Legetøj til 2 årig – Oversigt over det bedste legetøj til et barn på 2 år

Legetøj til 2 årig guide cover

Det kan være udfordrende for voksne at finde det helt rigtige legetøj til et barn på 2 år – det er nemlig langt fra sikkert, at det du synes er sjovt, også falder i barnets smag. Det vil naturligvis altid være individuelt hvilket legetøj til en 2 årig som er bedst, men tager du udgangspunkt i vores liste og din egen viden om barnets interesser, kan du med stor sikkerhed ramme plet med det nye legetøj. 

Det bedste legetøj til barnet på 2-4 år

I det følgende vil vi præsentere dig for vores bud på det bedste legetøj til børn til et barn på 2 til 4 år. Vi har taget udgangspunkt i legetøj som er både sjovt og lærerigt for barnet. Vores liste med legetøj til 2 årige er i vilkårlig rækkefølge. 

I det følgende vil der optræde affiliate-links. 

Lærerigt og sjovt legetøj som minder om de voksnes ting

Et barn på 2 år og ældre vil være yderst interesseret i at imitere hvad mor, far og andre voksne foretager sig, så de selv kan imitere dem og gøre det samme. At kopiere de voksne er en central del af barnets udvikling og læring, hvorfor det giver god mening at understøtte barnets nysgerrighed og behov for at gøre det samme som de voksne rollemodeller. 

LÆS OGSÅ: Stor artikel om tigerspring

Du har måske allerede bemærket barnets interesse i eksempelvis din smartphone, som du måske er en smule påpasselige med at låne ud til de små klodsede hænder, som risikerer at smide den på gulvet. Smartphonen er, ligesom fx køkkenudstyr, værktøj, haveredskaber, fjernebtjeninger og lignende, super interessant og spændende for barnet, fordi det har set dig bruge dem. 

Noget af det bedste legetøj til et barn på 2 år er derfor legetøj som efterligner de redskaber du bruger i det daglige.

Legeværktøj

Bosch Mini Værktøjskasse m. Tilbehør - Legetøj - Mørkegrøn

Legekøkken og tilbehør

Legekøkken med køleskab fra MaMaMeMo

Legetøjstelefon

Legetøjsmobil - legetøj 1 årig

Værksted

Legetøj til 2 årig som udvikler grovmotorikken

Da barnet lærte at stå og gå rundt, var det en ny verden af muligheder som åbnede sig op. Pludselig fik barnet mere selvstændighed, fordi det ikke længere behøvede mor og far for at blive transporteret rundt. Selvom der måske for længst er kommet styr på at gå, er det stadig relativt nyt for barnet og derfor også både spændende og udfordrende.

Når barnet bevæger sig rundt, er det grovmotorikken som benyttes. Grovmotorikken gavner barnets videre udvikling, hvorfor det giver god mening at opmuntre og understøtte udviklingen på dette område. Legetøj som kræver at barnet bevæger sig, er derfor en rigtig god idé. Ikke kun fordi det er sundt og udviklende for barnet, men også fordi de fleste børn synes at det er noget af det fedeste i verden at bevæge sig rundt og tumle. 

Legetøj til 2 årig som udvikler finmotorikken

Samtidig med at barnet skal udvikle sin grovmotorik, er det også nødvendigt at træne de mindre bevægelser som er mere fine og præcise. Når det handler om at stable klodser, tegne og i det hele taget at bruge fingrene, er det finmotorikken som er i spil. 

LÆS OGSÅ: Legetøj, der udvikler sproget

Alt legetøj som kræver små og nøjagtige bevægelser, gavner som udgangspunkt finmotorikken, som er vigtig når barnet skal lære at skrive, spise med bestik, male osv. 

I det følgende giver vi dig en række forslag til legetøj, som er sjovt samtidig med, at det træner barnets finmotorik. 

Tegne-/malebog

Alvilda Malebog - Trin For Trin Tegnebog

Byggeklodser

100 træ klodser

Duplo-klodser fra LEGO

LEGO DUPLO 10572 LEGO® DUPLO® All-in-One Box-of-Fun 24 months - 5 years

Modellervoks

Modellervoks - legetøj 1 år

Låsebræt

Låsebræt - guide legetøj til 2 år

Børneinstrumenter

Xylofon til børn - legetøj til 2 årig

Fingermaling

Bilbane / kuglebane

Bilbane

Legetøj til barn på 2 år som udvikler hjernen

Det er sundt og vigtigt, at man holder gang i de små grå oppe i hovedet. Ligesom med så meget andet, kræver det dog at man træner sin hjerne, hvis man gerne vil holde den skarp og klar. Regnestykker, gåder og andet hvor man skal bruge knolden, er dog næppe muligt for børn på 2 år, så der skal derfor noget lidt sjovere og simplere til. 

I det følgende vil vi præsentere dig for en række legetøj til 2 årige som kan være med til at udvikle og træne de små hjerner. 

Simple spil

Hr. Skæg, "Lær at tælle og regne"
Scroll til toppen