Guide til valg af halvhøj seng

I det følgende vil der optræde affiliate-links. 

Vores favorit
Flexa Popsicle Halvhøj seng - De bedste halvhøje senge

Flexa Popsicle

God til prisen
Hoppekids halvhøj seng - De bedste halvhøje senge

Hoppekids

Den sjove
Flexa White Seng - De bedste halvhøje senge

Flexa White

God til prisen
Hoppekids halvhøj seng - De bedste halvhøje senge

Hoppekids

Vores favorit
Flexa Popsicle Halvhøj seng - De bedste halvhøje senge

Flexa Popsicle

Den sjove
Flexa White Seng - De bedste halvhøje senge

Flexa White

Hvis du befinder dig i orienteringsfasen, hvor du leder efter den for dig perfekte halvhøje seng, er du landet det helt rette sted.

Her på siden finder du nemlig vores bud på de 6 bedste halvhøje senge. Buddene tager afsæt i grundig research, hvor vi har orienteret os dybdegående i markedet for halvhøje senge og i tests samt forbrugeranmeldelser af sådanne senge. 

De 6 bedste halvhøje senge 

Herunder følger vores bud på de 6 bedste halvhøje senge. Buddene er i vilkårlig rækkefølge. Hvert bud ledsages af en letforståelig produktbeskrivelse, så du kan lære de enkelte senge godt at kende. Derudover vil du ved hver seng finde forhandlernes aktuelle priser, så du kan købe den seng, du forelsker dig i, så billigt som muligt, hvis du har købehatten på.

Flexa White Seng med rustjebane

Derfor anbefaler vi denne

Flexa White Seng - De bedste halvhøje senge
Anbefalet alder: Fra 6 år
Ingen priser tilgængelige

Det er de færreste børn, der har svært ved at komme ud af fjerene, hvis der venter en sjov tur på en rustjebane lige om sengehjørnet. Derfor er denne her seng perfekt for de børn, som ikke er meget for at løfte dynen af sig, når far eller mor står i døråbningen og siger, at nu er det altså tid til at komme op. 

Rustjebanen er dog langt fra det eneste argument for at vælge denne seng. Andre argumenter er, at sengen er bygget af ekstremt gode materialer, at sengen er æstetisk nydelig, at man ligger ekstremt godt i den, og at der er styr på sikkerheden. 

Anerkendt brand står bag

Bag sengen står FLEXA, der i over 45 år har produceret unikke børnemøbler og -interiør. Med FLEXA ved man, at man får kvalitet. De siger selv, at de forsøger at forene lækkert dansk design med de højeste sikkerheds- og kvalitetsstandarder, og dette må i allerhøjeste grad siges at være lykkedes med denne her fremragende seng.

Fin stige

I den ene ende af sengen er der placeret en stige. Stiger er aldrig ufarlige, men denne her stige er væsentlig mindre farlig end størstedelen af dens brødre, søstre, fætre og kusiner grundet dens skridsikre trin og integrerede håndtag.

Udnytter pladsen maksimalt 

Som udgangspunkt er der en masse luft og frirum under sengen. Dette kan uden besvær bruges til opmagasinering af legetøj, tøj eller lignende. Du kan eventuelt købe nogle flotte opbevaringskasser og anbringe disse under sengen, så det ikke ser rodet ud.

Fleksibel seng

Hvis du på et tidspunkt ikke længere ønsker en halvhøj seng, er du ikke nødsaget til at skille dig af med denne her model. Både stige og rutsjebane kan nemlig fjernes, hvorefter det er muligt at udskifte sengens lange ben med korte af slagsen, så sengen forvandles til en helt almindelig seng.

Fremstillet af MDF

Sengen er lavet af MDF i høj kvalitet, og benene er af massiv birk. Disse materialer har en række fordele. Først og fremmest er de yderst hårdføre og robuste, men derudover er de også rigtig, rigtig flotte.

Bemærk: Madras medfølger ikke.

Praktiske informationer 

 • Anbefalet alder: 6+
 • Sengens mål: 210 x 101 cm.

Flexa Popsicle Halvhøj seng 

Derfor anbefaler vi denne

Flexa Popsicle Halvhøj seng - De bedste halvhøje senge
Anbefalet alder: Fra 6 år

Endnu et pletskud fra FLEXA. Når det kommer til det æstetiske, er denne halvhøje seng favoritten hos Babyhelps redaktion. De rene linjer, de lidt specielle farver og det overordnede stilrene og bastante look rammer lige, hvad vi elsker. Sengens flotte æstetik kombineret med dens høje kvalitet og fine funktionalitet har gjort, at den har været decideret uundgåelig for os på denne liste.

