Guide til valg af gåstol

I det følgende vil der optræde affiliate-links. 

Vores favorit
2 i 1 gåvogn - De bedste gåvogne

Gåstol 2 i 1 Jean

God til prisen
Beemoo Happy Gåstol - De bedste gåstole

Beemoo Happy

Den seje
Hauck Player Gåstol Mickey - De bedste gåstole

Hauck Player

God til prisen
Beemoo Happy Gåstol - De bedste gåstole

Beemoo Happy

Vores favorit
2 i 1 gåvogn - De bedste gåvogne

Gåstol 2 i 1 Jean

Den søde
Hauck Player Gåstol Mickey - De bedste gåstole

Hauck Player

Hvis du er på udkig efter en gåstol til dit barn, er du landet det helt rette sted. Vi har nemlig gjort det hårde researcharbejde for dig, da vi har finkæmmet markedet med henblik på at kunne foretage en kvalificeret udvælgelse af vores bud på de 5 bedste gåstole.

Buddene tager afsæt i tests, udført af andre, forbrugeranmeldelser og vores samlede vurdering af de enkelte gåstole. I vores vurdering har vi lagt vægt på kvalitet, materialevalg, funktionsmuligheder, brandets ry samt pris. 

De 5 bedste gåstole

Herunder følger vores bud på de 5 bedste gåstole. Buddene præsenteres i vilkårlig rækkefølge. Hvert bud er ledsaget af en produktbeskrivelse, så du kan lære de enkelte gåstole godt at kende.

Tilmed har vi tilføjet forhandlernes aktuelle priser på de forskellige gåstole. 

Beemoo Happy Gåstol

Derfor anbefaler vi denne

Beemoo Happy Gåstol - De bedste gåstole
Anbefalet alder: Fra 6 måneder

Last updated: 2022-12-06 07:24:11

En rigtig fin gåstol, der er mere end blot en almindelig gåstol, der kan hjælpe barnet rundt i et lokale. Med til denne her model følger nemlig et fint aktivitetsbord, hvorpå der befinder sig en række knapper og et rat. Dette aktivitetsbord vil uden tvivl være til store morskab for dit barn.

Dette er vi blandt andet sikre på, fordi rattet og knapperne kan ting, som børn elsker. Dels kan elementerne lyse, men endnu vigtigere kan berøring af dem eller rattets båthorn føre til afspilning af musik.

Sædet kan justeres i højden

Du har mulighed for at tilpasse sædets højde til dit barn med denne gåstol. Ydermere er det værd at nævne, at gåstolen er udstyret med hjul i alle hjørner, der kan dreje hele vejen rundt, hvilket gør stolen ekstremt let at styre for dit barn.

Let at gemme af vejen 

Når en gåstol er slået ud, fylder den en del. Det er også fint nok, når den er i brug, men det er træls, at stolen skal tage plads, når den ikke bruges. Dette slipper du for med denne her model, der – når den ikke er i brug – kan klappes sammen så let som ingenting, så den stort set intet fylder. Den sammenklappede udgave er ganske let at pakke væk, så den ikke står og fylder unødigt i et rum.

Praktiske informationer

 • Anbefalet alder: fra 6 måneder
 • Testet og godkendt i henholt til EN-standard og EN 1273-kravet

Gåstol 2 i 1 Jean

Derfor anbefaler vi denne

2 i 1 gåvogn - De bedste gåvogne
Anbefalet alder: Fra 6 måneder
Ingen priser tilgængelige

Denne gåstol er både skånsom mod forældrenes ører og hjemmets gulve. Det er den, fordi den er udstyret med støjsvage skumhjul.

Mange praktiske fordele

Gåstolen har et utal af praktiske fordele, blandt andet kan den let klappes sammen, når den ikke er i brug. Ydermere er det værd at bemærke, at sædet kan justeres i tre forskellige højder. Sædet er med høj ryg, hvilket sikrer ekstra støtte til barnet. 

