Loading...
Produktguides

Højstol – Vi præsenterer dig for de bedste højstole til børn

højstol guide cover

Den rigtige højstol gør det lettere for dit barn at sidde med ved bordet, hvilket giver hyggelige stunder og familiehygge når det er spisetid. Har du problemer med at finde den helt rigtige højstol, så hjælper vi dig ved at præsentere dig for de 5 bedste højstole.

Med en højstol kan dit barn sidde med ved spisebordet når det er spisetid. Det er dog ikke kun for hyggens skyld, at du bør investere i en højstol, for barnet har også gavn af at indgå i det sociale ved bordet, ligesom det kan kigge på jer, spejle sig og på den måde lære selv at spise. 

En god højstol er stabil, af god kvalitet, flot at se på og til en fornuftig pris. På baggrund af disse kriterier, har vi med afsæt i brugeranmeldser og tests, udvalgt de 5 bedste højstole, som du kan forkæle dig selv og dit barn med. 

Find en masse yderligere spændende produktguides på Babyhelp

Husk på, at vi ikke blot har skrevet en udførlig produktguide om højstole her på Babyhelp. Hos os finder du også produktguides til stort set ethvert andet baby- og børneprodukt.

Find blandt andet produktguides til følgende produkter:
Babybadekar, pusleborde, løbecykler, vugger og weekendsenge

De 5 bedste højstole

Højstolene på vores liste er udvalgt på baggrund af brugeranmeldelser og tests udført af andre. Vores automatiske prissammenligner sørger for, at du ved hver højstol bliver præsenteret for de bedste priser på nettet, så du undgår at betale mere end nødvendigt for din nye højstol.

I det følgende vil der optræde affiliate-links. Det betyder, at vi tjener en lille andel hvis du beslutter dig for at købe en af vores anbefalinger. Det har ingen indflydelse på din pris, ligesom det heller ikke har påvirket vores valg af skråstole.

Stokke Tripp Trapp – Danskernes favorit stol til børn

Find den bedste pris:

Forhandler Totalpris Læs mere
1.799,00 DKK Besøg butikken

Danskernes favorit

Det er ikke uden grund, at Tripp Trapp højstolen bliver kaldt en klassiker, for både design, kvalitet og funktionalitet er i top. Hvis ikke du selv havde en Tripp Trapp højstol som barn, havde naboen det helt sikkert, for stolen er af førnævnte årsager, yderst populær i Danmark, hvor den også har fået anerkendelse og hæder i form af diverse priser og udmærkelser.

Tidløst design og kvalitet i top

Da den kom på markedet i 1972, revolutionerede Tripp Trapp stolen markedet for børnestole for altid. Tripp Trapp bød på lækkert design, funktionalitet og kvalitet og staturede dermed et eksempel for fremtidens højstole. Barren blev sat højt og der var i den grad noget at leve op til for konkurrenterne. 

Designet holder stadig, selvom det er mere end 30 år siden højstolen blev skabt – derfor tør vi godt spå, at designet også holder de næste 3 årtier.

7 års reklamationsret

Køber du Tripp Trapp stolen og registrerer den på Stokkes hjemmeside, får du hele 7 års reklamationsret. Den slags garantier giver man ikke som producent, medmindre man er sikker på sit produkt.

Stokke ved, at stolen er af så høj kvalitet, at det i 9 ud af 10 tilfælde ikke bliver nødvendigt at foretage reparationer, hvorfor de tør love så lang garanti.

Adskillige farvemuligheder

Der vil med garanti være en eller flere af de mange farvevariationer som vil falde i din smag.

Praktiske oplysninger

 • Materiale: Træ
 • Vægt: 6,7 kg
 • Maksimum belastning: 130 kg
 • Ekstratilbehør: Bøjle, hynder, bakke/bord og meget mere.