Lavet af fremragende materialer 

Sengen består af massiv eg samt birk. Begge materialer leverer varen, hvad angår hårdførhed og æstetik.

Masser opbevaringsplads

Intet ved denne halvhøje seng er tilfældigt. Enhver detalje er nøje gennemtænkt og udført til perfektion. 

Et godt eksempel på dette er stigen, som ikke er en helt almindelig stige. Ud over at den er væsentlig flottere end en klassisk stige, så er den også væsentlig mere praktisk. Nederste trin fungerer nemlig – som du også kan se på billedet – ikke blot som et trin, men også som opbevaringsskuffe. 

Stigens trin er store, så man ikke snubler, og skulle uheldet alligevel være ude, er der på venstre side en væg, der sørger for, at man ikke falder udover. 

Bemærk: Madras medfølger ikke.

Praktiske informationer

 • Anbefalet alder: Fra 6 år
 • Mål:
  • Højde: 120,7 cm
  • Længde: 225,4 cm
  • Bredde/Dybde: 101,8 cm
 • Vægt: 105,4 kg.

Flexa Basic halvhøj seng med rutsjebane

Derfor anbefaler vi denne

Flexa halvhøj seng med rutsjebane
Anbefalet alder: Fra 6 år

Du må næsten tænke: “Er FLEXA de eneste, der producerer halvhøje senge, eller hvad sker der lige?”

Nej, det er de ikke. Sandheden er bare, at der ikke er mange andre producenter, der når dem til sokkeholderne, når det kommer til halvhøje senge, og derfor dominerer deres senge vores oversigt.

Modellen her er billigere end de foregående. Kvalitetsmæssigt kan den da heller ikke helt måle sig med disse, men det betyder på ingen måde, at denne her seng ikke er god og lækker, for det er den så afgjort!

Med fed rustjebane 

Med til sengen følger en lille rutsjebane. Denne rutsjebane er en enormt gulerod for at stå op, hvorfor du formentlig vil få væsentlig lettere ved at få liv i din lille guldklump, hvis du køber denne her seng til ham/hende. 

Du bestemmer selv, hvilken ende rutsjebanen skal monteres i, og det samme gælder naturligvis for stigen.

Lavet af massivt fyrretræ

Sengen er lavet af massivt fyrretræ med klar lak, der giver et dejligt stilrent look. 

Bemærk: Madras medfølger ikke.

Praktiske informationer

 • Liggemål 200 x 90 cm
 • Vægt: 35 kg
 • Maksimal belastning: 100 kg.

Det siger forbrugerne

Kilde: Shopping.Coop.dk

Dammad
5/5

“Vi er rigtig glade for sengen Og vores datter elsker man kan starte dagen med elsker man kan starte dagen med en tur på rutsjebanen”

Hefo
5/5

“Jeg købte denne seng til min pige på 4 år, og hun er utrolig glad for at sove i den. Alle skal op på værelset for at se sengen. Det er et halvt år siden – den er også sjov at lege i pga rutschebanen”

Hoppekids halvhøj juniorseng

Derfor anbefaler vi denne

Hoppekids halvhøj seng - De bedste halvhøje senge
Anbefalet alder: Fra 4 år

Så fik vi beviset på, at FLEXA ikke er de eneste, der kan finde ud af at producere halvhøje senge af høj kvalitet. Hoppekids er nemlig også ganske skrappe til den disciplin, og særligt denne her model er et sandt mesterværk.

Hos Hoppekids ved man da også godt selv, at man har helt styr på det der med at producere senge. Derfor tilbyder de på alle deres senge – og derfor også denne – livstidsgaranti på fabriksfejl og 5 års suppleringsgaranti på moduler og tilbehør.

Lækkert design 

Sengen her har, hvad vi kalder et tidløst design. Designet er nemlig super enkelt og stilrent. Derfor passer sengen også æstetisk ind i langt de fleste hjem.

Ligeledes har den en størrelse, der gør, at den kan klemmes ind på langt de fleste børneværelser. Den måler nemlig blot 169 cm i længden og 72 cm i bredden.

Hvis dit barn er søn eller datter af Hagrid, er der derfor en risiko for, at sengen bliver for lille relativt hurtigt. Langt de fleste børn vil dog kunne bruge sengen i adskillige år. 

Kan bruges som almindelig juniorseng

Hvis du mener, at det er for tidligt for dit barn at få en seng med stige, er dette ikke ensbetydende med, at du ikke skal vælge denne her seng.

Sengen kan nemlig uden problemer bruges som juniorseng, hvor den befinder sig helt nede ved jorden. Bruges den som juniorseng, går man dog glip af den fine opbevaringsplads, der er under sengen, når den fungerer som en halvhøj en af slagsen.

Styr på sikkerheden

En halvhøj seng er ikke ufarlig, da man sagtens kan slå sig meget, hvis man falder ud over sengekanten.

Derfor er det også vigtigt, at sikkerheden spiller for den halvhøje seng, man køber, og Hoppekids har gjort alt, hvad de kan for at producere en seng, der ikke involverer ulykker.

Sengens høje sikkerhedsniveau skyldes blandt andet sengehesten, der sørger for at holde dit barn i sengen, selvom dette måtte ligge temmelig uroligt. Derudover skærpes sikkerheden af stigens skridsikre trin.

Sengen er Svanemærket

At sengen er Svanemærket er din garanti for, at du får et produkt i allerhøjeste kvalitet, hvor der er taget hensyn til forbrugeren og miljøet.

Lavet af fyrretræ

Den halvhøje seng er produceret i FSC-certificeret fyrretræ, som blandt andet er kendetegnet ved at være dejligt hårdført. 

Bemærk: Madras medfølger ikke.

Praktiske informationer

 • Anbefalet alder: Fra 4 år
 • Liggemål: 160 x 70 cm
 • Mål: 114,0 x 169,0 x 108,0
 • Vægt: 37,6 kg.

Det siger forbrugerne

Kilde: Shopping.Coop.dk

Ulmus
5/5

“Jeg købte denne seng til mit barnebarn. Den kan bygges så der på sigt kan komme køjeseng under. Lige nu er den god til at have legetøj under. Når pladsen er trang på børneværelset. trappen er lidt skrå som er god til et 3 årige barn.”

Baby Dan halvhøj juniorseng – Manhattan

Derfor anbefaler vi denne

Baby Dan halvhøj seng - De bedste halvhøje senge
Anbefalet alder: Fra 4 år

Super fin halvhøj seng fra danske Baby Dan, som bliver et mere og mere populært brand for hver dag, der går. Det forstår vi udmærket godt her hos Babyhelp, især når de vælger at producere så fine produkter som eksempelvis denne her seng.

Gode materialer 

Sengen er lavet af lakeret MDF med bund af massivt træ. Materialerne leverer både varen, hvad angår æstetik og robusthed.

Kan bruges uden forhøjermodul

Hvis man af en eller anden grund ikke ønsker at bruge sengen som halvhøj seng, kan dette sagtens lade sig gøre. Forhøjermodulet kan nemlig på- og afmonteres, som man ønsker det.

Styr på sikkerheden 

Med til sengen følger fronter, som naturligvis skal monteres, når sengen benyttes som en halvhøj en af slagsen. Fronterne sørger for, at dit barn bliver i sengen, uanset hvor uroligt dette måtte ligge.

Bemærk: Madras medfølger ikke.

Praktiske informationer

 • Liggemål: 160 x 70 cm
 • Vægt: 45,8 kg
 • Mål: 105,0 x 170,0 x 80,0 cm.

Det siger forbrugerne

Kilde: Shopping.Coop.dk

Mfl1
5/5

“Jeg har købt denne fine seng til min datter på 4 år. Hun elsker den. Især hulen nedenunder er min datter meget vild med”

SineBK
4/5

“Virkelig pæn seng som min datter er glad! Nogle af skruerne var lidt svære at få i!”

Halvhøj seng fra MOBI Furniture

Derfor anbefaler vi denne

Halvhøj seng fra MOBI
Anbefalet alder: Fra 6 år

En rigtig fin seng, der både er bastant og yderst smuk. Benene samt trinnene på trappen er i bøgetræ, mens sengehesten og resten af stigen er af MDF.

Fleksibel seng

Der er tale om en yderst fleksibel halvhøj seng. Sengen kan nemlig deles, hvilket muliggør, at den både kan bruges som en almindelig seng, og at den kan sættes sammen med en anden seng og derved omdannes til en køjeseng. Foruden dette kan den naturligvis også bruges som halvhøj seng.

Hvis man ikke ønsker en halvhøj seng, men en decideret loftseng, er det også muligt at udbygge denne seng med et højmodul, så den forhøjes endnu mere.

Fås i mange forskellige farver

Hvis hvid ikke matcher dit farveønske til din kommende halvhøje seng, betyder det ikke nødvendigvis, at sengen her fra MOBI ikke er noget for dig. Den fås nemlig i mange forskellige farver, blandt andet lyseblå, mintgrøn og rosa.

Placér stigen, hvor du har lyst

Du bestemmer selv, om stigen skal placeres i højre eller venstre side af sengen. Begge dele er muligt.

