: 6 måneder-12 år

Danskernes favorit

Det er ikke uden grund, at Tripp Trapp højstolen bliver kaldt en klassiker, for både design, kvalitet og funktionalitet er i top. 

Hvis ikke du selv havde en Tripp Trapp højstol som barn, havde naboen det helt sikkert, for stolen er af førnævnte årsager, yderst populær i Danmark, hvor den også har fået anerkendelse og hæder i form af diverse priser og udmærkelser.

7 års reklamationsret

Køber du Tripp Trapp stolen og registrerer den på Stokkes hjemmeside, får du hele 7 års reklamationsret. Den slags garantier giver man ikke som producent, medmindre man er sikker på sit produkt.

Stokke ved, at stolen er af så høj kvalitet, at det i 9 ud af 10 tilfælde ikke bliver nødvendigt at foretage reparationer, hvorfor de tør love så lang garanti.

Tidløst design og kvalitet i top

Da den kom på markedet i 1972, revolutionerede Tripp Trapp stolen markedet for børnestole for altid. Tripp Trapp bød på lækkert design, funktionalitet og kvalitet og staturede dermed et eksempel for fremtidens højstole. Barren blev sat højt og der var i den grad noget at leve op til for konkurrenterne. 

Designet holder stadig, selvom det er mere end 30 år siden højstolen blev skabt – derfor tør vi godt spå, at designet også holder de næste 3 årtier.

Adskillige farvemuligheder

Der vil med garanti være en eller flere af de mange farvevariationer som vil falde i din smag. Du kan se de mange farvemuligheder ved at trykke på knappen nedenfor.

Praktiske oplysninger

 • Materiale: Træ
 • Vægt: 6,7 kg
 • Maksimum belastning: 130 kg
 • Ekstratilbehør: Bøjle, hynder, bakke/bord og meget mere.

Leander højstol

Derfor anbefaler vi denne 

Leander højstol
Anbefalet alder: 6 måneder-12 år

Nyklassiker

Hvor Tripp Trapp stolen er en dansk designklassiker, er denne højstol fra Leander godt på vej til at opnå samme status. Lighederne mellem de to højstole er da også til at få øje på. Både når det kommer til kvalitet og design, kan Leanders højstol konkurrere med Tripp Trapp stolen. 

Så hvorfor skal du vælge denne? Det fortæller vi dig her!

Mulighed for tilkøb af diverse ekstraudstyr

Højstolen fra Leander er i sig selv ganske funktionel og med tilkøb af ekstraudstyr kan den blive endnu smartere. 

Du har således mulighed for at tilkøbe bøjle, hynder, bakke/bord og meget mere. 

Se tilbehør til Leander højstolen her.

Let og yderst robust højstol

Det lyder lidt banalt og kedeligt, men det er værd at nævne, at en af styrkerne ved denne højstol er, at den er nem at flytte rundt på, fordi den ikke vejer mere end 5 kg. Den lette vægt betyder ikke kun, at du undgår hold i ryggen, men også at dit barn selv kan rykke stolen ud og kravle op. 

Højstolen er yderst robust og tåler, ifølge tests, at blive brugt. Faktisk kan stolen bære helt op til 125 kg, hvorfor selv en voksen kan placere røven i sædet, uden der er risiko for, at højstolen går i stykker. 

Flere farver og nuancer

Højstolen fås i sort, hvid, grå og fire forskellige nuancer af træ, hvorfor der er gode muligheder for at finde den helt rigtige kulør, så stolen passer ind i resten af hjemmet.

Leander højstol

Praktiske oplysninger

 • Materiale: Træ
 • Vægt: 5,1 kg
 • Maksimum belastning: 125 kg
 • Ekstratilbehør: Bøjle, hynder, bakke/bord og meget mere.

Evomove Nomi højstol

Derfor anbefaler vi denne 

Anbefalet alder: 2-14 år

Bedst i test

Forbrugerrådet Tænk kårede i 2016 Nomi som testvinder. Hos Tænk var de især begejstrede for brugervenligheden idet det ikke kræver værktøj at justere på stolen. I Stedet er den født med integreret værktøj, hvilket gør det muligt at justere på stolen, så snart behovet opstår.

Derudover var der topkarakterer til Nomi på samtlige parametre, herunder sikkerhed og minimalt indhold af kemiske stoffer. 

Du kan se hele testen af højstole her. 

Foruden denne test vandt den også ALT for damernes test af højstole i 2019.

Moderne højstol med fokus på ergonomi

Det er ikke kun voksne som har godt af at sidde korrekt, det samme gør sig gældende for børn, hvis krop har gavn af at blive brugt i de rigtige stillinger.

Med Nomi højstolen er du sikker på, at siddestillingen for de mindste er korrekt, da der er brugt meget tid og energi på at udforme et sæde som støtter barnets krop, samtidig med at barnets naturlige udvikling ikke hæmmes.

Kan bruges fra fødslen

Køber du en skråstol som tilbehør til Nomi, kan dit barn ligge helt fladt uden belastning på ryggen, hvilket er nødvendigt for spædbørn. Du kan derfor bruge Nomi allerede fra barnet er helt lille, og på den måde have baby med ved spisebordet når I skal have aftensmad eller bare sidde og hygge. 

Du finder skråstolen til Nomi her.

Vælg mellem flere farver og typer af træ

Uanset om du er til eg, bøg, rød eller grøn, er der en Nomi højstol som passer din smag. Du finder nemlig højstolen et i utal af farvevariationer, med forskellige typer af træ. 

Praktiske oplysninger

 • Materiale: Træ og plastik
 • Vægt: 5 kg
 • Maksimum belastning: 90 kg
 • Ekstratilbehør: Skråstol, bøjle, hynder, bakke/bord og meget mere.

Baby Dan DanStol 

Derfor anbefaler vi denne 

Anbefalet alder: 6 måneder-4 år

Billig højstol

Vi er ofte en smule påpasselige med at kalde produkter for billige, fordi det kan give læseren indtrykket af, at produktet af den grund er af ringere kvalitet. 

DanStol er på ingen måde af en dårlig kvalitet, ligesom den bestemt heller ikke er hverken grim at se på, eller besværlig at bruge. Du får altså med andre ord meget for pengene, hvis du vælger at købe denne højstol fra Baby Dan.

Populær i udlandet

Selvom producenten Baby Dan er dansk, er det ikke kun herhjemme højstolen bliver solgt. Faktisk er den danske højstol også populær i udlandet, herunder USA, hvor det amerikanske magasin ‘MadeForMums.com’, belønnede stolen med 4,5 ud af 5 mulige stjerner i deres test af højstole. 

Også i vores naboland Sverige, er de glade for højstolen, som i test er blevet kåret som “Bästa Budgetval” i 2015.

Du kan se amerikanernes vurdering af højstolen herVil du læse hvad svenskerne synes om Danstolen, kan du gøre det her.

Vokser med dit barn

I takt med at dit barn vokser, er det nødvendigt at stolen også gør det, så du ikke skal ud og købe ny højstol hver gang den lille skyder i vejret.

DanStolen er let at indstille, så højstolen altid passer til størrelsen på dit barn. Du justerer stolen ved at regulere sædet og/eller fodstøtten. 

Selve stolen er desuden udstyret med ekstra lange fødder, hvilket sikrer at højstolen står stabilt og solidt plantet på gulvet, uanset hvor sprælsk dit barn måtte være.

Flere farver

Stolen fra Baby Dan fås blandt andet i sort, valnød, grå og hvid. Tryk på knappen nedenfor og bliv præsenteret for alle de mange farvemuligheder. 