Leander højstol – Flot, solid og robust stol til børn

Leander højstol

Find den bedste pris:

Forhandler Totalpris Læs mere
1.495,00 DKK Besøg butikken
1.499,00 DKK Besøg butikken
1.499,95 DKK Besøg butikken

Nyklassiker

Hvor Tripp Trapp stolen er en dansk designklassiker, er denne højstol fra Leander godt på vej til at opnå samme status. Lighederne mellem de to højstole er da også til at få øje på, både når det kommer til kvalitet og design, kan Leanders højstol konkurrere med Tripp Trapp stolen. 

Så hvorfor skal du vælge denne? Det fortæller vi dig her!

Let og yderst robust højstol

Det lyder lidt banalt og kedeligt, men det er værd at nævne, at en af styrkerne ved denne højstol er, at den er nem at flytte rundt på, fordi den ikke vejer mere end 5 kg. Den lette vægt betyder ikke kun, at du undgår hold i ryggen, men også at dit barn selv kan rykke stolen ud og kravle op. 

Højstolen er yderst robust og tåler, ifølge tests, at blive brugt. Faktisk kan stolen bære helt op til 125 kg, hvorfor selv en voksen kan placere røven i sædet, uden der er risiko for, at højstolen går i stykker. 

Mulighed for tilkøb af diverse ekstraudstyrLeander højstol

Højstolen fra Leander er i sig selv ganske ganske funktionel og med tilkøb af ekstraudstyr kan den blive endnu smartere. 

Du har således mulighed for at tilkøbe bøjle, hynder, bakke/bord og meget mere. Se tilbehør til Leander højstolen her.

Flere farver og nuancer

Højstolen fås i sort, hvid, grå og fire forskellige nuancer af træ, hvorfor der er gode muligheder for at finde den helt rigtige kulør, så stolen passer ind i resten af hjemmet.

Praktiske oplysninger

 • Materiale: Træ
 • Vægt: 5,1 kg
 • Maksimum belastning: 125 kg
 • Ekstratilbehør: Bøjle, hynder, bakke/bord og meget mere.

Evomove Nomi højstol – Ergonomisk og gennemtænk stol

Find den bedste pris:

Forhandler Totalpris Læs mere
1.649,00 DKK Besøg butikken

Moderne højstol med fokus på ergonomi

Det er ikke kun voksne som har godt af at sidde korrekt, det samme gør sig gældende for børn, hvis krop har gavn af at blive brugt i de rigtige stillinger. Med Nomi højstolen er du sikker på, at siddestillingen for de mindste er korrekt. 

Bedst i test

Forbrugerrådet Tænk kårede i 2016 Nomi som testvinder. Hos Tænk var de især begejstrede for brugervenligheden idet det ikke kræver værktøj at justere på stolen. I Stedet er den født med integreret værktøj, hvilket gør det muligt at justere på stolen, så snart behovet opstår.

Derudover var der topkarakterer til Nomi på samtlige parametre, herunder sikkerhed og minimalt indhold af kemiske stoffer. 

Du kan se hele testen af højstole her.

Kan bruges fra fødslen

Køber du en skråstol som tilbehør til Nomi, kan dit barn ligge helt fladt uden belastning på ryggen, hvilket er nødvendigt for spædbørn. Du kan derfor bruge Nomi allerede fra barnet er helt lille, og på den måde have baby med ved spisebordet når I skal have aftensmad. 

Du finder skråstolen til Nomi her.

Vælg mellem flere farver og typer af træ

Uanset om du er til eg, bøg, rød eller grøn, er der en Nomi højstol som passer din smag. Du finder nemlig højstolen et i utal af farvevariationer, med forskellige typer af træ. 

Praktiske oplysninger

 • Materiale: Træ og plastik
 • Vægt: 5 kg
 • Maksimum belastning: 90 kg
 • Ekstratilbehør: Skråstol, bøjle, hynder, bakke/bord og meget mere.

Baby Dan DanStol – Højstol til en fornuftig pris

Find den bedste pris:

Forhandler Totalpris Læs mere
899,95 DKK Besøg butikken
998,00 DKK Besøg butikken
999,00 DKK Besøg butikken
999,95 DKK Besøg butikken

Billig højstol

Vi er ofte en smule påpasselige med at kalde produkter for billige, fordi det kan give læseren indtrykket af, at produktet af den grund er af ringere kvalitet. 