Praktiske informationer

 • Indvendige mål: 200 x 90 cm
 • Udvendige mål: 208 x 98 x 122,2
 • Højde fra gulv til underside af seng: 76,2 cm
 • Træsort: MDF og massiv bøg
 • Sikkerhedsgodkendt: EN 747
 • Garanti: 5 års suppleringsgaranti
 • Fabriksgaranti: 5 år.

Vil du se flere halvhøje senge?

Hvis ingen af ovenstående halvhøje senge var, hvad du søgte, så fortvivl ej. Husk på, vi blot har vist et lille udsnit af det samlede udvalg. Kunne du tænke dig at se endnu flere halvhøje senge, så klik på knappen herunder. 

Find en masse yderligere spændende produktguides på Babyhelp

Husk på, at vi ikke blot har skrevet en udførlig produktguide om halvhøje senge her på Babyhelp. Hos os finder du nemlig produktguides til stort set ethvert baby- og børneprodukt.

Find blandt andet produktguides til følgende produkter:
Legehuse, kælke,
babysoveposerbabysenge, gyngeheste, sandkasser og brystpumper.

Guide til køb af halvhøj seng

Ovenfor finder du vores bud på de bedste halvhøje senge, og vi både håber og tror på, at mindst en af disse senge er lige, hvad du og dit barn søger.

Vi tør tro på, at dette er tilfældet, fordi vi mener, at det er lykkedes os at sammensætte et varieret udvalg med noget for enhver smag. 

Hvis du vil øge chancen for at finde den halvhøje seng, der – for dig – er det perfekte valg, skal du fortsætte læsningen. Herunder præsenterer vi dig nemlig for en række forhold, du med fordel kan overveje og tage stilling til, inden du investerer i en halvhøj seng.

Hvor stor skal sengen være?

Som du sikkert har bemærket, er der forskel på liggemålsstørrelserne for de halvhøje senge, vi har fremhævet. De to klart mest almindelige liggemålsstørrelser er 70 x 160 cm og 90 x 200 cm, og det er vigtigt, at du tager stilling til, hvilken liggemålsstørrelse der passer dit barn bedst.

Som udgangspunkt siger man, at et liggemål på 70 x 160 cm egner sig til børn under otte år, mens ældre børn vil foretrække liggemålet 90 x 200 cm.

Skal sengen have særlige egenskaber?

Som du kan se, kan man få en del halvhøje senge med særlige egenskaber. En række af sengene er eksempelvis udstyret med fine rutsjebaner.

Overvej, om du og dit barn vil værdsætte særlige egenskaber ved en seng, og i så fald: hvilke egenskaber?

Hvor skal stigen placeres?

Hvis du ved, hvor sengen skal placeres, ved du også, om stigens placering er vigtig for dig, og om det er noget, du skal bekymre dig om. 

På en række senge bestemmer man selv, hvor man placerer stigen, mens det i andre tilfælde er en beslutning, som producenten på forhånd har taget for en.

Sengens æstetik

Mange går op i indretning, og hvis du er en af de mange, der engagerer sig i hjemmets indvendige udtryk, skal du naturligvis sørge for at finde en seng, der æstetisk passer ind i dit hjem.

Heldigvis bør dette ikke være nogen stor udfordring, da langt de fleste halvhøje senge er yderst smukke, og samtidig ses der stor diversitet, hvad angår design, så uanset hvad din smag dikterer, bør du kunne finde en seng, som er slik for dine øjne.

Sikkerheden

Her er ikke så meget at overveje. Din kommende seng skal være sikker – sådan er det bare. Desværre er det ikke alle halvhøje senge, der er lige sikre, hvorfor du altid bør kontrollere, at den seng, du brænder varm på, imødekommer de nødvendige sikkerhedsforanstaltninger.

De nødvendige sikkerhedsforanstaltninger vedrører særligt stigen og sengehesten. Sengehesten skal være høj og stabil, mens stigen rigtig gerne må være udstyret med skridsikre trin.

Prisen

Pris og kvalitet hænger for det meste sammen, når det kommer til halvhøje senge. Derfor er de dyreste modeller typisk også dem, der excellerer allermest, når det kommer til sikkerhed, design og funktionalitet.

Netop derfor er det let at lade sig friste af at købe en af de dyre modeller. Har du pengene, er dette ikke noget problem, men hvis økonomien ikke er skyhøj, bør du minde dig selv om, at der findes et utal af fantastiske halvhøje senge, som også er prisvenlige.

Det kan nemlig aldrig svare sig at købe en dyrere seng, end man har råd til, og vi garanterer dig for, at du og dit barn sagtens vil kunne blive glad for en billig model – så længe du bare bruger tilstrækkeligt med tid på at finde den rette.

Scroll til toppen