Hvornår køber man amme bh?

ahvornår køber man amme bh

En amme bh er en god idé, men hvornår køber man amme bh? Det kan godt betale sig at vente lidt, inden man køber  – det fortæller vi mere om her i artiklen. 

Det kan være fornuftigt at investere i en amme bh, så det bliver lettere at amme dit barn. Det er dog ikke ligegyldigt, hvornår du shopper amme bh, da dine bryster med sikkerhed vil ændre både form og størrelse igennem graviditeten. 

Nogle vælger at shoppe amme bh’er allerede i starten af graviditeten. Det er meget normalt, at kommende mødre straks går i forberedelses-mode, og derfor får travlt med at få alt gjort klar til barnets ankomst. Vi anbefaler dog, at man ikke shopper amme bh’er som det første.

Vent gerne lidt

Vil du være sikker på, at du kan passe dine nye amme bh’er, bør du derfor købe dem hen imod slutningen af graviditeten eller efter fødslen. 

Køber du dem tidligere, er der en risiko for, at brysterne ændrer sig i en sådan grad, at amme bh’en ikke længere sidder behageligt. I værste fald kan du måske slet ikke passe dem længere.

Hvad er fordelen ved en amme bh?

Med en amme bh kan du let finde brystet frem – endda med kun én hånd – når baby skal have med. Et sultent barn kan være meget utålmodigt, hvilket kan resultere i gråd, indtil der er mad. Hvis du ovenikøbet har baby i armen, kan det være tæt på umuligt at finde brysterne frem i en almindelig bh.

En amme bh adskiller sig fra en traditionel bh ved, at der ved skulderstropperne sidder en lille låsemekanisme, som gør det muligt at åbne bh’en, så brystet blottes.

Du behøver altså ikke tage bh’en af, når baby skal ammes. Det er især en fordel, hvis du ammer på steder, hvor der er andre mennesker til stede, som ikke skal se dine blottede bryster. 

Der er forskel på låsemekanismerne i amme bh’er, men de fleste af dem er så nemme at betjene, at de kan åbnes med blot én hånd. Du kan derfor finde brystet frem med den ene hånd, imens du holder barnet i den anden.

Hvornår bruger man amme bh?

De fleste bruger amme bh’en, når de ammer. Det er dog også nogle, som benytter amme bh’en allerede fra graviditeten, fordi en amme bh kan være mere behagelig at have på end en traditionel bh.

Her kan du købe amme bh’er

Hvis du endnu ikke har købt amme bh’er, eller måske godt kan bruge nogle flere, kan vi anbefale at tage et kig hos en af nedenstående forhandlere af amme bh’er.

I det følgende finder du affiliate-links.

Scroll til toppen