DanStol er på ingen måde af en dårlig kvalitet, ligesom den bestemt heller ikke er hverken grim at se på, eller besværlig at bruge. Du får altså, med andre ord, meget for pengene, hvis du vælger at købe denne højstol fra Baby Dan.

Populær i udlandet

Selvom producenten, Baby Dan, er dansk, er det ikke kun herhjemme højstolen bliver solgt. Faktisk er den danske højstol også populær i udlandet, herunder USA, hvor det amerikanske magasin ‘MadeForMums.com’, belønnede stolen med 4,5 ud af 5 mulige stjerner i deres test af højstole. 

Også i vores naboland Sverige, er de glade for højstolen, som i test er blevet kåret som “Bästa Budgetval” i 2015.

Du kan se amerikanernes vurdering af højstolen herVil du læse hvad svenskerne synes om Danstolen, kan du gøre det her.

Vokser med dit barn

I takt med at dit barn vokser, er det nødvendigt at stolen også gør det, så du ikke skal ud og købe ny højstol hver gang den lille skyder i vejret.

DanStolen er let at indstille, så højstolen altid passer til størrelsen på dit barn. Du justerer stolen ved at regulere sædet og/eller fodstøtten. 

Flere farver

Stolen fra Baby Dan fås blandt andet i sort, valnød, grå og hvid. Tryk på knappen nedenfor og bliv præsenteret for alle de mange farvemuligheder. 

Praktiske oplysninger

 • Materiale: Træ
 • Vægt: 7,5 kg
 • Maksimum belastning: 15 kg

Babybjörn – højstol med bord

Babybjörn - højstol med bord

Find den bedste pris:

Forhandler Totalpris Læs mere
2.019,00 DKK Besøg butikken
2.019,00 DKK Besøg butikken

Indbygget bord

Denne smarte højstol fra Babybjörn er udstyret med et praktisk lille bord, så der altid er et sted at stille babys mad. Udover opbevaring af mad, hjælper bordet også, sammen med en sele, med at holde barnet på plads i stolen, så du ikke behøver frygte for uheld. 

Det lille bord kan klikkes ind i et lille hak, hvilket gør det stort set umuligt for barnet at rejse sig og dermed risikere at falde ned. Det er derfor kun en voksen som kan låse op for bordet, hvorfor du kan være helt sikker på, at den lille ikke vrister sig fri og falder ned. 

Slutteligt er det værd at nævne, at det lille bord sidder tilpas tæt på barnets mave, så eventuelle madrester ikke falder ned i skødet eller på gulvet, hvilket sparer dig for rengøringen efterfølgende.

Kompakt og praktisk

De fleste højstole fylder en del, hvilket kan være upraktisk hvis der er en smule småt med pladsen i hjemmet. Langt de fleste højstole fylder som minimum det samme som en almindelig spisebordsstol og kræver derfor en del plads rundt om bordet. 

Højstolen fra Babybjörn er en smule anderledes på den front, da det kan klappes sammen når det ikke er i brug. Når stolen er klappet sammen er den helt flad og fylder ikke mere end 25 cm i bredden, hvilket gør den let at stille væk, så den ikke er i vejen.

Let at rengøre

Børn sviner, så du kommer til at skulle tørre op hver eneste gang den lille har overstået et måltid. Rengøringen bliver dog en smule lettere, hvis du vælger at købe højstolen fra Babybjörn. 

Stolen er i PBA-fri plast med ben i stål og kombineret med de mange glatte overflader uden besværlige hjørner, er resultatet en højstol som let kan gøres ren med en våd klud. 

Praktiske oplysninger

 • Materiale: Træ
 • Vægt: 7,5 kg
 • Maksimum belastning: 15 kg

Test af højstole

Ovenstående højstole er udvalgt på baggrund af brugeranmeldelser og ikke mindst tests udført af andre. Vil du læse en eller flere af de tests vi har brugt, kan du se vores kilder her:

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *