Guide til valg af børnegitter

I det følgende vil der optræde affiliate-links. 

Vores favorit

BabyDan Guard Me

God til prisen

BabyDan Flexi Fit

Premium
Lascal Sikkerhedsgitter Accent 100 - De bedste børnegitre
Premium
Premium
Premium
Premium

Lascal Accent 100

God til prisen

BabyDan Flexi Fit

Vores favorit

BabyDan Guard Me

Premium
Lascal Sikkerhedsgitter Accent 100 - De bedste børnegitre

Lascal Accent 100

Vores bud på de 7 bedste børnegitre

Et børnegitter – eller trappegitter, som de også kaldes – hjælper dig med at holde dit barn fra farlige situationer, så du kan slappe lidt mere af i det daglige. Med afsæt i anmeldelser og tests udført af andre, har vi udarbejdet følgende liste med de 7 bedste børnegitre. Ved hvert børnegitter vil du blive præsenteret for de aktuelle priser på tværs af danske webshops.

Baby Dan Guard Me

Derfor anbefaler vi dette

Baby Dan Guard Me - guide til sikkerhedsgitter / børnegitter

Seneste nye gitterløsning fra Baby Dan har taget det traditionelle børnegitter og givet det en overhaling, så det nu er endnu smartere og sikrere end tidligere. 

Unikt og smart design 

Modsat de fleste andre børnegitre, så er der ingen tremmer på ‘Guard Me’, hvilket betyder at dit barn ikke kan stikke armen igennem, sidde fast eller kaste sit legetøj igennem og om på den anden side, udenfor rækkevidde. 

Lågen er desuden udstyret med et 2-trins åbnesystem som gør det mere eller mindre umuligt for dit barn at åbne lågen – selv voksne som ikke kender systemet, kan have svær ved at betjene lågen de første par gange (vi taler af erfaring!). Så snart du har luret og fået styr på teknikken, kan du dog uden problemer åbne lågen – endda med kun én hånd. 

Når du har fået låst lågen op, folder den sig automatisk tilbage – lettere bliver det næsten ikke!

Prisvinder

Vi er ikke de eneste som er begejstrede for Baby Dan’s børnegitter. I 2013 blev den nemlig belønnet med en pris fra Kindundjugend.com.

Vi har også erfaret, at Baby Dan gitteret benyttes i flere danske daginstitutioner – hvis en vuggestue ikke har styr på, hvad der er godt, hvem har så? 

Praktiske oplysninger

 • Materiale: Plast
 • Mål: 72 x 14 x 10 cm 
 • Montering: Skrues i væg eller dørkarm

Baby Dan Danamic

Derfor anbefaler vi dette

Baby Dan Danamic - guide til børnegitter / sikkerhedsgitter

Skal monteringen af dit børnegitter være så let som overhovedet muligt, så er dette gitter muligvis det helt rigtige til dig. Du får næppe et mere fleksibelt gitter, som er ligeså let at montere. 

Let at montere

Den store fordel ved Baby Dan ‘Danamic’ er, at det er utroligt let at montere og komme i gang med at bruge. Du behøver nemlig hverken finde skruetrækker, hammer og sav frem fra værktøjskassen for at montere gitteret. 

Børnegitteret monteres ved hjælp af et pressystem, som egentlig bare betyder, at du sætter gitteret i spænd i dørkarmen. 

Udover at det er let at montere gitteret, betyder det også, at du let kan pille det ned igen og stille det væk. Det er smart hvis det skal bruges i forskellige rum, eller hvis du ikke har lyst til at have gitteret stående fremme, når der kommer gæster. 

Praktiske oplysninger

 • Materiale: Metal
 • Mål: H: 73 cm
 • Montering: Presmontering – sættes i spænd i dørkarmen.

Baby Dan Flex XL – Pejsegitter

Derfor anbefaler vi dette

Det ser ud af meget, når man kigger på Flexa XL børnegitter, og der er da også tale om et ret stort sikkerhedsgitter, som især egner sig til afskærmning af genstande, som kan tilgås fra flere retninger – eksempelvis en brændeovn, pejs eller grill.

Hav brændeovnen tændt uden bekymringer

Bare fordi du nu deler bolig med dit barn, behøver det ikke betyde, at du ikke længere kan nyde varmen og de hyggelige flammer fra din tændte brændeovn, fordi du risikerer at dit barn kommer for tæt på og bliver forbrændt. 