Det medfølgende bord kan uden besværr tages af, når det skal vaskes, hvilket gør denne proces markant lettere. 

Kan også bruges som gåvogn

Foruden at være en superfin gåstol kan denne model også bruges som gåvogn. Bag stolen er der nemlig et fint håndtag, som dit barn kan tage fat i og så skubbe vognen foran sig – præcist som man gør med en gåvogn.

Inden vi kaster os over de praktiske oplysninger, vil vi lige bemærke, at gåvognen opfylder alle gældende sikkerhedskrav, hvorfor den også kan klassificeres som en sikker gåvogn.

Praktiske informationer

 • Anbefalet alder: Fra 6 måneder
 • Maksimal belastning: 12 kg.

Hauck Player Gåstol Mickey

Derfor anbefaler vi denne

Hauck Player Gåstol Mickey - De bedste gåstole
Anbefalet alder: Fra 6 måneder

Last updated: 2022-12-06 07:24:09

Sød lille gåvogn med motiv af Mickey Mouse på ryglænet. Gåstolen kan naturligvis alt det, som en gåstol skal kunne – nemlig hjælpe dit barn rundt i et lokale. 

Gåstolen her har dog en række yderligere fortrin end blot dette. Værd at nævne er det, at den kan justeres i tre højder, og at den er udstyret med en sikkerhedslås for trapper.

Med fint aktivitetsbord 

Foruden ovenstående skal det også nævnes, at der med til gåstolen følger et fint aktivitetsbord med rat og en række knapper. Berøring af disse vil resultere i, at der kommer enten lys eller lyd, hvilket plejer at være til morskab for langt de fleste børn. 

Hvis man ønsker det, kan man tage aktivitetscenteret af og erstatte dette med andet legetøj. 

Praktiske informationer

 • Anbefalet alder: Fra 6 måneder
 • Maksimal belastning: 12 kg.

Fillikid Walker med gyngefunktion

Derfor anbefaler vi denne

Anbefalet alder: Fra 6 måneder

Last updated: 2022-12-06 07:24:10

En farverig, fin gåstol med vippefunktion, der kan få det til at kilde dejligt i dit barns mave, hvilket formentlig vil føre til en sukkersød latter, der varmer dit hjerte.

Gåstolen kan justeres i højden, hvorfor det ikke bliver noget problem at tilpasse den dit barns størrelse. Dit barn skal dog være mindst 6 måneder gammelt for at må bruge gåstolen.

Med fint legebord

Med til gåstolen følger et fint legebord med en masse farverigt legetøj, der uden tvivl vil begejstre dit barn.

Praktiske informationer

 • Anbefalet alder: Fra 6 måneder
 • Mål: 71 x 55 x 55 cm
 • Materiale: Polypropylen.

Gåstol Senna, Bil sort – Topmark

Derfor anbefaler vi denne

Gaastol-Senna-sort-bil-Topmark - De bedste gåstole
Anbefalet alder: Fra 6 måneder

Dette er uden tvivl en af de gåstole, der har det allermest veludviklede ydre. Gåstolen er nemlig fyldt med seje, smarte detaljer, der giver den et sejt, bedårende og gennemført look som en lille fiks racerbil. Noget, der vil begejstre ethvert lille drengebarn – og ikke mindst drengens fader. 

Med fint legepanel

Med til gåstolen følger et fint legepanel, der kan tages af, hvis dette ønskes. Legepanelet indeholder nøgle, gearstang samt andet legetøj. Der er en række knapper på panelet, som kan aktivere billyde, hvilket plejer at være til stor morskab for de fleste børn.

Justérbar

Gåstolen kan justeres i højde, hvilket gør, at den kan tilpasses dit barn, hvad enten dette vokser hurtigt eller langsomt. Ydermere er det værd at nævne, at gåstolen er sikret mod trapper.

Praktiske informationer

 • Anbefalet alder: Fra 6 måneder
 • Vægt: 5,2 kg.
 • Mål sammenfoldet: 69 x 67 x 30 cm
 • Mål udfoldet: 69 x 67 x 57 cm
 • Bør aldrig anvendes uden opsyn.

Vil du se flere gåstole?

Hvis dine øjne endnu ikke mættede af at kigge på gåstole, så kan vi glæde dig med, at vi kun har vist et lille udsnit af det samlede udvalg. Klik på den grønne knap herunder, hvis du kunne tænke dig at se endnu flere gåstole. 

Værd at vide om gåstole 

En gåstol er ikke en nødvendighed. Faktisk vil flere specialister fraråde, at man investerer i en gåstol. Det skal vi nok vende tilbage til, men først vil vi tale lidt om, hvilke fordele der kan være ved at investere i en gåstol.

Gåstole er populære blandt mange forældre, da de har vist som værende meget effektive redskaber til at aktivere småbørn. Småbørn elsker gåstole, og de finder megen morskab i at vandre rundt i stolen og banke løs på eventuelle knapper i et aktivitetsbord.

Ikke alle er begejstrede…

Siden 2011 har gåstole dog ikke været så populære, som de var inden da, hvilket 100 % skyldes en publikation fra Sundhedsstyrelsen ved navn ”Sunde Børn,” hvori gåstolen kritiseres. Både den og hoppegyngen frarådes til raske børn, da det hævdes, at disse to aktivitetsredskaber forsinker barnets normale udvikling.

Det er ikke samtlige eksperter, der hader gåstolen og mener, at den forsinker barnets udvikling, men de, der gør, mener, at den er hæmmende for barnets naturlige styrke- og sanseudvikling, og at den giver barnet et forvrænget billede af virkeligheden.

Når et barn går rundt i en gåstol, er barnet beskyttet af en ring omkring sig. Derfor skal barnet ikke tænke så meget over at koordinere og undgå bordkanter, stole og så videre.

Med afsæt i ovenstående mener kritikerne, at barnets orienteringssans og evne til at manøvre rundt ikke trænes normalt.

Ligeledes er en hyppig gentaget kritik, at barnet i en gåstol ikke får trænet sin ryg nok, da stolen støtter lidt for godt.

Hvis dit barn har korte ben, risikerer du ydermere, at det går på tæer i gåstolen, hvilket kan føre til, at det – ifølge kritikerne – sidenhen vil have svært ved at lære at gå på flade fødder.

Hos Babyhelp mener vi, at man skal kritikken med et gran salt. Vi har – hånden på hjertet – aldrig hørt om et barn, der har fået varige mén af et par sjove måneder i en gåstol. Vi slår dog også et slag for ’alt med måde’. Hvis man investerer i en gåstol, skal den ikke bruges alt for meget, hvis kritikerne nu har en smule ret.  

Hvornår må et barn bruge en gåstol?

Kravet for at bruge en gåstol er, at man som minimum kan sidde selv. Langt de fleste stole henvender sig til babyer i alderen 6-9 måneder og tillader en maksimal belastning på 12 kg.

Vi anbefaler, at du læser og følger vejledningen til den stol, som du investerer i i forhold til besvarelse af dette spørgsmål. 

Vi har meget andet godt hos Babyhelp

Husk på, at vi ikke blot har skrevet en udførlig produktguide om gåstole her på Babyhelp. Hos os finder du nemlig produktguides til stort set ethvert baby- og børneprodukt.

Find blandt andet produktguides til følgende produkter: Puslekommoder, skoletasker, trampoliner, legehuse, børnereoler, cykelstole, babydyner, kælke, babygynger, højstole, bæreseler og kravlegårde.

Scroll til toppen

Bedste priser

Ingen priser tilgængelige

Bedste priser

Last updated: 2022-12-06 07:24:11

Bedste priser

Last updated: 2022-12-06 07:24:09