Praktiske oplysninger

 • Materiale: Træ
 • Vægt: 7,5 kg
 • Maksimum belastning: 15 kg

Babybjörn højstol

Derfor anbefaler vi denne 

Babybjörn - højstol med bord
Anbefalet alder: 6 måneder-3 år

Indbygget bord

Denne smarte højstol fra Babybjörn er udstyret med et praktisk lille bord, så der altid er et sted at stille babys mad. Udover opbevaring af mad, hjælper bordet også, sammen med en sele, med at holde barnet på plads i stolen, så du ikke behøver frygte for uheld. 

Det lille bord kan klikkes ind i et lille hak, hvilket gør det stort set umuligt for barnet at rejse sig og dermed risikere at falde ned. Det er derfor kun en voksen som kan låse op for bordet, hvorfor du kan være helt sikker på, at den lille ikke vrister sig fri og falder ned. 

Slutteligt er det værd at nævne, at det lille bord sidder tilpas tæt på barnets mave, så eventuelle madrester ikke falder ned i skødet eller på gulvet, hvilket sparer dig for rengøringen efterfølgende.

Let at rengøre

Børn sviner, så du kommer til at skulle tørre op hver eneste gang den lille har overstået et måltid. Rengøringen bliver dog en smule lettere, hvis du vælger at købe højstolen fra Babybjörn. 

Stolen er i PBA-fri plast med ben i stål og kombineret med de mange glatte overflader uden besværlige hjørner, er resultatet en højstol som let kan gøres ren med en våd klud. 

Kompakt og praktisk

De fleste højstole fylder en del, hvilket kan være upraktisk hvis der er en smule småt med pladsen i hjemmet. Langt de fleste højstole fylder som minimum det samme som en almindelig spisebordsstol og kræver derfor en del plads rundt om bordet. 

Højstolen fra Babybjörn er en smule anderledes på den front, da det kan klappes sammen når det ikke er i brug. Når stolen er klappet sammen er den helt flad og fylder ikke mere end 25 cm i bredden, hvilket gør den let at stille væk, så den ikke er i vejen.

Praktiske oplysninger

 • Materiale: Træ
 • Vægt: 7,5 kg
 • Maksimum belastning: 15 kg

Stokke Steps

Derfor anbefaler vi denne 

Anbefalet alder: 6 måneder-3 år

Tilkøb af tilbehør giver mange muligheder og lang brugstid

Det er på ingen måde et krav, at du køber tilbehør til stolen, men det kan være en stor fordel, som kommer dig til gode på sigt. 

Køber du en Stokke Steps Baby Bouncer, en skråstol som kan monteres på højstolen, kan du bruge Stokke Steps allerede har fra barnet er nyfødt. 

Når baby har vokset sig større kan du skifte skråstolen ud med et smart sæde med sele, så du kan holde styr på din lille krudtugle. Tilkøber du også den lille bakke til, har baby sit eget lille bord, hvor maden kan placeres og dermed være indenfor rækkevidden af de små arme.

Til sidst vil barnet være så stort, at der ikke længere er behov for tilbehør, som derfor fjernes og gemmes væk til et eventuelt næste barn. Du kan nu forvente, at den smarte højstol kan bruges helt indtil barnet er 10 år gammelt.

Justerbar og let at rengøre

Når dit barn vokser sig større – hvilket kan ske i pludselig ryk – er det nødvendigt at tilpasse barnet højstol, så det fortsat er komfortabelt at sidde i den. 

Stokke Steps er yderst nem at indstille, hvilket hverken kræver værktøj eller særlig teknisk snilde. Justeringen sker ganske let ved hjælp af to store drejelige knapper som løsnes, hvorefter du kan tilpasse højden på fodstøtten. 

Stokke Steps er desuden nem at holde ren, da den har en såkaldt ‘Wipe-clean’ overflade. Det betyder, at du i kan klare rengøringen med en våd klud.

Vælg mellem flere farver og træsorter

Er du mest til bøg eller eg? Passer sort bedre ind i dit hjem end hvid? Skal træbenene være naturel, eller skal de være malet? 