Med Baby Dan Flex XL kan du ganske let indhegne området som dit barn ikke må komme for tæt på.

Børnegitteret kan også bruges til spærre for trapper og døråbninger ligesom et almindeligt gitter. 

Praktiske oplysninger

 • Materiale: Metal
 • Mål: H: 90-278 cm
 • Montering: Stillet på gulv, men bør monteres med skrue i væg eller dørkarm

Baby Dan Flexi Fit

Derfor anbefaler vi dette

Baby Dan Flexi Fit - sikkerhedsgitter i træ

Som det eneste sikkerhedsgitter på vores liste, er Baby Dan Flexi Fit i træ. Materialet giver et særligt look, som passer rigtig godt ind i de fleste danske hjem. 

Om du synes om udseendet er naturligvis en smagssag, men vi er ret begejstrede for det mere naturlige look, som dette gitter har. 

Let at betjene

Gitteret åbnes let ved hjælp af en såkaldt ‘Quick Release’ tryklås, som er let at betjene for voksne, men umulig at åbne for børn. Gitteret er derfor udstyret med “børnesikring” hvorfor du kan være helt rolig – dit barn kommer ikke igennem!

Særlige beslag for fleksibel montering

Trælågen monteres ved hjælp af beslag, som har den fordel at de kan vinkles efter behov. I praksis betyder det, at sikkerhedgitteret kan monteres både i og uden for dørkarmen. Skrå eller skæve åbninger er heller ikke noget problem, da du blot vinkler beslagende så det passer. 

Praktiske oplysninger

 • Materiale: Bøgetræ
 • Mål: H: 72,8 cm B: 69-106,5 cm

Safety1st sikkerhedsgitter

Derfor anbefaler vi dette

safety1st-sikkerhedsgitter-auto-close - bedste børnegitre

I 2016 blev dette børnegitter af Pricerunner kåret som testvinder. Samlet set lød bedømmelsen på 4,5 ud af 5. Selvom testen er nogle år gammel efterhånden, er den stadigvæk aktuel, og vi mener, at det er realistisk, at børnegitteret ville klare sig mindst lige så godt i en test i dag som dengang.

Der er ganske vist kommet en række skrappe konkurrenter til, ja, men selvom mange af dem gør ganske fint, er det stadigvæk de færreste børnegitre, der kan måle sig med dette pragteksemplar. 

Nemt at montere

Børnegitteret er super let at montere, og faktisk kræver det ikke engang, at man borer huller i en væg eller lignende, som montering af så mange andre gitre gør.

Funktionalitet er i top

Gitteret har noget, der kaldes en Secure Tech-indikator. Denne viser, om gitteret er lukket korrekt. Derudover er sikkerhedsgitteret lavet på en måde, så det automatisk selv lukker. 

Derfor er det fair at sige, at både sikkerheden og funktionaliteten er i top med dette børnegitter.

Praktiske oplysninger

 • Passer til åbninger i disse størrelser: 73 – 80 cm
 • Højde: 73 cm.

Lascal Sikkerhedsgitter Accent 100

Derfor anbefaler vi dette

Lascal Sikkerhedsgitter Accent 100 - De bedste børnegitre

Da Pricerunner testede børnegitre senest, blev denne her model kåret som ‘bedste premiumvalg’ og modtog fornemme 4,5 ud af 5 stjerner. De eneste få kritikpunkter, som Pricerunner havde af børnegitteret, var, at det var en smule dyrt, samt at det var vanskeligt at åbne med en hånd. 

Ellers stod den faktisk kun på ros og lovprisende gloser, og det forstår vi så udmærket godt her hos Babyhelp. 

Sikkerhedsgitteret her er nemlig uden tvivl et af de allerbedste på markedet, hvorfor det naturligvis også skulle med på vores oversigt over de bedste gitre – også selvom det er en smule dyrt.

Med gennemsigtig dør

Børnegitterets dør er gennemsigtig, hvilket gør, at du altid kan se, hvad der foregår på den anden side. Udseendet er overvejende neutralt og vækker ikke opsigt, hvorfor det passer ind i stort set alle hjem. 

Fleksible monteringsmuligheder

Monteringsmulighederne for børnegitteret er meget fleksible, og en ting, der gør gitteret særligt attraktivt, er, at det er et af de få gitre, som virker i selv de vanskeligste døråbninger og trapper. Hvis du har planer om at installere et børnegitter et lidt vanskeligt sted, er det her altså gitteret, som du skal have fat i.

Praktiske oplysninger

 • Maks bredde: 100 cm.
 • Højde: 81,5 cm.

SAFE – SafeGate Wood Pressure Fit

Derfor anbefaler vi dette

Låser af sig selv

Til de glemsomme forældre (hvilket de fleste af os bliver, når vi ikke har sovet nok i ugevis) er dette børnegitter genialt.

Når du smækker lågen i, sørger den selv for at låse, så du ikke behøver gøre det. Du behøver derfor ikke sidde på toilettet, stage opvasken eller noget tredje, imens du bekymret spekulerer over, om du nu også fik lukket og låst lågen. 

Det er én bekymring mindre i en hektisk hverdag!

Undgå huller i dørkarmen

Boremaskinen kan du sagtens lade ligge i værktøjskassen, for den bliver der ikke behov for. Montering af dette børnegitter kan nemlig ikke være mere simpel og problemfri, da det klares ved hjælp af trykmontering. Det vil sige, at gitteret blot sættes i spænd i dørkarmen.

Du undgår at skulle bøvle med værktøj, og så slipper du for huller i dørkarmen. 

Selvlysende om natten

Hos Babyhelp er vi ret begejstrede for en lille, men genial detalje. De fleste af os har formentlig prøvet at banke lilletåen ind i et bordben, og ved derfor, at det kan være yderst smertefuldt. 

For at undgå, at de trætte forældre banker fødderne ind i gitteret, har producenten gjort bunden af gitteret selvlysende, så man – selv i komplet mørke – kan træde over og undgå ømme tæer. 

Praktiske oplysninger

 • Mål: H: 77,5 x 86,5 cm
 • Materiale: Træ og metal

Vil du se flere?

Har du brug for at se flere børnegitre inden du beslutter dig? – No problem! Udvalget er stadig stort, og du finder således flere sikkerhedsgitre ved at trykke på knappen nedenfor.

Find en masse yderligere spændende produktguides på Babyhelp

Husk på, at vi ikke blot har skrevet en udførlig produktguide om børnegitter her på Babyhelp. Hos os finder du nemlig produktguides til stort set ethvert baby- og børneprodukt.

Find blandt andet produktguides til følgende produkter: barnevognsseler, weekendsenge, babydyner, legetæpper, juniorsengammepuder og sengehimle til tremmesenge.

Derfor skal du have et børnegitter

Med et børnegitter kan du lade dit barn bevæge sig rundt i boligen, uden du konstant skal have øjnene på den lille. Med et børnegitter, eller sikkerhedsgitter som det også kaldes, kan du spærre af for trapper, døre, brændeovn eller hvor du ellers ikke ønsker dit barn befinder sig. 

Så snart dit barn begynder at kravle eller gå, vil en helt ny verden åbne sig op for din guldklump, som nu pludselig er blevet mobil og dermed langt mere selvstændig. 

Det er dejligt at se dit barn udforske, og det er desuden også sundt for barnet både at bevæge sig, udforske hjemmet og prøve hvordan det er, ikke at være afhængig af at have mor og far med sig hele tiden. Desværre betyder den øgede mobilitet også, at du nu skal have øjnene på barnet hele tiden. For hvad nu hvis han går ind i rummet hvor han ikke må være? Eller hvad hvis hun kommer for tæt på trappen og falder ned? Og vvad med den varme brændeovn?

Heldigvis kan du slappe mere af og droppe de værste bekymringer, hvis du bare sørger for at sikre dit hjem i tilstrækkelig grad. En af måderne du kan gøre det på er med et børnegitter. 

Kaldes også et trappegitter

Lad dig ikke forvirre af, at et børnegitter også kan kaldes for et trappegitter. Der er som udgangspunkt tale om nøjagtigt det samme, men navnet trappegitter kan dog give en opfattelse, at gitteret kun kan benyttes i forbindelse med en trappe, hvorfor det ofte er mere dækkende at kalde det for et børnegitter. 

Scroll til toppen