Der er gode muligheder for at finde højstolen i lige nøjagtigt den farvekombination du foretrækker, hvis du trykker dig videre. Tryk på den grønne knap nedenfor og se de mange farvemuligheder med Stokke Steps højstol.

Praktiske oplysninger

 • Materiale: Træ
 • Vægt: 7,5 kg
 • Maksimum belastning: 15 kg

4moms Højstol 2.1

Derfor anbefaler vi denne 

moms højstol 2 1 - De bedste højstole
Anbefalet alder: 6 måneder-7 år

Som du kan se, er prisen i den høje ende for denne stol, men vi må dog også sige, at man i den grad får, hvad man betaler for her.

Det er nemlig en fantastisk højstol, som 4moms har begået, og det ville ikke overraske os, hvis stolen gik hen og blev en decideret klassisker inden for højstole. Den har nemlig så mange fortrin, at den utvivlsomt er en af de allerbedste på markedet lige nu. 

En sikker stol

Med til stolen følger en 5-punktssele, der sikrer, at ens barn sidder trygt og godt i stolen. Stolen er lavet af yderst holdbare, standhaftige materialer, hvilket yderligere bidrager til at højne sikkerheden.

Let at rengøre 

Stolen er rigtig let at rengøre, og det er den blandt andet, fordi sædet let kan tages af. Det samme kan bakken, og det er altså bare væsentlig lettere at rengøre disse dele af stolen, når de ikke er fastmonteret på denne. Bakkens top er desuden af et materiale, som tåler at komme i opvaskemaskinen, ja, så bliver rengøringen ikke lettere, var? 

Justér efter behov

Stolen kan justeres i højden. Den tilbyder tre forskellige højdeindstillinger.

Stolen er desuden af så høj kvalitet, at du godt kan forvente, at den holder i rigtig mange år. Dette muliggør, at du kan lade stolen gå i arv eller sælge den videre, når dit barn er vokset ud af den. 

Praktiske oplysninger

 • Anbefalet alder: Fra 6 måneder
 • Maksimal belastning
  27 kg
 • Mål: 96,5 cm (H) x 71 cm (L) x 56 cm (B)
 • Vægt: 6 kg.

Stokke Clikk højstol

Derfor anbefaler vi denne 

Anbefalet alder: 6 måneder-3 år

Stokke Clikk har på mange måder udviklet sig til at blive et vaskeægte forbrugerhit, hvilket i høj grad skyldes, at stolen er udviklet med afsæt i, hvad målgruppen har efterspurgt og pointeret som værende vigtigt for en højstol.

Anerkendt brand

At lytte til målgruppen er naturligvis altid en god idé. Det nytter dog ikke særligt meget at lytte, hvis ikke man formår at eksekvere på den feedback og de input, som man nu engang får, men den del evner Stokke heldigvis til perfektion.

Dette hænger sandsynligvis sammen med, at Stokke er et af de mest anerkendte brands, når det kommer til højstole. Brandet har mange års erfaring med at producere og udvikle højstole af ekstraordinær høj kvalitet. 

Let at samle

Stolen er yderst let at samle. Processen foregår uden værktøj og tager ikke mere end et minut. Dette er heller ikke ligefrem noget, der trækker ned, vel?

Praktiske oplysninger

 • Anbefaler alder: 6 måneder-3 år
 • Bakke og sele følger med

Find en masse yderligere spændende produktguides på Babyhelp

Husk på, at vi ikke blot har skrevet en udførlig produktguide om højstole her på Babyhelp. Hos os finder du også produktguides til stort set ethvert andet baby- og børneprodukt.

Find blandt andet produktguides til følgende produkter:
Babybadekar, køjesenge, pusleborde, løbecykler, vugger og weekendsenge

Test af højstole

Ovenstående højstole er udvalgt på baggrund af brugeranmeldelser og ikke mindst tests udført af andre. Vil du læse en eller flere af de tests vi har brugt, kan du se vores kilder her:

Scroll til toppen